Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

Konuya anca girip okudum mesajları bu "tevazu" vardı artık öldü lafını ortaya atmışsınız, bu laf bana geldiyse siz beni anlamamışsınız.

Anlatayım da anlayın çünkü böyle ortamlarda mimiksiz anlatımlarda insanların ön yargıları kesin kanaat getirmeleri çokça sık görülen bir konu. Muğladasınız ben İzmirdeyim eğer bir gün yolunuz düşerse gelin tanışalım sizin öldü dediğiniz ve kanaat getirdiğiniz şahsım adına görgüsüz yaftasının asılsız olduğunu göreceksiniz.

Lakin ben bir bordrolu çalışan olarak 10 yıldır biriktirdiğim paralarla aldığım kullandığım sattığım bisikletler ile alın terimle telaffuz ettiğim meblağları harcadım. Buna kimsenin bir lafı yok herhalde. Millet 10 yılda eve alıyor biz ancak 20 bin tl lik bisiklete biniyoruz öyle düşünün.

Geleyim asıl konuya biz buna alım gücü diyoruz dediğim ve bana görgüsüzlük gibi tanımladığınız lafı anlamadığınız çok açık. Arkadaş bulunduğu memeleketin asgari ücretinin 2.5 3 katı ile iyi bir bisiklet alabilirken, biz 15 katını harcayarak iyi bir bisiklet alabiliyoruz. Biz de buna alım gücü diyoruz! Yani bizim alım gücümüz o kadar düşük ki halimiz içler acısı diyorum. İşte sadece bunu yazmadığım ve anlamanızı beklediğim ve hata yaptığım şey için tevazusuz ve muhtemelen görgüsüz oldum sizin gözünüzde. Ama hiçte öyle değil. Ben bir emekçiyim. Yıllarca biriktirdiğim paralar ile hobimi yapıyorum yazdığım rakam doğrudur ama görgüsüzlük olsun diye yazmadım. Alım gücümüzün ne kadar düşük olduğunu anlamamız ve karşılaştırmanız için yazmıştım.

Bu yazdığıma karşılık ne yazarsanız yazın cevap yazmayacağım. İzmir e geldiğinizde bekliyorum. Görgülü mü görgüsüz mü, alçakgönüllü mü yoksa değil miyim o zaman karar verebilirsiniz. Gelmezseniz de cannız sağolsun tanıdıklarınız varsa sorabilirsiniz Karşıyakada oldukça tanınan bir insanım. İyi forumlar.
Cok güzel yazmissiniz agziniza saglik, simdi hakan bey size degilde siz hakan beye aynisini yazsaydiniz size yazmadigi kelimeler birakmazdi. Mesela ortaya forumun gecmisine karsilik bir sey yaziliyor ve hakan bey hemen üzerine aliniyor. Aslinda forumun gecmisini bilse belkide baska türlü davanir ama sanmam. Gecende bu konuya bir sey yazdim hemen üzerine alindi, özelden iyi niyetimle geri dönüs yaptim ama nafile, yazdigimi anlamadan kafalarimizin uyusmadigini söyledi, sanki ben kafamizin uyusmasini istiyormusum gibi. Benim yazdigimin aynisi baskalari yazdi onlara nedense alinmadi.
Bosverin yazmaya degmez, komplexli insanlar zor insanlardir, hep hakli olduklarini sanarlar.

Scudo
Herzaman , farklı bakış açıları ve düşünceler
dikkatimi çekmiştir. Üstelik kişilerin , şirketlerin, toplumların ve devletlerin ilerlemesinde oldukça faydalıdır.
Fiyat/ performans, fayda/ maliyet .... kavramları arasında ufak bir gezinti yapalım.

Hasırcızâde Mehmet Ağa, bir gün Fuat Paşa’nın yanında iken paşanın pırlanta yüzüğüne dikkatle bakmaya başlamış. Fuat Paşa sormuş.*
*— Yüzüğüme mi bakıyorsun?*
*— Evet Paşam… Taşını merak ettim.*
*— Elmastır.*
*— Güzel. Fakat faydası nedir?*
*— Hiç…*
*— Peki, ne gelir getirir?*
*— Hiç.*
*— Yazık. Benim de babadan kalma bir çift taşım var; bana senede elli altın getirir.*
*— Amma yaptın ha! Ne taşı ki bu?*
*— Değirmen taşı! Zira bu taş sayesinde hem nafakamı çıkarıyorum, hem hayır hasenat yapıyorum hem de insanlara bu taş sayesinde hizmet ediyorum…

Bunlarda bisikleti icat eden, üreten , jargonunu adabını ureten, satan batıdan resimler.....

