Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürmeyi öğrenmek

benim de kız arkadaşım öğrenmek istiyor, ama benim bisikletim ona uzun geliyor. oturken ayağı yere değmiyor. sizce öğrenebilir mi?

Scudo
@Cem Avcı

kimse cevap vermemiş, ben vereyim. evet öğrenebilir. bir günde hiç düşmeden, öğrendi. aynen pedalı sökerek yaptık, ama pek rampa yoktu, hatta çimen de yoktu. :)

23 yaşında, çocukluk çağını çoktan atlatmış biriyim. Hayatımda hiç bisiklete binmedim ve 2 teker üzerinde nasıl durulacağı hakkında hiç bir fikrim yok. Buradan veya bildiğiniz başka yerlerden bunun eğitimini veren kişi veya kurumlar var mıdır? Kısa süre içerisinde bisiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum lakin yaşım gereği destek tekerlekleriyle sokakta veya parkta dolaşmayı kendime yediremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İletişim için: scorpionstylee@gmail.com

Yanınıza sürmesini bilen birini alın o sizi tutsun ve hatalarınıza göre vs taktikler versin dengenizi kurduğunuz zaman gerisi gelir

bisikletin pedallarını çıkarın ve ayaklarınızla itin. bu şekilde önce 2 tekerin mantığını öğrenirsiniz. daha sonra tek pedalı takın.ve final 2 pedal ile sürebilirsiniz.
bu arada bol bol da frenleri kullanınki elleriniz alışsın

• Beğen
Tepkiler: Uğur Recep AKGÜL
selesinin üzerine oturduğunuzda ayağınızın rahatlıkla yere yetişebildiği kadro boyu az bir bisiklet bulun.
yerden güç alarak kendinizi ileriye itin ve sonrasındada pedallamaya çalışın.
bende 2 sene önce 37 yaşında bisiklet sürmeyi öğrenmiş birisi olarak bu yöntemle 1-2 saat içerisinde öğrenmiştim.

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
Böyle öğrenirsiniz (ben eşime 36 yaşında böyle öğrettim :) )
İsmail Bey'in de yazdığı gibi maksimum 2 saat sürdü.
Aynı anda oğluma da (6 yaşında) öğrettim, onunki yarım saatte halloldu :)

Ya benim eşim de öğrenmek istiyordu. Dur bi deneyelim bakalım, videodaki gibi bir alan bulayım.

İstanbul Balat civarına gelebilirseniz haftanın her günü sıfırdan sürüş eğitimi veriliyor. Gün içinde uygun olduğunuz saatte gittiğinizde de yardımcı oluyorlar.
Hatta facebook üzerinde şu an bile etkinlikleri var (link)

A.cengiz yargıç, pedallıyorum.com sitesi de var.haliç civarında sanırım.ders veriyorlar.fazlada pahallı değil sanırım.yeni başlanıyorsa denge ve fren durumunu bilmek lazım.özellikle fren konusu.

Eşime 33 yaşında, yanıbaşımızdaki okulun bahçesinde sürmeyi öğrettim. 2 saatte kaptı. Şimdi yol bisikleti sürüyor ;)

Gözünüzde büyümesin.

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
@hasan büyükkeleş

insan öyle öğreniyor :D çocuğa elin yanar dersin ama genede elini sürer. eli gerçekten yanınca öğrenir :D

• Beğen
Tepkiler: omer.f.tasdemir.10
@chn krmz
katiliyorum. Atalarımız boş konuşmuyor :D

Merhabalar
45 yaşındayım ve bu baharda düşmeden yaralanmadan bisiklet sürmeyi öğrenmem gerekiyor.
20 yaş civarı birkaç hafta dengede kalıp sürmeyi başarmıştım ama sonra bisikletim çalındı ve bir daha hiç fırsatım olmadı.
Fakat anlaşılan bisiklet kullanmak unutuluyormuş ki, geçen yıl denedim başarısız oldum. Geçen yılki bisikletim de bahçeden çalınınca bu kez katlanan bir bisiklet aldım ki eve çıkarabileyim. Ama halen tek başıma nasıl öğrenirim bilmiyorum.
Bu bahar öğrenmem gerekli çünkü çocuklarım öğreniyor ve onlara eşlik edebilmem gerek.
Acilen önerilerinizi bekliyorum. Bisiklet kursu diye birşey var mı mesela?
Teşekkürler

Öncelikle kendinize inanın. İnanmak gerçekten başarmanın yarısıdır. Refleksleriniz, duyularınız zaten bisiklet sürmenize yardımcı olacaktır. Kask, eldiven gibi koruyucu araçları kullanarak başlayın ve öğrendikten sonra da muhakkak kullanın. Çocuklarınızdan yardım alın. Çocuk olsalar bile eminim size öğreteceklerdir ve siz anlayabileceksinizdir. İlk kullanırken boş bir alan hatta mümkünse toprak bir zeminde sürmeye başlayın, selenizi ayaklarınız yere değecek yükseklikte ayarlayın. Kafanıza takılan bir yer olursa burdan tekrar sorun bizler yanıtlamaya çalışalım:) Bu arada düşmeden, yaralanmadan diye kendinizi şartlandırmayın. İlk başlarda düşerseniz bu güveninizi kırmasın. Onlarca yıllık sürücüler bile düşebiliyor bunu bilin.

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
Geri