Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Bukadar emin olmayın derim :D bende öyle düşündüm göbeği söktüm yağladım pedalları değiştirdim sonra sele aklıma geldi yok artık diyerek temizledim sesten eser yok. @ATALAY16

Scudo
@Barış TURAN niye hocam aydın bisikelt sıkıntılı mı acaba ?

@Necip Reis elbette hocam yardımlarınız için çok çok teşekkürler

@mehmet.ali saolun hocam kaybedecek bir şeyim yok oraya da bakayım :)

@mehmet.ali yağ oalrak ne kullandınız acaba

@ATALAY16 Bisikletiniz üzerinde yapılacak birkaç kontrol ile çözülebilecek bir sorunu 80-90 tl lik bir pedal satmaya çalışarak çözeceğini düşünmesi sizce de sıkıntı değil mi?Çok çok çok zorda kalmadıkça gitmeyeceğim bir yer.

@Barış TURAN hocam ben vites ayarı yaptırmaya gittim ilk olarak fena bir yaklaşımları olmadı peki başka bir tavsiye edeceğiniz bisiklet firması varmı bizim burda aktif pedal var bir de benim bildiğim

@ATALAY16 Deneyim gerektiren akord ayarı hariç herbişeyini kendin yapabilirsin.Tonlarca vidyolar var youtube'da.Hatta akordu bile yapabilirsin ama simdilik bosveer.Akord konusuna gelince gerektigi zaman Esat Abi'nin dükkanını tarif ederim.Son olarak,ne yaptıgını bilen bisiklet sürücüsünü seven bisikletçi daha görmedim ben.İstemsiz bir gerilim olusuyor aralarında.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Evde halihazırda yağ yoksa zeytinyağı bile olur

@ATALAY16
Eger ses göbekten geliyorsa illa degisecek diye bir kaide yok.Fabrikada bisiklet toplanırken donanımı tam sıkılmış hali ile gelmez bazen kullanıcıya.Bir süre kullandıktan sonra sıkılması gerekir bazı malzemelerin.Göbegi iyice sıktırın,hatta actırıp bakımını yaptırın sonra iyice sıktırın.Bakalım yine pedal satmak isteyecekler mi :) verdiğimiz linklerdeki bazı seyleri böylece bastan tekrar yazdırdın bize Atalay :)

@Barış TURAN saolasın hocam bi dünya para verip aldım o yüzden pek kurcalamak istemiyorum ama daha mesafeli yaklaşacağım bundan sonra bisiklet mağazalarına

@ATALAY16 İlk fırsatta para eline gecince alacagın aletler aynakol sokme aparatı,ruble sokme aparatı,zincir kamcı(kendin de yapabilirsin cok kolay)orta göbek sokme aparatı ve zincir sökme aparatı(quick link/missing link kullanmıyorsan) olsun.Jant göbeklerin rulmanlı degil de bilyeli model ise jant gobegi kontra anahtarı da alırsan akord ayarı haric kapısından gecmezsin bisikletçilerin.
Dip not: KURCALA

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
@ATALAY16

Henüz hiçbir kontrol, sıkma, yağlama işlemi yapılmadan bu sözler söylendiyse, lütfen o işletmeden uzak durun.

Bisikletimi edindiğim ilk hafta aynı sorunu ben de yaşadım. İlk başlardan fazla rahatsız edici olmayan çıt çıt sesi daha sonra bayağı tatsızlaştı. Özellikle pedala baskı uygulayınca geliyordu sesler. Konuyla ilgili forumda fazlaca başlık gördüm. Çok çeşitli söylentiler vardı ama kesin bir sonuca ulaşanı göremedim. Bisikletin yeni olması sebebiyle sesin göbekten gelme ihtimalini en sona bıraktım. Zincir sürtmesi vs. derken sesin aslında pedalın dönme kısmından geldiğini tespit ettim.

Fotoğrafta gösterdiğim bölgeye, bisikletçiden aldığım sıvı gres yağını sıkarak sorunu hallettim.

80-90 TL'lik pedal almadan önce yağlamayı deneyin. Belki 80-90 TL'lik pedal almanıza gerek kalmaz.

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    52,1 KB · Okunma: 19
  • 2.jpg
    2.jpg
    46 KB · Okunma: 19
@Özal AYDIN hocam o svı gress yağının fiyatı nedır acaba

arkadaşlar bu gün pedallar daki kedi gözlerinin altında ki vidalar sıkıldı göbek kontrol edildi göbek de sıkıntı yok ( temizlenmedi sadece el ile kontrol edildi ) ses devam ediyor arkadaşın önerdiği sıvı gres yağını kullanıcam

Aynakol göbegi kontrolü öyle elle yapılmaz.Baya baya kanırta kanırta sıkılması gerek. @ATALAY16 Kontrolü kim yaptı diye soracağım cevaptan korkuyorum. :)

Göbeğin içini açmadı değil mi?(orta göbek)

Orta göbekten anlayan adam görsem şaşıcam zaten.

@Barış TURAN abi valla aktif pedala gittim ne yapayım kendim bilmiyorum çevremde anlayanda yok ücret alınmadı bu arada :)

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Pedalınızı vurarak döndürmeye çalışın daha yeni bir pedal muhtemelen dönmeyecektir bu pedalınızın daha açılmamış olduğunun göstergesidir kullandıkça ses gidecektir eğer gerçekten pedaldan geliyorsa

@ATALAY16 Nerede ikamet ediyorsun bilmiyorum ama yarın atla bisiklete,aydın bisikleti geçtikten sonra ısıklardan sola karşıya gir.50-100 mt civarı gittikten sonra cevir birini yoldan,Esat abinin bidükkanı nerede diye sor.Esat abiye söyle de ki abi orta göbekten cıt cıt ses geliyor iyice sıkılması gerekiyor,O halleder.

@Barış TURAN abi ben bursaya yeni taşındın burada teyze oğlu var onun dediğine göre sevinç bisiklet varmış orayı mı tarif ediyorsunuz acaba ?

Geri