Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sayesinde kaç kilo verdiniz?

Bisikletlendikten sonraki kilonuz için ne söyleyebilirsiniz?


  • Toplam katılım
    459
Bisiklet sayesinde kilo vermemiş olsam da bisikletten ayrı geçen 5 ayda yaklaşık 17 kilo aldım. Kilomu sabit tutan şeyin bisiklet olduğunu biliyordum ama deneyimlemiş oldum. Bisiklete yenice tekrardan başlayabildim. Umarım bisikletsizlikte aldığım kiloları bisiklet ile verebilirim :hoop:
Güncelleme çekelim :) Yukarıda bahsettiğim artış 93 kilodan 107' ye idi. Mesajı yazdığım zamanlar bisiklete yeni yeni tekrardan başlamıştım. Bugün itibariyle 103.9' um. Bisikleti ortalama olarak günde 10km falan sürmüşümdür ana asıl farkı beslenmemi insani seviyeye çekmem oluşturuyor galiba. :hımm:
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Bisikletin kilo verdirdiğine çok inanmıyorum ama dengeli beslenmenin kilo verdirdiğine inandım. Ofiste geçen bir iş yaşamı, bekar hayatı, yavaş metabolizma ile birleşince insanı kilo almaya çok meyilli hale getiriyor. Mayıs ayının sonlarından itibaren sabah kahvaltılarda börek, simit değilde yulaf ezmesi yemeye, öğlenleri dönerden, ne olduğunu neyden yapıldığını bilmediğim restoran yemeklerinden, tavuklu, ton balıklı ya da artık neli yaparsam onlu bir salata yemeye yöneldim. 99 kilodan 94 kilonun altına düştüm. Eskiye göre çok kolay doyuyorum, arada kaçamaklar oluyor tabi ki. Yorgun uyandığım sabahlar yine bir simit alıyorum ama eskiden 2 simit dişimin kovuğuna yetmezken şimdi 1 simit çok geliyor.
Yulaf ve salataya yönelmek kilo vermede kesinlikle çok etkili. Şuraya küçük mutlu bir yulaf tarifi bırakayım; Yarım su bardağı yulafı, bir ya da yarım muz ezmesini, birazda tarçını (keyfe göre hindistan cevizi de olur) üstünü az geçecek kadar sütle kavazona ve geceden buzdolabına koyup ertesi sabah ufak bir tavada cıvıklığı gidene kadar pişiriyorsunuz. 2-3 dk sürüyor. Sonra soğutmadan ama yavaş yavaş yemelisiniz. Yulafı ne kadar hızlı yemeye çalışırsanız o kadar mideniz bulanır. Örneğin benim yulaflı kahvaltım 20dk kadar sürüyor.
Yulafın içinde çok yüksek enerji vardır fakat bu enerji basit şeker değildir. Bildiğim kadarıyla 3. derece yani en kompleks şeker kaynaklarından biridir yulaf. Lif açısından da en zengin kaynaklardan biri olduğu için enerjiyi almanız uzun sürüyor bu nedenle sizi canlı ve enerjik tutma süresi gayet uzun oluyor. Karnınız acıksa bile kan şekeriniz kolay kolay düşmüyor. Evde olduğum günlerde sabah 10-11 gibi yulaf yersem akşam 5-6'ya kadar bir şey yeme ihtiyacı hissetmiyorum.
Yulaf'ı akşamdan sütle ıslamaz hele ki direk soğuk sütün içine katıp yemeye çalışırsanız, ambardan bir avuc ekini ıslayıp yemeye çalışmış gibi hissedersiniz, mideniz mahvolur aman diyim.
Yulaf konusunu çok uzattık fakat ben daha önce doğru dürüst tarif almadan nesfit yer gibi yemeye çalışıp bir üstte yazdığım şeyi yaşadım. Sizde yaşamayın diye tüm inceliklerini anlatıyorum. Yulafı yanlış şekilde deneyip ben bunu yiyemiyorum ama en azından nesfit ile kahvaltı yapayım demeyin çünkü tecrübeyle sabittir "nesfit hiç bir halta yaramaz, beş para etmez bir kahvaltı türü". Yulaf ezmesi ile anlattığım tarifle kahvaltı yapmaya başladığınızda sürekli porsiyonunuzun küçülmeye başladığınızı ve gittikçe daha kolay doyduğunuzu farkedersiniz ama nesfit gibi kahvaltılık gevreklerde durum tam tersidir. Gittikçe porsiyonunuz büyür. Gittikçe daha fazla yersiniz. Nesfit buğdaydan yapıldığı için midede çok kolay çözünür, lif kaynağı olarak da yulaftan çok uzaktadır. Yulafla aynı porsiyon yediğiniz nesfitten 1 saat sonra mideniz bomboştur ve enerjiniz bitmiştir. Kahvaltılık gevreklerden uzak durun!
