Scudo Sports

Bisiklet sürerken dizlik ve dirseklik kullanmak

Bisiklette dizlik ve dirseklik kullanılmaz! Çünkü, bisiklet kullanırken motorsiklet kullanıyormuş gibi sabit oturulmuyor.
Bacak ve kol eklemleriniz devamlı çalışıyor. Ayrıca bir diğer konu da 2 saat sonra dirsek ve dizliklerin izi güneş yanığıyla birlikte aynen teninize çıkar. Sadece kısa süreli ve çok ciddi arazi ortamında belki. Onun dışında korkuyorsanız, binmeyeceksiniz.

Scudo
Dizlerinden en fazla hasarı alacak üyeler konuya toplanmaya başladı :komik::komik:

@Teknika

Aslanım benim, şimdi çık yola cesur ve gururlu bi şekilde bisikletini sür.

Bisiklet için üretilen dizlik ve dirseklikler pahalı, görünen o ki alternatif bulamadık ama klavyesi olan insanlar bulduk.
Ben bu mesajdan sonra konuyu takibi bırakıyorum. Demekki herkes kendi başının çaresine bakacak.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Teknika bu kadar kesin konuşma dh ciler hiç birşey bilmiyor mu da kullanıyor bir de belki demişsin herkesin güvenlik anlayışı birbirinden farklıdır mesela ben bisikleti arazide kullanırken ormanın içine tenimi yakacak kadar güneş ışığı girmiyor bu yüzden güneş yanığı derdim yok
Evet belki sabit durmuyoruz ama bu kullanmış olduğun dizlıgın kalitesine göre seni rahatsız eder etmez bir mtb ci isen benim görüşümce
Kask
Eldiven
Dizlik
Gözlük 4 lüsü çok önemlidir
Yol bisikleti kullanıyor iseniz ve @Hevesli gibi bir Diz probleminiz var ise kendisinin de dediği gibi basit çözümler yapılabilir bandaj gibi onun dışında tur yaparken dizlik zaten tutupda bir dh dizlıgı alman anlamsız olur

Sırf muhalefet olmak için birşeyler yazmayın lütfen burda insanlar bir arayış içinde gelip çok biliyormuş gibi bisiklet kullanırken dizlik dirseklık takılmaz yok ya paşam bir gün olurya düşersen bisikletten rica ediyorum bu konuya girip faydalanma

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@koshanerberk
Ara sokaktan son hız çıkan bir arabanın bacağına çarpmayacağından çok emin galiba

@scott61 Haftada 2 defa kaA yapıyorsan, bisiklete zaten hiç binmemen gerekir. Senede 104 kaza yapar.

@Yusuf !!WOW!! Peki sen dizliğin bacağını koruyacağından emin misin?

Sürekli tek teker yaparsan öle oluyo@Teknika

@Hevesli
Alttaki linkten bu yıl kaç km sürdüğümü ve bisikleti ne amaçla kullandığımı inceleyebilirsiniz. Üstelik 3 Ocak'ta geçirdiğim bisiklet kazasında kırdığım köprücük kemiği ve yurtdışı seyahatim nedeniyle 2 aydan fazla bisiklete binemedim. Anlayacağınız bisikleti fazlasıyla kullanıyorum, şekille falan da derdim yok. Bisiklete binerken dizlik mizlik takılmaz. Bisikletle tepe inişi veya çok tehlikeli sürüşler yapmıyorsanız tabi. Sizin canınız can da milyon dolarlık sözleşmeler yapan, hayatını bisikletle kazanan ve ömrü bisiklet üstünde geçen peloton savaşçısı binlerce profesyonel bisikletçinin canı patlıcan mı? Abartıyorsunuz. İnsanlar sizi o halde bisikletle sokakta görseler bisiklet çok tehlikeli bir araç zannedecek, çocuklarını bisiklete bindirmeyecekler. Yapmayın, bu kadar korkuyorsanız da binmeyin bisiklete.
(link)

@Yusuf !!WOW!!
Bisikletle ara sokaktan giderken son hızla gelen araba bacağına çarparsa seni ne dizlik kurtarır ne de robokop kıyafeti. Bu konuda yeteri kadar tecrübem var. Ayağımda motokros çizmesi varken tarak kemiklerim kırıldı oradan biliyorum. Tekrar söylüyorum, bu kadar korkuyorsanız bisiklete binmeyin...

@ozgurgokalp

Korkuyla alakası yok ki ? Sadece önlem. Örnek veriyorum 5 parmağınız kırılacağına 1 parmağınız kırılsa kârdır. Patella kırılacağına şişlikle, morlukla atlatmak kârdır vesaire.. Yoksa kask takmak da çok mantıklı bir olay değil. Çene kısmı açıkta dolaşıyoruz ama kaskın canımızı koruduğu kaza sayısı az. Fren hatası yaptın veya yerde yağ vardı, asfalt tutmadı vb. durumlarla yan yatma durumu daha çok oluyor ben hep dizlerimden yaralanıyorum düştüğümde. Siz hacı yatmaz gibi hayata karşı dimdik duruyorsanız orasını bilemiyorum.
Geçmiş olsun bu arada.

