Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Scudo
Çok kıymetli üstadlar ve forum arkadaşları;

Aranıza yeni katıldım ama birkaç yıllık tecrübem var. Uzun yol yapacağım, belki ege kıyılarını dolaşacağım kaç gün süreceği belli olmayan programlar yapmak istiyorum. Sizce hangi bisikleti tercih etmeliyim. 3500-4000 dolar- 20.000/25.000 tl bütçem var. Tek sefer olsun ama uzun dayansın istiyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz spesific modeller varmıdır?

Saygılar

@fcbarca18991999
Merhaba, hocam fiyat klasmanında bakıldığında carraro mantıklı geliyor ama o iş öyle olmuyor ileride yükseltme ihtiyacı duyacaksın astar yüzünü geçiyor ve işçilik kalitesi vb şeyler o fiyata normal geliyor, tabi ülkenin durumu dövizin durumları malum ama ben olsam ihtiyacım olanı seçer bir defa alır bisikletin orası burasıyla uğraşmazdım.
Birde Son olarak şu anda bu paralar o dahona terne verilmez o yüzden 2. El temiz bir dahon yada tern bisiklet bak,

Merhaba arkadaşlar,

Bisiklet almaya karar verdim, 1000TL civarı bütçem var, biraz artırabilirim. Bir kaç sorum var size, yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tekirdağ'da yaşıyorum, bizim ev biraz yokuş yerde yani yaklaşık 1km'lik bir yokuş var eve çıkarken, ayrıca Tekirdağ'ın yolları biraz sıkıntılı bazı yerlerde amortisor gerekecektir sanırım. Bisikleti alma amacım ise, öyle şehir turu yapayım derdinde değilim şimdilik. Öyle işte sahile ineyim biraz turlayayım, şehir içinde başka yerlere giderken ulaşım amacıyla da kullanabilirim.

1- Sizce şehir bisikleti mi yoksa riverside 500 tarzı hibrit bir bisiklet mi almalıyım?
2- Ön amortisor olmasını istiyorum, hatta maşalı olursa daha iyi olur diye düşündüm. Bu sayede, sahilde sürerken hız yaparken maşayı kapatır, diğer engebeli yollarda maşayı açarım diye düşünüyorum. Sizce amortisorlu mü alayım illa?
3- 1.76, kilo ise 80. Bisikletin boyutları nasıl olmalı? 26'', 28'' sizce hangisi bana gider?
4- Çamurluk, sepet vs. tavsiye eder misiniz? Emekli bisikleti gibi gösteriyorlar :) Biraz soğuk bakıyorum ama siz ne düşünüyorsunuz? Onlar olmazsa çok şey kaybeder miyim?

Genel olarak bisiklette aradığım ise, hafif olsun, yokuşları çıkmama izin versin. Beni az yorsun ve amacıma uygun olsun. Tüm bu isteklere uygun bana nasıl bir bisiklet önerirsiniz arkadaşlar? İlk defa bisiklet alacağım, başka ek tavsiyeleriniz varsa memnun kalırım.

@Dağhan Selamünaleyküm kardeşim. İyi bayramlar, hayırlı Cumalar. Bir süre 2. El Dahon mariner d8 baktım. Gerçi bir süre derken hala aklımda ve takibimde. Bir Arkadaşım ile konuyu istişare ettim. 20 inç küçük, en azından 24 inçi de düşün dedi. Bu yüzden Dahon’lar başta olmak üzere 24 inç 2.el modellere de bakıyorum. Allah nasip ederse, hafta sonu, İstanbul Yeniköy’de bisiklet kiralama hizmeti veren Cedona concept mağazasına gidip, hem 20 inç hem de 24 inç bisiklet deneme arzusundayım. Boyut olarak hangisi aklıma yatarsa onu tercih etmeyi düşünüyorum. Çünkü şehir içinde kullanmak istemekle beraber, turlara da katılma konusunda da hevesliyim. Bu bağlamda 24 inç daha mantıklı gibi duruyor. Katlandığı zaman, kapladığı yer bakımından çok sırıtmazsa 24 inç tercih etme şansım yüksek. Bu kadar olur ya. Yazımın tam bu noktasına gelmişken, profilinize bir bakayım dedim. Sizde de 24 inç var. :) Gerçekten çok sevindim bu duruma. Hal böyleyken birkaç soru da sorayım size konu bağlamında. Aşağıdaki sorulan sorular dışında, ayrıca değinmek istediğiniz ayrıtılara da yer verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

1- Katlanırda ilk tercihiniz 24 inç mi oldu yoksa belli bir tecrübeden sonra mı 24 inçte karar kıldınız?

