Scudo Sports

Bisiklet sürmeyi öğrenmek

ya baba herkez bu çocuğa cevap yazıyor ama
ben bir öğretmen olarak dikkatimin çektiği birşeyi söylemek istiyorum
arkadaşımız dokuz yaşında ama noktalama işaretlerini mükemmel kullanıyor
burda bi gariplik var
benim derslerine girdiğim 4-5-6-7-8. sınıflarda böyle kullanan ancak 5. sınıf ve yukarısında başlar ,
sanki ya birisi bizle kafa buluyor
ya da bu çocuğun velisi bize yazıyor
saygılarımla

Scudo
:D valla benim bisiklete binmeyi öğrenmem baya ilginçti

o zamanlar küçüğüm yaşımı hatırlamıyorum bursadayız o yıllarda nese konuya geçiim bi hafta sonu mudanyaya gittik ailecek benim hiç sevmediğim bi arkadışım vardır can diye aynı yaşta benle onlar gelicekmiş.babama çıkaralım bu yandaki tekerleri dedim (o zamana kadar hiç 2 teker bisiklet kullanmamıştım) şimdi gelcek yapışcak bisiklete can ben binemiycem düşüncesi ile çıkardık tekerleri ve yarım saatte ben işi kaptım.zaten daha önceden tombalak bi çocuk olduğum için o tekerlerde havaya kalkmıştı dönerken falan sürtüyodu yere sadece o kadar ama yinede güven veriyo diye hissediyodum:D

sonuçta kolay yani sen kendine güvendikten sora kolay yada benim gibi pislik olsun diye yada başka bi yol bul ama çıkar o tekerleri 9 yaşında adamsın biz güveniyoruz sana halledersin sen

@hernan_crespo
Seninle bi uzun yol yaparız artık ege-antalya turu falan :D Şaka bir yana ben 6 yaşımda başlamıştım, ilk sürüşümde halen izleri olan bir kaza yaşadım ve burnumda hasar var şu an. Kaskım olsaydı hiçbirşey olmazdı (6 yaşımda köyde ben kim kask kim aslına bakarsan da).

Arkadaşın gerçekten 9 yaşında olduğunu varsayarak, evinin önünde de, ailenle de binsen başından kaskı eksik etme. Sevgiyle kal.

:) komik gelebilir ama küçüklükte fakirlikten birazda :) bi kaç deneme yapıp erken caymıştım bu sevdamdan şimdi öğretmen olduk az çok bi yerlere geldik bu sevda içimi kavuruyor :) varmı bi teknoloji o gitse bende üzerine binsem :)

şimdiden tşk

Öncelikle bisikleti sürmeyi öğrenmek için tek çare alcaksın bı tane kendın denıceksın.BIrısıne danısıpta öğrenebılecegınızı sanmıyorum.

Eğer haftasonu,haftaiçi gezi ya da kendınce turlar yapmayı dusunuyosan,birazda spor amaçlı olarak kullanmak istiyorsan ve bu sporda gelişmek istiyorsan sana bısıkletler onerebılırız.
Ama sadece yeri geldiği zaman kullanmak,öyle bi' çevreyi gezmek istersen ordan bir esnaftan alabılırsın.

''varmı bi teknoloji o gitse bende üzerine binsem'' bu sözününde çaresi var :)

Şimdi o teknojiye bir tık uzaktasın.

yardımcı olduysam ne mutlu bana.İyi pedallamalar :)

öğrenmek gözünde ne kadar büyüyor bilmiyorum ama bir bisiklete sahip olmak zorunda bile değilsin, birinden ödünç alsan yada bir bisikletçiden kiralasan bir kaç saatte kotarırsın.

evet ödünc almak - kiralamak aklıma basta gelmemis olsa da cok mantıklı =)

forumda baska bir konuda gecmisti, tam hatırlayamadıgım icin link veremedim ama özet ve birkacç eklentiyle beraber;

bisiklete binmeye yeni baslarken pedalların cıkarılması iyi bir yöntem.. (evet biraz ilginc gelebilir) öncelikle pedalları söküp ayagınıza takılmasını engelleyerek, gidişatı ayagınızla yerden aldıgınız bir yöntemle denge fren ve yönlendirme (özellikle denge) olayını kavradıktan sonra pedalları tekrar takıp pedal denemesi ile bisiklet kısa sürede alısılabilecek bir seydir.. gerisi zamanla oturacak seyler zaten..

bisiklet tercihinde de "cift amortisorlu olmamasına" ve gereginden fazla yüksek parca ihtiyacı duymayacagınıza dikkat ederek bütcenize uygun bir bisiklet edinebilirsiniz..

Simdiden Bisikletli yaşama hoşgeldiniz diyorum..

Geotech zaten bılınen bır markadır.kaliteli ve güvenilir.Fakat fiyat olarak bir çok mtb bisikletten pahalıdır.E hakkını vermek lazım.

fiyat olarka birçok mtb den pahalı dediğim zaten o mobeli çünkü 1000 tl küsür fiyatı var.

