Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@Burakacr bende cr 052 ile bianchi slr 600 arasında kaldım.
 
Scudo
@ekucuk34Peki bisiklette ağırlık size göre ne kadar önemli hafif bisiklet iyi bisiklettir denebilir mi?

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@mooglie Yarış olarak kullanmayacağınız için çokta önem arz etmiyecektir. Kaldı ki ben 80-90 km lik turları çok rahat çıkarıyordum onu kullanırken. Daha ziyade sağlamlık arıyorsunuz anlattıklarınıza nazaran. Zaten çokta ağır bir bisiklet değil, adı üzerinde şehir bisikleti diye geçiyor. Sizin kullanımınıza uygun olacaktır diye düşünüyorum.

Her hafif bisiklet iyi bisiklet olacak diye birşey yok. Sizin için sağlamlık ve fonksiyonellik daha ön planda. Daha çok donanımlarına dikkat etmelisiniz bence.
 
@ekucuk34Donanımdan pek anladığım söylenemez genelde bisikletlerde Shimano kullanılıyor konuya pek hakim olmadığım için karşılaştırmak da zorlanıyorum. Bir de bisikleti denemeden almanın riskleri nelerdir genelde ben İnternetten alışveriş yapıyorum ama hakim olmadığım bir konuda İnternet sizce ne kadar güvenli ya da ne kadar riski var?

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Carraro Sportive 220 vs Mosso Legarda 1821 Arkadaşlar bir şehir bisikleti arıyorum 1000-1300 lira bütçeme uygun, biraz bakindiktan sonra bu iki model arasında kaldim. Eğlence, gezmek için kullanacağım modada oturuyorum zaten kartala kadar sahil yolu var rahat surebilecegim yardımcı olursanız sevinirim
 
@mooglie Kadro boyu ile ilgili sıkıntı yaşarsınız. Shimano ve diğer markalar çeşit ve kalitesine göre kendi içlerinde çok ayrılıyorlar. Biraz incelemenizde fayda var. İnternette bulacağınız kadro boyları size uygun olmayabilir. Bacak boyunuz vs önemli. Bence denemekte fayda var.
 
Bana 4000 TL ye kadar tiagra setli yol bisikleti önerebilir misiniz ?
 
@toktash cocuk bisikletiyle gezmek sıkıcı degilmi yas kac ayaginiz yeere degiyorsa yetiskin bisikleti bakalım size
 
@newbike "İlk olarak ısınma turlarını Dağ, bayır, çayır, vb. Yerlerde yapacağım. Ama asıl amacım uzun yol yapmak? " diyip Mosso Cv700 bakmanız yanlış bir seçim. yol bisikleti , dağ , bayır , çayır için uygun değildir yeni ve hevesle aldığınız bisikletinizin hasar alıp çıkardığı sorunlar yüzünden bisikletten soğursunuz. öncelikle başlangıç rotalarınız düz yollar olmalı. Asfalt ve mümkün olduğunca dümdüz. Uzun yolda yol bisikletleri ikiye ayrılır , düz gidon , yol gidonu şeklinde. yol gidonu olan aliminyumu sağlam bir yol/tur bisikleti de alabilirsiniz. hızı ve performansı korudugunuz yol yarış seriside ama bu yapacağınız rotalara göre oldukça değişir. Giriş seviyesi bir bisiklette tourney kullanmış dahi olsam da , yol bisikletlerinde minimum Claris set öneriyorum.

@toktash Öncelikle katlanır bisiklet ile turlar mümkün yalnız dediğiniz gibi hız ve pedal kuvvetinin etkisi de malum. biraz daha trekking tarzı bisiklet yada yol bisikleti alabilirdiniz. Öncelikle bütçeniz nedir? Kullanmak istediğiniz alanlar? size uygun bir bisiklet bakalım.

@Tolga1serbet öncelikle setler ve özellikler aynı lastiklere gelirsek slr600 michelin dynamic , cr052 ise schwalbe lugano kullanıyor. cr052 lastikleri bir tık daha iyi. lakin Bianchinin kendine has o güzel rengi de cr052den ayıran en güzel etken.
 
