StanicEnemy
Forum Bağımlısı
- Kayıt
- 10 Mart 2022
- Mesaj
- 2.578
- Tepki
- 6.283
- Yaş
- 34
- Şehir
- Tristram
- Başlangıç
- 2021—22
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
sizin dediğiniz hayatın genel akışına ters, bahsi geçen kazada beledeyenin sorumluluğu tabi ki varBelediyelerin bu konularad neden sorumluluğu olduğunu ben anlayamıyorum. Mesela sahilde sürerken, martı çarpsa (yaşanmış olay) ve kaza yapsak, başı boş martıları mı toplatacağız veya belediyeyi suçlayacağız.
Ya da orman içinden geçen bir yolda önümüze çıkan bir yılan (bu da yaşanmış olay, neyse ki kazasız atlattık) yüzünden kaza yapsak, bu kez de yılanları mı toplatacağız?
Tamam köpek sayısı daha fazla ve riskleri de daha fazla ama, doğadaki bir hayvan yüzünden belediyelerin sulanması, bana hep mantıksız geliyor...
Olay gerçekleşince polis çağırıp tutanak tutturmuş olsanız bir yere varabilirdi durum ancak şu an sadece belediyeye durumdan dolayı şikayetiniz iletebilirsiniz, dava konusu olacağını sanmıyorumBokolok kardeşim sen öyle yazdıktan sonra iş kader demeye geldi🙂
Ben de tam ona bakıyordum hocam. UYAP'tan dava dosyalarını inceledim. Kız Antalya'da ikamet ediyormuş. Oradaki hastaneden rapor alıp oradan dava dosyasıyla beraber dosya gönderilecekmiş Samsun mahkemesine. Eylül'e ertelenmiş tazminat davası. Bekliyoruz bakalım..İptal...
Geçmiş olsun hocam, önceki sayfalarda yazmışsınız son gelişmeleri, yeni gördüğüm için mesajı silemedigim için düzenlemiştim. Tekrardan geçmiş olsun, üzücü ve yıpratıcı bir durum ama neyseki canlara birşey olmamış. Üzülmeyin değmez yani. Hayırlısı...Ben de tam ona bakıyordum hocam. UYAP'tan dava dosyalarını inceledim. Kız Antalya'da ikamet ediyormuş. Oradaki hastaneden rapor alıp oradan dava dosyasıyla beraber dosya gönderilecekmiş Samsun mahkemesine. Eylül'e ertelenmiş tazminat davası. Bekliyoruz bakalım..
sorun köpeklerin bizsiz doğada hayatta kalamaması, bu yoğunluktaki bir köpek nüfusu kendisine yetecek kadar avlanamıyor. avlanamayan, yemek bulamayan köpek agresifleşiyor. şehirdekilerin avlanma şansı hiç yok zaten. ben bireysel olarak yaklaşık 1 yıldır sokakta kedi, köpek ne varsa 1 2 gün kendime alıştırıp sonrasında kısırlaştırmak için barınağa götürüyorum. adresinizi verince aynı sokağa bırakıyorlar tedavileri tamamlandıktan sonra(kedilerde 2 hafta, köpeklerde 3 haftaya kadar uzayabiliyor bu süreç). kedi nüfusu gözle görülür derecede azaldı, hayvanlar da sefil görünüşten çıktılar. özellikle kedilerin hepsi ev kedisi sağlığına ulaştılar.Belediyelerin bu konularad neden sorumluluğu olduğunu ben anlayamıyorum. Mesela sahilde sürerken, martı çarpsa (yaşanmış olay) ve kaza yapsak, başı boş martıları mı toplatacağız veya belediyeyi suçlayacağız.
Ya da orman içinden geçen bir yolda önümüze çıkan bir yılan (bu da yaşanmış olay, neyse ki kazasız atlattık) yüzünden kaza yapsak, bu kez de yılanları mı toplatacağız?
Tamam köpek sayısı daha fazla ve riskleri de daha fazla ama, doğadaki bir hayvan yüzünden belediyelerin sulanması, bana hep mantıksız geliyor...