2- Tern, Dahon muadili olabilecek bir marka. Bu sebeple, Dahon ile kıyaslandığınız zaman, artıları eksileri nelerdir? Katlama performansından, sürüş performansına, yürüyen aksamlarından malzeme kalitesine vs.

3- Toplu taşıma araçlarında rahat edebiliyor musunuz?

@fcbarca18991999
Merhaba, ben katlanır bisiklete dahon vybe ile başladım, boyum 1,87 kilom 95 ve 20 inç ile Rahatsız oldum bu rahatsızlık bisikletin üstünde çok komik duruyordum, bakışlardan rahatsız oldum :) daha sonra 24 inç tern node 8 i aldım, 20 inçle katkanınca çok fark olmuyor, sürüşü ise bana göre 20 inçe göre daha tok daha konforlu hızlanma vb durumlarda 20 inç gibi tedirgin etmiyor ama ben toplu taşımaya entegre olayım diye almadım, ne gibi yararları var, evde nerdeyse yer kaplamuyor derli toplu duruyor kamuda çalışıyorum masamın yanında duruyor, mobilitesi yüksek at çantaya koy omzuna git tatile giderken ver bagaja bavul muamelesi görsün.
Ayrıca tern dahon muadilide markalar var ben hiç kullanmadım,

@fcbarca18991999 bisikletim bu9C7A6780-2ED3-4C92-A29F-13F491359079.jpeg 2D9FFFB8-E99C-4A38-9C56-92CD09289064.jpeg 4850684E-E021-47B1-8CFE-30F6BD1A9A20.jpeg

Dosyalar

• 790FF689-473A-41B5-A40F-ECDFA8304086.jpeg
    790FF689-473A-41B5-A40F-ECDFA8304086.jpeg
    123,4 KB · Okunma: 10
  • 43810492-7124-4BEF-B22F-B1EDFF74C3A8.jpeg
    43810492-7124-4BEF-B22F-B1EDFF74C3A8.jpeg
    128,2 KB · Okunma: 9
  • 63C8749A-C314-4F89-88E7-E2B6B393905F.jpeg
    63C8749A-C314-4F89-88E7-E2B6B393905F.jpeg
    99 KB · Okunma: 9
Üstadlar merhaba,

Specialized diverge e5 elite ile merida 2018 silex 400 arasında kaldım.

Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Boy 1.88 kilo 115.

Merhabalar. 1000-1500 arası bütçem var. Dağ bisikleti almak istiyorum. Boyum 176 cm. Jant ve kadro boyu ne olmalı. Yaşadığım yer yokuşları fazla olan bir yer. Kaç vitesli olmalı. Frenleri disk mi olmalı V mi olmalı. Dekatlondaki bisikletler iyi midir tavsiye eder misiniz. Hangi marka önerirsiniz. Kadrosu alüminyum olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Göbekleri rulmanlı mı olmalı, bir arkadaşım öyle diyordu sanki. Tam bilmiyorum. Gibi gibi... Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

merhabalar, foruma daha 5 dakika evvel kayıt oldum. şimdi biraz bisiklet araştırıyorum ve baktım ki ağırlık çok önemli. iyi ama biz bunun üstüne oturuyoruz. yani 75 kilo biz olsak, bisiklette 15 kilo olsa, 90 kiloda 3-5 kilonun ne önemi var ki? ben mi yanlış düşünüyorum yoksa atladığım atladığım bir nokta mı var? yani bi' bisikletin 5 kilo hafifi neden 2 katı, neden ağırlık bu kadar önemli anlayamadım. 90 kiloda 5 kilo çok farketmez her halde.

