Scudo Sports

Bisikletçiler B'twin markasını neden sevmiyor?

@BabekDesign dogrudur benim gözüme o yazı itici geliyor acıkcası doannım olarak bilmiyorum üstüne düşmedim o kadar şuan lapi kullanıyorum ilerde alacak olsam ilk işim boyatmak olurdu kadroyu

Scudo
Hani migrosta bimde satılan fason üretim jenerik ürünler vardır ya ekonomik canlılık dönemlerinde burun kıvırdığınız kriz dönemlerinde ise hayat kurtaran, aslında kalite olarak markalı ürünlerden çokta geri kalmayan btwin inde böyle bir havası var. Ancak o isim ile bu saatten sonra çokta marka itibarı sağlaması mümkün değil.

zaten ucuzda sayılmaz ki. 1250 lirayı verene kadar 300-500 daha koysan cube de var scott da.. her 50-100 lira arttırdığında yüzlerce marka model çıkıyo önüne

decathlon can kurtarıcıdır, giyimde getirdikleri aerofit 9 serisi ile birçok bisikletçinin gönlünü fiyat/performans oranıyla çalmışlardır. alur 700 bisikleti de bence gayet fiyat performans ürünüdür. decathlon ingiltere mağazasında di2 lu bisikletleri bile satıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: DKN
-bence tasarım olarak gayet güzel olup fiyatı da bir o kadar düşük olunca yüksek meblağlara bisiklet alanların nazarını celb ediyor.
-mesela ben rr 300 çelik kadrolu modeli kullanıyorum, tur bisikleti olarak (460 tl) ,diğer markalara bakınca 450 lira gibi komik bir fiyata- bana göre- tasarımı bu kadar hoş bir bisiklet yok.
-2000 tl bir bisiklete vermek yerine rr 300 ü modifiye yaparak scott, cube gibi markaların 11-12 kg lık, 2000 tl fiyatlı bisikletlerine ağırlık olarak yaklaşılabilir.
-aluminyum kadrolu kron xc500 kullanmıştım. rr300 ile kıyaslayınca performans farkı tabi ki de oluşuyor.fakat fiyat farkı da var.
-günümüzde safariyi bir kaç saniye daha geç açıyor diye elindeki ıphone u beğenmeyip biraz daha hızlı facebook kullanmak için 3500 liraya yenisini alan insanlar varken ,,bisiklet mevzusu da bundan nasibini almış bence.
-sonuçta bir bisikletin nihai amacı bir insanı tekerlekler üzerinde bir yere ulaştırmaktır.15.000 lira verip 6 kg lık bir bisiklet aldığınızda da pedal çevirip ,ulaşmak istediğiniz yere ulaşırsınız,rr 300 ile de.hem rr300 çalınsa bile fazla problem etmezsiniz :)
-ve çelik kadrolu bisikletlerin yokuş aşağı yol tutuş performansı bence daha iyi.
-ayrıca yeni gelişen bir ülkeyiz ve cari açık rekor kırmakta.
-rr300 e yol bisikleti gidonu takmayı planlıyorum ve eminim tasarım olarak çok dikkat çekici olacak.

aşağıda da benim çilekeş.. :)

Dosyalar

• IMG_0652.JPG
    IMG_0652.JPG
    280,4 KB · Okunma: 148
@Sadettin Z. Hocam indirim dönemleri hakkında genelleme yapabilmek mümkün mü ve çok memnun plup hiç memnun kalmadığınız ürünler neler?

ben b'twin markasını en başta tekel olduğu için sevmiyorum, bütün az gelişmiş ülkelerde kalitesiz kadrolarını tüketiciye görece ucuz !!! fiyatlardan satarak, esas bu işi hakkıyla yapan ve daha idealist yaklaşımları olan bisiklet firmalarının gelişimini engellediği için sevmiyorum.
herşeyi o kadar kalitesiz ve taklit ki (tüm decathlon ürünleri) bu bile beni soğutmaya yetiyor.
söz gelimi dandik bi arka aydınlatmayı 10000lerce sipariş ederek tr'ye sokuyorlar, bi tane aydınlatma için çinden daha ucuzunu getirtmekle mi uğraşıcam, ihtiyacım varsa alabilirim. ama tam olarakda şöyle düşünebilirsiniz, sağda solda rastlıyor olmalısınız, birtakım genç girişimciler çin'den mal çekerek bunlara kar koyup satıyorlar, ama bazıları abartıyor, 1$ lık gözlüğe 50₺ fiyat gördüğünüzde ne hissediyorssanız bende böyle hissediyorum. alırken o kadar büyük meblalağlarda alıyor ki, devasa karı koysa bile yine de tüketici fiyatı göze batmıyor.

