Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Ara sıra ikinci el bisiklet alıp bir kaç ay süren birisiyim. İlk kez kendime sıfır bisiklet almak istiyorum. İnternette bisiklet araştırırken hem bu forum karşıma çıktığı için üye olmak istedim. Kısaca bisikleti ne amaçla kullanacağımdan bahsedeyim;
-Sahil şeridi olan bir yerde oturuyorum düzgün bisiklet yolları var,
-İşim kısa mesafede ve bisikletle gidip gelebiliyorum,
-Spor amaçlı sabahları veya akşamları bisiklet sürüyorum,
-Kısa mesafede gidilecek yerlere bisiklet ile gidip geliyorum,
-Boy 1,72 bacak boyum 100 cm iç bacak boyum 75 cm.
-Bütçe olarak ne kadar az o kadar iyi olur benim için, ancak hemen elimde kalacak kalitesizlikte bir bisiklet de istemiyorum tabi ki, araştırmalarımda kron, carraro, corelli gibi markaların bütçeme uygun olduğunu gördüm. Tavsiyelerinize açığım, herkese iyi forumlar.

Scudo
Merhaba arkadaşlar foruma ve bisiklet dünyasına yeni katılıyorum çocukluk yillarimizi saymaz isek bbisiklet hakkında hiç bir bilgim kalmadı nerdeyse öncelikle yaşadığım şehir iş nedeniyle Kars burada bisiklete 3 max 4 ay rahatça biniliyor bunun yanı sıra burada son bir yilim kaldığı için tayinci olmamdan dolayı Ege bölgesine gidicem bu 3 4 aylık yaz keyfini her türlü yola gelebilecek dağ bisikleti olarak almayı düşünüyorum bu zaman dan sonrasında da trainer alıp kış şartlarında evde kullanmaya devam etmek istiyorum yanlız aklıma takılan bir kaç soru var

Örnek olarak almak istediğim bisiklet
Mosso raceline 29h
Başlıca özellikleri shamino Altus serisi vites sistemleri masası vs vs 29jant

Bu bisiklete 27.5 jantli trainer yol lastiği taktigimda kullanabiliyor muyuz yani 29 jantli bisiklet almışım buna gidip arka lastik ve jantini çıkartıp komple 27.5 jantli yol bisikleti jantini ve lastigini takip kullanabiliyormuyum.

2. Sorumda Ege'ye gidecegimden bu bisiklete ön ve arka yol bisikleti jantları ve lastigini takip kullanmaya devam edebiliyor muyum.

Turlara çıkmak gerekse il il gezmek istediğimde dağ bisikleti ile zorlanacağımdan tur bisikleti ayarına gecebilirmiyin aynı iskelet ile

• Beğen
Tepkiler: Gkgoko
Merhaba arkadaşlar foruma ve bisiklet dünyasına yeni katılıyorum çocukluk yillarimizi saymaz isek bbisiklet hakkında hiç bir bilgim kalmadı nerdeyse öncelikle yaşadığım şehir iş nedeniyle Kars burada bisiklete 3 max 4 ay rahatça biniliyor bunun yanı sıra burada son bir yilim kaldığı için tayinci olmamdan dolayı Ege bölgesine gidicem bu 3 4 aylık yaz keyfini her türlü yola gelebilecek dağ bisikleti olarak almayı düşünüyorum bu zaman dan sonrasında da trainer alıp kış şartlarında evde kullanmaya devam etmek istiyorum yanlız aklıma takılan bir kaç soru var

Örnek olarak almak istediğim bisiklet
Mosso raceline 29h
Başlıca özellikleri shamino Altus serisi vites sistemleri masası vs vs 29jant

Bu bisiklete 27.5 jantli trainer yol lastiği taktigimda kullanabiliyor muyuz yani 29 jantli bisiklet almışım buna gidip arka lastik ve jantini çıkartıp komple 27.5 jantli yol bisikleti jantini ve lastigini takip kullanabiliyormuyum.

2. Sorumda Ege'ye gidecegimden bu bisiklete ön ve arka yol bisikleti jantları ve lastigini takip kullanmaya devam edebiliyor muyum.

Turlara çıkmak gerekse il il gezmek istediğimde dağ bisikleti ile zorlanacağımdan tur bisikleti ayarına gecebilirmiyin aynı iskelet ile
Merhaba, üzgünüm sorularına cevap veremeyecem fakat ben de senden yardım isteyecem. Ben de mosso raceline 29 arıyorum fakat fiyatlar çok uçtu. Uygun bulursan bana da haber verebilir misin? 2100-2200e kadar alırım diyorum. Bir yerde iletişime geçersen 2 tane alacaz diye pazarlık edebilirsin. Bana 18 kadro gerekli.
28 jant lastik seti benim de merak ettiğim bir konu.
Ayrıca hibrit bisikletleri de çok araştırdım fakat mantıklı bir tercih olması için düz maşa - v fren olmalı ki ağırlık avantajı olsun. Yoksa bakıyorum 15 kilo mtb ağırlığı. 100mm maşa, altus set başka bisiklet önerin olursa onları da beklerim.

