Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sayesinde kaç kilo verdiniz?

Bisikletlendikten sonraki kilonuz için ne söyleyebilirsiniz?

• Toplam katılım
    459
2 senedir sınava çalıştığımdan dolayı kışları bisiklete zaman ayıramıyorum. Haftada bir saat binersem şükrederim. Yazın ise haftalık 200-300 km mesafem olur ve buna 2000 mt tırmanış da eşlik eder. Bu halde 85-75 arasında gider gelirim yaz ve kışın arasında. Bu sene de farklı olmadı güncel olarak 85 kiloyum. 2022 eylül-aralık arası 3 aylık gittiğim yüzmenin vücudumu sıkılaştırdığına inanıyorum. Her seneki gibi aşırı bir yağlanma yok. Vücut geçen senelere göre toplu duruyor ama yine de 85'teyim şuan.

Herneyse durumum özetle bu. Yazın 74-75 kg olduğum sıralarda yağ oranım gözle görülür şekilde düşüyor ama ölçmedim. Demek istediğim zor bir iş değil. Ben bu kilo verme işini beslenmeye çok dikkat etmeden gerçekleştiriyorum(paketli gıda ve gazlı içecek tüketmem). Biraz sıkı bir diyete girersem 70'li kiloları görmem zor değil. Bu yüzden 10 ayda biriken yağlar 2-3 ayda verilir. Benim için öyle oluyor yani 2 senedir. Bu sene de fark gözükmüyor. 70'lere kadar inerim sanırım. Bu arada 185cm civarı boyum.
Aslında yaş da biraz zorlayıcı bir etken. Misal, lise ve üniversite zamanlarımda yazları memleketim Yalovaya gider haftanın her günü denizde yüzerdim. İki haftada 8 kilo çok kolay verip koruduğumu hatırlıyorum. Şimdi havuzda iki ay yüzüyorum kilo değişimi sıfır. 30'u geçince hep daha zorlaşıyor derlerdi de inanmazdım 😀 Gerçekten öyleymiş. Şimdi 3-4 ayda 10 kilo verince seviniyoruz.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Scudo
@hamlet2006 Öyle smiley verip geçmek olmaz kedi hamlet. "Oh be, gırtlağına düşkün tek kişi ben değilmişim, ne güzel" diyerek içimizi rahatlatıyoruz sonuçta. Biraz da senden duyalım, neden şişman olduk, neden veremiyoruz, neden su içsek yarıyor... Şişman dayanışmasına omuz ver. Sensiz bir kişi eksiğiz :agla:

Benden sana destek gelmez. Artık şişman değilim. En son bir 100 gram verdim, yürüyüşüm değişti.
Sana bir tavsiyede bulunayım da sen de ver kilolarını.Bu bisiklete binmek mucizevi bi şey. Eskiden yattığım yerden telefonla 2 yarım köfteyi eve söylüyordum. Şimdi ama öyle mi atlıyorum bisiklete, gidiyorum köfteciye. Köfteci dayı at diyorum bana 3 yarım köfte. Acıktırıyor bu bisiklet meret ama en azından hareket etmiş oluyorum.

Nasıl gidiyor, diyete başlayabildik mi arkadaşlar?

29355129_1317133051735241_6464601150721986533_o.jpg

Benim havalardan ötürü next monday. Yağmadı yağmadı ben sezonu başlatayım dedim bisiklete bindim ülke amazon ormanlarına döndü.
Benim de şikayet edesim geliyor kuru bir gün yok diye ama ihtiyacımız var bu yağışlara. Bu sene gerçekten bereketli yağdı.

