Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette kışlık giyim

@asibol
Bu ürünü alıp üzerine kısa pedli tayt giysek olur mu acep?

@tMisagi
Ben de bu ürünü aldım daha yeni fakat kullanmaya fırsatım olmadı. 10-0 derece arası kullandınız mı hiç bisiklette merak ediyorum yeterli midir diye?

Scudo
@cember3454 Yorumlara göre bende almayı planlıyorum

@cember3454 ceketin sıcak tutmak gibi bir özelligi yok onu senin ayarlaman lazım . ama altına termal kıyafet giyme termal kıyafet vücudu olması gerekenden daha fazla terletiyor . terde üşümene sebep oluyo . bisiklet içligi giymen lazım yada nefes alan kıyafet seçimi yapacaksın .

@pedallıyoruuz ben decathlondan 64 liralık olan taytı aldım . içi polar takviyeli bir tayt muhteşem bi sıcaklık var kesinlikle üşütme gibi bir şey yok . çok begendim ürünü . muhtelemelen buda öyledir .

yada uzun tayt almaya gerek yok bacaktaki kılları almayalm kürk görevi görsün zaten bacaklar çalışıyor üşümezde

(link)

(link)

Basarılı olduğunu düşünüyorum.

*Kullandığım ürünlerdir.

(link)
Bu tarz bir tayt alıp içine pedli bisikletçi taytını giyerek rahat hissedebilir miyiz?

Termal bir kışlık tayt mı almamız lazım illaki? Nereye baksam 120tl nin altında kışlık pedli tayt yok.
Alt giyim için verebileceğiniz çeşitli önerilerinize açık ve muhtacım.

Anlayamadığım bir şekilde bugün 18 derece olan hava önümüzdeki günlerde şaaaak diye 4-5 derecelere düşüyor. :D Haliyle de kış için hazırlıksız yakalanan ben ortada kalmış bulunuyorum. :acpsnr:

Sizce (link) Bu taytı alsam kurtarır mı beni?

Ya da (link) bu içliği alıp üstüne kısa taytımı giysem daha mı iyi olur? Ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: mustang41
10—15 derece için Poc Avip uzun kollu seri.
Alt için termal içlik.

0-10 derece de üst için: Mavic Cosmic Pro Softshell, Alt için; Mavic Cosmic Pro Bib Tight

Lakin pedin jeli çok dolgulu, uzun sürüşlerde kan akışını zayıflatıyor.

Genel anlamda kullandığım en iyi kış formları bunlar.

Şu sıralar ise Poc Avip autm ve exuma nefes alan yağmurluk kullanıyorum ve über bir performans alıyorum.

Yağmurluğun başlığını kaskın altına koyuyorum ve kulaklara hava girmiyor, ense sıcak kalıyor ve boyun bölgesine hafif bir yazlık bandana yetiyor.

Decathlonda doğru düzgün bir ürün bulamadım yine yurtdışı siparişine kaldık :agla:

@cember3454

Eğer 1-2 saatten daha fazla sele üzerinde kalacaksanız bence bunu giyip üstüne tayt giymek yanlış olur. Çünkü uzun sürüşlerde pedli taytın altına herhangi birşey giyilmesi hem tahriş, hem de pedin kayarak hareket etmesi hiç bir fonksiyonun kalmamasına neden oluyor.

Ben bu ürünü tavsiye ederim. (link)

Satın almadım ama alacağım. Çünkü tanıdığım Decathlon çalışanı ısrarla öneriyor bunu. Kendisi de kullanıyor. Emin olun ki beni hep doğru yönlendiren dürüst birisi. Defalarca onu sakın alma dediği ürünler oldu.
Ayrıca kabinde denedim çok rahat ve çok sıcak tutacağından eminim.

Bütçenizi bilmiyorum ama iki katı para vermeye değer bence.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Decathlon’un kislik uzun taytinin 900 versiyonu Via Port Decathlonda var 200 liraya. Internet sitelerinde yok bu urun ama magazada var ilginc. Ped kalitesi baya artiyor 500’den 900’e gectiginizde, ben yazlik versiyonunu kullaniyorum, tavsiye ederim.
Ayrica 3-4 tane vardi dun 900’den, yani her beden olmayabilir.

