@btaskazan mrb . Konu başlığı altındaki tüm yorumları okudum. Öncelikle konuya birkaç farklı yerlerden bakabilme, farkındalık , açık sözlülük ve de uslup açısından yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Barış bey özelinde olup,aslında dönem dönem bircok kişinin yaşadığı bir durumdan bahsedilmiş. Hatta farklı hobilerde de farklı sebeplerle aynı hisler oluşabiliyor. Harcanan paralar, haftasonu yada hafta içi herkes sıcak yatağında uyurken evden çıkıp saatlerini harcamalar, hobiye dair ekipman, hobinin yapılacağı yerin zaman için yapılan planlar kurulan hayaller , hobidaşların arasında yapılan muhabbetler. Tüm bunlar çok güzel şeyler. Ama önce SAĞLIK diyorum. Sonrasında zaman, mekan, para kondisyon, iklim .... gibi birsürü etmen sonunda çıkan sonuçtan keyif alabilmemiz gerekiyor.
Bir de şu şikayet ettiğiniz tüketim açlığının arkasında onlarca yıldır zaman harcanan , yüzbinlerce (hatta milyonlarca) insan çalıştığı ve trilyonlarca doların (euro) döndüğünü unutmayın. Vitrin düzeninden , alışveriş yapılan yerin mimarisi , sesi , rengi bile birkaç bilim eşliğinde geliştiriliyor. Fazla vicdan azabı duymayın yani. Bir fabrika yada extra büyük bir fuarda tüm arzuladığınız ekipmanları görün , dokunun , hayaller kurun ama sonunda mantığınız tüm bu ekipmanlara vereceğiniz para piyangodan çıksa bile bunları depolamanın, bakımını yapmanın hatta kullanabilmenin bile çok çok zor olduğunu söyleyecektir.
Kondisyon konusu ise; SAĞLIK gerek ve yeter şartı olmadan ele alınmaması gereken bir konu. Eğer bunu halledebilirseniz Bahadır beyin konularından faydalanabilirsiniz. Kondisyon demek önce plan yapmak demek. Hangi durumdayım? Nereye ulaşmak hedefindeyim ? ve ne kadar zaman sürecek ? gibi sorulara cevaplar istiyor. Ayrıca harcanacak bu emek, zaman ve para sizin sosyal ,ekonomik, aile vb durumunuza uygun mu ? (Paranız çok fakat işiniz yorucu yada paranız çok işiniz kolay fakat vaktiniz yok ...) Durum değerlendirmenize göre artık uyuma ,yeme ,antrenman ve dinlenme planlarına başlarsınız.
Forumda sağlık, kondisyon, ekipman bilgisi, alışveriş ..... konularında gerçekten tecrübeli ve bilgili insanlar var ve özelden yada açılmış konuları okuyarak faydalanabilirsiniz. Yaşadığınız süreç ile ilgili zaman içinde bilgi verirseniz siz de faydalı olabilirsiniz.
Sağlıcakla kalın. Saygılar.