Benim de şikayet edesim geliyor kuru bir gün yok diye ama ihtiyacımız var bu yağışlara. Bu sene gerçekten bereketli yağdı.
Doğru diyorsunuz susuzluk da ayrı bir dert. Her sabah işe giderken radyoda spiker yağış var ama bunlar yeterli değil vs deyip duruyor. Ben de kendi kendime bir sorguluyorum. Yahu haftalardır yağıyor bisiklete binemedik barajlar nasıl dolmuyor diye 😀

Bisiklet küçüklükten beri hayatimda vardı. İlk zamanlar çelik market bisikletleri ile başlamıştım. Su an lise 3 talebesiyim. İyi ki böyle bir dost edinmişim. Konu bisiklet sayesinde kaç kilo verdiniz. Ben once biraz kendimden bahsedeyim. ilkokul zamanlarımda kilom hızlı bir şekilde artmaya başladı ve ortaokulda 3 haneli rakamlara ulaştı. Ne yazık ki daha o yaşlarda obezite ile tanışmıştım. Dediğim gibi bisiklet ben ilkokula gitmeden önce de hayatımda vardı ancak kilo vermeme doğrudan bir katkısı olmadı. Ortaokulda küçük çaplı (30kmlik) sürüşler yapardım. Bisiklet sadece bacak bolgemin özellikle de kalf kısımlarıkın yağlanmasını ve güçlü bacaklara sahip olmamı sağladı. Lise 2 de bir karar verdim. Bu kararı almamda yeni yol arkadaşım rc052de etkili oldu . Yaklaşık olarak 140li kiloları gördüm. Bisikletimi aldığımda 120 civarlarindaydim ve neredeyse 2-3 surusten sonra jant teli kiriliyordu. Hayatımın dönüm noktası oldu ve sporla tanıştım. Amatör olarak koşmaya başladım, bisiklette yoğun egzersizler sarf etmeye çalıştım. Beslenmemi değiştirdim ciddi anlamda. Fitness yapmaya başladım. Bisikleti bu süreçte kardiyo amaçlı kullandım. Suruslerimin kalitesi artti, mesafelerde. Aradan 1 yıl 2 ay geçti ve 87 kiloyum. Yol arkadaşım eskiye nazaran bir problem çıkarmıyor. Ben sağlıklı bir bireyim. Buradan sadece şunu demek isterim abilerim, amcalarım. Bisiklet güzel bir spor ancak benim deneyimlemem ve tecrubemle doğrudan bir kilo verme katkısı yok. Ancak doğru beslenme ve doğru kullanımla bisiklet çok işe yarıyor. Ve şunu da eklemek isterim umarım konu başlığını meşgul etmiş olmuyorumdur. Benim hayatım değişti iyi ki bu sporla tanışmışım. Hayatımızda daima bisiklet olsun. Nice pedallemelere...

Hem gülüyorum, hem de "ekmek yemeyi bıraktım" demeye korkuyorum. Yakında göreceksiniz kilolarımın (97.5 kilo) su gibi akıp fimfit bir adam olduğumu. (Ağlayan bir smiley gelecek buraya)

Zayıflamanın sporla değil beslenme ile olduğunu her yerde okuyordum ama deneyimlemek garip oldu. Azılı bir şeker bağımlısı olarak geçen yaz 93-94 kilolardan kahvaltıyı öğlen saat 2 gibi yaparak ve akşam belli bir saatten sonra yemeyi keserek, şekerli şeyleri de kendimden tiksinene kadar yemeyi bırakarak birkaç ay öncesinde 84 kiloyu görmüştüm. Ne yazık ki bir kaza yapıp köprücük kemiğimi kırınca evde geçirdiğim süreçte 93 kiloya ulaştım.

Çok kısa bir süre içinde kilo verip kilo aldığım için kilolarımın bisiklet üstünde nasıl bir etki ettiğini gördüm. Şu anda tekrar bisiklete binebilecek durumdayım ve tartıda 93'ü gördükten sonra "tamam yeter artık" dedim. Tabi zayıfladığım için bellerini daralttırdığım kıyafetlerin düğmelerinin patlayacak gibi görünmesi de etkili oldu. 3 gündür abur cubur namına hiçbir şey yemedim. Kahvaltıyı saat 12'den sonra yapıp akşam 9'dan sonra bir şey yemeyerek şu anda 90.8 kiloya düşmüş durumdayım. Hedefim 85 kiloya düşmek olsa da asıl hedefim şeker bağımlılığımdan kurtulmak. 3 gündür elim ayağım titreyip boşalıyor ama pes etmeyi düşünmüyorum. Hem cebime hem vücuduma zararlı olan şekerden bu sefer kurtulacağım.