(link)
(link)
(link)

Bu üç bisiklet arasındaki fark nedir? Aralarında 750 TL fark var ama ben gözle görülür bir fark göremedim. Size sormak istedim. Görüşünüz nedir? Bir de bu site güvenilir mi?

Merhaba arkadaşlar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu iki bisiklet arasında kaldım. Amacım İstanbul içi takılmak, gezmek. Belki en fazla yakın illere 1 günlük turlar vs. Ne dersiniz? Sizce Merida Crossway 20-v mi yoksa Geotech Trip 3 mü?

Yeni konu açma yetkim olmadığı için buradan yazmam gerekiyor. Üzgünüm.

Eşim ve kendim için bisiklet alacağım. Ev_iş yolu bisiklet olacak ve dönüş yolumuz biraz yokuş. Bu konu bize kolaylık sağlayacak aynı zamanda haftasonu orman veya toprak yollarda sürmeye elverişli bisiklet önerisine ihtiyacım var. Beğendiklerim oldu ama alüminyum olmaması düşündürdü. En fazla bisiklet başı 2000 lira ne önerirsiniz? 1.90 boy ve 100 kilo ağırlık ile düşünebilirsiniz. Aynı zamanda bir bisikletin arkasına 2 yaşındaki kızım için güvenli koltuğa ihtiyacım var. O da bize eşlik edebilmeli. Aliminyum olmaması bizi çok sıkıntıya sokar mı?

• Beğen
Tepkiler: Kaan ďİnÇ
Yeni konu açma yetkim olmadığı için buradan yazmam gerekiyor. Üzgünüm.

Eşim ve kendim için bisiklet alacağım. Ev_iş yolu bisiklet olacak ve dönüş yolumuz biraz yokuş. Bu konu bize kolaylık sağlayacak aynı zamanda haftasonu orman veya toprak yollarda sürmeye elverişli bisiklet önerisine ihtiyacım var. Beğendiklerim oldu ama alüminyum olmaması düşündürdü. En fazla bisiklet başı 2000 lira ne önerirsiniz? 1.90 boy ve 100 kilo ağırlık ile düşünebilirsiniz. Aynı zamanda bir bisikletin arkasına 2 yaşındaki kızım için güvenli koltuğa ihtiyacım var. O da bize eşlik edebilmeli. Aliminyum olmaması bizi çok sıkıntıya sokar mı?
Şehir tur bisiklet tavsiye edilen başlığa bakarsanız daha faydalı olur yeni başlık açmanıza gerek yok

Şehir tur bisiklet tavsiye edilen başlığa bakarsanız daha faydalı olur yeni başlık açmanıza gerek yok
Hocam üzgünüm fakat değil konularda Google da bile ihtiyacıma yönelik konu öneri bulamadım.

• Beğen
Merhabalar
9 Yaşındaki oğluma yarın bisiklet alacağım.çocuklar hor kullandıkları için çok pahalı birşey almak istemiyorum ama 4 sene götürsün istiyorum.bütçem 1000-1300 arası.tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Yardımmmmmm 14 yaşında olan oğlum için 2000 TL civarında bir bisiklet bakıyorum 1,65 boyu. var daha önce dağ bisikleti kullandı ama şimdi istemiyor hafif ve daha hızlı ve güvenli bir bisiklet önerebilirmisiniz şimdiden teşekkür

• Beğen
Merhaba arkadaşlar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu iki bisiklet arasında kaldım. Amacım İstanbul içi takılmak, gezmek. Belki en fazla yakın illere 1 günlük turlar vs. Ne dersiniz? Sizce Merida Crossway 20-v mi yoksa Geotech Trip 3 mü?
Merhaba arkadaşlar, bu başlığı görmeden bisiklet önerisi için başlık açmıştım. Yönetici arkadaşlar buraya taşımışlar şimdi gördüm, kusura bakmasınlar :)
Evet ben bahsi geçen iki bisiklet arasında kaldım
1) Geotech Trip 3 Şehir ve Tur Bisikleti
2)Merida Crossway 20-V
sizce hangisini almalıyım. İstanbul içi ve yakınlarında günübirlik binişler yapmayı planlıyorum, açıkçası 3000 lirayı da pek geçmek istemiyorum. Bunlar dışında bu söylediklerime uyabilecek tavsiyelerinizi de dikkate alırım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

(link)
(link)
(link)