• Beğen
Tepkiler: asibol
@vetohan
Peki fark sadece ped kalitesinde mi? Soğuktan koruma vs. başka paylaşabileceğiniz bir şey var mı?
En azından sizce 500 modeli 150 tl fiyatına göre alınır mı?

Merhaba, bu havalarda sabah 7'de (12-14 derece sıcaklıkta) Decathlon 500 askılı uzun taytı kullanıyorum. Hava bir 5 derece daha soğursa kullanılabilir gibi görünüyor. Decathlon'dan tahriş önleyici kremle kullanıldığında 3-4 saatlik sürüşlerde oldukça rahat. Krem "chamoix cream" yerine kullanılabilir. (link)

(link)

Dün decathlondan 500bib uzun tayt aldım bugun 7 derecelik havada kullandım. İç kısmı polar kaplı, Oldukça rahat, kumas esnekliği rahatsız etmiyor, 7 derecelik soguyu hissettirmedi ve sıkıntım ped kısmı seleye iyi tutmaması. Her sarsıntda sürekli öne kayığ durdum, kumaşı seleye göre fazla kaygan. Yaz ve bahar doneminde giant alpecin forması kullandıgımda ped- sele hiç kaymıyor. Onun dışında 0-2 dereceye kadar bu tayt koruyabilir. Daha once 0 derece altı havalarda uzun ince tayt- diz termalleri ve eşofman altlıgı ile kullandım. Ayakkabı kılıfı şart yoksa parmaklarınızı hissetmezsiniz :) Bisiklet kışlık eldiveni, balaklava, polar kaplı üst giysi ve içlik termal yuzde100 polyester olmalı. En önemliside Reflektif rüzgarlık. Bunlarla kış donemini çok rahat geçirebilirsiniz, Yagmurlu havalarda su geçirmez ayakkabı kılıfı yoksa ıslak ayakkabı ile pedallamak hiç hoş olmuyor :) Rüzgarlık zaten yagmuru engeller ama tayt engellemez, gerek yok guzel oluyor ıslanmak açıkcası

@asibol

Cok detayli incelemedim, kumaslar konusunda bilgim yok. Ama bende yazlik olarak hem 500 var hem 900 var. Aradaki farklar sadece pedden fazla. Kislik icin de aynisi gecerli olabilir.

150 liraya o tayt alinir bence. Kisin uzun surusler yapmayacaginizi varsayarak soyluyorum bunu tabi. 500’un pedi 2 saati zor cikariyor.

merhabalar uzun bisiklet taytı alacak param yok acaba (link) şundan alsam üstüne yazlık biisklet taytını giysem olurmu

@Pherserd

Hocam, biraz daha ekleyip yaklaşık 45 TL'ye Decathlon'un uzun bisiklet taytını alın bence. Pedli olması yanında, bisiklet için tasarlanmış olduğundan daha az şikayet edersiniz bence.

(link)

Bugün 34 km yol yaptım yorulmadım etmedim ama dönüşte bir yağmur bastırdı bir de rüzgar çıktı var ya, anlatılacak gibi değil. Elbise işte bu anlarda önem kazanıyor. Üzerimde ceket mont tarzı bir şey vardı. Rüzgardan, ellerimin olduğu yerden içeri rüzgar girip kollarımı üşüttü. Boğaz kısmından rüzgar girip boynumu ve göğsümü üşüttü. Arka kısmı kısa olduğu için bel altı bölgemi üşüttü. Kaskımın altında koruyucu bir şey giymediğim için kafam çok üşüdü ve yağmurdan da ıslanıp yol boyunca rüzgar yiyince harbiden kulaklarım yüzüm kafam göğsüm her yerim dondu.

@specific
Bu tayt yerine kışlık bir tayt ve üstüne yazlık pedli tayt daha iyi olacaktır. 100 serisi tayt hem üşütür hem pedi bir iş görmez.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Geri