Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

@darkdream önceden dahada fazlaydı gıcırdama aliexpresten uygun fiyatlı rulmanlı pedal aldım denedim gıcırdama azaldı pedala yük verdiğimde ses dahada aşağıdan geliyor aklımda aynakolu tamamen söküp baksam mı diye bi düşünce vardı hatta kendi kendime hiç olmazsa basarım gresi ne varsa artık boğulsun içerde diyodum ama sonra tourney lerin aşırı ucuz olduğu aklıma geldi bi tık üstü altus ayna kol bence makul gibi maksat yol bisikletimi alana kadar bisikletsiz kalmamak idarelik bile olsa bu aynakol bence düzgün kullanımda epey uzun yaşar

Scudo
Bu çok pedal sorunu gibi değil. Yani en güzeli aynakolu çıkartıp, orta göbeği elden geçirmeniz. İnternette videoları da var, bir tane çektirmeye ihtiyacınız var, bir de gres yağına. Zaten açtığınızda durumu görürsünüz.

@Asilzade pedal gobeginden geliyor o ses tecrube ile sabit.
Pedal gobegini yagla gececek bak.
Aynakol falan degisme bosuna.

Bu gıcırtıların bazen çok basit bir nedeni olabilir. Masrafa girmeden önce arka jantın mandallarının yeterince sıkı olup olmadığını kontrol et. Jant telleride istenilen gerginliktemi. Bisiklet HD fren ise tek bir yöne sürekli baskı yapmaktan dolayı mandal gevşiyor. HD fren bisikletlerde mandallı QR den ziyade vidalı olanlar daha hayat kurtarıcı oluyor. Kontrol ettin yine ses var, sele borusu, sele rayı ve vidalarını sık. Yine ses kesilmedi aynakol yaprak vidalı ise vidaları sık. Yine kesilmedi orta göbekte sıkıntı olabilir, bir dahaki sefere rulmanlı göbeğe geç. Yine kesilmedi pedallardan geliyordur. Yine kesilmedi kaynak yerlerinde çatlak olabilir, yine kesilmedi bisikleti kaldır at.

@Yusuf'san

@mehmetsunu

Ne yaptiysam kesilmedi ses birde aynakol yamuk dondugu icin aslinda hazir iyilestirme calismalarina girdim aynakolda markasizliktan ciksin baslangic seviyesi shimano altus olsun istiyorum ki suan ustundekinden kat kat daha guzel olucagi kesin zaten fiyat 54 tl peki rulmanli gobek dediniz pedalim yine dandiginden rulmanli aynakol gobegini rulmanliya nasil cevirebilirim

göbekden benimde ses geliyor, göbek mi pedal mı çözemedim, yarın bisikletçiye bırakıp sorun çözülürse buraya yazacağım.

Dün yaptığım turdan sonra bu sabah garip bir ses fark ettim. Aynakolun büyük dişlisine alınca bisikletten arabarda giderken ayagımızı gazdan çektiğimizde çıkan sese benzer bir ses geliyor. hatta bir süre arkamda araba var yolda müsait neden geçmiyor diye düşündüm. Pedal çevirmeyi bırakıncada devam ediyor ama küçük dişliye geçince ses birden kayboluyor. Aynakol 1.5 ay kadar önce sokülüp bakımları yapılıp geri takıldı.

Son 1 aydır gelmeye başladı. Dümdüz yolda giderken ses yok ama küçücük bir taşın üzerinden geçince çıtırtı sesi geliyor. Orta göbek tarafından geliyo sanırım. Ses nasıl geçer?

up

Seleyi çıkar. Tekrar tak. Kelepçeyi sıkı olacak şekilde kapat.

Bende de olmuştu oraya giren toz kum gevşemeye sebep oluyor sanırım.

@vahdetguven Demir demire çarpar ya onun gibi baya ses çıkıyor bi deneyim dediğinizi teşekkürler.

@Togursamsun
6.ay bakimina goturdugumde adam yaglamis zaten

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zincir ön aktarıcıya çarpıyor olabilir hocam ,ince ayar gerekir.

@kaskreis
Benimde aklima bu geldi ama on vitesin ayarlarida tam zincir tam ortada duruyor

@suleymanozgun33 Tekrar bi ayar yapmayı deneyebilirsiniz, onun yanında furş takımı düzgün mü ona bakalbilirsiniz.Yukarda hocam söylemiş,ayrıca sele borusunu silmeyi deneyebilirsiniz.Genelde içine kum,çamur vb. kaçınca böyle olabiliyor, birde selenizi sele borusuna bağlayan yeri söküp temizleyebilirsiniz,yine çamur vb. olabilir.

@kaskreis
Birazdan hepsini denicem bakalim resmen bisikletten sogudum.

Yuksek ihtimal ses orta gobekten geliyodur. Aynakolu sokup komple temizleyip yaglarsaniz buyuk ihtimal ses kesilecektir.

Yazanları yaptım hatta ayaklığın vidasını bile yağladım ama düzelmedi. Bi aynakol kaldı son çare artık düzelmezse onu sökücem.

Hocam afaki anlatmak yerine bir video çekip yükleseniz daha doğru yaklaşımlar sunulabilir.

Geri