Merhabalar, fitness bisikletlerle ilgili yaptığım araştırmalarda bu bisiklet türüne ilişkin kadro seçimi konusunda yardımcı olabilecek bir kaynağa rastlayamadım. Fitness bisiklet içerisinde belli bir kadro standardı olmaması da bunda etkili olabilir. Bazıları hibrit-mtb'ye yakın bir geometri sunarken bazıları da yol bisikletine benzer. İnternette gezinirken Whistle Nakoda diye bir bisiklet gördüm. yol lastiği, kadro geometrisi, düz gidon. Ah işte ihtiyacım olan bisiklet bu dedim. Daha önceden btwinin de buna benzer bir modeli vardı fakat sanıyorum üretimden kalktı. Yalnız şöyle bir durum var bulduğum bisikletin sadece 47 kadro boyu mevcut. Daha önceden 46 kadro bir mosso legarda 1621 kullandım ve pek problem yaşamadım. Ancak Whistle Nakoda kadro geometrisi olarak düz gidon bir yol bisikleti gibi duruyor. Yola göre düşünürsek de 54 gibi bir kadro boyu almam gerekiyor. 47 ile 54 arasında da uçurum bulunuyor. Burada kadro seçimi yaparken yol bisikletini mi baz alacağım yoksa şehir bisikletini mi? Boy 1,78 bacak da 75-80 arası olması lazım.

20161213164952_whistle_nakoda_1681_28.jpeg

Merhaba Arkadaşlar,

(link) bisiklet hakkında olumlu olumsuz bütün görüşlerinizi alabilir miyim? bisikletten hiç anlamıyorum. kilo vermek ve uzun yol yapmak istiyorum. sarı-siyah rengini çok beğendim. linkteki fiyat benim için uygundur. o civarlara yakın başka tavsiyeniz var ise gerçekten çok memnun olurum.

Boyum: 187
kilom: 95

Herkese merhaba, selamlar, saygılar...
Arkadaşlar ben 5ay önce sigarayı, 3 yıl önce alkolü bıraktım (darısı başınıza), 2 aydır önce spora başladım. Çocukluğumdaki enerjiye ve zihinsel konfora yaklaşmak için çabalıyorum. E sağlam kaga sağlam vücutta olur. Fitness bir yana kondüsyon ve arınma/özgürlük hissi için, geleceğimi gördüm ve bisiklet sürmeye karar verdim.

Bisiklet seçimimde lütfen yardım edin.
(Marka, model, ebat, ağırlık)
taktımmi mı günlerimi haflarımı harcar, elim boş beklerim doğruyu bulana kadar. Ancak buradaki bilge arkadaşlarımın nacizhane tavsiyelerine uyarak bir hafta içinde bisikletimi alacağım. Fotoğraflarla geri dönüş yapacağım.

-Yaşım 32 (önce 33 sonra 32 yazdım)
-Boyum 189 (bacak boyum ve kollarım normale göre 3er cm uzundur)
-Bel ağrım az olur, ancak oturma bölgesinin rahat olması gerekli. (Domates ve acılı yiyemem:)
-Kuşadası'nda sürüş yapacağım, başlangıçta 15 km'deki Pamucak'a, sonra 25km'deki Güzelçamlı, 70km'deki Didim, Tire ve bir kaç sene içinde çevre illleri kapsayan bir genişleme ile tur yapmayı düşünüyorum.
(Başlangıç seviyesi bölgesi Kuşadası inişli çıkışlı tepeciklerden ve yokuşlardan oluşur ancak genelde her yer yeni asfaltlandı.)
-Çocukluğum ve gençliğim basketbolla ve bisiklet üstünde geçti. Son 10 senedir spor yapmıyorum ve o klasik tatlı göbek haricinde fit sayılırım. Bacaklarım kuvvetli, tansiyonum zaman zaman yüksektir.
-Bütçem 1.500-2.000TL arasında

Şimdiden teşekkür ederim,
Yıllarını verenlere yeterince araştıranlara saygılar...