  • Beğen
Tepkiler: newbike
@yoldakigenc peki hocam bana ne önerebilirsiniz. belirttiğim gibi ben bisikletten hiç anlamıyorum. biraz kilo fazlam var ve doktorum sağlık riskim olduğundan bana kilo vermemi söyledi. çok uzun zaman sonra ilk bisikletim olacak. amacım önce kısa mesafe sokak aralarında kondisyon tutup sonra uzun yola çıkabileceğim bir şey olmalı, yani bisikletle bir trakya turu, bir çanakkale gezisi hayalim var. Ancak şöyle bir durumda var maddi olanaklarım çok esnek değil yani alacağım bisiklet en fazla 2000 TL civarı olabilir. aldığım bisikleti uzun süre kullanacağım ve özel bir durumumda var onu herkes içinde paylaşmayayım özelden mesaj atabilirim.

boyum 186-187 cm
iç bacak ölçüm 83-84 cm
kilom 98

direk şu markanın şu modelini alabilirsin diyebileceğiniz bir şey olursa çok sevinirim. yada bir kaç alternatif olabilir. bisikletin branşı benim için çokta önemli değil. yol bisikleti de olur, şehir - tur bisikleti olur diğer başka tiplerde olabilir. sadece artık almam lazım 17 gündür forumlarda kayboldum bir bisiklet beğeniyorum. tak birileri çıkıp onun orasını burasını kötülüyorlar öylece kala kalıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: yoldakigenc
@newbike Merhaba,uzun süre sonra bisiklet sürmemenin verdiği hamlığı yol bisikleti ile başlamanın pek doğru olduğu düşüncesinde değilim lakin 2.000 tl gibi ortalama bir bütçe ile de hevesle sürebileceğiniz bir yol bisikletiniz olsun isterim.

Öncelikle yol bisikletinin gidon yapısı başlarda ağrı yapsa da uzun yol tutuşu ve " 2 pedal 2 km" mentalitesi ile uzun yollarda da işinizi oldukça görecektir. Mahallesi arası kullanım için pek uygun değil cünkü gerek aero kadro yapısı gerekte lastiklerinden dolayı yolu oldukca fazla hissettirir. engebeli yollar, kaldırım taşı, asfalt olmayan sokaklar( istanbulda neredeyse %65 asfalt değil.) sizin kullanımızı etkileyecek ve bisikletten soğutma durumları olabilir.

Yol bisikletleri
Corelli Sprint KR200 Veya Sprint KR300 ( corelli tamamen yerli üretim olan tek markadır.Salcano ilk türk markasıdır lakin kadro ekipmanlarını yurt dışından ithal edip burada montajlar o yüzden tamemen türk malı sayılmaz.)

Mosso Cavalier 700 Claris yada Sora setlisi gayet hoş. Profil jantlarıylada oldukça üst düzey gözüküyor. ( profil jantları ek ağırlık demek bunu göz önünde bulunduralım.)

BTWİN Triban 500 Claris set'e eş değer Microshift kullanılmakta , kadro yapısı hoş olsa da 2.tercihlerimiz arasında yer alabilir. ( BTWİN bisikletlerinde ÖMÜR BOYU KADRO GARANTİSİ verir. kadronuz kırılır ve çatlar ise doğal şartlarda. değişim hakkınız bulunmakta.)

Size uygun kadro boyu : 57 cm - Ortalama gereklilik > 56cm, 57cm, 58cm, 59cm
Dişli
  • 170 mm
  • 175 mm

Diğer kısımları daha detaylı alıp bakabiliriz bunlar örnekler.

Tur / Şehir Bisikletleri

Sedona 410 oldukça hoş bir tercih kullanan arkadaşım var. uzun yollar mümkün.kadro yapısı gereğide gayet iyi.

Merida Crosway 20 V - de gayet hoş , meridanın kadroları ve gidonu oldukça sağlam oluyor.

Diğer kısımları daha detaylı alıp bakabiliriz bunlar örnekler.

Dağ bisikletleri

Açıkcası Downhill yada Arazi sürüşü yapılmıyorsa ağırlığından dolayı kullanmayı önermiyorum da.

Btwinin Rockrider 520 serisi oldukça dayanıklı test edip kullanma şansımda oldu bir süre.dolar arttığı için fiyatı 1000 küsürden 1800 küsürlere dayandı maalesef.
Dağ bisikleti konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığım için bu tip bisikletler hakkında bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olabilir.

Size uygun kadro boyu : 19" Ortalama gereklilik > 19", 19.5", 20"
Dişli
  • 175 mm
  • 180 mm

Bunlar aklımdaki örnek SIFIR kadro bisiklet fiyatları , dilersniz benzer bütçeli ikinci el de bakabiliriz. Diğer durum için Özelden iletişime geçiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: egeozay ve BugAdam
Arkadaşlar hepinize günaydın ben bisiklet almayı düşünüyorum öğrenciyim okula bisikletle gidicem yollar yokuş ve çok bozuk olduğu için mtb almayı düşünüyorum. iki model arasında kaldım salcano astro 26 hd ve salcano ng 400 27.5 siz hangisini öneririsiniz
 
