Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet taşıyıcılar

(link)

Bundan kullanıyorum, 45 kg'a kadar taşıyor. 3 yarış bisikleti taşıdığım çok oldu uzun yolda, sorunsuz...
Bnbrack Genesis modelini tercih edeyim o zaman.Bisikletlerim güvende olur hem de kafam rahat olur.

Scudo
bende eazzy 3 var. bunu bir yere gittiğinizde araba içerisine almak istediğimde tozlu çamurlu vs olursa için bir çanta gibi birsey almak istiyorum ama bulamadım. Siz o tarz birşey aldınız mı?

Yıllar önce yeni yeni yol bisikletine geçtiğimde, bir arkadaşımla beraber dedik ki arabayla Üvezliye gidelim, aldık ACS PRO 2'Li modeli, Evden çıktım 7km tek bisiklet ile gittim, geldim arkadaşımı aldım, bisikletleri bağladık, aralara süngerler koyduk birbirlerine sürtmesinler diye her önlemi aldık. Sokağın köşesini döndük ve bir gürültü, iki bisiklet de yerdeydi, montajımızda bir sorun da yoktu. İlk kullanımımızda bizi yolda bıraktı, üstüne de bagajdan da 3-4 cm boya da kaldırdı kırılırken.
Ben uzak dururum.
İşte böyle durumlarla karşılaşmamak adına en ucuzundan ziyade en iyisini almak önemli.
Ben Thule Clipon 9103 kullanıyorum ip, kayış vs hiçbiri yok. 4 demir kanca ile araca tutunuyor gözünüz arkada kalmadan yolculuk yapabiliyorsunuz.
(3 adet bisiklet bağlantı yuvası mevcut, azami yük taşıma sınırı 45 kg)

d312c935-3015-46fc-889c-6e8947663d42.jpeg

İşte böyle durumlarla karşılaşmamak adına en ucuzundan ziyade en iyisini almak önemli.
Ben Thule Clipon 9103 kullanıyorum ip, kayış vs hiçbiri yok. 4 demir kanca ile araca tutunuyor gözünüz arkada kalmadan yolculuk yapabiliyorsunuz.
(3 adet bisiklet bağlantı yuvası mevcut, azami yük taşıma sınırı 45 kg)

317893 dosyayı görüntüle
Thule bunu artık üretmiyor sanırım, ben de buna bakmıştım zamanında ama dediğiniz gibi ip kayış olmayınca tereddüt etmiştim

bende eazzy 3 var. bunu bir yere gittiğinizde araba içerisine almak istediğimde tozlu çamurlu vs olursa için bir çanta gibi birsey almak istiyorum ama bulamadım. Siz o tarz birşey aldınız mı?

Herhangi bir şey almadım. Bir örtü vb. yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Zaten katlayabildiği için çok problem olmayacaktır.

Thule markasinin ceki demiri ile calisan velospace xt 2 black modelini son bir kac aydir aracimda kullaniyorum; urun hizli yuklenebilmesi, ful süspansiyon dag bisikletleri ile sorunsuz calismasi ve bagaj ulasimini engellemeyen tasarimi ile bisiklet severlerin gonul rahatligi ile alip kullanabilecegi bir ekipman.

bunun yaninda yaklasik 25kg lik ağırlığı ile bayan kullanicilar icin velospace xt yi araca takip cikartmak bir miktar zor olabilir ve fakat bu surecin en fazla 15sn oldugunu belirtmek isterim.

(link)

IMG_5478.jpeg

Thule markasinin ceki demiri ile calisan velospace xt 2 black modelini son bir kac aydir aracimda kullaniyorum; urun hizli yuklenebilmesi, ful süspansiyon dag bisikletleri ile sorunsuz calismasi ve bagaj ulasimini engellemeyen tasarimi ile bisiklet severlerin gonul rahatligi ile alip kullanabilecegi bir ekipman.

bunun yaninda yaklasik 25kg lik ağırlığı ile bayan kullanicilar icin velospace xt yi araca takip cikartmak bir miktar zor olabilir ve fakat bu surecin en fazla 15sn oldugunu belirtmek isterim.

(link)

318019 dosyayı görüntüle
Güle güle kullanın, ne kadara maloldu

(link)

318019 dosyayı görüntüle
Konuyu takip etmiyorum ama şunu söylemeden geçemeyeceğim: fotoğraf şahane! Renk düzenlemesi, arabanın duruşu, bisikletin duruşu, arkadaki binanın dokusu ve caddenin düzgünlüğü... Sanırım Türkiye'de değilsiniz. Medeniyetin gözünü seveyim. Kazasız belasız kullanın.

