Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

2 haftadır 3 bisikletçiye 5 defa gittim zincir sesine çözüm bulamadılar kafayı yiyorum. Ya 1-2. viteste zincir sürtme yapıyor yada 6-7-14-21. viteslerde. Altın noktayı bulamadılar. Bende çok karışmak istemiyorum. Önerisi olan var mı?

Ben mağazadan şöyle basit bir stand aldım.
Fiyatlar 50 tl -70 tl civarı.
Bisikleti standa koyup ses pedalı döndürürken bulmak lazım. Özellikle ev gibi sessiz ortamda bunu anlamak daha kolay. Neresi hangi viteste nereye sürtüyor?
Nereden ses geliyor?
Pedalı her viteste yavaş çevirip dinlemek ve sürtme olan yeri bulmak lazım.
Mesela benim arka fren teli fazla kısmı pedala değiyormuş ve her turda bir yerde sürtüyordu.
Stand sayesinde buldum ve teli düzelttim.:)

(link)

• Muhteşem
Tepkiler: ÆSir
Scudo
benimde bir sorum var kron xc100 model bisikletimin garantisi bitti ücretsiz bakım kupon hakkım var garanti bittiği için ücret isterlermi
Kupon hakkının süresi bisikletin kitapçığında yazıyordu ve yanlış hatırlamıyorsam kuponun süresi garanti süresinden çok daha kısaydı. Kısa kullanım sonrası ilk bakım için veriliyordu heralde.

Arkadaşlar umitin dag bisikletini aldım önden amortisorlu.direksiyonu sağa sola çevirince likirdi gibi boşluk gibi bı ses geliyor. Tekerden degil ona eminim. Bisikletciye goturdum amortisör dendir normal dedi vidaları sikti ama bence kesinlikle normal değil.

Arkadaşlar umitin dag bisikletini aldım önden amortisorlu.direksiyonu sağa sola çevirince likirdi gibi boşluk gibi bı ses geliyor. Tekerden degil ona eminim. Bisikletciye goturdum amortisör dendir normal dedi vidaları sikti ama bence kesinlikle normal değil.

Amortisörden gelen ses baskı yapınca anlaşılır. Direksiyonu çevirince geldiğine eminsen Gidon dandır. Emin değilsen başka bir bisikletçiyi denemelisin.

Amortisörden gelen ses baskı yapınca anlaşılır. Direksiyonu çevirince geldiğine eminsen Gidon dandır. Emin değilsen başka bir bisikletçiyi denemelisin.
Gidonu sağa sola sallayinca sürüşte dönüşlerde geliyor. Yarın başka bı bisikletciye gitcem

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
2 haftadır 3 bisikletçiye 5 defa gittim zincir sesine çözüm bulamadılar kafayı yiyorum. Ya 1-2. viteste zincir sürtme yapıyor yada 6-7-14-21. viteslerde. Altın noktayı bulamadılar. Bende çok karışmak istemiyorum. Önerisi olan var mı?

Merhaba, büyük olasılıkla aktarıcılar da bir darbe oldu ( Düşme,kaldırıma sürtme vs). Aktarıcıları kontrol edin yamuk, eğrilik olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
Selam dostlar spd pedalımdan çıt sesi geliyor, uzun yıllardır da hiç bakım yapmadım. Daha önce deneyimleyen oldu mu acaba ?

Dün akşam xcp'nin fisfıslı temizlik sıvısıyla zinciri temizleyip xcp ile yağladım. sabah 4'te tura çıktım Çankırıya doğru. Aynakol her saat 12yönüne geldiğinde analog duvar saati gibi ses çıkartıyor. temizleyip yağlamadan önce böyle bir sorun yoktu. Sıkıntı ne olabilir, nasıl çözerim? Akyurtta bisikletçi bilen varsa oraya da gösterebilirim

Benim bisiklettede bu "çıt" sesi başladı vites düşürüp rampa çıktığımda ses geliyor düzlüğe çıktığımda aynakolu ufak dişliye alınca aynen ses geliyor. Boşta vites düşürüp pedalı çevirince ses yok, yüke girmesi gerekiyor anlaşılan olayı çözemedim gitti..?

Benim bisiklettede bu "çıt" sesi başladı vites düşürüp rampa çıktığımda ses geliyor düzlüğe çıktığımda aynakolu ufak dişliye alınca aynen ses geliyor. Boşta vites düşürüp pedalı çevirince ses yok, yüke girmesi gerekiyor anlaşılan olayı çözemedim gitti..?
Aynı sorunu bende yaşıyorum Abi vites yükseltince veya yokuş çıkarken ayna koldan veya pedaldan çıt sesleri geliyor çözümünü bir türlü bulamadım.

Teker veya pedal dönüşlerine nazaran ritmik olarak çıt sesleri geliyorsa kendi bisikletimde bunun sebebi genelde göbeklerle alakalı çıkıyor. Göbek vidaları haddinden fazla sıkıldığında da çok gevşek bırakıldığında da bu şekilde sesler çıkarabilir. İçerideki bilyeler çok nazlı oluyor, çalışması için uygun boşluğu vermediğinizde bu şekilde ağlayıp sızlıyor :D

arka göbekten ve aynakoldan garip sesler geliyor, 2 gün sonra bi komple bakım yaptırıcam makineye. bakalım bakım zamanı mı gelmiş o_O

İstanbul içi önerdiğiniz bir servis var mı ? Bende bakım yaptıracağım uzun zaman oldu.