Yapılmaması gereken bir diğer yanlış, kilo vereceğim diye deliler gibi antreman yaptıktan sonra eve geldiğinizde sıcak duş alıp, hiçbir şey yemeden yatmaktır. Vücut deliler gibi çalışmış kasları, nöronları toplarmak için, minerallere, vitaminlere, karbonhidrata ve proteine ihtiyaç duyar, olabilecek en acil şekilde! Siz hiçbir şey yemeden yatıp uyursanız vücut önce kanda hazır şeker ve aminoasit var mı diye bakar, bulamayınca ikinci kaynağa gider yani kaslarınıza! Sizin antremanda hacmini arttırdığınız güzelim kaslarınızı bir güzel parçalamaya başlar, çünkü kolayca protein kazanma yolu budur. Yağları yaksa keşke değil mi? Yağlar en zor enerji kaynağıdır, buradan enerji kazanmak vücudu yorar. O yüzden belli kalp ritminde yaptığınız antremanda ancak vücut yağlara yönelir. Dinlenirken ve kaslar orda parıl parlarken vücut asla bencil, şişman, pislik yağlarla muhattap olmaz :komik:. Birde neden sıcak duş dedim? Zaten genişlemiş kaslarınız ve damarlarınız o bölgenin kan akışını yavaşlatır, hücrelerinizde ve kaslarınızda biriken atık madde ile dolmuş ve buralara gereken şeyleri taşımaktan uzak hale gelmiş - taşıma kapasitesi bitmiş kanı o bölgeden atmak için gereken şey damarların daralıp kan akışını hızlandırmasıdır. Bunu da sıcak değil soğuk duşla yapabilirsiniz. Kendinizi hasta etmeden, mümkün olduğunca soğuk suyla uzun uzun duş alın. Bacaklarınızın ve diğer kaslarınızın soğuduğundan emin olunca çıkın duştan. Varis riskini arttırdığını söyleniyor yalnız. Bide varisle mi uğraşacağız diyorsanız duştan sonra kompresyon çorabı giyebilirsiniz ama ben uygun fiyatlı türkiye kaynaklı bir satıcı bulamadım.
Asla Durma - Fatih Topçu, refika ve askerde bana nasıl spor yapılacağını öğreten eski basketbolcu kardeşim, abim Şafak Ersoy sağolsun spor nedir nasıl yapılır ve nasıl besleniliri bana yetecek kadar öğrettiler. Pahalı elektrolitler, pahalı enerji jelleri mi kullanıyorum? hayır. Benim tarifim şu; ilk bir saat su değil powerade içiyorum (önerim mavi olan, beyazda fena değil ama turuncunun tadı rezalet ve boğazınızda yapış yapış bir tükürük kalıyori yutkunması çok zor oluyor), 1 saatten sonra züberin protein barlarından (protein barlarının içinde 10g daha fazla protein olmakla birlikte enerji seviyesi enerji barlarına göre çok farklı değil) bir tane açıp 5-10 dakika da bir ısırık alıyorum. Züberi tüketirken su içiyorum. Zaten genelde en geç 1 saat 45 dakika ya da 2 saat sonra antremanımı bitiriyorum ya da mola veriyorum.
Eve döndüğümde, midem müsaitse, limon sıktığım bardağın üzerine bir sade soda boşaltıyorum, en fazla ufak 4-5 dilim pastırmayı ısıtmadan kızartmadan yiyorum (apikoğlunun 25tl'ye çemeni sıyrılmış pastırması var 5-6 antreman dönüşünü idare ediyor), tuzlu fındık, a101'de satılan karabuğday patlağından(eti gong mısırdan yapılıyor, fazla yağlı ve daha pahalı) iki adet, 1 adet muz ya da herhangi bir meyveyi yiyorum yavaş yavaş. Eksilttiğim tuzu, mineralleri, proteini ve karbonhidratı mümkün olduğunca geri kazanıyorum. Bunların hepsini yemek şart değil mideyi çok da karıştırmayın. Önemli olan protein, karbonhidrat ve mineralleri yerine koyacak kadar yemek. En önemlisi de o gece en az 7 saat uyuyorum.
E turda powerade içtin 4tl, züber yedin 5tl, döndüğünde pastırma yedin, fındık yedin, meyve yedin bunlar hep para lan, bisiklet sürücez alttarafı! demeyin. Kötü beslenen biri illa ki kola içiyor, pahalı hamburgerler yiyor, abuk sabuk ketçap, mayonez, ranch sos bilmem ne gibi şeylere, çikolatalara, dondurmalara illa para veriyor. Yulafla, salatayla kar ettiğimiz yerden kazandığımız parayı buraya vermemiz gerek ki her geçen gün kondüsyonumuz yükselsin. Bu yazdıklarımı yapan kişi etkisini kesinlikle görecektir. 75km bisiklet sürüp, ertesi 3 gün kasları sızlayan, ayağa bile kalkmak istemeyen bir adamken, bu mesafelerden sonra en fazla o gece ve ertesi sabah biraz yorgunluk hisseden bir adama evrildim. Böyle beslendikçe de ne kadar kendimi zorlarsam zorlayayım, koşulardan, sürüşlerden sonra çok daha kolay toplarlanıyorum.
Ne yazasım varmış beee, hoş geldin Sinan Karatay :cool::komik:
 
