Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten soğumaya başlıyorum (kişisel sitem ve dertleşme içerir)

bütün söylediklerine katılıyorum bende aynı durumdayım bisiklete acayip küfürler ediyorum binerken ve kendimi acayip zorluyorum umarım bi gün bisiklet üzerinde kalp krizi geçirip geberir giderim buda ders olur biraz diye düşünüyorum :)
 
Scudo
konu gene farkli yerlere kaymis. bisikleti performance amacli kullanan arkadaslarimizin bence en buyuk yanlisi bilincsiz bir sekilde yuklenmek, kisa zamanda iyi degerler yakalayabilecegini sanmak ancak bu o kadar kolay degil bilincli ve istikrarli bir sekilde yapilmayan surusler sonucunda sakatlanmalar veya bisikletten soguma kacinilmaz hakikaten keyfe keder bir surusle performance icin yapilan surusler ap ayri seyler. benim acikcasi keyfine surmeye ayiracak vaktim yok ama spora, performance surusune ayiracak vaktim var. son olarak compenent ve kiyafetlerle ilgili bir sey soylemek istiyorum belli bir kalitenin ustunu yakalamak zorundasiniz ancak gelisim icin gerisi size kalmis ;)
 
Bir takım aksilikler, kazalar elbette olacaktır.Bu her türlü sporda var. Adam yattığı yataktan düşüp bileğini bile kırabilir,bunun bir garantisi yok. :) Fiziki olarak hızlı,performanslı gitmenize bir engel varsa çokta hızlı gitmeyi kafanıza takmayın. Tabi yarışlara katılmak,derece yapmak gibi bir derdiniz yoksa. Gerçi kaç kişi yarışlara katılabiliyorki zaten. Bisiklet sporu zevk vermiyorsa yapmayın, yorduysa ara verin. ama bir başka sporuda seçseniz benzer aksilikler elbette olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Profesyonel amaçlı bisiklet kullanmayanlar haricinde hırsla zorlama ile performansları artacağına inanmıyorum. Onları ruhsal olarak daha da yoracakdır. Keyif alarak hafif yüklenme ile kullanarak kondisyon sahibide olunabilir. Yoksa yaptığımız spor rahatlama değil strese sebep olur. Çok tecrübe ettim. Hafif tempo en makbulü. Yoksa hızlı giden atın.... .. Atasözü oluyor. Daha da yıpratıyor.
 
Yol bisikletinin atikliği hızından bahsedip düz yolda ortalamam 23 km/h diyorsunuz. Çelik kadrolu 14 kiloluk 26 jant bisikletimle düz yolda ortalamam 25 - 32 km/h arası... iyice ısınınca rüzgar konumuna göre max 47 km/h kadar pedal çevirebiliyorum... Bence siz kendinizi her yönden geliştirmelisiniz...
 
Babam iş yerinde çalışırken hata yapmaktan korkmayın.... Çalışan adam hata yapar der her zaman. Benimde iş konusunda çalışan arkadaşlarıma tavsiyem hep böyle olmuştur hocam.
Hiç bisiklete binmemiş olsaydın hiç sakatlanmayacaktın. Şimdi hiç binmemek sence iyi birşey mi olurdu ?
Bırak insanları hocam koparsan kop öndeki grupdan. Bir pedal çevirmek bile mutlu ediyorsa seni devam et.

Ben tur bisikleti kullanıyorum. bisikletin boş ağırlığı 17 kg civarı öndekini hiç yakalamak için uğraşmadım. Zaten grup isen o seni biryerde illaki bekler. Benim yarışım kendimle kafamda gün sonundaki km menzilimde ...

Madem limitlerini merak ediyorsun hız değil mesafe ile dene kendini :)

