Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@hiperaktif

Arkadaş şu kelimeleri doğru dürüst kullanın lütfen. Bilmiyorsanız hiç kullanmayın. Tecerrüd nedir ?
Tereddüt yerine tecerrüd demişsiniz.
Tecerrüd= Çıplak olma hali
Tereddüt kelimesini acaba yanlış mi yaziyorum diye tdk’dan baktim tecerrüt kelimesi her halde otomatik düzeltmeden gelmis olmalı zaten ilk defa duyuyorum yani panik yapmaya gerek yok

Scudo
Merhaba,

Yeni bir bisiklet almaya karar verdim ve 15 bin TL gibi de bütçe koydum. Bende şu an bir 2014 Specialized Sirrus 1.0 şehir bisikleti var. Önceleri sadece hafta sonları kullandığım bisikleti, pandemiden sonra neredeyse tek ulaşım aracım olarak kullanmaya başladım. Bisikletimin bana biraz hantal geldiğini hissediyorum. bunda muhtemelen çelik maşasının, arada sorun çıkaran 3x8 Altus vites grubunun ya da no name jant setinin de etkisi vardır. Üzerindekileri yükseltmek için para harcamaktansa yeni bir bisiklet almak daha mantıklı geldi.

Benim için önemli olan uzun süre üzerinde kalabileceğim, hızlı, akıcı, arada hafif bozuk yollara da sokabileceğim bir bisiklet. Bu yüzden gravel tarzı bisikletlere bakıyorum. Aslında canyon endurace AL Disk 7 tam aradığım bisiklet ama maalesef Türkiye'de satışı yok. Ağırlıklı olarak asfalt yolda süreceğim ve konfor da benim için önemli olduğundan, üzerinde uzun süre belim boynum ağrımadan kalabileceğim, arada hafta sonları çadırla birkaç gün sağa sola kaçabileceğim, ne tur bisikletleri gibi ağır ne de yarış bisikletleri gibi performans odaklı olmayan bir bisiklet arıyorum.

Ne tavsiye edersiniz?

ARKADAŞLAR MERHABA BEN YENİ BAŞLAYAN BİRİYİM VE MAKSİMUM 200ÜLİRA BÜTÇEM VAR DAĞ BİSİKLETİ ALMAK İSTİYORUM BOYUM 180 NE ÖNERİRSİNİZ

183 boyum 80-85 arası kilom var. Dağ bisikleti bakıyorum. 1500-1700 arası bütçem var. Sıfır almayı düşünüyordum ama piyasada doğru düzgün bisiklet kalmamış. Bunları buldum sizce hangisini almalıyım veya başka seçeneklere mı yönelmeliyim? Her ikisini de 1500 civarına alabiliyorum.

Mosso wildfire 2019 hidrolik disk 29 jant sadece arka teker biraz bitik durumdaymış. Garantisi yok

Kron xc150 2019 hidrolik disk 27.5 jant 20 inç balataları yeni değişmiş. 1 yıl kadar garantisi varmış.

Merhaba, bisiklete yeni başlayan birisi olarak, başlangıç için sadece şehirde ve hafif bozuk yollarda kullanmak üzere Bisan Trx 8100 (1700TL) hakkında yorumlarınızı rica edebilir miyim? O paraya bunu alsan daha iyi olur dediğiniz başka öneriniz varsa o da olur
trx 8100 kullanan biri olarak fazla hizlı gitmicek isen al derim çünkü bana biraz hantal geliyor 14 kilo
aynı fiyatlarda mosso legarda 2021 mdm v almanı öneririm 12 kilo ama bulabilirsen ben bulamadım bulsaydım mosso alcaktım :)

Kimse bahsetmemiş iki gündür bakıyorum bulamadım. Corelli Goat 1.0 almayi dusunuyorum. İlgisi, bilgisi olan yeşillendirirse sevinirim.

@demiratkovboyu
Sayfaya iyi bakmamışın anlaşılan
Goat 1 i deneyen @tunahankayak a danışırsan sanırım sana yardımcı olabilir
daha önce sorduysan bilemicem yazılanlara bakma zamanım olmadı

• Beğen
Tepkiler: tunahankayak
Arkadaşlar merhaba bisiklete yeni başlıyacak biriyim ve maksimum 2000 lira LİMİTİM VAR BOYUM 180 bana ne önerirsiniz teşekkürler

@rognam
Öncelikle nerede ne amaçla süreceğine karar vermelisin.
senin için ne önemli hız, konfor, tur, youtube da ve forumda bunlarla ilgili tonlarca bilgi bulabilirsin orlara bakmanı öneririm

@EREN55 günlük sürüş yapacağım spor amaçlı hız vs. Değil
@Maestro1903 hocam naptın aldın mı

Son düzenleme:
Kimse bahsetmemiş iki gündür bakıyorum bulamadım. Corelli Goat 1.0 almayi dusunuyorum. İlgisi, bilgisi olan yeşillendirirse sevinirim.
Gravel bisiklet sayfası
İstediğiniz bisikleti kullananların tecrübelerini sorularını paylaştığı yer gravel sayfasında, bu benim tecrübelerim. Sayfayı biraz karıştırırsanız bulabilirsiniz.