Son düzenleme:
Martta başladım sürmeye. Sadece bir hafta hava müsade etti. Nisan Mayıs Haziran aylarında iyi sürdüm. 106 kilodan 90a indim. Burada bi kaç haftadır sabitledim. Bir türlü 89 a inemiyorum. Bünye az kaloriyle çok iş yapmayı öğrendi sanıyorum. Birde yağ oranı azalıp kas oranı artıyor olabilir. Kaslar daha ağır oldukları için vücut kompozisyonu değişse bile ağırlık düşmeyebiliyor. İlk aylar günlük 1900 kalori alıyordum. Bu miktar spor yapmasam bile ayda 4 kg verebileceğim şekilde hesaplanmisti. Antrenman günleri fazladan yaktiğim kaloriyi kısmen yerine koyuyordum. Ağır antrenman yapınca bazen 2500, 3000 kalori açık oluşuyor. O günler toplam kaloriyi bir miktar artıriyordum.Şimdilerde yine aynı taktikle ilerliyorum. Ama kilo azaldığı için toplam kalori ihtiyacı da azaldı. Artık normal bir günde limitim 1700 kalori. Tabi iştah kontrolü biraz zor çünkü zamanla kondisyon arttı ve artık 80-100 km mesafeler yapmaya başladık. Bu yüzden acayip iştah açılıyor. Bende kalori yükü nisbeten daha az ama makro mikro besinlerce daha zengin yiyeceklerle beslenmeye çalışıyorum. Çok yesemde kalori fazla yükselmiyor. Hedef 75 kg. Yani bı bu kadar daha vermem lazım. Sonucu bende merak ediyorum. Herkese iyi sporlar
 
99 kilodan 94 kilonun altına düştüm.
Hocam çok güzel bir yazı ve inanın özellikle ailede tek sevmeyen ben olduğum yulafı tekrar düşünür hale geldim anlatımınızla...Ama hani bir kalıp olmuştur dilimizde " ekmeği kestim şu kadar verdim " diye..Sizinki dengeli ve spor amaçlı beslenmek kabul, ama kilo vermek adına çok zahmetli geldi. Ekmeği minimuma indirerek ve 8 sonrası hiçbirşey yemeden 1.5 ayda inanın (tabi bisiklete de binerek) daha fazlasını verdim...1.5 ay diyorum mayıs sonu demişsiniz, temmuz ortasındayız 5 kg vermişsiniz, ona istinaden..
 
@HakanAydn işin özü şekerde bitiyor.Şekerden kastım çaya attığımız şeker,yediğimiz şerbetli tatlılar vs. Bunları kestiğiniz zaman ve ekmeğide olabilcek en alt seviyede yediğiniz zaman ee tabi birde sporu kattığınız zaman hayatınıza emin olun farkı görceksiniz.Tecrube ile sabit.Yazdıklarımı yaparak 1.5 ayda 15 kilo vermiştim,yıl 2017'di. 3 senedir aynı kilodayım yazdığım hayat tarzıyla.
 
@RiseOfSoul pandemi öncesi harika bir şekilde 95 e düştüm, yasaklar başlayınca ilk tepkim, "gitti bütün emekler" olmuştu..Kapalı kaldık ve 10+ kilo geri aldım..Beslenme düzenimi aynen dediğiniz gibi tam oturtmuşken ki yıllardır yapamıyordum, virüs altüst etti, irade buna hazırlıksız yakalandı..Şimdi tekrar sil baştan olacakken sıcaklar başladı..😒
 
  • Beğen
Tepkiler: Auditore
@HakanAydn Evet bu virüs süreci çoğu insanın hayatını ve yaşam tarzını aşırı olumsuz etkiledi.Bende evde elimden geldiğince bu süreçte birşeyler yapmaya çalıştım.Yasaklar kalkıncada hemen bisiklete sarılıdım.Toplum olarak o kadar çok hazıra ve herşeyin önümüze gelmesine alışmışızki(sözüm meclisten dışarı) hareketsizlik artık bir yaşam biçimi olmaya başladı kanımca.Ufak bir anektod paylaşıyım.Bir gün Ankara tren garındayım bir yanda yürüyen merdiven bir yanda normal merdiven sıra olmasına rağmen yürüyen merdivende kimse normalini kullanmadı ben hariç.Bir an arkama baktım acaba arkamdan gelirlermi diye inanın bir kişi bile gelmedi.
 
