Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

@brky1905 Her pedala basıldığında çıt sesi geliyorsa, çıt sesi gelen pedal arızalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Clal
Scudo
@brky1905 Her pedala basıldığında çıt sesi geliyorsa, çıt sesi gelen pedal arızalıdır.
Pedalda değil hocam sıkıntı vites artırıp aynakola biraz yüklenince orta göbekten çıktığını keşfettim galiba bilyalar dağılmış, elimde malzeme olsa açacağım da ekipman yok.

@a.erkan Pedalları kendim sıkmıştım fakat sorun geçmedi.Orta göbekteki pedalların bağlandığı demir paslanmış yenisi ile değişti sorun kalmadı.

Ayna kol dişlilerinide kontrol edin. Her hangi bir yamukluk vs varmı? Zincir atlama yapıyor olabilir

Sesin bu noktadan geldiğine eminsen eğer Aynakol milini değiştir diyeceğim fakat ön aktarıcıya sürten Zincir varsa ortada buda ses yapabilir mil kolay arıza çıkartmaz pedaldandır o

S. Aleykum arkadaşlar. Çogumuzun başına gelen bir olayın çözüm aşamalarını anlatacam size. Bisiketten gelen çıtırtıların kaynağı orta kısımdan geliyorsa şunları yapın.Kendi tespitlerim ve uygulamalarım bunlar. Eğer hata varsa sizde doğrusunu anlatarak benimde düzgün bir şekilde öğrenmeme yardımcı olun.

1. Önce basit düşünelim. Pedalın aynakola takıldığı kısımı söküp pedalin iç kısmına güzelce bir pas sökücü sıkalım, pası iyice aktıktan sonra içine yağ sıkıp aynakola takılan somun kısmına biraz gres yağı sürüp yeniden düzgün bir biçimde takalım. Gres sürmemizin amacı eğer pedal bozulursa veya değiştirmek istersek pedal aynakola aşırı derecede kaynamasın ve sökülmesi kolay olsun diye. ''ses devam ediyor'' o zaman devam.

2. Gene basit düşünelim acaba zincirden mi yoksa dişlilerden mi? Zinciri, aynakol ve arka dişlileri kontrol edelim. Hala ses var.

3. Seleyi, vidalarını kontrol edelim. Gene ses var.

4. Artık iş ciddileşti. Kadroyu güzelce bir kontrol edelim çatlak,kırık var mı diye.
Bir sorun bulamadık

5. İş ciddileştiği için elimizi yağa bulama sırası geldi.Ama sesin orta kısımdan geldiğine eminiz.O zaman Aynakolu söküyoruz. Orta göbek bilyalarını çıkartıyoruz. Göbeği bezle tertemiz hale getirip kontol ediyoruz. Eğer bilyaların birinde bile ezilme varsa ses çıkartır. Bilyalar ezilmiş, değiştiriyoruz. İç kısmını göbeği iyice kontrol ediyoruz.Biryerinde çatlak veya herhangi bir terslik var mı diye. Sonra güzelce bir gres sürüyoruz. Elinizi korkak alıştırmayın dayayın gitsin gresi :D Aynakolu yerine takıyoruz. Bir deneme sürüşü. Bir bakıyoruz ses kesilmiş.

6. Hadi diyelim ses devam ediyor. Ama orta göbek çivarından ses geldiği kesin. Farklı bir pedal takarak deneyelim. hala ses var.

7. Mümkünse farklı bir aynakol takalım. Öyle bir kontrol edelim.

Bu uygulamaların birinde sesin ortadan kalkması lazım.

Eğer uygulamada eksiklik yanlışlık veya farklı çözüm yolları olursa lütfen cevap yazarak bilgilenmemize yardımcı olunuz. Hepinize kolay gelsin.

Üstte yazılanlara ek olarak kimi zamanda alttaki sebeplerden dolayı bu sesi yapar. Önlemek için şunları yapabilirsiniz.

1 - Aynakola yada arka aktarıcıya vites teli çarpıyor mu kontrol etmek. ( Uzun bırakılmış teller bu soruna yol açar )
2 - Gidonu iyice sıkmak .
3 - Vidalar çok sıkılmışsa gevşetip dengeli bir şekilde sıkmak.
4 - Qr mandallarının doğru kapandığından , tekerleklerin kadroya ve maşaya tam oturduğundan emin olmak.
5 - Jant tellerini kontrol etmek ve gevşeyenleri sıkmak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bohemamca
IMG_20200830_162804.jpg
Resimde de olduğu gibi jant telim yamuk durmakta ve test ettiğim şekilde üstüne bindiğim zaman sanıyorum ki her bu telin üstüne geldiğimde çıt çıt diye ses gelmekte ne olduğunu bilen bisiklet severler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim iyi forumlar...

239138 dosyayı görüntüle
Resimde de olduğu gibi jant telim yamuk durmakta ve test ettiğim şekilde üstüne bindiğim zaman sanıyorum ki her bu telin üstüne geldiğimde çıt çıt diye ses gelmekte ne olduğunu bilen bisiklet severler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim iyi forumlar...
Muhtemelen Tel gevşemiş, gevşek halde kullandığınız için tel eğilmiş. Bisikletçiye gidip teli değiştirebilirsiniz 5-10tl'ye. Akord ayarı bozuksa diğer tellerin zarar görmemesi için akord ayarı yaptırabilirsin

Ben nasıl yeni bir konu baslatabilirim yardım edebilir misiniz soru sorucam da
Benim bisiklet Md arka fren kolu sonuna kadar basınca duruyor aşırı yumuşak ne yapmam lazım ( ⚈̥̥̥̥̥́⌢⚈̥̥̥̥̥̀)

239138 dosyayı görüntüle

Bu nasıl bir işçilik? Telin o şekilde geçişi hatalı değil midir? İlk defa gördüm; bilmediğimden soruyorum.

çoğunlukla orta göbek ve pedal da oluyor ama benim çıt sesini bi türlü bulamadım manyak olucam heralde

Bu ciyak ciyak gelen sesin sebebi ne olabilir?

Benim yaz başlarında tam karantina dönemi sonrası başladı sesler.

Hemen ustaya götürdüm vites, aynakol, ruble, zincir v.s. kitlendi görünürde bir şey yok dedi.

2 gün önce fark ettim arka lastik sallanmaya başlanmış, geçen sene de olmuştu (o dönem ses yoktu) götürdüm göbek yamulmuş ve kırılmak üzereydi. Yine fark eder etmez götürdüm. Usta dedi artık jantta artık jantta pert.

Yeni jant ve rulman göbek tavsiye etti bende onu yaptırdım ve sonrasında sesler kesildi. Bİr kça tur sonra dönüp ustaya gidip söyledim bak Hazirandan beri olan ses şimdi gitti.

@lokatrus jantta olabilir.

Geri