Bu üç bisiklet arasındaki fark nedir? Aralarında 750 TL fark var ama ben gözle görülür bir fark göremedim. Size sormak istedim. Görüşünüz nedir? Bir de bu site güvenilir mi?
Aralarindaki fark 750 liralik fiyat farki. Sahsen ben 2 bin kagidi 15-16 kiloluk bir demir yiginina saymazdim.
Mosso legarda mdm v bakin onlar en azindan 11 kilo filan. 5 kilo az degil, elinize 5 kiloluk bir karpuz alin ve eve kadar tasiyin aradaki farki algilamak adina :)
@Deniz Yavuz hocam alirken ve satarken marka degeri olan markaya yonelin. Satmak istediginizde geotec cok para etmez. Merida crosway serisi mukemmeldir
Yardımmmmmm 14 yaşında olan oğlum için 2000 TL civarında bir bisiklet bakıyorum 1,65 boyu. var daha önce dağ bisikleti kullandı ama şimdi istemiyor hafif ve daha hızlı ve güvenli bir bisiklet önerebilirmisiniz şimdiden teşekkür
44 cm kadro boylu mosso legarda 2021 mdm v alin hocam

@mariokaldato abi haklısın ama ben yeri geldiğinde köy yollarinda bisiklet sürücem. Onun dışında da engebeli yerlerden çok gecicem. O yüzden MTB uygun gördüm kendime. Bu 3'ü arasından hangisini seçmeliyim sence?

• Beğen
@mariokaldato abi haklısın ama ben yeri geldiğinde köy yollarinda bisiklet sürücem. Onun dışında da engebeli yerlerden çok gecicem. O yüzden MTB uygun gördüm kendime. Bu 3'ü arasından hangisini seçmeliyim sence?
En hafifini al

• Beğen
Tepkiler: OmerCycler
@mariokaldato Aynı ağırlıktalar :D Parçalarına bakıyorum fark var mı diye anlamadığım için karar veremedim. Mosso da çok güzel :) Ama pahalı. Çok arada kaldım. Bugün gidicem bisikletçiye. Siz olsanız napardınız bu 3 bisiklet arasında :D

• Beğen
@mariokaldato Aynı ağırlıktalar :D Parçalarına bakıyorum fark var mı diye anlamadığım için karar veremedim. Mosso da çok güzel :) Ama pahalı. Çok arada kaldım. Bugün gidicem bisikletçiye. Siz olsanız napardınız bu 3 bisiklet arasında :D
3ünü basar parayi satin alirdim, sonra denize atar , hizlica batmalarini izlerdim

Arkadaşlar uzun bir süre sonra tekrar bisiklet almaya karar verdim ama pek fazla anlamıyorum fikirlerinize ihtiyacım var,
Btwin Riverside 120 8 vitesli
bir bisiklet buldum gayet temiz ve sağlam durumda ama aklıma takılan bisikletin 8 vitesli olması sizce almalı mıyım alırsam avantajları veya dezavantajları ne olur?
boy: 180
kilo: 71

Beyler selam. yaşım 15, boy: 1.80, kilo: 55. Kron marka mtb bisiklet düşünüyorum 1.500 TL gibi bir bütçem var. İki model arasında kararsız kaldım sizce 2020 model Kron XC75 mi yoksa 2020 model Kron XC100 mü almalıyım? Veya önerdiğiniz başka marka - model bisiklet var mı?

Herkese merhaba. 19 yaşında, uzun bir aradan sonra bisiklet sürmeye tekrardan başlayacak bir öğrenciyim. Birkaç gündür bu forumda dolaşıyorum ve ne tür bir bisiklet tercih edeceğim konusunda az çok fikir oluşturdum. Öncelikle yarı yarıya yolda ve yol dışında kullanacağımı, yaşadığım ilde de yol ve kaldırımların bozukluğunu göze önüne alırsam seçimimi dağ bisikletlerinden yana kullanmak daha mantıklı geldi. Birkaç tane şehir bisikleti incelesem de yeterli olmayacakmış gibi hissettim. Bütçem 1500TL civarı, belki 2000'e kadar zorlayabilirim. Şimdilik aklımda 4 tane model var:

Bisan MTX 7100
Peugeot M17
Kron XC150 V
Carraro Force 720

En yakın olduğumdan en uzak olduğum modele doğru sıralama yaptım, sanırım benzer modeller. Daha ucuz ve bakımı daha kolay olması sebebiyle V Fren tercih ettim. Yine kullanım kolaylığı açısından ön maşa kilidinin yararlı olabileceğini düşündüm. Ancak gerçekten yararlı olacak özelliklere mi odaklanıyorum, yoksa özellikle tercih etmem gereken farklı kriterler var mı, emin değilim. Servis ağı, kullanım ömrü gibi... Sizce seçimimi hangisinden yana kullanmalıyım, veya farklı bir öneriniz var mıdır? Tavsiyeleriniz, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Boy: 175cm
Kadro Boyu: 18 inç
Tekerlek Çapı: 27,5 inç

Vertech Bike markasınada bakabilirsin istediğin özelliklerde daha uyguna bir bisiklet bulabilirsin ve bisikletleri kaliteli oluyor, başlangıç seviyesi için makul bisikletler var.
Birde aldığın bisikletlerin aynakolu, rublesi ve arttırıcılarının hangi marka olduğuda önemli!!! @heikkönen

• Beğen
Tepkiler: heikkönen
Geri