StanicEnemy
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.327
- Başlangıç
- 2021—22
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Bisikletin nasıl sürüldüğüne bağlı. Düzlükte sürerken hızımızı korumak için sadece bisiklette mekanik kayıplar ve hava sürtünmesi kadar bir watt vermek yeterli oluyor. Bu da çok az bir kaloriye denk geliyor. Tabi velodromda uçuk bir diş oranıyla, argo olacak ama, bas allah bas bir sürüş yapılırsa o başka.Sizce bisiklet ile mi yoksa yürüyerek mi daha verimli kilo verilir?
Eğer hızlıca kilo vermek istiyorsanız yürüyüş zaman kaybı. Aynı vakti ayırarak bisiklette çok daha fazla kilo verebilirsiniz. Sayın @can_celik'in de bahsettiği gibi yokuşlara vermeniz lazım kendinizi. Yokuşlar ciddi fark yaratıyor. Yalnız protein ağırlıklı bir diyetiniz olsun ki kas kaybı minimum seviyede kalsın.Sizce bisiklet ile mi yoksa yürüyerek mi daha verimli kilo verilir?
Ferdi Tayfur'un büyük eseri gelsin o zaman:Sigarayı bıraktım, gece hayatım bitti. Sağolasın bisiklet.
Ben onu da yapmıyorum, sahilden tatlı su pisikletçiliği güzel oluyor. Son 1 senede irtifa kazanımım 600 metre falandır. O da Karaköy tarafına geçersem, Eminönü köprüsünün 6 metre yüksekliğiyokuşlarda yağ yakmakta neymiş. Aheste aheste çıkıyorum yokuşları. ön vites 1 arka vites 1 de pamuk gibi oluyor ayna kolu çevirmek.
Halbuki bir XTR kullansaydınız, öf...Ben onu da yapmıyorum, sahilden tatlı su pisikletçiliği güzel oluyor. Son 1 senede irtifa kazanımım 600 metre falandır. O da Karaköy tarafına geçersem, Eminönü köprüsünün 6 metre yüksekliği![]()
Gerçekten öyle. Bisiklet sürmeye başladığımdan beri çok huzurlu hissediyorum. Hayatım tekrar anlam kazanmış gibi.Sigarayı bıraktım, gece hayatım bitti. Sağolasın bisiklet.
Bir keresinde 20 bir keresinde 50 kg vermiş biri olarak tek bir spora bağlı kalmak vücudunuza iyi gelmiyor. Hem yürüyüş hem bisiklet ile sizin tabiriniz ile daha verimli kilo verilir. Demek istediğiniz hızlı ise o zaman bisiklet. Hatta bana sorarsanız bir alt vücut bir de üst vücut egzersizi ekleyin, vücudunuz formunu korur, böylece sonuçtan daha tatmin olursunuz. Örnek: Bisiklet-Yüzme, Yürüyüş -Basketbol, Koşu- Tenis vb.Sizce bisiklet ile mi yoksa yürüyerek mi daha verimli kilo verilir?
Anafikir olarak benzer düşünüyorum. Ancak verdiğiniz örneklerin tamamı alt vücut için neredeyse. Belki yüzme olabilir. Ama tenis ve basketbol net bacak ve ciğer sporudur. Üst vücut için şınav, mekik, barfiks veya benzer ağırlık egzersizleri daha uygun olur.Bir keresinde 20 bir keresinde 50 kg vermiş biri olarak tek bir spora bağlı kalmak vücudunuza iyi gelmiyor. Hem yürüyüş hem bisiklet ile sizin tabiriniz ile daha verimli kilo verilir. Demek istediğiniz hızlı ise o zaman bisiklet. Hatta bana sorarsanız bir alt vücut bir de üst vücut egzersizi ekleyin, vücudunuz formunu korur, böylece sonuçtan daha tatmin olursunuz. Örnek: Bisiklet-Yüzme, Yürüyüş -Basketbol, Koşu- Tenis vb.
Hocam trainer almadan önce ben Sibel Can gibiydim. Her kış 10 kilo alıp yazın geri veriyordum. Trainer ve zwift sayesinde bu sene kışı aktif ve sezonu formada açtım. Umarım benden bundan sonra sizin gibi devam ederim.Hiç veremedim, yaş 50, 35 yıldır sele üzerindeyim, 25 yıldır kilom aynı, göbek yok, yağ oranı %12-13lerdeYarışmacılara başarılar