Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürerken dizlik ve dirseklik kullanmak

@sezer16

Onlara mı? Yoksa bizimkilere mi? ;)

@sezer16

Onlara mı? Yoksa bizimkilere mi? ;)

Scudo
@Burak Küçük

Bende konuda dediğim gibi 25 km gibi bir hız ile düştüm dirseklerimde ki deri kavladı. Konuyu 2 ay önce açtım halen izi duruyor büyük büyük ve bu öyle kısa bir sürede geçeceğe benzemiyor. Nereden baksan 6 ayı var. Tabi kalıcı mı bilemiyorum da.

yazılanları okumadım.... eminim başka arkadaşlardan da yazan olmuştur, bi de ben söyliyim...

o malzemeleri, bisikletle uçanlar kullanıyo... düşmek anlamında diil, gerçekten uçanlar :)

sizin yapmanız gereken yola, hızınıza ve becerilerinize dikkat etmek. 30'la viraja girmeyin demiyorum tabi... ama 20'yle almaya alıştığınız bi viraja 30'la dalmayın... önce bi 22-23'ü deneyin mesela... ayrıca uykusuz, dalgın, yorgun vs vs olduğunuz günlerde de, alışık olduğunuz hızlarda ısrar etmyin, biraz aşağı çekin... :) -- bence yani :)

Aynen katılıyorum.
Koruma kullanan arkadaşlar;
Etrafınıza bakının yollarda gördüğünüz kaç bisikletli bu ve benzeri korumalar kullanıyor, siz onların çok dışında bir kategoriye mi dahil ediyorsunuz kendinizi.

Yada daha önce yazdığım gibi çok sık ve kötü mü düşecek gibi düşünüyorsunuz kendinizi. Hangi sıklıkla düşme ihtimali için taşımaya değer bu koruyucular.
Bunların cevabını kendinize veriyorsanız zaten sorun yok, çok tavsiye ye ihtiyacınız yok demektir.

@CandanC

bende geçen akşam çıkarken dizlik takmayı düşündüm ve taktım kapıdan çıkmadan geri çıkardım bisiklette çok rahatsız ediyor ama alışmma gerekiyor sanırım dizlerimin parçalanmasını istemiyorum, birde standart bisiklet kaskları yüz ve çeneyi ne kadar korur bilemiyorum, bunun içinde kross kask almayı düşünüyorum tüm yüzü kapayan orman ve dağlık alanda kullanırken çok daha faydalı olucaktır şehir içindede normal kask yeterli, ama herkesin dizliğe alışması gerek diye düşünüyorum, yıllar önce taksici kapıyı açıp benimde ona çarparak yerde yuvarlandığımdan iyi biliyorum diz ve dirsek acısını..

@Çetin ŞAHİNÖZ

Sürü Psikolojisinden kurtulmamız lazım !!!
.
söz konusu güvenlik olunca niye etrafıma bakayım?
o gün herkes dışarıda çıplak olarak bisiklet sürse benimde mi çıplak olarak bisiklet sürmem gerekiyor?
veya o gün herkes dışarıda seleleri söküpde bisiklete biniyorsa bizimde seleleri söküp sele borusunun üzerine mi oturmamız gerekiyor?
niye bu kadar sürü etkisine girelim ki?
.
insan vücudunda hiçbirşeyin telafisi yok,
ben vücudumun hiçbirşeyini kaybetme riskine girmem,
ve bu benim tercihim.
isteyen takar istemeyen takmaz,
ama kimsenin güvenlik gereksizdir demeye hakkı yoktur.

yaklaşık 1 yıl önce Skafoid kemiğimi kırdım. Bu kırık genellikle bisiklet ve motosiklet düşüşlerinde oluyor. Tedavisi çok zor ve kemiğe kan gitmediği için tedavisi çok uzun. 2 buçuk ay alçıda kaldı bileğim. ve 1 yıl geçmesine rağmen hala tam anlamıyla iyileşmedi. Bence bileiğinizi koruyacak bir bileklik takın. Diğer kırıkların hepsi en geç 1 aya iyileşir. Skafoid in iyileşmesi en az 6 ay

öncelikle geçmiş olsun. aslında bisiklete binmeyi değil; bisikletten inmeyi öğrenmek gerekiyor. farklı bir bakış açısı. aynı bakış açısı ile bakınca bir otomobilin sıfırdan 100km ye çıkma süresi veya mesafesinden ziyade, 100km den 0 km ye düşme süresi ve mesafesi acil durumlar düşünülünce önem kazanıyor bu durumda.

