Herkese selam, foruma daha bugün üye oldum ve bu da ilk mesajım.
35 yaşındayım, İstanbul avrupa yakasında yaşıyorum. Çok uzun yıllar sonra (liseden bu yana) ilk kez bisiklet sahibi olacağım ve araştırma sürecindeyim, açıkçası karne hediyesi olarak bisiklet bekleyen çocuk gibi de heyecanlıyım. En son pedal bastığımdan bu yana 3-4 yıl geçmiştir sanıyorum, o da buraya üye olan bir arkadaşla şehir içinde çıktığımız 30-40 km'lik 4-5 tur sayesinde oldu. Arkadaşın fazla bisikletiyle yancı gibi takılmıştım o zaman ama tayini çıkıp gidince bizim bisiklet olayı da rafa kalktı bir süreliğine.
Neyse fazla uzatmadan sadede geleyim; uzun bir ara verdiğim için öncelikle şehir içinde gezi maksatlı kullanmayı düşünüyorum, hafta içi akşamları kısa turlar, hafta sonu 50-60 km'lik turlar olabilir öncelikli olarak. Şehir içinde olacağım için ağırlıklı olarak asfaltta kullanılacağım ve belki uygun zemin olursa hafif patikalar, orman yolları vs. Forumdan okuduklarım kadarıyla bu tarz bir kullanım için şehir bisikleti tabir edilenler bana en uygunu olacak gibi geliyor tabi orada da bir sürü marka ve farklı model seçeneği var. Buraya yazmamın sebebi de daha ziyade o. Benim gibi birine hangi marka ve modeli tavsiye edebilirsiniz.
Boy 175 cm, Kilo 75, genel kondisyonum da iyi denebilir. Yürüyüş ve ekstradan spor da yapıyorum. Bu arada bütçe de başlangıç olarak maksimum 2500 tl düşünüyorum, 1-2 yıl sonra değişiklik yapabilirim, ikinci el olması da sorun değil.
Carraro 330, sedona 330, trek fx 7.2(ikinci el) vs gibi bazı modeller aklımda var şimdilik.
Şimdiden herkese teşekkürler.