Konuyu takip etmiyorum ama şunu söylemeden geçemeyeceğim: fotoğraf şahane! Renk düzenlemesi, arabanın duruşu, bisikletin duruşu, arkadaki binanın dokusu ve caddenin düzgünlüğü... Sanırım Türkiye'de değilsiniz. Medeniyetin gözünü seveyim. Kazasız belasız kullanın.
cok tesekkur ederim 🙋🏻‍♂️

Arkadaşlar, acil bir soru: 2023 model Clio'nun tavanında arka tarafa dogru iki kanal var. Bagaj kapağına tutturulan bisiklet taşıma aparatının yukarıda kalan iki sabitleyicisini bu kanallardan hangisine takacağız? İkisi de olur mu?

Son düzenleme:
Bir fotoğraf atarsanız daha iyi olur. Çünkü ben eski Clio'lar haricinde yenilerde tavanda ne ray gördüm ne port bagaj takma yuvası gördüm. Sadece tavan kirişinde gizli yuvalar oluyor. Yenilerde de gözükmüyor öyle bir kanal. Farklı şeyden bahsediyor olabilirsiniz. Bagaja tutturulan modellerde, bagaj kapağı tavanda nerede birleşiyorsa, o araya tırnaklarını takıyorlar.

Araba bu değil gerçi ama aynı kanallardan bizim clio'da var.
Dikkatle bakılırsa üstteki tırnakların takılabileceği paralel iki kanal var. Normal şartlarda bu soruyu sormaz, tırnakları hangi kanal daha kolay geliyorsa oraya yerleştirirdim. Ama dün emin olmak için Reno servisini aradığımda herkes gittkten sonra geride kalan bir kişi - anlar mı anlamaz mı belli değil - clio'da bisikletin ancak tavana tutturulabileceğini söyledi.

Son düzenleme:
Araba bu değil gerçi ama aynı kanallardan bizim clio'da var.
Dikkatlle bakılırsa üstteki tırnakların takılabileceği paralel iki kanal var. Normal şartlarda bu soruyu sormaz, tırnakları hangi kanal daha kolay geliyorsa oraya yerleştirirdim. Ama dün emin olmak için Reno servisini aradığımda herkes gittkten sonra geride kalan bir kişi - anlar mı anlamaz mı belli değil - clio'da bisikletin ancak tavana tutturulabileceğini söyledi.
Abi görebildiğim kadarıyla biri bagaj kapağının biri spoilerin kanalı. Spoiler kanalına takarsan muhtemelen bir iki çukur sonra spoilerle birlikte bisiklet aşağı iner :) Bagaj kapağına takarsan sıkıntı olmaz ama orda da spoiler üstüne yük bindirmemek gerekiyor. Bilemedim, görebildiğim kadarıyla durum bu.

Aman Allah!!! :ssrtcbya:
Abi görebildiğim kadarıyla biri bagaj kapağının biri spoilerin kanalı. Spoiler kanalına takarsan muhtemelen bir iki çukur sonra spoilerle birlikte bisiklet aşağı iner :) Bagaj kapağına takarsan sıkıntı olmaz ama orda da spoiler üstüne yük bindirmemek gerekiyor. Bilemedim, görebildiğim kadarıyla durum bu.

Şimdi inip tekrar baktım. Spoiler konusunda haklı olabilirsin, Umur kardeş, uyarın çok iyi oldu. İkinci yani uzaktaki kanal bagaj kapağı kanalı. Öncelikle oraya takmayı düşünüyordum. Sanırım Spoiler'a yük binmeyecek. Sağolasın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Ben de ilk defa yazlığa götürmeye niyetlendim ama çok masraf etmek te istemiyorum. İstanbul-Altınoluk arası sedan araçla güvenli taşıyabileceğim fiyat/performans tavsiyesi verecek arkadaş var mıdır?

