Bende şuanda yaşıyor olduğum sorundan biraz bahsedeyim.;
Bisikleti alalı 4 aya yakın oldu. 2 ay önce zinciri temizleme maksatlı komple bisikleti bir yıkayayım istedim. Acemilikten veya (aptallıktan) olsa gerek aynakolu mazotla temizlerken bisikleti ters çevirdim rahat olsun diye. Tabi haliyle mazot selenin dibine, düz çevirdikten sonrada sele borusundan içeri girmiş. Tabi seleyi sökmedigim için göremedimde. Bir güzel köpükledim ve temizledim. Bisiklet gıcır gıcır oldu. Ama 2 gün sonra bisikleti alıp sürmeye başladığımda şuanda hala gelen meşhur çıtçıt sesine kapıyı aralamış oldum. Belki tesadüf belkide direkt benim yaptıgım hatadan. Sonrasında sağlam bir yere götürdüm. Bu tarz şeylerde paradan kaçmam genelde. Ses kesilsin, güvenlik sorunu arz etmesin, içim rahat olsun önemli değil.
Götürdüğüm yerde 2 kişi kullandı bisikleti. İlk arkadaş tam çözemedi, 2. arkadaş orta göbek dedi. Yıkadıktan sonra toz toprak kaçmış olabilir. Genelde yaşanan birşey diyip orta göbeği söküp temizleyip bir güzel gresleyip tekrar taktılar. Ses tamamen kesildi. Eve kadar keyifle sürdüm. Yasladım bisikleti. Ertesi gün çıkıp gezeyim dedim. Ancak aynı çıtırtılar gelmeye başladı. Haliyle insanın canı sıkılıyor. Neyse bir süre idare ettim. Sonrasında bisikleti satın aldığım asıl yerde genel bakım yaptırayım dedim. Hem ses çözülür hemde bi bakım olsun dedim. Belki görmedigimiz bir yerinde sıkıntı vardır.
Bisikleti paramparça ettiler. Arka göbek, ön, orta ne varsa. Hepsi kendi özel yağı ile yağlanıp tekrar monte edildi. Bir tek jant telleri sökülmedi okadar. Bunları yapmalarına rağmen sesin kaynağını baya aradılar. Fren kablolarından sanıldı, cık oda değildi. Seleden olduğunu çözdüler. Aldım bisikleti yine sessiz şekilde eve sürdüm. Ancak bu kadarda olmaz artık. Yine aynı şey. Fakat bu sefer ciddi şekilde farklar var gözlemledigim.
Hala çözemedigim olay şu;
- grupla sürüşlere katılmadan bir gün öncesinde bisikletin sele borusunu söküp güzelce temizliyorum. Ses 5 dk kesiliyor. Sonrasında tekrar gelmeye başlıyor.
- Ses nasıl geliyor onuda söyleyeyim. Ayakta veya oturur pozisyonda farketmeksizin her çukura girdiğimde veya sert çıkıntılarda, hoplamalarda yapıyor. İlk zamanlarda pedala ağırlık verdiğimdeydi bu durum. Ancak şuanda tümseklerde yapıyor.
- Konuda anlatmadığım ancak bu olayın önemli bir parçası olabileceğini düşündügüm bir kısımki, ufak bir kaza yaptım bunlardan önce. Aniden duran bir araca ön çapraz şekilde sola kaçırarak (yinede maşayı vurmuş oldum). En çok şüphelendiğim konu bu. Maşa karbon. Ancak furş takımınıda kontrol ettirdim. Bilyenin içinde iki parmağı sokup çevirdiginde sürtünme gibi birşey hissediliyordu. Değiştirdik. Kadroyu ve maşayı kontrol ediyorum ancak ne çatlak nede ezik var.
Olayı çözemiyorum malesef. Biraz once sele borusunu temizleyip bağlantı aparatınıda hafif yağladım.Üstüne çıkıp tepindim
ses yok yine. O bağlantı aparatıda aluminyum oldugundan sese çok meyillli. İç içe geçmeli garip bir sistem. Birbiri üstünde elinizle sürtseniz bile ses hissediliyor. Anlayamadım artık. Seleyi temizledikten sonra sesin gitmesi ayrı bir garip.(kısa bir süreliğine) Çukurda seleye oturmadan bile sesin gelmesi ayrı bir garip. Ya 2 sorun var aynı anda nüks ediyor. Veya maşada sıkıntı var. O olmasın lütfen