Scudo Sports

Bisiklet sayesinde kaç kilo verdiniz?

Bisikletlendikten sonraki kilonuz için ne söyleyebilirsiniz?

• Toplam katılım
    459
Sizce bisiklet ile mi yoksa yürüyerek mi daha verimli kilo verilir?

Scudo
Bir ayda beş kilo verdim. Haftalık ortalama 300 km antrenman yapıyorum. Diyet yok. Sadece bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Selcukkuscu52
Bisikletin nasıl sürüldüğüne bağlı. Düzlükte sürerken hızımızı korumak için sadece bisiklette mekanik kayıplar ve hava sürtünmesi kadar bir watt vermek yeterli oluyor. Bu da çok az bir kaloriye denk geliyor. Tabi velodromda uçuk bir diş oranıyla, argo olacak ama, bas allah bas bir sürüş yapılırsa o başka.

Düzlük dışında bisikletle iyi kalori yakmanın tek yolu tırmanış yapmak.

Eğer hızlıca kilo vermek istiyorsanız yürüyüş zaman kaybı. Aynı vakti ayırarak bisiklette çok daha fazla kilo verebilirsiniz. Sayın @can_celik'in de bahsettiği gibi yokuşlara vermeniz lazım kendinizi. Yokuşlar ciddi fark yaratıyor. Yalnız protein ağırlıklı bir diyetiniz olsun ki kas kaybı minimum seviyede kalsın.

Resmen eridim diyebilirim. Biraz kalori açığı oluşturdum tabi ama oldukça etkili. İlk başladığım dönemlerde 132 kilo iken 6 aylık süreçte 88 e düşmüştüm. 5 kilo aldım sonraki aylarda tekrar toparlayarak geri döndüm.

Başta yaptığım mesafelere odaklıyken şimdilerde gözüm yalnızca tırmanışları görüyor. Gerçek gelişimimi oradan takip ediyorum. Düz alanları genelde recovery sürüşlerimde tercih ediyorum. 75 kiloydum, 73 kilo oldum (177 boy). Kilodan ziyade yağ oranımın azaldığını hissediyorum.

Sigarayı bıraktım, gece hayatım bitti. Sağolasın bisiklet.
Ferdi Tayfur'un büyük eseri gelsin o zaman:

Gece hayatım bitti. Kadehi yere attım. Beni kutlamalısın, sigarayı bıraktım.

tur yapmayı sevdiğim için bisiklet sürünce ben daha çok yiyorum. yokuşlarda yağ yakmakta neymiş. Aheste aheste çıkıyorum yokuşları. ön vites 1 arka vites 1 de pamuk gibi oluyor ayna kolu çevirmek. beslenme konusuna gelince yaylanın hazır yemekleri, kutu fantalar, konserve barbunyalar, metro çukulatalar havada uçuşuyor. :)

yokuşlarda yağ yakmakta neymiş. Aheste aheste çıkıyorum yokuşları. ön vites 1 arka vites 1 de pamuk gibi oluyor ayna kolu çevirmek.
Ben onu da yapmıyorum, sahilden tatlı su pisikletçiliği güzel oluyor. Son 1 senede irtifa kazanımım 600 metre falandır. O da Karaköy tarafına geçersem, Eminönü köprüsünün 6 metre yüksekliği :huhuu:

Ben onu da yapmıyorum, sahilden tatlı su pisikletçiliği güzel oluyor. Son 1 senede irtifa kazanımım 600 metre falandır. O da Karaköy tarafına geçersem, Eminönü köprüsünün 6 metre yüksekliği :huhuu:
Halbuki bir XTR kullansaydınız, öf...

Bir keresinde 20 bir keresinde 50 kg vermiş biri olarak tek bir spora bağlı kalmak vücudunuza iyi gelmiyor. Hem yürüyüş hem bisiklet ile sizin tabiriniz ile daha verimli kilo verilir. Demek istediğiniz hızlı ise o zaman bisiklet. Hatta bana sorarsanız bir alt vücut bir de üst vücut egzersizi ekleyin, vücudunuz formunu korur, böylece sonuçtan daha tatmin olursunuz. Örnek: Bisiklet-Yüzme, Yürüyüş -Basketbol, Koşu- Tenis vb.

ben formumu koruyorum bisikletle. Sürüşlerden sonra hayvani yemek yiyorum. Şürüş sonrası bogazı tutarsanız muazzam kilo verirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bir keresinde 20 bir keresinde 50 kg vermiş biri olarak tek bir spora bağlı kalmak vücudunuza iyi gelmiyor. Hem yürüyüş hem bisiklet ile sizin tabiriniz ile daha verimli kilo verilir. Demek istediğiniz hızlı ise o zaman bisiklet. Hatta bana sorarsanız bir alt vücut bir de üst vücut egzersizi ekleyin, vücudunuz formunu korur, böylece sonuçtan daha tatmin olursunuz. Örnek: Bisiklet-Yüzme, Yürüyüş -Basketbol, Koşu- Tenis vb.
Anafikir olarak benzer düşünüyorum. Ancak verdiğiniz örneklerin tamamı alt vücut için neredeyse. Belki yüzme olabilir. Ama tenis ve basketbol net bacak ve ciğer sporudur. Üst vücut için şınav, mekik, barfiks veya benzer ağırlık egzersizleri daha uygun olur.
Benim önerim alt üst vücut ayrımı yanına aerobik ve anaerobik egzersizlerin de karıştırılması olur. Bisikletle yokuş çıkma ile sahilde uzun süre düşük tempoda kullanma çok farklı sporlar diyebiliriz. İkisi farklı şekilde kilo verdiriyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ben kilo aşırı vermiyorum ama kilo da almıyorum. Yani yemekten kısmıyorum kilom iyi çünkü. Ama bi kaç kilo versem sıkıntı olmaz mesela

Bu hafta bir kiloya yakın vermişim.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
pandemi yüzünden 2020 ve 2021 yıllarında çok bisiklet sürememiştim. ekim 2021 itibarıyla yeniden eski aktifliğimde sürmeye başladım ama malum sivas için kar kış geldiği anda sürüşler çok titretici olabiliyor. haliyle kış boyu da çok süremedim. 2022 nisan ortasından beri daha gerçek manada sürüyorum aslında ve 2021 ekim ayında 90.5 kilo olan ben şu an 78 kilodayım.

Hiç veremedim, yaş 50, 35 yıldır sele üzerindeyim, 25 yıldır kilom aynı, göbek yok, yağ oranı %12-13lerde :) Yarışmacılara başarılar

Hiç veremedim, yaş 50, 35 yıldır sele üzerindeyim, 25 yıldır kilom aynı, göbek yok, yağ oranı %12-13lerde :) Yarışmacılara başarılar
Hocam trainer almadan önce ben Sibel Can gibiydim. Her kış 10 kilo alıp yazın geri veriyordum. Trainer ve zwift sayesinde bu sene kışı aktif ve sezonu formada açtım. Umarım benden bundan sonra sizin gibi devam ederim.

Geri