diğer şeylerde de böyle, ama sadece component üzerinden konuşursak üretici en büyük barend e giren firmaya en düşük fiyatı veriyor, bu durumda bi aktarıcıya bisan'a 5 liraya satarken, decathlon'a 2 liraya satıyor, siz daha da fazla satın almaya devam ettikçe taban fiyat decathlon için düşerken bisan için yükselecek ve aynı fiyatı tutmak için kadroyu neredeyse bedava vermek zorunda kalan firma da sonunda bisiklet üretmekten vazgeçip taklit motosiklet üretmeye başlıyor. çünkü bu karlılık oranlarıyla devam etmesi demek kendi ipini çekmesi anlamına geliyor :(
bana göre şimdiye kadar Tr'deki en kaliteli ve idealist bisiklet markası Bisan idi, ama çok türkçeydi be:eek:ops: kimse türk malı kullanmak istemez :) ve hatası ise yerel bisiklet firmalarının havalı isimlerle piyasaya girdiği zaman, kalitesine güvenerek bu atağa cevap vermeyi gereksiz bulmasıdır.
atıyorum zenith ya da pulsar gibi havalı isimler kullanarak bi alt marka oluşturarak atağa cevap verseydi bugün bu noktada olmazdı. ayrıca bu atağın seri olması da dibi boylamasına neden oldu. yani yerli firmalar birbirini takip eden bi hızda bisiklet üretmeye başladılar ve olası müşterilerin diğer markalara kaymasını önleyemediler. ne kadar kaliteli üretsende o isimle olmazdı, cobra ya da tiger diye isim koymalıydı :)

sizler b'twin almaya devam ettikçe yerli üretici daha az ürün çekecek ve daha pahalıya alacak, tutunabilmek için fiyat kıracak. sonra kalkıpda AR-GE neden yok bilmene laf etmeyin. B'twin almaya devam edin. yerli firmaların hepsi battıktan sonra B'Twin mi mi TATA'mı alsam diye düşünürsünüz artık gelecekte :koptum:

isim konusunun ne kadar hassas olduğunu anlamanız için decathlon bisikletlerinin ilk üretimden itibaren değişen isimlerine bakmanız bi fikir verebilir.
kalitesiz, dayanıksız ya da sağlam ama eşşek ölüsü bisikletleri satmaya devam etsinler bakalım. ömür boyu kadro garantisi sadece bi satış stratejisi.
Cannondale, Trek ve Scott içinde böyle ama fark var! onlar gerçekten kırılması zor kadrolar için AR-GE yapıyorlar, yinede kırılan kadro devede kulak, koyar mı sizce bu firmalara ?

son olarak, decathlonun en iyi yol bisikletini sormuştum ve 500 tl den daha az bi farkla Scott karbon alabiliyordunuz, C'moon, hanginiz bunun farkında B'twinciler ? yanılmıyorsam model CR1 olmalı.
yinede size en uygun tercihi yapın ama zaten kaç bisiklet markası satışta tr'de, fikir almadan önce bi zahmet gidip marka modellere bakın, satıcıyla tanışın, sonra danışın. yerel bisiklet üreticilerinin yararına yapmayın bunu, kendi yararınıza yapın. ve gelecek nesillerde yarışlarda Tr üretimli kadroların görünme ihtimalini severek yapın.

hazır yeri gelmişken Salcano'ya da giydirmezsem kurbağalar kısır kalabilir :)
Salcanano'yu da aynı şekildeki aç gözlü satış politikası yüzünden sevmiyorum, stratejik davranıp pazar payına oynuyorlar, OEM parça satın alımında alta girdikçe avantaj artıyor, geriye bu payı kaybetmeden fiyatları yükseltmek ve diğer üreticileri düşük karlarla hayatta kalmaya zorlamak kalıyor. agresif tutumlarının hadefinde yerli markalar var, zaten herhangi bi yabancı markayla boy ölçüşemez :) atıyorum yunan Ideal bile döver salcano'yu.
salcano alacağınıza basın gidin otobüsle selanik'ten bisiklet alın. eğer tek derdiniz kaliteyi ucuza almak sa.
"Salcano pişmanlıktır" atasözünü hatırlatarak noktalıyorum :)

@Tasogare yazdiarinin cogunda hakli olabilirsin. Ama Dechatlon, bence bisiklete ilk defa giris yapacaklar icin esigi dusuruyor. Giris yaptiktan sonra kalacak adamin ikinci bisikleti olmuyor yani.

