ahlaksahibi
Daimi Üye
- Tepki
- 320
- İsim
- yusuf
- Bisiklet
- Salcano
Vücut ya yağ yakar ya şeker, yağ eritmek için hayatından şekeri tamamen çıkar diyorKısaca özetleme imkanı var mı
Düşük karbonhidratla beslenirsek vücut yağ yakmaya alışır, egzersiz yaptıkça yağlardan gelen kaloriyi harcarsınız diyor. Karbonhidrat yedikçe insülin salgılanır bunu istemiyoruz. Egzersizden sonra da karbonhidratla depoları hemen doldurmayın, düşük karbonhidratla beslenin diyor. Doğruluğu tartışılır. Alışkın olmayan insanlarda bence hipoglisemi tehlikesi olabilir, kontrolü elden bırakmamak lazım.
Bu konuda kitap önerisi almak ister misin?Konuyu hortlatıyorum. Günlük ortalama 1-2 saat ortalama 20km hızla bisiklet süren bir öğrenciyim. Fazla bütçem yok ve doğru şekilde beslenmek istiyorum. Nasıl bir beslenme düzeni oluşturmalıyım?
Boy: 1.79
Kilo: 60
Bu konuda kitap önerisi almak ister misin?
(link)Olur hocam.
Konuda zaten ihtiyacın olan bilgiler var diye düşünüyorum, baştan sona okumanı tavsiye ederim.Konuyu hortlatıyorum. Günlük ortalama 1-2 saat ortalama 20km hızla bisiklet süren bir öğrenciyim. Fazla bütçem yok ve doğru şekilde beslenmek istiyorum. Nasıl bir beslenme düzeni oluşturmalıyım?
Boy: 1.79
Kilo: 60
İpek çiftliği lor da güzel oluyordu. Bizim migroslarda satılıyordu, acaba halen devam ediyor mudur, canım çekti sahici lor, çökeleksiz, ekşi ekşi...BİM'den "Kaanlar" marka 500 gr taze lor peyniri alıyorum. Fiyatı çok uygun ve protein değeri çok yüksek. Tavsiye ederim.
Demek ki vücudunu yağ yakımına sokacak kadar kendini zorlamıyorsun.Hafta içi her gün sabah aç karına 25 km işe gidiyorum. sabah kalktığımda hiçbir şey yiyesim gelmiyor. işe vardığımda dahi acıkmamış olabiliyorum, ama genelde işe vardığımda bir muz-kahve yapıyorum. Bazen düşünüyorum acaba yaptığım doğru mu diye. Günde dönüşle beraber 50 km sürmeme rağmen kilomu koruyorum ama, sabit 68
Demek ki vücudunu yağ yakımına sokacak kadar kendini zorlamıyorsun.
Ben "vücut ilk başta karbonhidratları yakar, 40 dakika sonra yağlar yanmaya başlar" falan filan buna inanmıyorum ya. Zaten idmanda canını bile çıkarsan bol kalorili bir beslenmenin verdiği enerjiyi çıkartamazsın. 500 metre irtifa 1 diş baklavaya bakıyor.Demek ki vücudunu yağ yakımına sokacak kadar kendini zorlamıyorsun.
Antioksidan almadığından da olabilir, geçen bir makale gördüm kiraz yiyenlerde %29 karaciğer yağlanması azalıyor deniyordu. Bunlar birden çok nedene bağlı olabilir. Dediğiniz gibi harekete de bağlı olabilir. Çok net bilgimiz yok.Arkadaş yağ yakmıyorsa açıklaması şu, günlük yaktığı kaloriye denk kalori alıyor.