Bisikletimi 2 gün önce yaptırdım. Yemek düzenimide biraz düzelttim. Artık kilodan istemediğim durumlara düşmüştüm. Sadece 2 günde bir çok kişi bana değiştiğimi söyledi. Midem daha az almaya başladı. Bunlar sadece 2 günde oldu. Zaten bisiklet çift amortisörlü dağ bisikleti beni iyice yordu. Bakalım yeni bisikletle neler olacak?
 
2017 temmuz ayında kemoterapim bittiğinde 113 kiloydum,sonra yürüyüşlere başlayıp 89'a düştüm. Mart ayında bisikleti aldığımda 93'tüm,cuma günü tartıldığımda ise 85.5 çıktım. Hedef,yaz sonuna kadar 80 kilo olmak.
Tabii yediklerime de biraz dikkat ediyorum.
 
Son düzenleme:
Çok ilginçtir, tartıda hiç fark olmasa da çevremden onlarca kişiden " Nasıl bu kadar zayıfladın " sorusunu duymuşluğum var.

Kilodan ziyade postür ve kas dokusundaki iyileştirmeleri ve vücudun derlenip toparlanması daha göz önüne geliyor.

Tabi her bünyede aynı etkiyi göstermeyebiliyor., Bendeki sonuç budur.
 
Kilo veremedim ama kas yapımda ufak bir iyileşme oldu sanırım.
 
@HakanAydn doğru ben biraz dengeli beslenmek adına öyle besleniyorum. Kendimi güçlendirerek spor yapmaya çalışıyorum. Ekmek yemeyeli de aylar oldu bu arada 🙃
 
  • Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
@Sinanthewhite Öyleyse sanki 1.5 ay için 5 kilo az gibi, normal bir diyette aylık 4 hedefleniyor, yani 1.5 ayda 6...Siz hiç ekmek yemiyor, protein ağırlıklı besleniyor ve bisiklet sürüyorsunuz, üstelikte yaşınız 28..Bence kaçamaklar tahmininizden fazla..🙂
 
  • Hahaha
Tepkiler: Sinanthewhite
Konuya biraz ters bir bakış açısı ama görünce direk bu konu aklıma geldi.😅
Screenshot_20200712-161608_Instagram.jpg
 
Kebapta yiyemiyor insanımız etin kilosu ortada. Ekmek ve makarna ile geçiyor günler.
Hocam ülkemizde gıda fiyatlarının denetlenmesi (hal yasasının çıkması) 30 kuruşa tarladan çıkan ürünün en az 5-6 TL ye soframıza gelmesinin önüne geçilmesi taraftarıyım. Haklısınız ülkemizde gıdalar ve özellikle et pahalı bunun düzeltilmesi gerek.
Yinede ülkemizde çoğunluk sigara içiyor .. Sigaraya ayda 300-500 TL veren et de yiyebilir.
 
Hocam ülkemizde gıda fiyatlarının denetlenmesi (hal yasasının çıkması) 30 kuruşa tarladan çıkan ürünün en az 5-6 TL ye soframıza gelmesinin önüne geçilmesi taraftarıyım. Haklısınız ülkemizde gıdalar ve özellikle et pahalı bunun düzeltilmesi gerek.
Yinede ülkemizde çoğunluk sigara içiyor .. Sigaraya ayda 300-500 TL veren et de yiyebilir.

Vallahi bildiğim tek bir şey var, o da yasaymış, kanunmuş bir fayda sağlamadığı. Millet olarak kamu tarafından konulan bir kural, vir yasak görünce kafamız direkt olarak bunu nasıl delebileceğimizin yollarını aramaya çalışıyor. Bu da kurulan sistemlerin ne kadar kaliteli ve iş görür olursa olsun, insan faktöründen dolayı beş para etmediğini gösteriyor. İşin özü, İnsan olarak doğruyu bulmadıkça kanun da işe yaramaz, yasak ta işe yaramaz, yönlendirme de işe yaramaz. Önce vicdan denen şeyi yeniden keşfetmek ve kullanmayı öğrenmek gerekiyor maalesef. Allah vicdan sahibi insanlara ticaret yapmayı nasip etsin. Vicdansızların elinden çok çekeceğimiz var yoksa.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kobebryant
  • Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@HakanAydn bu kadar kilo verdiğime şükrediyorum, ben baya kilo verme özürlüydüm aslında. Kaçamaklar evet daha fazla. Dondurmalar, kuruyemişler falan 😆
 
  • Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
Geri