Kedi/köpeklerin şehirde, apartma arasında zor şartlarda yaşayıp saldırganlaşması, insanları yaralaması veya kaza yapmalarına sebep olması ile benim bahsettiğimin bağlantısını kuramadım.sorun köpeklerin bizsiz doğada hayatta kalamaması, bu yoğunluktaki bir köpek nüfusu kendisine yetecek kadar avlanamıyor. avlanamayan, yemek bulamayan köpek agresifleşiyor. şehirdekilerin avlanma şansı hiç yok zaten. ben bireysel olarak yaklaşık 1 yıldır sokakta kedi, köpek ne varsa 1 2 gün kendime alıştırıp sonrasında kısırlaştırmak için barınağa götürüyorum. adresinizi verince aynı sokağa bırakıyorlar tedavileri tamamlandıktan sonra(kedilerde 2 hafta, köpeklerde 3 haftaya kadar uzayabiliyor bu süreç). kedi nüfusu gözle görülür derecede azaldı, hayvanlar da sefil görünüşten çıktılar. özellikle kedilerin hepsi ev kedisi sağlığına ulaştılar.
köpeklere gelirsek kısırlaştırmaya götürdüğüm ve bildiğim köpekler ne kadar sağlığına kavuşsalar da belediye şehirden kendi topladığı köpekleri kısırlaştırmadan salmaya devam ediyor. şehrin dışında, barınağa çok yakın bir mahallede oturduğum için kendi gözlerimle de görebiliyorum.
mahallede sadece besleme yapıp kısırlaştırmaya götürmeye zahmet etmeyen kişileri de konuşarak ikna ettim. 3 kişi de bana katıldı farklı sokaklardan.
bireyler bu derece değişim sağlayabiliyorsa bütçesi, çalışanı ve imkanı olan belediyeler/barınaklar düzgün bir çalışmayla rezil haldeki sokak hayvanı sorununu birkaç yıl içinde ortadan kaldırabilir.
köpekler kısırlaştırılıp, sayıları da azalınca yemek bulma rekabeti azaldığı için tamamen sakinleşip kimseye zararları dokunmuyor. keşke telefonum bozuk olmasa da buraya kurtardığım birkaç köpeğin/kedinin öncesi ve sonrası görselini atabilsem.
barınağa götürme imkanınız yoksa barınak aracını çağırırsanız onlar da geliyor. öncesinde sorup ne zaman geleceklerini öğrenip kediyi box'a koyabilir, köpekleri de bağlayarak hazır bekleyebilirsiniz.
ayrıca belirtmeden edemeyeceğim, şehirdeki köpeklerin açlıktan ölme durumu çok çok zor. hiç kimse yemek koymasa bile çöplerde bulduklarıyla sefil halde de olsa yaşamaya devam edip üreyebiliyorlar. en az 6 7 yavru doğurup bunların da iki veya üçü hayatta kalınca her şekilde sayıları katlanarak artıyor. 'bunlara mama koymayın' diyerek tartışmaya çok müsait bir ortam yaratmak yerine barınağın bu hizmetinden haberdar edebilirsiniz. iki taraf için de daha iyi sonuçlar doğurur diye tahmin ediyorum.
Kedi/köpeklerin şehirde, apartma arasında zor şartlarda yaşayıp saldırganlaşması, insanları yaralaması veya kaza yapmalarına sebep olması ile benim bahsettiğimin bağlantısını kuramadım.
Tuncay Bey'in yaşadığı kazada, bahsettiği bölge, Google maps'den bahsettiği bölgeye baktım, tahmini olarak şöyle bir bölge, daha net yeri kendisi de ekleyebilir.
(link)
Bu tip yerlerde yani biz bisikletliler için çekici olan, ama şehir merkezine veya yerleşim bölgelerine uzak bölgelerde olan olaylar için belediyelerin sorumluluğunu anlayamıyorum.
Apartman aralarında, sokak ortasında veya anacaddede olsa tamam belediyenin bunu engellemesi gerek ve sorumluğu vardır. Ama "dağbaşı" diyebileceğimiz yerlerdeki kedi/köpek veya farklı hayvanlarla ilgili kazalarda, belediyenin yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum.
Bunu sadece büyük şehirler olarak da düşünmeyelim. Kırklareli'de olduğunuz için oradan örnek vereyim, Kocayazı köyü ile Kula arasında kendi halinde sıkıntısız yaşayan, ama bisikletli geçtiğinde onlara saldırabilecek olan köpeklere belediye ne yapsın ve neden oradan toplasın?