Veya ben tur cantasi almak istesem ve tur isinin bana gore olup olmadigindan emin olmasam, gidip ortilepp yerine 20 liraya btwin alip heves mi degil mi anlayabilirim.

Bir de su var: Arkadasin geldi bana 650 TL'ye kadar dag bisikleti oner dedi. Ne diyeceksin, Salcano, Umit al desen olmaz. Adam butceyi de artirmiyorsa git btwin 340 al dersin. En azindan servisin yeri belli, muhatap bulabilecegin bir firma var.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Ben btwine daha dogrusu Decathlona hep güvenmiş ürünlerinide beğenmişimdir.İnsanların marka takıntıları yüzünden çamur atılan bir marka bana kalırsa.Ürünleri sade bazen dandik gözüksede gayet ortalama hatta bazı ürünlerde üstün kalitesi var benim için.Onyargıları kırmak gerek bence.

• Beğen
Tepkiler: olympos
@nuruasakir

Bence sizin hatanız fren pabucu taktırmaya ya da almaya ya da sadece sormaya böyle bir bisiklet tamircisine gitmek olmuş.

Herşeyin çok hızlı geliştiği ve tecrübe edildiği bir bisiklet dünyasının içindeyken bizler, bu tip adamlar bize bilgi kirliliğinden ve moral bozukluğundan başka birşey veremezler...

Ne yazık ki bu böyle...

SPD pedalım bozuldu aslında benim hatam biraz fazla gevşetmiş im ve vida yerinden çıkmış bizim bizikletçilere gittim sordum önce hepsi pedal satmaya kaktı hatta bi tanesi pedal almayacaktın niye geldin vs dedi... Sirkeci .. En son decathlona gittim bana uzak diye üşenmiştim, adamlar servisten çıkarıp pedal verdi. al abi lafımı olur bi çift spd'dem daha oldu

sonra bana diyorlar ki neden bu markayı aldın valla her gittiğimde sevinerek döndüm.. özellikle muhattap bulabilmek çol güzel bir şey.

@Tasogare Hocam, çok güzel yazmışsın ama 12 - 18 Aralık haftasında artık Yerli Malı haftasını kutlamayı bıraktık. Ekonomik olarak birşey üretmiyor sadece montajını yapıp satıyoruz. Malesef bu böyle.
Yazını okuduktan sonra Bisan'ın sitesine girdim. 2 adet yol bisikleti var.Ultegralı ve Tiagralı. Bisan'ı Salcano'dan daha çok severim o yüzden hedef koydum kendime, tiagralı modeli elim rahatlayınca alacağım. Birinci amacım desteklemek ikinci amacım arada sırada binmek için olacak. Aslında aldığımız ürünler bazen fıs bisikletteki performans tamamen kişide bitiyor. (Bknz. 60'ların şampiyonu feridun tezbaşaran ile telsiz eğimi. ) (Ek örnek, Veledrom Şovalyelerini Salcano AL kadrolu arkadaşımızı kazandı ki, rakiplerden biri finalde Aero Cipollini kullandı :) )

Ek bilgiler,
2015 yılından bu yana Türkiye'de satınalma gücü her geçen gün düşmekte, Dolar ve Euro kurları rekorlar kırmaktadır. Yani fakirleşiyoruz. Bugün uluslararası yapılan araştırmalarda BİM perakende zinciri ilk 50 arasında en yukarılarda kendine yer buluyorsa aslında fiyatların nerede olması gerektiğine dikkat etmemiz gerekiyor.

bTwin markasını severim; ama kabul etmemiz gerek bTwin Türkiye'de olmayan spor mağazacılığını zincirleştiren ve ekonomik ürünler sunan tek yer. İntersport,... vs fıs... bugün 500 TL'den nike ayakkabılar satılıyorsa ne yapalım. İndirimde sporcu içiliğini Nike'dan 50 - 60 TL'ye alınca seviniyorum ama decathlon 22,99'a Denizli üretimi olan sporcu içliğini satabiliyor.

Kapanış :)
Uzun lafın kısası, Zincir spor mağazası sektöründe talep açığını Decathlon dünyanın her yerinde kapatıyor. bTwin'de bakıldığında bu kurumsal kimliğin içinde ciddi önemli bir marka.