Bike and outdoor bu bisiklete -tricycle- 199 Euro fiyat belirtmiş. Doğru gerçek bilemiyorum ama piyasada bu fiyatlara gidiyorlar sanırım. Yerlileri de var. Yıldız bisiklet üretiyor....

Gelelim üç tekerin kullanımına. Genel olarak benim denediğim modellerin hepsinde güç arkada tek tekere aktarıldığından bisikletin gidonunu sürekli buna göre ayarlamak gerekiyordu. Oldukça zor ve garip bir iş. Bana göre çeyrek asırdan uzun süredir bisikletle yatıp kalkan birisi olarak iki tekerden kesinlikle daha zor. Özellikle tavsiye etmem.

Diğer yandan iki tekerlekli bisiklete binmek bir kaç saat içinde öğrenebileceğiniz, çalışacak yeriniz varsa on beş gün içinde trafiğe çıkabileceğiniz bir şey.

Yukarıda liste halinde tavsiye edilen bisikletler tur bisikletleridir. Öğrenmek için pahallıdırlar, her amaca, her araziye uygun değillerdir. Doğrudan tavsiye etmek bana göre uygun değildir. İyi bir bisiklet almadan önce ucuz bir bisiklet alıp bir süre eskitmeniz, tercihlerinizi oluşturmanız, sonra kendi isteklerinize göre daha bilinçli olarak iyi bir bisiklet seçmeniz daha iyi olur. Mümkünse ilk alacağınız bisiklet ikinci el, aluminyum kadrolu bir model olursa daha da uzun süre kullanabilirsiniz. Bu konuda çok yazı var.

İki teker kullanmaktan korkmayın. Üç tekerden daha kolay olduğunu göreceksiniz.

24 yaşındayım. 1 hafta sonra iş gereği 3 aylığına bi sahil kasabasına gidicem ve kasabada herkes bisiklete biniyormuş. bisiklet orda hobiden ziyade, ulaşım amaçlı zorunlu bir ihtiyaçmış.

çocukken bana bisiklet sürmeyi öğreten biri olmadı, yaşım büyüyünce de cesaret edemedim, istanbulda arabanın altında ezilirim diye düşünüp önemsemedim vs..

diyeceğim o ki, yetişkin insanlara bisiklete binmeyi öğreten yerler/kişiler var mıdır? istanbul'da levent civarında oturuyorum. adalarda falan yok mudur bu işin piri eğitmenler? bana bu konuda yardımcı olabilicek hiç arkadaşım yok. o yüzden tanımadığım insanlara muhtacım şu an. bana uygun fiyatla (öğrencilikten yeni çıktım) bisiklete binmeyi öğretecek ve mümkünse daha önce de yetişkin birine eğitmenlik yapmış bir arkadaş var mıdır acaba?

bir de, bu işi öğrenmesi bu yaştan sonra ne kadar vaktimi alır bilmiyorum ama benim taş çatlasın 2 günde öğrenmem lazım:( haftaya pazartesi şehirden gidiyorum. çok acil olarak çalışmalara başlasam, 1-2 günde öğrenebilir miyim?

yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

iletişim için e mail: tahinpekmez [at] live [nokta] com.

Düşmekten korkmayın. Bir kaldırım kenarına getirip bisikletin üzerine binip seleye oturun ve pedala basın. Hızlandıkça denge kolaylaşır unutmayın. Çok zorlanacağınızı sanmıyorum.

Bedreddin beye katılıyorum, birde kask ve eldiven kullanırsanız içiniz de rahat eder, yada boş, düz toprak bir arazi de uygun olabilir, en azından daha yumuşak zemindir;)
Başarılar dilerim:)

@Ceylan Yılmaz

Hic merak etmeyin.Zor degil.

Sadece cok yavas gidilince daha emniyetli olacagi fikri yanlistir.Hiz arttikca denge iyilesir.Yardimci olacak birisi olursa yaninizda bir saatinizi bile almadan ilerlemeye baslamis olursunuz

Kolay gelsin:)

• Beğen
Tepkiler: Sarıtren
Etilerde oturuyorum.bu akşam tura çıkıcam.isterseniz yardımcı olabilirim.bunu da uygun fiyata değil dedavaya yapıyorum.tek şart işi öğrendikten sonra hafta sonları düzenlediğim turlara katılıp kendini geliştirmen.ok dersen istediğin zaman ulaşabilirsin. 0533 491 70 59 enver avcı (sms de atabilirsin)

öncelikle oturduğunuz yeri belirtirseniz. size yakın bir arkadaş bunu para için değil yardım için yapabilir. 2 gün de değil, 2 saatte bile öğrenebilirsiniz, gideceğiniz yer daha güvenli ve orda tek başınıza kendinizi geliştirebilirsiniz.

Geri