Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürmeyi öğrenmek

Bisiklet kullanmayı bilen bir arkadaşınla tüm gününü büyükada'da geçir... Bisiklete binmeyi biliyor olarak döneceğinden eminim. ;)

Scudo
ilk küçük mtb tipi kullanımı kolya bi bisiklet bul arkadaşından.2 tekerde gitmeyi öğrenmem gerek.sağ pedal yukarda olcak şekilde ayarla sağ ayağını pedela koy ama pedal hareket etmesin tam sol sağ ayağını sağ pedala basarken sol ayağını yukarı al ve sol pedelada bas hareket edince dengede durmak daha kolay olur böyle kullana kullana alşırsın sonra bir şehir bisikleti alabilirsin.

Arkadaşlar bu konuyu açan kişi bence çoktan yol almıştır. Dikkatinizi çekmek isterim.

• Beğen
Tepkiler: Baran Özkan
Bence öncelikle kişi her iki ayağını yere basabilmelidir, yani alıştırma için bisiklet - sele fazla yüksek olmamalı, hafif yokuş aşağı pedal çevirmeden giderken dengede durma çalışılmalı. Mutlaka öncelikle fren alıştırması yapılmalı, yani bisiklet hızlanınca durdurmak için. Bir de eldiven çok faydalı, düşmelerde en çok avuç içi yaralanıyor.

• Beğen
Tepkiler: derya çetin
Bisikelt kullanmak, alet ve makine kullanmak, araba kullanmak gibi bir çok eylem beynin mekanik zeka ve mekanik hafıza bölgesi ile faaliyete geçirilir. Her insan doğuştan bir çok yetenekle donatılmıştır. Bunların başında yüzmek , bisiklet kullanmak gibi eylemler gelmektedir. Bizler aslında yüzmeyi , yada bisikelt kullanmayı öğrenmyoruz. Sadece hatırlıyoruz ve beynin ilgili bölümlerini uyarıyoruz.

Bisiklet kullanmakta bu sistemle kontrol edilir. Birazcık cesaret , öz güven ile birlikte çok kısa bir sürede bisikelt kullanmaya dair tüm refleksler , tepkiler ve kas hareketleri aktif olacaktır.

-Kendinize güvenin ,
-Kaskınızı ve eldiveninizi takın,
-İlk sürüşlerde , bir arkadaşınızdan yardım isteyin ve siz bisikletin üzerindeyken belli bie süre sizi tutsun.İlgili reflekslerinizin çalışmasını , gerekli hareket kombinasyonlarını ve denge unsurlarını kullanmayı öğrenin.
-Önünüze bakmayın , daha ileri odaklanın. unutmayın baktığınız yöne gider bisiklet.
-İlk zamanlar trafikten uzak daha sakin yerlerde sürüş yapın.
- Daha sonra işin teknik kısımlarını inceleyin ve uygulayın ( Vites kullanımı, çalışma prensibi , durma mesafesi , hız faktörleri, inişler ve çıkışlarda uygun vites kombinasyonu vb.)

Göreceksinizki 2 gün gibi kısa bir sürede bisiklet kullanmayı öğreneceksiniz. Düzenli kullanımla beraber vücüdunuzun anatomik yapısındaki farklılıklarıda göreceksiniz. Bedeninizde size uyum sağlayacaktır.

dönen bir tekerlekten daha dengeli nesneler sadece duran cisimlerdir. bunu fizikçi arkadaşlar daha detaylıu açıklar. tekerleği döndürebildiğiniz ve ön tekerin önüne değil karşınıza baktığınız sürece sorun olmayacaktır. zaten öğrenmeniz gereken bisiklete binmeyi değil, inmeyi öğrenmektir. hiç bir yaş geç değildir. sadece binmeye odaklanın, inmeyi aklınızdan bile geçirmeyin.
aramıza hoş geldiniz.

• Beğen
Çok acele etmeyin. Sakin ve yavaşça çalışın. Baştan, ön tekerlek yalpalaya yalpalaya gider, dengeyi sağlamak ve gerekli tepkileri oluşturmak için. Dinamiklere alıştıktan bir süre sonra zaten her şeyi refleksler yönetir. Tabi bisiklet sürmeyi öğrenmek, insan hayatındaki en mutlu günlerinden biridir. Yardım almadan bisiklet sürdüğüm ,ve yarım pedaldan tam pedala geçtiğim günkü anılar taptazedir hala..:rolleyes:

• Beğen
İyi geceler arkadaşlar birşey sormak istiyorum benim bir arkadaşım var kendisi 20 yaşında kız ve bisiklet sürmeyi bilmiyor ve öğrenmeyi çok istiyor ben öğretmek istiyorum fakat nasıl bir yol takip edeceğimi bilmiyorum sizce en kolay bisiklet sürmeyi öğretebilirim?