• Beğen
@Tasogare 2 Ay önce Btwin RR 560 modelini aldım ve bu benim 3. bisikletim , 1800 tl civarına aldım bana o özelliklerdeki başka markaları göster hemen satıp alayım .. aylarca araştırdım En yakın rakibi cube analog vardı aklımda en yakın dediğim 2400 tl fiyatı ile.. Özellikleri 560 dan çok daha düşüktü .. sonuç Rr 560 .. Gayette memnunum . bazen sadece marka alıcam diye firmaya fazladan para ödediğinizi unutmayın.

@Saikou

ben bu durumlarda 2. el ciyim, ama aksesuarlarda haklısınız, çok seçenek sunuyor ve ucuza. çadırları falan baya kötü ve de, diğer tarafta beğendiğiniz bi çadır alsanız 2 katına, hem 2 kat konfor, hem 2 kat dayanıklılık sağlıyor, sonuçta aynı hesaba geliyor (arpenaz vs husky bird)

@Groims

bende genelde aksesuarda tercih ediyorum, ama iyi ayakkabılar iyi gözlüklerde var biliyorsunuz decathlonda, bu iyi markaların baya benzerlerini görünce quechua olarak sinirim bozuluyo, sanki tasarımcısı benmişim gibi. belki çok idealist ya da aptal bulabilirler beni forumcular ama öyle işte. korsan müzik indiriyorum internetten, dinleyip beğendiğim artistlere şükranımı sunabilmek için gidip elimden geldiği oranda şarkısını da satın alıyorum, 2$ olur 5$ olur artık neyse. ki o insan da emeğinin karşılığını alsın ve rahatça üretmeye devam edebilsin diye. benzer bi yaklaşım la bisiklet alıyorum.
nike mesela ölsem almam :) nedeni de 25$ ürettiği şeyi 200$ a satması, işçiye de günlük 7$ veriyo çin'de (rakamlar sallamasyondur ama yaklaşık bu oranlar) e kardeşim bu dünyada bi akıllı nike mı ? niye bu kadar aç gözlülük, zaten tepedesin daha nereye varacaksın ?
bir de çok pahalı :) ama benim için konu bu değil.

bimde aynı mantıkta afrikada bile BIM görünce biraz afallayabilirsin :) çalışanlar başı kapalı yine, ama ürünler burdakilerin arık en alt kalitesi, tr menşei li genelde, ama buradaki bim kalitesi yok (ne komik oldu lan:) ama öyle.
decathlon da böyle yapıyo, bütün fransız sömürgeleri ve afrika da decathlon var, sokaktaki çocuklardaki bisikletler o kadar kötü ki, shimano bile değil aktarımlar :( onlara o kadar yeter diye düşünülüyor herhalde ? kendince bir sınıflandırma yapıyorlar işte. fransa decathlon da en iyi malzemeler...
çünkü fransızları o kadar kolay kandıramazsın, üstelik onlar daha iyisini hakediyorlar! Rafal 740 mı ne, bakın abi tr'ye bakın fr'ye bakın, afrikada esamesi okunmuyo zaten, başka modeller var, hepsinin fiyatı aynı, yoğurdun kaymağını kendi halkına saklıyor ama, buna da gıcığım

bu arada söylemeliyim ki, bisan kadroları yenilemedi, elinde kalan kadroları bitirmeye çalışıyor olabilir, ama bak beğenirsen senin için fabrikaya gidip dünyayı dar ederim onlara :)

http://www.serkansarp.com/images/201304233011807.jpg

yine geçmişte mountain cat modeli vardı, seri üretim halinde yeteri kadar stoğu elinde tutarken birden piyasa değişince elindeki kadroları türkiye gazetesine çok düşük karlarla vermişti, kuponla verildi sonra çok azı bisan, gerisini daha saf olan bisan ihlas olarak. fotoda görünen ve eline gelen başka oluyordu, hayal kırıklığı :)