Abi tam diyorum ki hadi bakalım başlayalım tekrardan ufak ufak, güzel böyle 10-20 km turlarla ısınmalar yapıyorum falan tam böyle bir ritim tutturmaya başladım diyorum, sonra bir gece herhangi bir sebepten geç saate kadar oturmam gerekiyor, eşim diyor ki sana bir şeyler yapayım mı acıkmışsındır, yapıyor 1 paket makarna yanına şöyle salçalı yağlı yoğurt falan, gömüyorum onu sonra devirip dötü yatıp uyuyorum. İş yerinde diyorum ki öğlen bişey yemeyeyim, akşamüstü eve dönerken yolda uykum gelmesin diye alıyorum bi paket çekirdek, çıt çıt derken bitiyor o paket, hadi diyorum evde yemeyeyim en azından, eve varınca bir bakıyorum ki eşim çakmış kuru-pilav-cacık üçlüsünü..

Gel de ver şimdi kilo tekrardan. Hayat çok zor çok..

3 senedir aktif olarak bisiklete biniyorum. başladığım da 92-94 arasında gidiyordum, alkol-yeme içme hiç dikkat etmeden. geçtiğimiz sezonu 77 kilo da kapatmıştım. sonra hastalıklar, kış mevsimi, spor eksikliği ile 84lere kadar çıktım. son 1 aydır kontrolü elime aldım ve şuan 80-81 kg civarındayım. sezonu 75 ile kaparım diye düşünüyorum.
183 boy için 75-77 kg ideal durum olduğunu düşünüyorum.
yukarı da okuduklarımın bir kısmını yapsam 90larda bulurum kendimi. makarnalar, cipsler, çerezler, kolalar. büyük çoğunluğu nerdeyse hayatım da hiç yok yada çok çok nadir. hayatımın son 20 yılında toplam 20 litre kola içmemişimdir. ancak bol seyahat ile yemek konusunda kendime hayır diyemiyorum. gideceğim tüm şehirlerde önce nerde ne yenire bakıyorum. belki daha standart bir hayatım olsa çok daha rahat şekilde istenilen yerlerde kalırım diye düşünüyorum.

Bisiklet ile haşır neşir olduğum ilk günlerde 78 kilo idim şimdi 80 net kilom var. Kilo kaybı yaşamadım lakin kilo olarak ölçtüğüm ağırlığın içeriği değişti. Vücudunda su oranı hep az çıkardı artık su oranım daha iyi, yağdan verip kas tan aldım.özellikle bacaklarım irileşti ama üst bedenim inceldi. Bence birada kiloyu ölçerken içeriğe de dikkat etmeliyiz, her kilo aynı değil ki, neyden alıp neyden vermişizi de gözlem altında tutmak lazım

Haftaya pazartesinden sonra haftada 2 defa bisikletle işe gideceğim :)

Next monday I go to school bike. Pinky promise

Disclaimer: İngilizcem iyidir esasında

Çeşme'nin inişli çıkışlı yollarında 24 jant Salcano katlanır bisikletimle hergün 28 km bisiklet sürüp üstüne bir de Windsurf yarışmasına hazırlanmak için günde 6 saat dalgalarla haşır neşir olunca 3 haftalık sürede 68'den 43'e düştüm. :eek:

Çeşme'nin inişli çıkışlı yollarında 24 jant Salcano katlanır bisikletimle hergün 28 km bisiklet sürüp üstüne bir de Windsurf yarışmasına hazırlanmak için günde 6 saat dalgalarla haşır neşir olunca 3 haftalık sürede 68'den 43'e düştüm. :eek:

Geriye kalmamışsınız gibisine 😂

• Hahaha
Tepkiler: mazot ve Gkgoko
Geri