Murat Cömez
En yeni üye - Kayıt: Az önce
- Tepki
- 19.027
- İsim
- Murat Cömez
- Bisiklet
- Colnago
Cok güzel yazmissiniz agziniza saglik, simdi hakan bey size degilde siz hakan beye aynisini yazsaydiniz size yazmadigi kelimeler birakmazdi. Mesela ortaya forumun gecmisine karsilik bir sey yaziliyor ve hakan bey hemen üzerine aliniyor. Aslinda forumun gecmisini bilse belkide baska türlü davanir ama sanmam. Gecende bu konuya bir sey yazdim hemen üzerine alindi, özelden iyi niyetimle geri dönüs yaptim ama nafile, yazdigimi anlamadan kafalarimizin uyusmadigini söyledi, sanki ben kafamizin uyusmasini istiyormusum gibi. Benim yazdigimin aynisi baskalari yazdi onlara nedense alinmadi.Konuya anca girip okudum mesajları bu "tevazu" vardı artık öldü lafını ortaya atmışsınız, bu laf bana geldiyse siz beni anlamamışsınız.
Anlatayım da anlayın çünkü böyle ortamlarda mimiksiz anlatımlarda insanların ön yargıları kesin kanaat getirmeleri çokça sık görülen bir konu. Muğladasınız ben İzmirdeyim eğer bir gün yolunuz düşerse gelin tanışalım sizin öldü dediğiniz ve kanaat getirdiğiniz şahsım adına görgüsüz yaftasının asılsız olduğunu göreceksiniz.
Lakin ben bir bordrolu çalışan olarak 10 yıldır biriktirdiğim paralarla aldığım kullandığım sattığım bisikletler ile alın terimle telaffuz ettiğim meblağları harcadım. Buna kimsenin bir lafı yok herhalde. Millet 10 yılda eve alıyor biz ancak 20 bin tl lik bisiklete biniyoruz öyle düşünün.
Geleyim asıl konuya biz buna alım gücü diyoruz dediğim ve bana görgüsüzlük gibi tanımladığınız lafı anlamadığınız çok açık. Arkadaş bulunduğu memeleketin asgari ücretinin 2.5 3 katı ile iyi bir bisiklet alabilirken, biz 15 katını harcayarak iyi bir bisiklet alabiliyoruz. Biz de buna alım gücü diyoruz! Yani bizim alım gücümüz o kadar düşük ki halimiz içler acısı diyorum. İşte sadece bunu yazmadığım ve anlamanızı beklediğim ve hata yaptığım şey için tevazusuz ve muhtemelen görgüsüz oldum sizin gözünüzde. Ama hiçte öyle değil. Ben bir emekçiyim. Yıllarca biriktirdiğim paralar ile hobimi yapıyorum yazdığım rakam doğrudur ama görgüsüzlük olsun diye yazmadım. Alım gücümüzün ne kadar düşük olduğunu anlamamız ve karşılaştırmanız için yazmıştım.
Bu yazdığıma karşılık ne yazarsanız yazın cevap yazmayacağım. İzmir e geldiğinizde bekliyorum. Görgülü mü görgüsüz mü, alçakgönüllü mü yoksa değil miyim o zaman karar verebilirsiniz. Gelmezseniz de cannız sağolsun tanıdıklarınız varsa sorabilirsiniz Karşıyakada oldukça tanınan bir insanım. İyi forumlar.
Bosverin yazmaya degmez, komplexli insanlar zor insanlardir, hep hakli olduklarini sanarlar.