Ben de ilk defa yazlığa götürmeye niyetlendim ama çok masraf etmek te istemiyorum. İstanbul-Altınoluk arası sedan araçla güvenli taşıyabileceğim fiyat/performans tavsiyesi verecek arkadaş var mıdır?
Kaliteli markaların İkinci el modellere bakın.Bir cok insan alıp kullanmadığı için satıyor.
Bnbrack Swift modelini buldum ikinci el şekilde.Temiz olunca aldım.Bursa'dan Mersine yaklaşık 900 km yol geldik.İlk başta alt kancaları çok sıkmamıştım mola verirken kontrol ettiğimde bir kancanın çıkmış olduğunu gördüm hemen tekrardan tüm halatları gerdirdim.
130-140 km hızlara kadar çıktık yeri geldiğinde.Pozantının o berbat yollarında giderken her çukur ve tümsekte bu sefer kesin düştü bisikletler dediğimde bile tüm halatlar hala gergin şekilde duruyordu.
Uzun lafın kısası sağ salim 10 saatlik yolculuk sonrasi geldik.

Dosyalar

• 20240613_085011.jpg
    20240613_085011.jpg
    117,5 KB · Okunma: 48
Kaliteli markaların İkinci el modellere bakın.Bir cok insan alıp kullanmadığı için satıyor.
Bnbrack Swift modelini buldum ikinci el şekilde.Temiz olunca aldım.Bursa'dan Mersine yaklaşık 900 km yol geldik.İlk başta alt kancaları çok sıkmamıştım mola verirken kontrol ettiğimde bir kancanın çıkmış olduğunu gördüm hemen tekrardan tüm halatları gerdirdim.
130-140 km hızlara kadar çıktık yeri geldiğinde.Pozantının o berbat yollarında giderken her çukur ve tümsekte bu sefer kesin düştü bisikletler dediğimde bile tüm halatlar hala gergin şekilde duruyordu.
Uzun lafın kısası sağ salim 10 saatlik yolculuk sonrasi geldik.
Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi ikinci el seçeneklerini de değerlendireceğim.

Arkadaşlar, şu linkteki bisiklet taşıyıcısını SAKIN ALMAYIN. (link) Ankara-Datça arasında iki-üç gün önce yaptığım bir araba yolculuğu bana İngilizlerin "Ucuz mala para verecek kadar zengin değilim" atasözünü hatırlattı. 100,000 + TL değerinde bir dağ bisikletini az daha yola gömüyordum. Yolculuğun başında her 10-20 km'de bir yaptığım kontrollerde gerginlik mekanizmasında diş yerine pütür kullanıldığını farkettim. Üstelik bisikleti oturttuğum kauçuk takoz taşıyıcının sol kolunda yavaş yavaş ilerliyordu. Durdurmak için bir benzinlikte bulduğum sağlam bir banttan adı geçen kol üzerinde bir yükselti oluşturdum. Eşim arabayı kullanıyor, ben de sürekli bisikleti göz kontrolünde tutuyordum. Derken, bisiklet bir anda sol taraftan tek yönlü havalandı. Aman dedim duralım hemen. Sağa çektik. Bisikletin bahsettiğim koldan kurtulduğunu gördüm, üstelik kolun ucundaki 10 cm'lik yukarı doğru eğime rağmen. Sanırım bisikleti, ek bir önlem olarak eski bir taşıyıcıdan kalan kayışı selenin üzerinden bağlamam kurtarmıştı. Bantla altlı üstlü sardıktan sonra bir başka duruş sırasında sorunun biraz da, bisikletin arka tekerinin arabanın arka sol tarafından dışarı taşan tarafının bir tür paraşüt etkisi yaratmasından kaynaklandığını farkettim. Bunun üzerine iki tekeri de söküp içeri aldım. O şekilde Datça Aktur'a vardık. Ucuz bisiklet taşıyıcılarına elveda. Bu arada herhangi bir yükü sabitlemek için kullanılan gerdirme mekanizmasına spanzet deniliyormuş. Türkçe bir kelime olmadığı belli. Bu tür kelimeleri barındıran lisanlar barındırmayan lisanlardan üstündür.Can Çelik kardeşe bir taş atmış olayım burada. Bütün diller birbirine eşittir demişti bir mesajında. Marksist bir yaklaşım gibi geliyor kulağa ve doğru değil.

Son düzenleme:
@hakano geçmiş olsun, sırf bu sebepten kayış olmayan tamamen çelik gerdirme ile 4 noktadan araca sabitlenen Thule taşıyıcı almıştım. Ucuz birşey almaktansa ikinci el bile olsa en kalitelisini almak gerek. Şimdiye kadar binlerce km çeşitli ağırlıklarda bisiklet taşıdım ki fatbike elektrikli bisikletle bile milim kıpırdama olmadan güvenli bi şekilde ulaştım gideceğim yerlere.

• Beğen
Tepkiler: gurkan ve hakano
Geri