Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@YinSe Hu selam . . Salcano City Sport 40 vfren kullanıcısı olarak öneriyorum . City Sport 20 hidrolik fren çok gerekli değilse 40 serisi hem daha ucuza gelecektir. Artan parayla diğer komponentleri alırsınız. Zira iş sadece bisiklet almakla kalamıyor malesef :)

Scudo
Merhabalar 15 yaşında 181 cm boyunda bisiklet severim. Direkt konuya girelim 800 tl civarında mtb bakıyorum yaşadığım yerin yolları normal durumda ben zevk olarak bisiklet kullanacağım. Bazen uzun yol yapacağım mtb ile yorulursun demeyin ben mtb istiyorum. İlk önce bütçemi zorlayıp kron xc 100 29 jant hd modele bakıyordum 1040 tl olması gerek ama o modelde gıcırtı ve lastik sorunları varmış çok şikayet gördüm kron dan soğudum salcano ng 650 düşünüyordum hd olanı pahalı geldi bana düzgün mtb önerir misiniz bilgin abiler ^_^

@bagetleraskina "Yol bisikleti" değil "Tur bisikleti" arıyorsunuz. Mevcut bütçenizle tur bisikletine dönüştürebileceğiniz bir şehir bisikleti alabilirsiniz.

Tur bisikleti olarak ararsanız karşınıza şöyle bir şey çıkabilir: (link) Bu da bütçenizi aşar.

Tur bisikletine dönüştürebileceğiniz ve işinizi görebilecek orta halli bir şehir bisikleti alırsanız, kalan paranızla güncellemeler ya da ilaveler yapabilirsiniz, bagaj çamurluk vs. gibi, ekipman da alabilirsiniz. Mesela şöyle:

(link)

(link)

Daha hafif olan sabit-düz maşalı bir bisiklet de bakabilirsiniz:

(link)

Forum'da da araştırabilirsiniz, birçok kez bilgi alışverişi yapıldı.

Diğer arkadaş için...

@Darkin Maestro Şunlar olabilir:

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@TatanQa_tr öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. City Sport 40 serisinde V Frenden başka fark var mı peki?

1000-1500 TL fiyat aralığında şehir/tur bisikleti bakıyorum. Peugeot Escape/M modeli tasarım olarak çok hoşuma gitti fakat kullanılan maşa vs. kalitesi hakkında bilgim yok. Diğer markalardan öneri yapabilecek arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

@YinSe Hu kadro bildiğim kadarıyla aynı . Cs20 deki hd fren ekstra ağırlık ve zahmetli bakım. Bir de cs20 de vites değiştirici farklı gibi okudum özelliklerinden , kadro aynı , maşa aynı geri çoğu özellik aynı. İkisi de kilitlenebilir suntour maşa ki iyi bir özelliktir :)

@SonSelim Attığınız bisikletleri (link) bu bisikletle karşılaştırma şansınız var mı, hangisi daha iyidir? Okuduğum yorumlarda amortisörlü maşaların şehir bisikletlerinde boş yere ağırlık yaptığını okudum o yüzden biraz kafam karıştı. En garantilisi kilitlenebilir maşa sanırım. Anladığım kadarıyla Peugeot'ta amortisörlü maşa var. Modelde Zoom 141 maşa belirtilmiş fakat kilitlenme durumu belirtilmemiş. Son olarak da Sedona 410'un Salcano'daki dengi City Wind 40 mı? Eğer değilse Salcano'dan öneri yapabilir misiniz? İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

@Spraymeister Size önerdiğim iki bisiklet de sabit-düz maşalı şehir bisikletleri. Bütçeniz uygunsa, amortisörlü zoom maşa olmasın, çünkü kalitesiz, sert, konforsuz, esnemiyor, amortisör olacaksa kitlenebilir olsun, yokuşlarda ya da yolda amortisörü kilitlediğinizde sabitleşir ve bütün enerjiniz, harcadığınız güç tekere aktarılır, amortisör tarafından emilmemiş olur, kitlenemeyen bir amortisörle ise daha fazla yorulmuş olursunuz. Ağırlık konusunu doğru demişler ama bu da forumda sıkça tartışılmış bir durum, tercih meselesi, benim tercihim sabit-düz maşadan yana, hafiflik her zaman avantaj, amortisör olacaksa da üst düzey bir amortisör olsun ama o da bütçe meselesi sonuçta. Bu durumda Sedona 410 ya da Wind 40 tercihim olurdu. Görsel olarak Sedona 410 ama Wind 40 donanım olarak daha iyi gözüküyor.

ilk kez mtb alacağım. Düşündüğüm bisiklet Whistle Patwin 1824 sizce nasıl ? Markası hakkımda pek bilgim yok ve bu bisiklet ile iligli bir yorumda göremedim. yardımcı olursanız sevinirim. Normalde bütçem max 1500 dü. Bisikletçide bu bisikleti görünce 2.200 e çıkardım bütçeyi. Önereceğiniz neler var

@Emre07E
Aslında 1400 bile etmez de euro üstünden satıldığı için bu denli pahalı. 2200 liralık bisikletin üstünde 150 liralık maşa var rezalete bak. Whistle Huron 1484d kullanıcısı olarak söylüyorum, o bisikelti alırsanız +150 lira lastik parası da ekleyin. Böyle dandik bir lastik yok.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
@Mustafa Zeybek
@Mustafa Zeybek

Yaklaşık 2 hafta içinde ilk kez bir MTB alacağım. İlk başta kron xc 150 düşünüyordum. Yani sizin diyisinizle Whistle Patwin 1824 almayayim mi ? Onereceginiz neler var

@emirhanhectors
Sedona 410

• Beğen
Tepkiler: emirhanhectors
@Emre07E
Şu saatten sonra kimseye sıfır bisiklet tavsiye etmem. 2017' de 1060' a aldığım bisiklet (ki 14 model) şimdi 1500 lira.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Öncelikle herkese iyi günler.
5 aydır b'twin 340 mtb kullanıyorum,fakat 1 sene sonra uzun yola çıkmak istiyorum hedefim ege bölgesi şimdiden toplamaya başladım ekipmanları bisikleti sona saklayacağım.
Bianchi Slr 400 28 ile

bu yolculuğu yapabilir miyim rahatlık konusunda performans konusun da beni hayal kırıklığına uğratır mı?
Aşağıda planımdan bahsedeceğim ki yardımcı olabilin.