• Beğen
Tepkiler: alper2508
Merhaba Arkadaşlar;

Mosso cavalier 700 tourney hakkında olumlu olumsuz görüşlerinizi paylaşabilir misiniz? Yada onun fiyat bandında bir alternatif önerisinde bulunabilir misiniz? Çok yeniyim ve bir bisiklet sahibi olmak istiyorum. Fakat hiç bir bilgim yok.

Fiziksel Özelliklerim
Boy: 186-187 cm
İç bacak: 84 cm
Kilo: 95

İlk olarak ısınma turlarını Dağ, bayır, çayır, vb. Yerlerde yapacağım. Ama asıl amacım uzun yol yapmak? Önerileriniz ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, uzun zamandır mtb bisiklet kullanıyorum ve bana göre olmadığını çok geç farkettim ve geçen seneden beri araştırıyorum. Sonuç olarak aklıma yatan 2 bisiklet var , birisi rc2000 birisi triban500 fakat hâlâ karar veremedim ve yardımınıza ihtiyacım var

NOT: 1700₺ bütçem var ve önerilere açığım

Arkadaşlar iyi günler;

Mesaj sayımdanda anlayacağınız üzere bisiklet işinde bayağa yeni ve bilgisiz olduğumu fark edersiniz.

Bir ay önce Ümit 'in 20'' Folding Bike ını aldım. Öyle bir bisiklet maceram veya isteğim şu zamana kadar hiç olmadı. Ama bir aydır bu işe fena sardım ve hep yapma isteği var içimde.

Bu bisikletle bayram tatilinde bir hafta içinde 300 Km yol yapmışım. Farklı zamanlar içinde Sarıyer-Ortaköy-Kadıköy-Bebek-Florya vb güzergahlarda git gel yaptım.

Ama sıkıntılarım şunlar;

1.Yoruyor
2.Hızlanma problemi
3.Bu iki probleme dayalı olarak turların çok uzun sürmesi.

Demem o ki başta bir hata yaptım bunu aldım. Tamam yinede yola çıkıyorum bahane edip yatmıyorum ama değiştirmek istiyorum yollarda görüyorum sizler gibi insanları ince lastikli falan full takım yarış bisikleti insan tribe giriyor bende isterim diye :)

Buna istinaden bana;

1. Önerebilceğiniz yarış/yol bisikleti,
2. Tanıdığınız herhangi biri varsa takasa girmek için,

yardımcı olurmusunuz.

Dosyalar

• 2036-folding-v-ixl5mw.jpg
    2036-folding-v-ixl5mw.jpg
    92,8 KB · Okunma: 18
Arkadaşlar iki hafta sonra Rize'ye seyahatim var. Arabam polo yani biraz küçük.Arka koltukların önündeki araya lastiklerini çıkararak koymak istiyorum fakat ayna kol yere temas etmiş oluyor ve ayna kolda da koruma yok. Nasıl bir çözüm üretebilirim varsa tecrübesi olan bekliyorum tavsiyelerini. Bisikletim 27,5 jantlı mtb.

Merhaba arkadaşlar,

Gravel bir bisiklet almak istiyorum. Aklımda Merida SILEX 400 var. Shimano 105 set var üzerinde. Tabiki üstadlardan ve siz arkadaşlardan başka seçenek ve tavsiyeleri dinlemek isterim. Meridanın fiyatı 11.500 TL civarı. 3 aşağı 5 yukarı bu rakamlar aralığında birşey tavsiye ederseniz makbule geçer. 15.000 e kadar yükseltebilirim bütçeyi.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba ben hem şehir içinde ulaşım için hem de haftasonları küçük geziler için bir bisiklet arıyorum.Daha önceden herhangi bir spor geçmişim yok o yüzden biraz da rahat bir bisiklet arıyorum yaşım 20.Boyum 174 ve 85 kiloyum. Hangi tür bisiklet almam gerektiği konusunda pek emin değilim çünkü yaşadığım yerde asfalt yollarda sürekli bir kazı çalışması olduğundan dolayı yolların durumu pek sağlıklı değil.şimdilik alacağım bisiklette spora alışma amacım olduğu için 1500-2500 tl arasında bir bütçe belirledim kendime.Yardımcı olursanız sevinirim.

Geri