Saygılarımla,
 
@Serkan Mıstınoğlu
Serkan Bey, konu açarken de belirttiğim üzere yol bisikletine binmekten tabii ki büyük keyif alıyorum. Ama sürdükçe, insanın "daha iyisi neden olmasın?" diye düşündüğü oluyor. Lakin fiziksel sakatlıklarım buna izin vermiyor ve bir yerden sonra gelişemiyorum ve bu durum beni ister istemez demoralize ediyor. Aslında kuvvetim ve nefesim var ama dizlerim daha iyisine izin vermiyor. Yani 40-50 km'lik bir düz rotayı 30-35 gidebilecek bisiklet ve donanıma sahip olduğumu düşünüyorum ama sakatlıklar izin vermiyor. Yani o yüzden de hep aynı seviye ve mesafede sürmek zorunda kalıyorum. Bu da bir yerden sonra sıkıcı olmaya başlıyor. Bir diğer canımı sıkan olay ise mevcut sakatlıklığımın tedavisi pahalı ve devlet hastanelerinde aynı kalitede doktor ve tedavi imkanları yok maalesef. (Sosyal devletin liberalleşmesi dolayısıyla). Bir de bu spora başladığımdan beri sağlığından, ekipmanına ve donanıma hep bana maddi külfet çıkardı. Ama yine de o yol bisikletinin pedalına dokunduğumda altımdan yağ gibi akmasını hissettiğimde ve arka jant göbeğinden gelen o dönme sesini duyduğumda her şeyi unutuyorum. Kısacası, galiba gülü seven dikenine katlanmalı. Zira bir kere o virüs vücuduna sirayet ettiyse, çekeceksin başka yolu yok gibime geliyor. :D:koptum:

@iskender şerit
Hocam eksik okumuşsunuz. Sakatlık durumum var. Ayrıca, 25-32 km'yi kaç km'lik bir mesafede yapabiliyorsunuz? Ayrıca, herkesin kuvveti kendine :)

@mehmetburhan
Hocam, görüşleriniz için teşekkür ederim. Aslında ben de ilk başta mesafeye ve yaktığım kaloriye bakıyordum ama sonradan bu strava denen uygulama ister istemez insana hedef koydurtuyor ve daha iyisini neden yapmayayım tribine sokuyor. Bir yandan da galiba ego tatmin olayı bu iş biraz. Sonuçta tour de france'a girmicem ama işte sürdükçe, geliştikçe insan daha iyisi neden olmasın diyor...
 
Doğru eksik okumuşum :D 25 - 32 km/h ise oturmuş bir tempo tutturup 50 km üstü düz yolda gidebilirim... zor birşey değil bu...
 
@iskender şerit
Hocam o zaman yol bisikletinde o zmn ortalama 35-40 görürsünüz heralde?
 
Daha iyisi yakalamak için bir bütçe ayırmış ama yanlış yerde kullanmışsın. Sağlık sorunlarına çözmediğin sürece bisikletine boşa yatırım yaparsın.
 
Hep daha iyisi hep daha iyisi.. kapitalist sistemin hobilerimize siyaretinin sonucu..

İstanbul dan çok şükür kurtulup, çocukluğumun geçtiği Adapazarına taşındım. Burada evlendim ve yaklaşık 9 aydır da burdayım. çocukken bmx imle ya da vitesli bisikletimle Adapazarını arşınlıyorduk arkadaşlarla. düşüyorduk kalkıyorduk ama mutluyduk. İstanbul da trafik imkan vs den dolayı yaklaşık 10 senedir bisiklet yüzünü unutmuştum. Şimdi tekrar almayı düşünüyorum ve taşınabilirliği yüzünden katlanabilir bisiklet alacağım. Bir tane bana bir tane de eşime. Eşim ise bisiklet sürmeyi genç kızken öğrenmiş. köyde oturdukları için babası almamış, erkek kardeşi unutmuş. Şimdi o da heyecanlı bende :)

Katlanır bisikletlere bakıyorum, 750 TL den başlayıp 4000 tl lere kadar çıkıyor. Aslında hepsinde amaç aynı, 2 teker üzerinde gidebilmek. Yine diğer bisiklet tiplerinde de aynı durum söz konusu..

Velhasıl ı kelam, önceleri az imkanlarla daha çok mutlu olduğumuz zamanlarımız vardı bizim. Niye daha iyisi yok, neden ondan hızlı değilim vs boşverin, elinizdeki imkanlarla maksimum zevk almaya bakın...
 
