Komşu, işte konu sizin esnekliğiniz ile alakalı. Aslında gidon mesafesi daha masum bir ayar, hemen ellerinizin uyuşmasından sizi uyarır. Oysa, bel yüksekliği diz sağlığınız için elzem.
Bikefit yaptırdığınızda yapılan yöntemi anlattım. Elbette ki, sele boyu doğru değilse olmayacaktır ama bunu zaten dizinizin zıt kaslarını her pedal döngüsünde ardışık kullanabilmenizden anlarsınız - yorulduğunuzda bacağınızın sadece tek tarafı yorulmuyorsa iyidir. Diğer bir deyişle, bisikletten inince dizlerinizin bağı çözülüyormuş gibiyse, seleniz çok yüksek demektir.
Gidon boyunuz doğru olduğunda şöyle oluyor: kollar serbestken, kendinizi 'zorlanmadan' dengede tutabildiğiniz eğilme pozisyonunda kolları öne atıp gidona erişebildiğinizde gidon mesafeniz de doğrudur.
Özetle, 'selenizin' doğru boyda olduğunu anlamak için belinize değil, 'dizinize' kulak vericeksiniz. 'Gidonunuzun' doğru boyda olduğunu anlamak için de kollarınıza değil, 'belinize' kulak vericeksiniz.
Herşey sizin esnekliğinizde bitiyor, ama yanlış ayarı yapmamanız için vurguluyorum. Bikefit yaptırmış kadar iyi elbette olmayacaktır, ama genel itibârı ile söylüyorum; esnekliğiniz yetmediği için sele boyunda değişiklik yapmayın, sonra daha çok öne esnemeniz gerekir, hem de dizleriniz sakatlanır.