-Ege bölgesini gezmeyi düşünüyorum
-Yanıma fazla eşya almayı düşünmüyorum herşeyi min. tutucam
-Kilo boy oranım 78/1.88
Yardımcı olursanız sevinirim umarım diğer arkadaşlarda bu konudan yararlanır.

Merhaba yaşım 17 elektirikli motorumu satıp bisiklet almayı düşünüyorum. Bütçem 1500 tl ye kadar olabilir bu arada siz yakın fiyatta yinede önerin bazen indirim falan oluyo sitelerde. Inegolde yasiyorum okulum 5 km mesafede falan spor yapıyorum boyum 1.85 75 kiloyum hem hızlı olmasını istiyorum hemde böyle sağlam sorun cıkarmıcak birşey istiyorum. Şehir bisikletinde kron tx 450 olabilir gibi yol dada düşünmedim nasıl yapmalıyım ne alayım sizce. Diyelim yolsa hangi marka model. Yardımcı olursanız sevinirim . Bu arada belki bursaya falanda haftasonu gezmeye gidebilirim (belki)

Yaşım 17 inegölde yasiyorum evimle okulum arasi 5 km falan ne alayım. Marka model falan. Boy 1.85 kilo 75 . hızlı birsey istiyorum bütçe 1500 e kadar

Öncelikle hepinize merhabala arkadaşlar
Yaklaşık 1 aydan beri araştırma yapıyor kendim için en iyi bisikleti bulmayı planlıyorum. Youtube videoları vs içerikleri araştırdıktan sonra burada konu açıp uzman görüşü almak istedim. Eğer bilgi ve görüşleriniz ile beni aydınlatırsanız müteşekkir olurum.
185 boyunda 95 kg'yim 30 yaşındayım ve evim şehir merkezine uzak, her gün 20 km otobüs ile yolculuk yapmak yerine bana uygun bir bisiklet alıp hem sağlık açısından spor yapmak istiyor hemde bisiklet sürmenin verdiği özgürlük hissini tatmak istiyorum.
Bir çok araştırmadan sonra bütçeme uyabilecek bisiklet olan salcano hectoru buldum. Tabi ki bu kendi başıma aldığım bir karar değil çeşitli tavsiyeler sonrasında buna karar verdim ama emin değilim. Aldıktan sonra çeşitli sıkıntılar yaşamak istemiyorum. Bazı yerlerde vites sisteminin shimano olmamasının eksiklik olduğu gibi bilgilere rastladım. Salcano hector md 26 çift jant'ın bana uygun olduğu ve kiloma orantılı olduğunu bayiden öğrendim. Ev ve iş arasında kullanıp arada bir ormanda asfalt zeminde seyahat planım var. Öncesinde tereddütlerim vardı 30 yaşında adamım bisiklete binermiyim insanların bakış açışı ne olur vs tarzı basit düşüncelere kapıldığım da oldu ama şuan o düşünceden kurtuldum :)

Ortalama bisiklete ayırabileceğim maksimum limit 800 tl salcano hector 26 çift jant için buradaki bayinin bana verdiği fiyat 700 tl ama internette 529 ile 650 arasında fiyatlar var. Verdiğim bilgiler doğrultusunda bana ışık tutarsanız çok sevinirim.
Kilo, boy, bütçeme uygun başka önerebileceğiniz model veya disk fren mi olmalı v fren mi vs vs bilgiler ile beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler iyi forumlar diliyorum.

Kron 2015 XC 800 vs Salcano İnsomnia 2016

Merhabalar, ikinci el bir bisiklet almayı düşünüyorum bu ikisi arasımda kaldım.
İkisininde fiyatı 900 tl
İkisinde de shimano acera vites bulunmakta.
Ben okula giderken kullanmayı düşünüyorum ve uzun ömürlü bir kullanım istiyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Sizce bu fiyatlar bu bisikletler için uygun mu?
Tarih 29 Temmuz 2018
Yardımcı okursanız sevinirim arkadaşlar

Merhaba,
Ben kısa bir süredir bisiklet sürüyorum ve kendime bir bisiklet alıcam ama 1000 lira civarında iki bisiklet arasında kaldım.
Birisi Mosso legarda 1824 msm v (link)
Diğeri ise kron tx 150
(link)
İkisi arasında 100 tl fark var ve gördüğüm kadarıyla tek fark tourney ve altus vitesler gerçekten 100 lira farka değer mi?
Ayrıca kron tx 100 modeli ile 150 arasında da seçim yapabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Selam herkese. Bu sene tour de france ı izlememle birlikte, bisiklet sporuna merak saldım. Ancak, konuya dair sıfırım denilebilir, hangi bisiklet, jant nasıl olacak ya da kısacası pek bir şey bilmiyorum, yine fit birisi değilim ve masabaşı işle meşgülüm. Maksatım haftasonları ya da izin günlerinde bisikleti kullanmak olacak.

Bu konuda deneyimli arkadaşların, forumdaki konulara yine ucuz etkili başlangıç bisikletlerine dair yönlendirmelerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Geri