bikesatwork4.jpgbikesatwork3.jpgbikesatwork2.jpgbikes at worrk.jpgbike cargo.jpgbike trush.jpgbike porter.jpg

Saygılar.
Sağlıcakla pedallayın.
Not : Saygideger üye @mehmetsunu da pazar alışverişlerine ait fotoları ilave ederse memnun olurum. ( sanırım ağaç kütüğünün fotosu yoktur )

havada çok polemik kokusu var ama boşverin yaa...😁...yapmayın arkadaşlar böyle uzun uzun mesajlar filan...
Bosverin yazmaya degmez, komplexli insanlar zor insanlardir, hep hakli olduklarini sanarlar.
bir çuval inciri mahvetmeye değiyor mu bunları yazmak...yakışıyor mu sana..üstad sız alıyormuyum adını ağzıma.."yiğit" demedim mi bisikletlerini paylaştığında burda...barışmadık mı?...bırak öyle barışık kalalım..saygı ayrı, sevgi ayrı..lütfen.....yapma..

havada çok polemik kokusu var ama boşverin yaa......yapmayın arkadaşlar böyle uzun uzun mesajlar filan...

bir çuval inciri mahvetmeye değiyor mu bunları yazmak...yakışıyor mu sana..üstad sız alıyormuyum adını ağzıma.."yiğit" demedim mi bisikletlerini paylaştığında burda...barışmadık mı?...bırak öyle barışık kalalım..saygı ayrı, sevgi ayrı..lütfen.....yapma..
Ben size abi bende saka yapiyorum dedigim halde sizin bana özelden yazdiginiz mesaja kizdim. Barisik kalalim problem degil ama sunuda bilmelisiniz ki SEVGININ olmadigi yerde SAYGIDA olmaz. Demekki ayri seyler degilmis. ;) Neyse bu Forumda daha cok ögreceginiz seyler var. Bundan sonra bananasil davranirsaniz bendende ayni davranisi geriye alirsiniz. Muhgabetti de fazla uzatmayalim konu yine masaraf konusuna dönsün. :harika: :)

Bakın lafı yapıştırıp gittiğinizi zannediyorsunuz ondan sonra yapmayım arkadaşlar yeaaa yazıyorsunuz. Yaşınızı bilemem herkes herkesi sevmek zorunda değil. Ama öyle değil o işler sert kayalara çarpmayın polemikleri kimlerin ortaya attığı şu an çok açık net. Benim yaşantım hayatım var. Herkesin var. Görmediğim hiç kimseye polemik yaklaşımı yapmam ama şunu iyi bilin insanlara lafı yapıştırırım hiç de bir şey olmaz diye düşünüyorsanız bakın orda sağlam yanılıyorsunuz. Hadi polemik yapmadan bu konuyu kapatalım yaaaa...

Bu yazdığıma karşılık ne yazarsanız yazın cevap yazmayacağım. İzmir e geldiğinizde bekliyorum. Görgülü mü görgüsüz mü, alçakgönüllü mü yoksa değil miyim o zaman karar verebilirsiniz. Gelmezseniz de cannız sağolsun tanıdıklarınız varsa sorabilirsiniz Karşıyakada oldukça tanınan bir insanım. İyi forumlar.
@sargonnas e yazdınız?
şöyle yapalım bakın burada genelde bu şekilde oluyor..." neden üzerinize aldınız" ?...60 bin harcadım diyende var...

2010 da hiç bilgim olmadan arkadaş zorlamasıyla 600 euro ya aldığım( euro ozamanlar 1.9 tl gibiydi) 1200 tlye gelmişti bana ,scott sub 10 disk mi corona zamanına kadar neredeyse hiç kullanmadım depoda sakladım. Dışarıda bireysel olarak yapılabileceğim tek sporolduğu için. 1 ay önce bakımını yaptırıp üstüne spd pedal takılınca çok hoşuma gitti.

Ve başladım harcamaya. Kıyafet,kask,ayakkabı,pedal,yol bilgisayarı ,araba için bisiklet taşıyıcısı, yedek iç lastik,pompa,levye, matara derken 2000 tlye yakın harcamısım. rakamlar ilginç gerçekten

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
bugün bisikleti takas ettim, tur için giantı revize etmek için aldığım ve şuan boşta olan harcama 750 tl civarı..içim acıdı..😣

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bu başlığın konusunu beğendim ve takibe başladım.