@Alper Yiğitler

ya size göstermek için araştırmam lazım, ama bu biraz zahmetli bişey, kendim için bile araştırırken sıkılıyorum, sizin arayıp bulmanız lazım, zaten ucuz olması birincil tercihinizse size ucuz markadan alın tabii ki. ama bu kadar ucuz olmasının nedeni çok büyük üretim yapması, ne kadar çok üretirse o kadar daha ucuza satabilecek. ben bu kısımdayım.
konu kıyafet olsaydı haklı olabilirdiniz ama seri üretim bisikletler için böyle değil, bi süre deneyip karar vermek gerekiyor, eğer siz o Cube u alsaydınız ödediğiniz fazlalık sadece etikete olmayacaktı, bunu sizde biliyorsunuz değil mi :(

birde decatlonda 1800 se 1800, siz cube analog için gidip 2000 lira için pazarlık yapmayı denediniz mi ? eğer o fiyata alırsanız eminim ödediğiniz 200 aldığınız keyif karşısında bir hiç kalırdı. taksit olayı başka.
benim derdim global şirket politikasıyla, B'twin kullanıcısı hakkında en ufak bi yargım olmuyor görünce. insanlar bırakın kadro boyunu özelliklerini, hangi tip bisikleti alacaklarından bile emin olamıyorlar. napalım kızalım mı bu insana dersine neden çalışmadın diye, bir iki ay bisiklet bakmakla internette dolaşırsan vizeleri kim verecek hacı :)
yani yargılamıyorum, ama forumda kalabalığız ve düşüncelerimizi açmak için en doğru ortam, forum kullanmaya başladıktan sonra bisiklet hakkında, ister istemez bilmeye başlıyorsunuz. çünkü hiç aklınıza gelmeyecek varlığından bile habersiz olduğumuz bi ekipman ya da teknik hakkında saçma bi başlık ismini merak edip, o konu hakkında bilgi alabiliyoruz. (saçma derken anlamayan için saçma gelmesi anlamında, kondansötörlerin gizemli hayatı ya da condomlazi ptrella sendromu gibi, yalnız bunu kesin yanlış yazdım :) merak ediyorum sonradan bu konuya ihtiyacı olan nası buluyo, ne dediğimi anayan çıktıysa link lütfen :)

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Tasogare evet yaklaşık 5-6 ay araştırdım, ayrıca polonyada yaşıyorum , ingiltereden yada almanyadan bisiklet almam çok kolay benim için, cube den alacağım konformu? Evet cube analog arka vites alivio ön vites altus, btwin de arka sram x7 ön x5 siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Hala iddialıyım bu özelliklerde başka marka bulun ve gösterin,bende isterim trek yada Scott almayı ama bu vites setinde olan bi Scott yada trek malesef 3000 tl den başlıyor.

@Tasogare Kardeşim öncelikle profil fotoğrafını her gördüğümde küfür etmekten kendimi alamıyorum ama üstüne alınma.Neyse konuya biraz yakından baktığımızda aslında Decathlon'un bisiklet fiyatlarının türkiyede kendi aslolan ülkesi Fransa'dan düşük olduğunu görebilirsin.Ayrıca kimse türk malı kullanmak istemez lafına katiyen katılmıyorum.Türk Havayolları,Beko gibi bilinmiş örneklerden ziyade,Çok kaliteli ve elit ürünler üreten Rapha aslında bir istanbul firması.Üretim yaptıkları takımın arasında Team Sky (2015) da vardı.Ayrıca en üst seviye bisikletine 500 lira koyarak scott karbon alıyorsunuz ama,üzerinde sora set ve ne idüğü belirsiz jant var.İşin aslına indiğinde bunların hepsinin ticari oyunlar olduğunu anlayacaksın yakın zamanda,misal yassı teller ve normal jant telleri arasında hiçbir fark olmadığını,88mm aero jantların fiyatına göre kullanıcıya yeterli faydayı sağlamadığını,10000 Dolarlık pinarelloların kadro üretim maliyetinin 185 dolar olduğunu öğrendiğinde eminim sende şaşıracaksın.Ayrıca decathlon savunucusu olmamama rağmen bu firma insanları nixe ve abibasdan kurtardı.İstediğin fiyat aralığında istediğin ürünü kaliteli şekilde bulabilirsin.Ayrıca afrikadaki alım gücü türkiyedekiyle hemen hemen eşdeğerdir.Çünkü bu ülke taksit sınırlaması sadece 3 ay düşürüldüğünde isyan edenleri gördü,demekki alım gücü burada da yok,ama insanlar borçlandırılıyor,afrikada kimi borçlandıracaksın ?

Triban 520 var. Her kullanimdan sonra bi ariza cikariyo. Esasen bisikletcilerin sevmesi lazim. Tamir tamir tamir...

• Beğen
@Tasogare "kimse Türk malı kullanmak istemez" den sonrasini okumadim.

Geri