hareket engelleyen ekipmanlar ne yazık ki bahsekonu şeyler ancak bisiklet için 30km üzerine çıkıyorsanız gerekli şeyler. bir parkurda önce keşif yaptıktan sonra sürat yapmak gibi temkinli bir yapım var açıkçası. durmam, yavaşlamam gereken veya rahat edeceğim yerleri önceden tespiti açısından deneyimli ve olgunlaşmış/yaşlanmış gözlerle bakmayı tercih eden korkak bir yapım var. evet maalesef kafatasında 3 dikiş, diz kapağımda bereler, dirseklerdeki çizikler bana bisikletten inmeyi öğreten nişaneler. eldiven takmayı bile ben asfalta ellerim üzerine düşüp asfaltta gözükmeyen bir sürü taş parçası ile 1 ay gezdikten sonra önemsedim.

ama en kötü düşüşüm; elimde şok torbalarıyla eski karımın beni çenemin üstüne yere çaktığı düşüştür. çeneme atılan dikişler bana; boşandıktan sonra; o zamanları hatırlatır ve "bi daha sakın evlenme" diye bana resmen bağırır her baktığımda.

@ismail eren

Aynen abi ameliyat masasına yatınca anlıyosun akı karayı. Bide ameliyat sonrası kas kaybı ve güçlendirmek için tekrar uğraşlar, iyileşme dönemindeki sıkıntılar tam bir baş belası. Ben şahsen ilk günden beri takıyorum ve gayette memlunum. Biz yarış yapmıyoruz. Ayrıca benim bisiklete binme amacım bacak kaslarımı güçlendirmek ve dizlerime binen yükü hafifletmek. O yüzden zaten zor bela kendini toparlamaya başlamış bir bacağın üstüne kaza yapıp düşmek daha büyük sıkıntılara yol açabilir.Yan Bağların kopması gibi mesala.
Görüşünüze aynen katılıyorum Türk milleti olarak dış görünüşe yorum yapmayı seven bi toplumuz. Ama kimse sizin sıkıntınızı umursamaz bile.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Süper ama çevikkuvvet gibi olur ve yollarda binmek çok sıkıntılı eziyetten başka bir şey olmaz.:)

Bu adamlar taksın o ekipmanları ama bizim takmamıza gerek yok.Bu arada bu adamlar izlediğim en iyi Downhill inişini yapıyorlar Türkiyede.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Gerek yok diyen arkadaşlar, bence fazlasıyla gerek var eğer trafikte kullanıyorsanız. Şu An sol kolum alçıda dirseğim kırıldı dün araba çarpması sonucu..

• Beğen
Tepkiler: Ube ve Naberland
@Mehmet Karlıdağ

Çok gecmis olsun.

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

Eyvallah hocam, Diyeceğim o ki, siz ne kadar profesyonel olursanız olun eğer trafiğe çıkıyorsanız riskiniz yüksek demektir koruyucu ekipmanlar şart. Örnek verilen DH ciler o kadar profesyonel olmalarına rağmen koruyucu ekipman kullanıyorlar, demek biz zırh giysek yeridir bu trafikte.

Bizim fakülteden iniştede arka bir yol var bayağı dik bildiğin downhill oradan iniyorum okuldan çıkışta istesem 40 45 km lerde rahat inerim ama ne gerek var diyorum yavaş yavaş iniyorum tedbiri elden bırakmamak lazım.

Bu kadar korunma ihtiyacı duysaydım arabaya binerdim.

geçen gün bir araba önüme kırdı, sağ ön kapısına çarpıp havaya uçtum. Hızım yaklaşık 20km/s di sanırım. Sağ el bileğimi sakatladım. İki gün parmağımı oynatamadım. Düşerken refleks olarak mecbur elimizi yere koymaya çalışıyoruz ama bunu yapmamamız lazım. Aslında düşerken mümkün olduğunca yuvarlanmak gerekiyor. Buda eğitim yapmadan çok zor. Diyeceğim şu ki kendinize fazla güvenmeyin, tedbiri elden bırakmayın ve bir kaza anında nasıl düşmeniz gerektiği konusunda epey bir kafa yorun.

Valla ne desek boş insanın başına bir şey gelmeyince anlaşılmıyor ehemmiyeti

AA benim konum :) Bu konudan sonra bir kere daha düştüm. O çok daha kötüydü. Ve yaklaşık 1 yıldır kolumda ki iz hala geçmedi.

Geri