Yıllardır bu foruma ara sıra bakarım, ama genelde forumlarla katılımcı olarak aram pek iyi değildir.
Ama başlığı okuyunca üye olup bir kaç satır yazmak istedim.
Doğa sporları ile uğraşan herkesin başına belli aralıklara çeşitli kazalar gelir, her ne kadar dikkatli olsakta bu kazaların bir kısmı ne yazık ki öngörülebilir veya engellenebilir değil. Ama hasar kontrolü yaparak, bu kazaların en hafif bir şekilde atlatmak bizim elimizde.
Bende kendi payıma düşeni bir kaç kırık, bir kaç bağ kopması sayısız dikiş, morluk yara bere olarak aldım, ve ne yazık ki bu kazalar en tahmin etmeyeceğiniz yerde, en tahmin etmeyeceğiniz şekilde gerçekleşiyor.
Bunların bisikletle ilgililer kısmına gelince,
Geçen sene bir an dikkatsizliğimle Maltepe sahil yolunda bisikletten düştüm, omuzumu, dirseğimi bileğimi kırdım. Omuzumda bir platin çivi, dirseğimde ise artık radius başı protezi var, başımda kask olduğu için kazayı hafif atlattım diyebiliyorum.
Bu sene kışın geçirdiğim kayak kazasından sonra çapraz ve yan bağlarımı kopardım, ve Nisan ayında yeniden bisikletle dizimi hafif hafif güçlendirmeye başladım. Nisan ayından beri de kask + dizlik + dirseklikle bisiklete biniyorum. Yukarı da arkadaşında belirttiği POC'ları kullanıyorum ve inanılmaz memnunum, bir süre sonra varlığını unutuyorsunuz zaten.
Geçen Pazar evde canım sıkılınca küçük bir tura çıkayım dedim, dizlik- dirseklik takmaya üşendim.
Suadiye'de annesinin elinde kurtulan 5-6 yaşlarında bir çocuk aniden önüme çıkınca çocuğa çarpmamak için ani frenle beraber kendimi yerde buldum.
Ve yeni iyileşmiş sol dizimin üzerine yaptığım güzel bir düşüşle, dizim parçalandı ve yeni yeni toparlanan çapraz bağlarım yeniden yırtıldı.
Uzun lafın kısası imkanınız varsa, mutlaka dizlik ve dirseklik kullanın, özellikle şehir içinde zemin çok sert beton, asfalt olduğu için düşüşler çok ağır sonuçlar doğurabiliyor. Bana olmaz, ben dikkatliyimde demeyin, herkesin başına hiç beklemediği anda bu tür kazalar gelebiliyor.
Bir araştırmaya göre düzenli bisiklet kullanıcıları 7 yılda bir gözlerini acil serviste açıyormuş, ben ilk 34 sene hiç ciddi kaza yapmamıştım ama son 2 yıldır fark kapanıyor.