Bisikleti spor ve sağlık için kullanıyorum. İşin içine sağlık girince bu parayla ölçülemez. Kaç liralık sağlıklısın? Sorusu gibi olur bu iş.:)

Ama tabii bisikleti spora ilaveten market ve semt pazarı için de kullanıyorum. Arkada 30 küsur lt heybe var.
İşte şimdi işin içine matematik giriyor:
Semt pazarı ve markete bisikket yerine arabayla gitseydim, ne kadar benzin yakardım.? Bisikletle gidince ne kadar tasarruf ettim. Sadece benzin maliyetini dikkate alarak (arabanın eskime değer kaybı ve tüm giderleri hariç sadece benzin gideri) bisikletle aynı işleri yaparsam daha ekonomik oluyor.
Karşılaştırma:
Araba sadece benzin maliyeti
Bisiklet satın alma ve bakım gideri tüm maliyetler.

Bisiklet daha uyguna geliyor. Üstelik sağlıklı yaşam ve temiz hava bedava.
Merak eden olursa kapsamlı excel tablo var.:)

Bu başlığın konusunu beğendim ve takibe başladım.

Bisikleti spor ve sağlık için kullanıyorum. İşin içine sağlık girince bu parayla ölçülemez. Kaç liralık sağlıklısın? Sorusu gibi olur bu iş.:)

Ama tabii bisikleti spora ilaveten market ve semt pazarı için de kullanıyorum. Arkada 30 küsur lt heybe var.
İşte şimdi işin içine matematik giriyor:
Semt pazarı ve markete bisikket yerine arabayla gitseydim, ne kadar benzin yakardım.? Bisikletle gidince ne kadar tasarruf ettim. Sadece benzin maliyetini dikkate alarak (arabanın eskime değer kaybı ve tüm giderleri hariç sadece benzin gideri) bisikletle aynı işleri yaparsam daha ekonomik oluyor.
Karşılaştırma:
Araba sadece benzin maliyeti
Bisiklet satın alma ve bakım gideri tüm maliyetler.

Bisiklet daha uyguna geliyor. Üstelik sağlıklı yaşam ve temiz hava bedava.
Merak eden olursa kapsamlı excel tablo var.:)

Bu hesap kitaplari ben de yapiyorum, altyapi konusunda sansli oldugum icin bisiklet arabaya gore her turlu avantajli. Dunyanin her yerinde de araba icin park yeri, vergi/sigorta araba kullanilmasa bile buyuk masraf, yakita hic girmiyorum bile.

Insanlar soruyor, ufak alisveriste torba/sepet falan idare ediliyor tamam da daha buyuk seyler tasimak gerekirse, coluk cocuk olursa ne olacak diye. Adamlar onu da dusunmus.

urban-arrow-family-limited-edition.jpg

Gerci bu cihazlar 2. el araba parasi ama yine de otomobile gore avantajli. Cocuklar icin koltuk, bebek koltugu/puseti icin kilit gibi aksesuarlari da var.

@Burak B. Ne güsel.. ! Bizim hatun yine mi bisiklet harcaması diye kafayı yiyor.. 6 senelik bir süreye yayıldı yanlız. 3 bisikletim var 3 kask giyim zille.. En son powermetre aldım.. İndirimdeydi ne yapayım.. :))) Watt üzerinden antrenman yapıyorum.. watt değerlerini ve hr değerlerini doğru aralıkta tutmaya çalışarak.. Yolda sürerken de bu bilgiler doğrultusunda sürmek için aldım.. Ama aldığın eşyanın hakkını vereceksin.. Yılda 10.000 km üstü yapıyorum.. Bir yerden sonra ihtiyaç oluyor..

ben de çok pahalı ya gereksiz dediğim ne varsa aldım 😃 sanırım beni kandırıyor alet.
bi yerden sürpriz bi para geldi alayını formaya fara seleye gömdüm . Son 2 yılda 50lilik oldum heralde

@amoush00 ankarada11.000 km, hergün istisnasız 30 km yol yapmak demek..yaz kış yağmur demeden...6 ay yapsanız günlük 60 km hergün...belki trainer kullanıyorsunuz?

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Biskletçilerin çoğunluğu pek farkında değildir.Bisikletçiler, gençliklerinde bisiklete binerler ve sağlıklı kalırlar ki yaşlanınca oralarına buralarına boru sokulup ölümü beklemesinler.Şimdi para harcamazsanız yaşlanınca o borucuklara para harcarsınız.:eek::ssrtcbya:

@HakanAydn Bazen 150 km lik sürüşler bazen trainer, roller .. Hafta 3 ila 4 gün 50 km altında sürmüyorum..

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
2014 de bi kron tx500 aldım 1660 tl ye ivıri zıvırı 2500 olmuştur sonra bi sedona yol bisikelti aldım 2200 tl ye sonra salcano xrs030 derken 5000 i bulmuştur

1.200 lira en fazla

Geri