@ozgurgokalp, post: 2187043, member: false

@Hevesli

Bir önceki sayfadaki mesajımdan alıntı, başka bir üyeyle de aynı muhabbeti yaptık. Bugünde bisiklet sürerken kenara yaklaşmak zorunda kaldım yol bozukluğundan dolayı, dizim neredeyse çöp konteynırına çarpacaktı. Çarpsaydı muhtemelen önceki rahatsızlığımdan dolayı daha kötü olacak, uzun süre bisiklet kullanamayacaktım.
Korkuyorsan bisiklete binmeyeceksin gibi birşey mantık dışı, bu söz ile kask kullananların, disk fren kullananların, hatta ayakkabı kullananların akıllarına küfür etmiş olursunuz, ne yani ayakkabıyı ayağımıza bişey batacak korkusuyla mı giyiyoruz? Siz defalarca kendinizi sakatlamışsınız, biz de mi sakatlayalım? Düşelim kıralım mı dizlerimizi? Sonra gelip millete; "Dizlik almanıza gerek yok ben dizimi beş kere kırdım bişey olmuyor iyileşiyor" mu diyelim? Ya da motokross çizmesi varken dahi tarak kemiğinizi kırmanızdan ders alıp, "kask varken de kafa yarılabilir, o yüzden hiç giymeyelim" tarzı bir düşünceye mi kapılalım? Az önce de söylediğim gibi;

Tedbir bizden, takdir Allah'tan.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Size garip gelecek ama kaç kere düştüysem sonuçta üstümde olduğuna şükrettiğim tek aparat sırt çantamdı.

MotoGP falan seyrettiyseniz dikkat etmişsinizdir, adamların elbiselerinin sırtında kambur vardır, insan anlam veremez, işte ben birkaç kere düştükten sonra sırt çantamın aynı görevi yapmış olmasından dolayı o kamburun ne işe yaradığını anlamış oldum. :Başınızda kask sırtınızda çanta varken, kendinizi bisikletin üzerinden yan atıp yuvarlanıp sırtüstü düştüğünüzde mümkün olan en az hasarı alıyorsunuz.

Bir de bir keresinde virajda pedalı kaldırıma taktırmıştım, tam evin önünde, ayak bileğim burkuldu, işte burada beni ne kurtarabilirdi bilmiyorum.

@antika pedal konusu önemli . bisikleti İlk aldığımda dikkat etmiyordum dönerken pedalın konumuna. Pedalı taşa çarpıp düşeyazınca aklım başıma geldi :)

Bence de downhill yapmıyorsanız dizlik kolluk gereksiz. Ben şehir içinde benden başka kimse trafik kurallarını bilmiyormuş gibi davranıyorum. Örneğin anayoldayım ve biraz ilerde sokak var. Oradan bir araba soluna bakmadan çıkıp gidecekmiş gibi davranıyorum araziye varana kadar.

@Mustafa Zeybek seninle aynı fikirde değilim altında mtb var ise ve azda olsa kaliteli bir aletse şeytan dürtüyor gözüne kestirdiğin bütün bozuk satıhlara giriyorsun ordan burdan küçük çaplı atlıyorsun iniyorsun bu yüzden bi önceki sayfadaki mesajımda belirttiğim gibi ((link)) soft yapıda olan dizlikler çok önemli. Bence şöyle düşünüyorsun düşüpte ciddi bacağımı kırabileceğim bir sürüş yapmıyorum düşersemde soyulur gider işte bu tür dizliklerde buna uygun bu yüzden dizlik = dh kavramı yanlıştır üst seviye dizlik = dh dir

@koshanerberk atlayıp zıplamadan sürüldüğünü varsayarak yazmıştım. Sürüş tarzın yazdığın gibiyse gayet doğal dizlik ve dirseklik kullanmak. Ama yapılan en büyük aksiyon kaldırımdan bisikletle inmekse, işte o zaman gereksiz olur.

Dizlik dh diyorum fakat downhill bisikletin yoksa dizlik takılmaz demiyorum. Örneğin izlediğin rota bir dağa tırmanıp inmektir, çantana dizlik dirsekliği atarsın. İnişe geçeceğinde takarsın. Fakat dediğim gibi yaptığın en büyük aksiyon kaldırımdan bisikletle inmekse o zaman gereksizdir.

Dizlik dirseklik konusunda hatta kask konusunda yardım edebilecek var mı ?

@koshanerberk 3 hafta önce bir kaza geçirdim ve bunun sonucunda şişme,hızlı bir şekilde düşmeden soyulmalar ağrılar sızılar yani 3 haftadır zulüm çekiyorum.Daha yeni iyileşmeye başladı.Kısa mesafeli bir yere ve hız yapmıyacağımı sadece arkadaşla yavaşca süreceğimi planladığım için kask vs almamıştım :(arkadaşın beni ani bir şekilde geçme çabası ile sol taraftan gidonu çarptı ve feci bir şekilde kaza yaptık.O günden beri ne ben ne de ailem (özellikle ailem) en azından ekipmanlar olmadan bisiklet sürmemi istemiyor.kask eldiven başlıca ve kesinlikle alacaklarım arasında dizlik dirseklikte bulsam yardım ederseniz alacağım çünkü kazadaki hasarların hepsi o bölgelerde el,dirsek diz kapağı...Yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler:)

@koshanerberk (link) bunu düşünüyorum ama bildiğim yakın ve kullandığım mağaza decathlon olduğu için sizin de önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar:)

@koshanerberk (link) (link) sonra uzun eldiven mi alsam düşünüyorum aslında

Geri