Merhaba,
Yeni bir bisiklet almaya karar verdim ve 15 bin TL gibi de bütçe koydum. Bende şu an bir 2014 Specialized Sirrus 1.0 şehir bisikleti var. Önceleri sadece hafta sonları kullandığım bisikleti, pandemiden sonra neredeyse tek ulaşım aracım olarak kullanmaya başladım. Bisikletimin bana biraz hantal geldiğini hissediyorum. bunda muhtemelen çelik maşasının, arada sorun çıkaran 3x8 Altus vites grubunun ya da no name jant setinin de etkisi vardır. Üzerindekileri yükseltmek için para harcamaktansa yeni bir bisiklet almak daha mantıklı geldi.
Benim için önemli olan uzun süre üzerinde kalabileceğim, hızlı, akıcı, arada hafif bozuk yollara da sokabileceğim bir bisiklet. Bu yüzden gravel tarzı bisikletlere bakıyorum. Aslında canyon endurace AL Disk 7 tam aradığım bisiklet ama maalesef Türkiye'de satışı yok. Ağırlıklı olarak asfalt yolda süreceğim ve konfor da benim için önemli olduğundan, üzerinde uzun süre belim boynum ağrımadan kalabileceğim, arada hafta sonları çadırla birkaç gün sağa sola kaçabileceğim, ne tur bisikletleri gibi ağır ne de yarış bisikletleri gibi performans odaklı olmayan bir bisiklet arıyorum.
Ne tavsiye edersiniz?