@rognam almadım kimse bir şey yazmayınca karar veremedim. Ne dersiniz? Link atamıyorum atabilsem atacaktım bu şekilde de zor oluyor.

Son düzenleme:
@Maestro1903

Yardımcı olmak isterdim ama dağ bisikletleri konusunda kendimi pek yetkin görmüyorum.
Daha ziyade şehir- tur bisikletlerine odaklandım. Bahsini geçirdiğiniz modeller piyasada bilinen kullanılan modeller.
Forumda da kullanıcıları vardır, fikir verirler diye düşünüyorum.

Başka bir açıdan yaklaşayım ben.
Dağ bisikleti, amortisörlü maşa konusunda seçiminiz sabit ve bilinçli mi?

Çoğumuzun düştüğü, "ilk bisikletimse dağ bisikleti almalıyım" şartlanmışlığı içinde olup olmadığınızı teyid açısından soruyorum.

Bisikleti kullacağınız çevre, yol koşulları neler?

@Daytona daha çok şehirde kullanacağım ama her yere de girmek istiyorum. Azda olsa dağ bayırda da kullanmak istiyorum. Aslında hafta sonları gezmek ve spor amacıyla kullanmak istiyorum. Denildiği gibi sürmesi sıkıntılı mı?

• Beğen
Tepkiler: Daytona
@Daytona daha çok şehirde kullanacağım ama her yere de girmek istiyorum. Azda olsa dağ bayırda da kullanmak istiyorum. Aslında hafta sonları gezmek ve spor amacıyla kullanmak istiyorum. Denildiği gibi sürmesi sıkıntılı mı?

mesaj atın bana. Daha detaylı, seri görüşme imkanı olsun.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Maestro1903
Bisiklete yeni başlayan arkadaşlar, spor olsun diye dağ bisikleti almayın. Sporun bir amacı olmalıdır. Yağ yakmak, kas hacmini artırmak, dayanıklılığı artırmak vs vs. Zaten bisiklette ilk 3-6 ay sizin bisiklete alışmanız, kadans ortalamanızı artırmanız vs derken bilinç kazanmanız şeklinde geçecek. Sonra yavaş yavaş aslında tam olarak ne istediğinize karar veriyor olacaksınız. Bu aşamalarda yeni başlayan arkadaşların önünde olan biri olarak söyleyeyim istediğiniz şey %90 dağ bisikleti değil. Ulaşım için kullanacak arkadaşlar şehir ve gravel bisikletlere baksınlar. Spor amaçlı kullanacak arkadaşlar yol-yarış bisikletlerine baksınlar. Hız benim için önemli değil hız ölümdür bana spor olsun diyen arkadaşlar kondisyon bisikletlerine bakabilirler. Derdim hızda değil sporda değil açık havada 3-5km binsem yeter diyenler katlanır bisiklet veya iyi bir koşu ayakkabısı bakabilirler.

Bütün bunların yanında siz de amacınızı ve neyden hoşlanacağınızı büyük ihtimalle ilk başta kestiremiyorsunuz. İlk bisikletiniz deneme bisikleti gibi olabilir. Satıp yenisini almak çok zor değil ben 3.de buldum mesela doğru bisikleti :)

@silahsor3 peki öneriniz nedir 1700 lira civarında hem toprak yolda hem asfaltta hem de şehirde sürebileceğim bir marka model var mı? Hidrolik fren olmasını tercih ediyorum.

@Maestro1903

Mosso 2024 mdm v
Kron xt 150 v
Carraro 220 21 v

Donanım sıralamasında yukardan aşağı bu sonuçlara vardık @rognam için.
Kilitlenebilir maşalı v frenli 1800-2000 tl aralıklı hafif patika arazide kısa süreli, gerisi asfalt şartıyla.
Arazi performansını arttırmak için 37c-38c lastikleri daha kalınlarıyla değiştirmek gerekiyor.

Hepsinin de hidrolik frenli modeli var yaklaşık 200 tl farkıyla.

Geri