En temizi elinizi tutup sürdürürken futursuzca bırakmak :)

Onu denedim de çok dengesiz sürüyo sanırım bıraktığımda 1-2 saniye içinde yana yatıyo bisiklet :)

cocukların bısıkletıne takılan ögretıcı kucuk tekerlerden takacaksın bence

önce güven vermekle başlayın ''bak ben seni tutuyorum'' gibi..Sonra hızlandıkça yanında koşun ve en sonunda bırakın ''A bak sürüyorsun işte'' diyerekte gaz verdiniz mi öğrenmiş olur :D
Ben bu yöntemle 3 kişiye bisiklet öğrettim :D

Bisikletin selesini arkadaşınızın ayakları yere basacak şekilde ayarlayın. Kendini güvende hisseder ve dengesini kaybettiği anda düşmekten kurtulur. Çimenlik ve hafif eğimli bir alan bulun. Önce pedal çevirmeden sürdürün. Siz de yanından tutarak ya da koşarak destek olun. Daha sonra aynı yöntemi pedal çevirmesini isteyerek uygulayın. Düşerse de çimlere düşeceğinden yaralanma riski düşük olacaktır. Tüm bunlardan sonra düz yola geçin. Biraz pratikten sonra dönüşleri yaptırmaya çalışın. Umarım faydalı olur. Bir de aşağıdaki bağlantıdan "Çocuğunuza bisiklet sürmeyi öğretin" bölümünü okumanızı tavsiye ederim. Saygılar selamlar.

(link)

koltuğu indir,vitesi küçült,önce tutarak it,sonra arada bırak ve tut...böyle devam...

bi de gidon'a bakmasın. ileriye, gideceği yere baksın

3 yaşımda 2 tekerlekli bisikletle rampa aşağı ittirmişlerdi o gün bu gündür sürüyorum:=) 1.2.sınıfa gidiyordum arkadaşlarım halen 4 tekerlekli sürüyordu:=) Birde şuana kadar 2 kişiyi rampadan ittirerek bisiklet sürmesini öğretmiştim(ben düşmemiştim ama arkadaşlarım bir kaç kez yere yapışmıştı ortam çimliyse sorun olmuyor) ve başarılı olmuştu bu fikri deniyebilirsiniz fakat sorun çıkarsa forumda olmayabilirim:=)

Ekleme:İleri bakması daha hayırlı olacaktır arkadaşımızın dediği gibi,çünkü binen gidona bakıyor.

Çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için her birini deneyeceğim iyi geceler saygılar.

@Tamer Dinç

Çok güzel fikir, bende arkadaşıma öğreteceğim ve dediğiniz gibi yapacağım. Koltuğu indirdiğimizde ve ayakları yere değdiğinde güven gelecek, yavaş yavaş sürüş ilerledikçe koltuğun seviyesini olması gereken ayarlara getireceğim. İnşallah kazasız belasız öğretiriz :)

Ben bisiklet sürmeye başladığımda 11-12 yaşlarındaydım. Hiç unutmam, babam mavi bir Pinokyo almıştı ve sürmeyi de o öğretti. Yaklaşık 200 m. uzunluğundaki boş bir yolda selenin altından tutarak arka tekerlek hizasında koşturarak, benim pedal çevirip gidonu düz ama çok sıkmadan tutmamı söyleyerek geliyordu. 2-3 denemeden sonra bir hayli yol almışken babamın sesinin bayağı gerilerden "Güzel, güzel, pedal çevirmeye devam et" şeklinde geldiğini farkettiğimde "Tamam, oldu bu iş" demiştim :) Neredeeeen, nereye...

• Beğen
Tepkiler: aerdig
bende bu videoyu seyretmiştim bilmiyorum forumda mı rastlamıştım ama bana çok mantıklı gelmişti
pedalları sökerek ilk denemeleri yaptırıyor bi eğitmen.
seyretmenizi tavsiye ederim.
(link)

Geri