Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Benim bisikletten de aynı ses geliyor teker döndükçe zınk zınk ses geliyor bazen boşta çevirince de geliyor. Sorun disklerden mi yoksa göbeklerden mi acaba anlayamadım. Boşta çevirince de aynı ses geliyor. Üstünde giderken ses geldiğinde zınk zınk diye pedallara sıkıca vuruyorum bir süreliğine kesiliyor. Bazende freni hafif sıkınca kesiliyor sesi . Ama bir süre sonra tekrar devam ediyor. Sorun ne olabilir ? Frenler HD . Bisikletçi diskten geldiğini söylüyor. Yağ verdi kullandım ama kesilmedi. Yardımcı olun pls.

Scudo
her şeyden önce bir akort ayarı yaptırın tellerin gevşekliğini kontrol edin. ben de bir çok şeyden şüphelenmiştim ama akort ayarı yaptırınca düzeldi.

Benim bisikletimden göbekten geldiğini düşündüğüm bir ses vardı. Servise götürdüm pedallarını sıktı ses artık yok. Göbekten geldiğini düşünüyorsanız pedalları sıkmayı deneyiniz. Vitesten geliyorsa hafif bi yağlamak çözüm olabilir belki denemek lazım.

Merhabalar bisikletimin gidonundan ses geliyor bu ses tam işaretledigim kısımdan geliyor. Sağa sola döndüğünde değil de, bir elinizle sağ yada sol tarafı bastırdıgınızda ses çıkıyor yani yukarı aşağı oynatmada.
Ben bunu çözmek için ne yapmalıyım çok vidalar gevşemiş gibi durmuyor ama henüz deneyemedim alyan takımı alınca deneyeceğim yarın sıkmayı
Paslandığı için oluyor olabilir mi? Yağ döksem o vidalara gıcırtısı geçer mi? Gıcırtıyı yağ ile geçirtirsem o vidalar sürekli kullanımda gevşeme yaparmı?
Kafamda deli sorular yardımcı olursanız sevinirim
6c23dbf789c3bc0d8cf146784692bfa8.jpg

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@cmcvk Aynı ses bende de var. Arka frenden geliyor. Vonk vonk vonk diye ötüyor giderken. Freni yarım sıktığım zaman ses kesiliyor. Frenin havasını aldım, 50km sonra tekrar başladı. Galiba arka fren hattının değişmesine doğru gidiyor benim durum. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim.

Benden de ses geliyordu. Göbekten miş. Sol taraf yağ gibi sağ tarafta ki rulmanda elim le hissettim .

Dosyalar

• IMG_0414.JPG
    IMG_0414.JPG
    97,7 KB · Okunma: 46
Ses problemi benim bisiklette de var. . ses sadece ayakta pedalladigim zaman ve tek sol pedali basarken geliyor. Pedali cikarip temizleyip iyice sktm krank kolunu çıkardım temizledim taktim fakat ayni hala geliyor. Baska neyden gelebilir aklima bi fikir gelmiyor.boyle bi sorunla karsilasan var mi ? Yada fikri olan ?

Arkadaşlar daha 1.5 aylık bisikletim salcano ng 450 26v'den hep bu ses geliyor. bu sesi çok araştırmama rağmen bulamadım. bisikletçiye götürdüm o da birşey bulamadı. rica etsem bir de siz bu sese kulak verebilir misiniz :)

Ayna kolu 2 ye attığımda tak tuk tak tuk sesler çıkıyor arka vitesi 5 e aldığım halde sesler çıkıyor ne yapabilirm ? Bisikletim 1 haftalık bianchi 411 model bilen varsa yazabilirmi :)

Çapraz kullanmaya devam et :koptum:

@Şahin Yıldız O ses lastikten geliyor bir sorun yok traktörünüzde :D

@CenqizhanCR1 söktükten sonra yağlarsanız problem çözülecektir

Herkese iyi günler,iyi forumlar.İki gündür bisikletimde her pedal attığıma aynakolun olduğu yerden garip garip ses geliyor.Bugün sesin nereden geldiğini bulmaya çalışırken ön aktarıcının gevşek olduğunu ve elimle hafif bir şekilde ittirince sağa,sola,yukarı,aşağı doğru oyandığını gördüm.Gevşek olduğu için pedal attığımda zincire çarpıp ses çıkartıyor.Gevşek olan kısım aktarıcının gümüş renkte olan bölümü.Sıkarsam düzelir düşüncesiyle sıkmaya çalıştım ama sıkılacak vida vs. bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler. :)IMG_20170616_123008.jpg IMG_20170616_123008.jpg

Dosyalar

• IMG_20170616_123017.jpg
    IMG_20170616_123017.jpg
    141,7 KB · Okunma: 2
Bugün spd pedalı söküp plastik bir bardağın içine balata spreyi sıktım ve içine pedalı sokup çalkaladım ve beklettim. Çıkarınca bezin üstüne hafif hafif pedalı vurdum. Elle çevirince de meşhur sesimizi duydum. İşlemi bir kaç defa tekrarlayıp yağlayıp pedalı yine sıktın. Bardakta toprak parçacıkları birikti. Denemek için bindim ve ses sol pedala yüklendiğimde geldiğini tespit ettiğim için yine sola yüklendim. Şu an için ufak denememde sorun yok. Dolaşmaya çıkınca ses olmazsa rahatlayacağım.

bendeki çözümü aynakol göbek değişimi idi.
imkan varsa sökülüp iyice yağlanırsa tabi arızalı değilse muhtemelen çözülür.

Arkadaşlar merhaba bu siteyi yeni keşfettim aslında bisikleti yeni aldım ve bisikletten hiç anlayan biri degilim neyse konuya geliyim 1 ay önce bianchi touring 730 aldım başlangıç için fakat kullanırken arka vites yerinden mi attırıcıdan mı nedir cırt cırt ses geliyor bir çok her viteste yapmıyor ama ilk bakım ücretsiz olduğu için bunu aldığım yere söylesem sorun çözülürmü ? Birde bisikletin vitesi falan yağlamak için hangi ürünü kullanmalıyım ? Bisikletten hiç anlamadığımı tekrar söylemek isterim...Teşekkürler

@Altair2396 zinciri wd40 ile yağlayabilirsin, zinciri temizlemek için azot kullanabilirsin. Bence ilk bakıma göndermelisin bisikleti çünkü kurulum hatası olabiliyor. Bir arkadaşın konusunda gördüm pedalı takarken diş kaptırmışlar aynakol kırılmış. Hem böyle birşey varsa orada ortaya çıkar, bol pedallar :).

@BORBOR zinciri wd 40 ile yağlamayın yağlanmaz
Lütfen doğru bilgi verelim
Bilmiyorsanız forum bu konuda gayet güzel bir bilgi kaynağı okuyun biraz...

arkadaşlar benim sol pedaldan yada göbekten çıt çıt diye ses geliyor. ama sol taraftan ses geliyor. sürüş esnasında pedala yüklendiğim de pedal tam alt konumda iken geliyor ses. sebebi ne olabilir sizce?

Serhat1299 aynı sorun arkadaşımda vardı göbekten şüphelendik ama pedalları değiştirdik denedik geçti pedal milini yamulmuş o yüzden geliyomuş bi deneyebilirsin

@serhat1299 pedalı söküp somunun olduğu kısmı hafif yağla büyük ihtimal geçecektir

Geri