@Saikou
ben bu durumlarda 2. el ciyim, ama aksesuarlarda haklısınız, çok seçenek sunuyor ve ucuza. çadırları falan baya kötü ve de, diğer tarafta beğendiğiniz bi çadır alsanız 2 katına, hem 2 kat konfor, hem 2 kat dayanıklılık sağlıyor, sonuçta aynı hesaba geliyor (arpenaz vs husky bird)
@Groims
bende genelde aksesuarda tercih ediyorum, ama iyi ayakkabılar iyi gözlüklerde var biliyorsunuz decathlonda, bu iyi markaların baya benzerlerini görünce quechua olarak sinirim bozuluyo, sanki tasarımcısı benmişim gibi. belki çok idealist ya da aptal bulabilirler beni forumcular ama öyle işte. korsan müzik indiriyorum internetten, dinleyip beğendiğim artistlere şükranımı sunabilmek için gidip elimden geldiği oranda şarkısını da satın alıyorum, 2$ olur 5$ olur artık neyse. ki o insan da emeğinin karşılığını alsın ve rahatça üretmeye devam edebilsin diye. benzer bi yaklaşım la bisiklet alıyorum.
nike mesela ölsem almam
nedeni de 25$ ürettiği şeyi 200$ a satması, işçiye de günlük 7$ veriyo çin'de (rakamlar sallamasyondur ama yaklaşık bu oranlar) e kardeşim bu dünyada bi akıllı nike mı ? niye bu kadar aç gözlülük, zaten tepedesin daha nereye varacaksın ?
bir de çok pahalı
ama benim için konu bu değil.
bimde aynı mantıkta afrikada bile BIM görünce biraz afallayabilirsin
çalışanlar başı kapalı yine, ama ürünler burdakilerin arık en alt kalitesi, tr menşei li genelde, ama buradaki bim kalitesi yok (ne komik oldu lan
ama öyle.
decathlon da böyle yapıyo, bütün fransız sömürgeleri ve afrika da decathlon var, sokaktaki çocuklardaki bisikletler o kadar kötü ki, shimano bile değil aktarımlar
onlara o kadar yeter diye düşünülüyor herhalde ? kendince bir sınıflandırma yapıyorlar işte. fransa decathlon da en iyi malzemeler...
çünkü fransızları o kadar kolay kandıramazsın, üstelik onlar daha iyisini hakediyorlar! Rafal 740 mı ne, bakın abi tr'ye bakın fr'ye bakın, afrikada esamesi okunmuyo zaten, başka modeller var, hepsinin fiyatı aynı, yoğurdun kaymağını kendi halkına saklıyor ama, buna da gıcığım
bu arada söylemeliyim ki, bisan kadroları yenilemedi, elinde kalan kadroları bitirmeye çalışıyor olabilir, ama bak beğenirsen senin için fabrikaya gidip dünyayı dar ederim onlara
http://www.serkansarp.com/images/201304233011807.jpg
yine geçmişte mountain cat modeli vardı, seri üretim halinde yeteri kadar stoğu elinde tutarken birden piyasa değişince elindeki kadroları türkiye gazetesine çok düşük karlarla vermişti, kuponla verildi sonra çok azı bisan, gerisini daha saf olan bisan ihlas olarak. fotoda görünen ve eline gelen başka oluyordu, hayal kırıklığı
@Alper Yiğitler
ya size göstermek için araştırmam lazım, ama bu biraz zahmetli bişey, kendim için bile araştırırken sıkılıyorum, sizin arayıp bulmanız lazım, zaten ucuz olması birincil tercihinizse size ucuz markadan alın tabii ki. ama bu kadar ucuz olmasının nedeni çok büyük üretim yapması, ne kadar çok üretirse o kadar daha ucuza satabilecek. ben bu kısımdayım.
konu kıyafet olsaydı haklı olabilirdiniz ama seri üretim bisikletler için böyle değil, bi süre deneyip karar vermek gerekiyor, eğer siz o Cube u alsaydınız ödediğiniz fazlalık sadece etikete olmayacaktı, bunu sizde biliyorsunuz değil mi
birde decatlonda 1800 se 1800, siz cube analog için gidip 2000 lira için pazarlık yapmayı denediniz mi ? eğer o fiyata alırsanız eminim ödediğiniz 200 aldığınız keyif karşısında bir hiç kalırdı. taksit olayı başka.
benim derdim global şirket politikasıyla, B'twin kullanıcısı hakkında en ufak bi yargım olmuyor görünce. insanlar bırakın kadro boyunu özelliklerini, hangi tip bisikleti alacaklarından bile emin olamıyorlar. napalım kızalım mı bu insana dersine neden çalışmadın diye, bir iki ay bisiklet bakmakla internette dolaşırsan vizeleri kim verecek hacı
yani yargılamıyorum, ama forumda kalabalığız ve düşüncelerimizi açmak için en doğru ortam, forum kullanmaya başladıktan sonra bisiklet hakkında, ister istemez bilmeye başlıyorsunuz. çünkü hiç aklınıza gelmeyecek varlığından bile habersiz olduğumuz bi ekipman ya da teknik hakkında saçma bi başlık ismini merak edip, o konu hakkında bilgi alabiliyoruz. (saçma derken anlamayan için saçma gelmesi anlamında, kondansötörlerin gizemli hayatı ya da condomlazi ptrella sendromu gibi, yalnız bunu kesin yanlış yazdım
merak ediyorum sonradan bu konuya ihtiyacı olan nası buluyo, ne dediğimi anayan çıktıysa link lütfen