Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

@Barış TURAN abi dediğin yeri biliyormuş yarın ilk işim oraya gitmek olacak esat abi dediğiniz adam da öpücü timden değildir herhalde :)

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Scudo
Herhangi bir bisikletçiye gidip sıvı gres yağı sıktırabilirsiniz aslında. Ses kesilirse sorun yok. Kesilmezse boşuna para vermiş olursunuz.

@ATALAY16 Bu pedallardan bende de var kardeşim aynısı bende de oldu dandik bir pedal bende olma sebebe de bir müddet ayakta yokuş tırmandım ve pedala yük binmiş oldu ve bilyeleri deforme olmuştur muhtemelen ve ayağımın altında o bozukluğu ve sesi hissedebiliyorum.

bisikleti sabitleyip selenizi yukarı aşağa kastırın ses gelmiyorsa pedalları bilye kısmını yalayıp veya yeni bir pedal seti ile cözüle bilir

arkadaşlar dün bahsettiği gibi barış abinin dediği ustayı buldum zinciri hafif yağlanmasıyla sürtme sesi kesildi ama çıt sesi devam ediyor göbekde hafıf boşluk varmış bu gün genel bakım için verim yarın alacağım

abi o ses hangi bisikletten gelmiyor ki :) küçükken ses gelsin diye şişe koyardık şimdide ses gelince kafayı yiyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
@Necip Reis hocam bisiklete genel bakım yaptırdım göbekler yağlandı tekerler akort edildi ses devam ediyor oda aynakol 2.ve 3. dişlilerin hafif den aşınması yüzünden miş bisikleti aldığım eleman zinciri yeni taktırmış arka dişli de yeni ama orta dişliler yıpranmış olunca ses yapıyor zamanla zincir alışacakmış

selamlar.yeni aldığım bisikletle daha 100 km bile olmadan bi ses gelmeye basladı.yokuş çıkarken başta bişey yokken sonlara doğru pedala yüklendikçe ritmik bi tık tık sesi gelmeye başladı.zincirler kum tanesi falan olmuş yolda.göbeğe kum kaçmış falan olabilir mi ,pedalla mı ilişkilidir acaba?servise götürme imkanım yok yakında.bu şekilde kullansam şimdilik bi sıkıntı olur mu ?

Pedallar veya aynakol göbeğinde gevşeme vardır. Anahtarın varsa kendin kontrol et yoksa bisikletçiye sıktır. Sıkılmaması durumunda oynadığı kısım genişler yer yapar yenisini almak zorunda kalabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: barhan ve soloturk
@nuruasakir inşallah dediğiniz gibidir :)

gulmeyin ama pedal nasil sıkılır? Nereden ve ne ile ? alyan mi ingiliz anahtari mi. bir video ornegi var mi?

Pedaldan ziyade sele kelepçesinin olduğu yere kum da kaçmış olabilir, aynı sorun başıma gelmişti. O civarları silerseniz belki sorununuz çözülür.

@hogutmen geneli 13 anahtar ile sıkılabilir. Ayakla bastığın parçanın pedal kolu ile birleştiği arada somunu bulunur. Anahtarın ağzının yandan bakıldığında yüksekliğinin dar olması gerekebilir. İngiliz anahtarın somunun olduğu kısıma girebiliyorsa yüksekliği sorun etmene gerek yoktur aynen devam edebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Çok yüklenince geliyorsa jant telleride olabilir. Bende olmuştu jant telleri gevşemişti yüklendikçe birbirine sürtüp ses çıkartıyordu.

Geri