Ben de bir süre önce kaldırımdan önümü kaldırarak inerken takla attım kilitli pedallardan dolayı toparlayamadığım için. Sağ kalçam morardı ve nerdeyse sağ dirseğimin alt kısmındaki kemikler dağılacaktı. Sağlığımdan değerli değil dedim ve bende biraz düşüncesizlik yaparak scott granade II dizlik dirseklik aldım. Koruması çok çok iyi ama malesef çok terletiyor. Önerim daha hafif korumalı ama terletmeyen havalandırması çok iyi olanlardan almak. Şehir içinde hız yapmamak lazım arkadaşlar bunuda unutmamak lazım
@OsmanAltuntekin ağırlık mesele değil o kadarda. Vücut ağırlığını kullanmayı öğrenmek lazım birazda denge bolca çalışma ama önce düşmeyi öğrenmek lazım. Parkta çimlerde antreman yaparsan daha sağlıklı ol ur
Kask takınca kaza yapma ihtimalim daha çok artıyor sanki kesin kaza yapıcakmışım gibi hissediyorum taktığımda. Birde dizlik gibi koruyucu lar mesela uzun ve hızlı dağ inişlerinde kullanılabilir 80 li hızlara çıkıldığında.
3 Farklı dizlik var, bisiklet içinde yeterince uygun bence. (silikon koruma var son ikisinde) İhmal etmeyin kullanın, kırılan diz dirsek kolay iyileşmez.
@Hevesli
Attığınız ürünlerde herhangi bir koruma standardı bulunmuyor. Yani koruma sağlamıyor. Bunların yerine yukarıdaki gibi soft shell olarak geçen dizliklerden kullanmak koruma adına daha yararlı olur.
Aynı şekilde bende dizlik ve dirseklik arıyorum fakat ya medikal ürünler ya da çocuklar için kaykay dizlikleri var. Bisiklet için uygun hiç görmedim, neden yok?
(link) Bence dizlik, dirseklik yetmez bu kadar potansiyel ruh hastası!!!! olan bir toplumda buda şart hatta kask'dan ve diğer aksesuarlardan bile önce almak lazım.
Bence dizlik ve dirsekliğe verilecek para yerine kask için bütçenin arttırılması daha iyi olur. Çünkü olası bir kaza anında dizlik/dirseklik ler yerinden kayabiliyor.