@btaskazan mrb . Konu başlığı altındaki tüm yorumları okudum. Öncelikle konuya birkaç farklı yerlerden bakabilme, farkındalık , açık sözlülük ve de uslup açısından yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Barış bey özelinde olup,aslında dönem dönem bircok kişinin yaşadığı bir durumdan bahsedilmiş. Hatta farklı hobilerde de farklı sebeplerle aynı hisler oluşabiliyor. Harcanan paralar, haftasonu yada hafta içi herkes sıcak yatağında uyurken evden çıkıp saatlerini harcamalar, hobiye dair ekipman, hobinin yapılacağı yerin zaman için yapılan planlar kurulan hayaller , hobidaşların arasında yapılan muhabbetler. Tüm bunlar çok güzel şeyler. Ama önce SAĞLIK diyorum. Sonrasında zaman, mekan, para kondisyon, iklim .... gibi birsürü etmen sonunda çıkan sonuçtan keyif alabilmemiz gerekiyor.

Bir de şu şikayet ettiğiniz tüketim açlığının arkasında onlarca yıldır zaman harcanan , yüzbinlerce (hatta milyonlarca) insan çalıştığı ve trilyonlarca doların (euro) döndüğünü unutmayın. Vitrin düzeninden , alışveriş yapılan yerin mimarisi , sesi , rengi bile birkaç bilim eşliğinde geliştiriliyor. Fazla vicdan azabı duymayın yani. Bir fabrika yada extra büyük bir fuarda tüm arzuladığınız ekipmanları görün , dokunun , hayaller kurun ama sonunda mantığınız tüm bu ekipmanlara vereceğiniz para piyangodan çıksa bile bunları depolamanın, bakımını yapmanın hatta kullanabilmenin bile çok çok zor olduğunu söyleyecektir.
Kondisyon konusu ise; SAĞLIK gerek ve yeter şartı olmadan ele alınmaması gereken bir konu. Eğer bunu halledebilirseniz Bahadır beyin konularından faydalanabilirsiniz. Kondisyon demek önce plan yapmak demek. Hangi durumdayım? Nereye ulaşmak hedefindeyim ? ve ne kadar zaman sürecek ? gibi sorulara cevaplar istiyor. Ayrıca harcanacak bu emek, zaman ve para sizin sosyal ,ekonomik, aile vb durumunuza uygun mu ? (Paranız çok fakat işiniz yorucu yada paranız çok işiniz kolay fakat vaktiniz yok ...) Durum değerlendirmenize göre artık uyuma ,yeme ,antrenman ve dinlenme planlarına başlarsınız.

Forumda sağlık, kondisyon, ekipman bilgisi, alışveriş ..... konularında gerçekten tecrübeli ve bilgili insanlar var ve özelden yada açılmış konuları okuyarak faydalanabilirsiniz. Yaşadığınız süreç ile ilgili zaman içinde bilgi verirseniz siz de faydalı olabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın. Saygılar.
 
Bazı şeyler ters gidiyor olabilir, düzeltmek için ilk olarak profil fotoğrafınızdan başlayabilirsiniz :D Ciddi anlamda sinir bozuyor yan durması :D

Onun dışında mutlaka bu tavsiye verilmiştir ama biraz ara verin çok özleyeceksiniz bisikleti eminim. Bu bahsettiğiniz sıkıntıları bile özleyeceksiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: engin kızılcan
Bisiklet ile 50 li yaşlarinda tanısmış (hali vakti yerinde), tanıştıktan sonrada bir yıl içerisin de benim bir 8 yılda yapmadığım tur kadar tur yapan dervişan gönüllü bir abimizin bisiklet hakkında düşüncelerini aktaracağım. Kendisi derki yeniden dünyaya gelecek olsam araba ve ehliyet almayacağım. Bisiklet üzerinden de inmem.
 
Ne yapıp edip İstanbul denen yeryüzü cehenneminden kaçın, bisiklet sporunu keyifle icra edebileceğiniz güzel şehirlerimiz var.Mesela kendi adıma konuşacak olursam evimden çıkış yaptığımda , araç trafiğinin neredeyse sıfır olduğu 40 km'lik bir rota boyunca Kızılırmak deltası kuş cenneti bölgesinde pedallıyorum. Bisiklet yolunda sürdüğümde dikkatsiz bisikletliler ve yayalar yüzünden ben de kazalar yaşadım,kazalar atlattım.
 
ortaya karışık muhabbet olmuş aklıma sinan özen geldi bunları görünce ne alaka bende bilemedim kızmayın dostlar her bisikletçi öpüyor bizi parça satarken kıyıdan köşeden
 
Geri