-Deniz-
🌴🌴🌴🌴
- Tepki
- 1.341
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Aslında yaş da biraz zorlayıcı bir etken. Misal, lise ve üniversite zamanlarımda yazları memleketim Yalovaya gider haftanın her günü denizde yüzerdim. İki haftada 8 kilo çok kolay verip koruduğumu hatırlıyorum. Şimdi havuzda iki ay yüzüyorum kilo değişimi sıfır. 30'u geçince hep daha zorlaşıyor derlerdi de inanmazdım 😀 Gerçekten öyleymiş. Şimdi 3-4 ayda 10 kilo verince seviniyoruz.2 senedir sınava çalıştığımdan dolayı kışları bisiklete zaman ayıramıyorum. Haftada bir saat binersem şükrederim. Yazın ise haftalık 200-300 km mesafem olur ve buna 2000 mt tırmanış da eşlik eder. Bu halde 85-75 arasında gider gelirim yaz ve kışın arasında. Bu sene de farklı olmadı güncel olarak 85 kiloyum. 2022 eylül-aralık arası 3 aylık gittiğim yüzmenin vücudumu sıkılaştırdığına inanıyorum. Her seneki gibi aşırı bir yağlanma yok. Vücut geçen senelere göre toplu duruyor ama yine de 85'teyim şuan.
Herneyse durumum özetle bu. Yazın 74-75 kg olduğum sıralarda yağ oranım gözle görülür şekilde düşüyor ama ölçmedim. Demek istediğim zor bir iş değil. Ben bu kilo verme işini beslenmeye çok dikkat etmeden gerçekleştiriyorum(paketli gıda ve gazlı içecek tüketmem). Biraz sıkı bir diyete girersem 70'li kiloları görmem zor değil. Bu yüzden 10 ayda biriken yağlar 2-3 ayda verilir. Benim için öyle oluyor yani 2 senedir. Bu sene de fark gözükmüyor. 70'lere kadar inerim sanırım. Bu arada 185cm civarı boyum.