Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

sele borusunu ve kelepçesini çıkarıp temizleyin gresleyip takın

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Scudo
@hogutmen valla bende de pedala asılınca gelen bir ses vardı. Sökmediğim yeri kalmadı. Sele borusu tozlanmış silince geçmişti :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Emrah Özşahin

sorunu hallettinmi emrah kardeş,yoksa bisikleti satıp kurtuldun mu;))

Video çekerseniz çözüm daha kolay bulunabilir...

Bu meşhur cıt sesi benim sebide de var 1-1.5 aydir pedallara yağ sürdüm gene sesden kurtulamadim her zaman etmediği icin nerden geldiği tesbit edemiyorum temizlemedigim orta göbek ve sele borusu yeri var bakalim ne olacak bisikletten soğutuyor adami ses gına geldi

Herkese merhaba arkadaşlar bisikletimle giderken kendi kendine vites atıyor ses geliyor napabilirim? Bazı yerlerde okudum yeni bisikletlerde böyle şeyler oluyormuş 2 sonra aldığım yere götürücem

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
tel gerginliğini kontrol et arada bendede tak diye ses geliyor aynakoldan ama viteste sıkıntı yok

@SamedAkyüzlü vites tel gerginliginini kontrol et vites atiyor dedin ya ? Vites kendisimi degisiyor yoksa toptan ruble disinami atiyor ? Ruble disina atiyorsa l-h vidalarini ayarla yada zincir uzunlugunu olctur eger zincirin uzamissada olabilir.Kac kmde zincir ?

@SamedAkyüzlü bisikletçiye götürün yapsın. Bisikletçinin nasıl yaptığını da öğrenmeye çalış. Bir süre sonra kendin yaparsın. Vites ayarı yapacak bisikletçi

• Beğen
Tepkiler: bulentbuy
izle burdan detayli anlatiyor yardimci olur

Vites ayarı tam yapılmamış.Bisikleti aldığınız yer düzgün ayar yapamıyorsa vitesten anlayan bir ustaya götürmekte fayda var.

Bugün gideceğim aldığım yere

@Atıl Güven
Dün gittim asıl adam yoktu yani anlayan bugün sürerken tak sesi kayboldu 3 saat sürdüm ses felan çıkmadı

@Emrah Özşahin nedeni janttan kaynaklanıyor olabilir .jant göbek mili eğrimi bi bak onun eğri olmasindan olur pedaldan deyilse

@Emrah Özşahin eğer pedaldan deyilse sorun jant milinde eğikmi bi bak yada gevşek bi parça vardır

hazır ses ile ilgili konu varken yeni konu açıp kirlilik yapmak istemedim.
pedala her yüklendiğimde aynakoldan yoğun şekilde gıcırtı geliyor her ne zaman hızlanmak için ayağa kalkıp pedallamaya başlasam gacır gıcır ötüyo bu aynakol e dolayısıyla sürüş konforunu baltalıyo ve acaba bisikleti çıkarmasam mı diye düşündürüyor şimdi ben bu sesi nasıl giderebilirim bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var üzerindeki aynakol markasız bisikletle gelen saçma sapan bişey bu veya (link) bunu alsam performans farklılığı olur mu

@Asilzade Orta mil ve bilyelerle ilgili bir sorun olabilir. Gıcırdama aynakolun kendisinden kaynaklanmaz. Bence yeni aynakoldansa orta göbeğe bakım yapmanız veya yaptırmanız sorunu çözer. Çok dandik bir şey ise yine göbeği değiştirmenizi öneririm. Tabii genel performans artışı için giriş seviyesi de olsa Shimano aynakol iyi olur.

Tabii aynakoldan geldiğine emin olmanız gerek, arka ya da ön göbekte de sorun olabilir.

Geri