Selmalar,
Bin lira kadar bütçem var ve günlük kullanım için katlanabilir bisiklet istiyorum.
Günde maksimum 6-7 km yapacağım yokuş falan yok düz temiz yolda kullanacağım.Birkaç gün araştırdım ve şu an btwin,bianchi,salcano,kron,mosso markalarını biliyorum,dahon gibi üst düzey markalara bütçem yetmiyor ve o kadar da üst kaliteye ihtiyacım da yok.
Dediğim gibi daha pek bir bilgim yok.Kadro malzemeleri vs tarzında hertürlü bisiklet parçası için önerilerinize açığım.
 
arkadaşlar salcano astro 26 hd almayı düşünüyorum sizce bu bisiklet alınırmı
 
Selamlar,
20 inç jantlı katlanabilir bir bisiklet almaya karar verdim bütçem ortlama bin liraya kadar,bisikleti kullanacağım yol düz yokuşsuz.Günde maksimum 5-6 km yaparım.
Birkaç gün araştırdım şu an decathlonda satılan tilt100-120,mosso,bianchi arasında kararsızım,hertürlü marka,teknik,malzeme kalitesi tarzı önerilerinize açığım.
 
Arkadaşlar Merhaba. 175 Boy Ve 100 KG Vücudum var Evet fazla kiloluyum.
Bir Şehir bisikleti alacağım. Şehir bisikleti tercih etme sebebim genelde düz yolda kullanacağım. dağ bisikletleri düz yolda çok hantal kalıyor bence.

800-900-1000-1100 TL arası sıfır bir bisiklet almak istiyorum.

Olmazsa Olmaz Aradığım istediğim özellikler ;
Kilitlenebilir Maşa. (Maşadan Kilitlenen Tiplerden)
Kollu Değil Mandallı Vites Arttırıcı Kolları.
Ön Arka V Fren Sistemi.
26 Jant üstü jantlar (27, 27.5, 28, 29)
Çift Kat Jantlar.
Ne ince Ne kalın Bir lastik ölçüsü.
Ve En Son Olarak kadroda Suluk Delikleri Olmalı (Her Modelde Olmuyormuş Sanırım Sonradan Açtırmakta Sıkıntılı Bir iş)

V fren tercih etme sebebim parçaları, bakımı, ucuz olması. örnek verecek olursak pabuçları değiştirmek istediğimizde disk frende 100 lira masraf çıkarsa v frende pabuç kalitesine göre 20 liraya bile halledebiliriz.

Ayrıca Bana birde güzel bir kilit önerisinden bulunabilirseniz sevinirim. ortalama 100 liraya en güvenli kilit tipi nasıl olur ?

Şimdiden Teşekkür Ediyorum Değerli Yorumlarınızı, Görüşlerinizi Bekliyorum İyi Günler.
 
Ben hala çıkamadım bu işin içinden. Kafam karmakarışık oldu gerçekten karma karmaşık. Ya ben bu olayı çok küçümsüyorum yada bu olay benim hafsalamın alamayacağı kadar büyük. En sonunda gidip alıcam Birtane üç teker plastik kafamda huni maksat gezmek değil mi? Deli desinler. Ya forumda kayıt olduğumdan beri bakıyorum. Birinin mükemmel dediğine diğeri yaramaz diyor şu güne kadar belki 10 tane bisikleti alışveriş sepetine ekleyip çıkardım. Bi yardım rica ediyorum canlar, yoldaşlar, eyyyy atinalılar.

Boyum 186-187
Kilom 98
İç bacak 84-85 civarı

Kullanım maksadım uzun ama çok uzun yol olacak bütçe en fazla 2000 o bile zor ama kasacam.

Bana lanet bir bisiklet önerebilir misiniz?
Ama bu işte profesyonel olan birinin rehberliğine ihtiyacım var. Çünkü ilk bisikletimi aldığımda 13 yaşındaydım onuda çaldılar bi daha popom sele yüzü görmedi.

Yahu git şunu al diyebileceğiniz birşey yokmu allah için. Bu iş bu kadar karmaşık mı?

Teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar Btwin riversade 500 almayı düşünüyordum fakat internette gördüğüm forumlarda bisikletin iyi olmadığı söylenmiş 1500 tl bütçem var hangi şehir bisikletlerini önerebilirsiniz acaba veya btwin riversade 500 alınırmı mosso legarda modelleride epey hoşuma gitti yardımlarınızı bekliyorum
 
Merhaba arkadaşlar benim şu an salcano ng 650’im var bunu satıp yeni bir mtb almak istiyorum ve aklımda iki model var biri scoot scale 970 diğeri ise Scott scale 960 sizce hangisini almalıyım
 
400 tl yr carraro force 500 alıcam değermi öğrenciyim konyada veterineelik okuyom orda sürücem
 
Geri