Arkadaşlar bende yüksek viteslerde her pedala basışımda çıt çıt diye çok az bir ses geliyor , mahalle bisikletçilerine hiç gidesim yok nasıl yapabilirim sizce ?

Aynı sorunu bende yaşıyorum Abi vites yükseltince veya yokuş çıkarken ayna koldan veya pedaldan çıt sesleri geliyor çözümünü bir türlü bulamadım.
Sizde durum vites yükselince bende tam tersi enteresan durum...

Göbekte sorun olacağını sanmıyorum muhtemelen yeni değiştirdiğim zincir ve powerlink ile alakalı gibi geliyor bi kontrol edeceğim.

Benimkinin de arkasından çıt çıt ses geliyordu. Bugünn sele borusunu söküp içini ve sele borusunu temizledim, takarken biraz sıvı gres sıktım geçti. Ara sıra bunu yapıyor.

üstadlarım merhaba, bugün farkettim ki zincir 3X9 olan vites sisteminin rublesinin tam ortasındaki dişlideyken bahsetmiş olduğum titreşimi pedalı çevirken ekseriyetle aynı yerden pedal geçerken ayağımın sol altında hissediyorum, bazen sağ ayağımın altında da hissediyorum sanki. Bisikletin km 3500 oldu, geçtiğimiz hafta zinciri ölçtürdüm çok hafif uzamış dediler, yeni bir zincir sipariş verdim. Rublede de problem meydana gelmiş ve ayağımın altında hissettiğim titreşim ondan olabilir mi? çünkü arka rublenin orta dişlileri benim ekseriyetle kullandığım dişlilerdi? sık kullanmaktan meydana gelen deformasyondan olabilir mi? rublenin bozulması pedal çevirirken ayak altında hissedilecek bir titreşimin sebebi olabilir mi? (götürdüğüm bisikletçi ruble ile ilgili bir sorunun pedaldan hissedilemeyeceğini söylemişti. Haklımı?)

Merhaba, titreşimden kastınız boşa atma, yada çıt sesi gibi birşey duyuyormusunuz. Eğer öyle ise rubledeki dişlilerde aşınma, yamulma gibi durumlar söz konusu olabilir. Eski bisikletimdeki problem buydu ruble değişikliği ile sorun çözülmüştü. Tabi sizide yanlış yönlendirmek istemem, belkide aynı problemi yaşamadık
Bisiklette vitesin böyle durmasi mi gerekiyor?
Yokuştan kayarken küçük bi düşme yasadım . Ve sanki biraz yamuk gibi geldi.
1.Viteslerde tekerleğe çok yakın olduğu için 1 e atmiyorum ve yokuşta sorun çıkarıyor bu durum.
Vites geçişlerinde çok sorun var bunu bisikletçide yaptiracagım fakat o yakın dönme olayini cozebilir mi?
Ve vitesin bu sekilde durmasj bisiklet ayari ile ilgili mi yoksa hasar mi almis

Fotoğraflarda sağ tarafa yatmış olarak gözüküyor, çok fazla zormalamadan sizde düzeltebilirsiniz.
Arkadaşlar bende yüksek viteslerde her pedala basışımda çıt çıt diye çok az bir ses geliyor , mahalle bisikletçilerine hiç gidesim yok nasıl yapabilirim sizce ?

Rublenizin dişlilerini kontrol edin. Hangi viteste çıt sesi geliyorsa o dişlide aşınma, yamukluk olabilir. Bu yüzdende zincirde atlama olduğundan cıt sesleri çıkartabiliyor. Yakın bir zamanda bisiklet bir darbe aldı mı ?
Sizde durum vites yükselince bende tam tersi enteresan durum...

Göbekte sorun olacağını sanmıyorum muhtemelen yeni değiştirdiğim zincir ve powerlink ile alakalı gibi geliyor bi kontrol edeceğim.

rublenizi kontrol ettiniz mi, yakın bir zamanda darbe yüzünden yamulma, aşınma olabilir. Bu yüzden zincir atlamaları olduğundan o söylemiş olduğunuz çıt sesleri gelebiliyor.

1 ay önce mosso legarda 2021 msm v modelini aldım bisikleti ayakta sürerken baskı sonucu pedaldan çıt çıt ses gelmeye başladı ve arada oturur poziyonda da bu sesi yapıyor çözümü nedir valla bisikletten soğudum bu yüzden.

Bu kadar terbiye ve ahlak'tan yoksun musun :mad:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
1 ay önce mosso legarda 2021 msm v modelini aldım bisikleti ayakta sürerken baskı sonucu pedaldan çıt çıt ses gelmeye başladı ve arada oturur poziyonda da bu sesi yapıyor çözümü nedir valla bisikletten soğudum bu yüzden.
Aynakoldaki yaprakların spider a bağlı olduğu vidaların gevşek olup olmadığın kontrol et.

Geri