Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton Kullanıcıları Kulübü

Hocam brompton kullanıcısı değilim ama kendi katlanırımda pratik sök tak aynalardan kullandım, ne yapsanız da illa ki bir yerlere takılıyor, çıkıyor vs. Zefal vb. kask aynası alırsanız daha rahat edersiniz kanımca.

Çok teşekkür ederim. Aslında alternatif olarak kask aynasını sormak mesajı gönderdikten sonra aklıma geldi. Siz bahsetmiş oldunuz. Onu da araştırayım. Yine buradan başka tavsiyeler gelirse ona göre de ilerlerim.

• Beğen
Tepkiler: Mazm
Scudo
Merhaba,
Soruyu hortlatayım, omni tekerlek için yurt içinde bir satış kanalı mevcut mudur, yoksa yurt dışı mı almak gereklidir? Bilen varsa paylaşabilirse çok sevinirim. Biraz araştırdım çok fazla sayıda Ali express satıcıları çıktı, oradan da temin edilebilir ama malum teslim süreleri uzun olduğu için alternatif sormak ve görüş almak isterim.
Selamlar

selamlar, omni wheels i avustralya da omnia (rotacaster) firmasindan almistim. piyasadaki en kaliteli omni tekerlekleri yapiyorlardi en son. aliexpreste satilanlarin yuke dayanimi azdi.

Brompton’lar uçakta kabin bagajında yani uçakta yanımızda taşınabilir mi? Taşıyan oldu mu? Teşekkürler

Amerika’da taşınıyor Avrupa’da mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Merhabalar,
Ben de aranıza 2022 model bir Brompton ile katıldım. Uzun bir aradan sonra (en son lisede, 1998 yılı öncesinde bisiklet kullanıyordum ama o da tamamen amatör bir şekildeydi) tekrar bisikletli bir hayata dönmeye karar verdim. Brompton Kullanıcıları Kulübü konusunu baştan sona okudum, sayenizde yararlı bilgiler edindim ve öğrenecek daha çok şey olduğunun tekrar bilincine vardım.

Bir kişi Brompton’a ayna takan olup olmadığını sormuş ama görebildiğim kadarıyla bu soru dikkatlerden kaçmış. Ben de tekrar sormak istedim: M gidona uyacak, iyi bir görüş sağlayacak ve tahmin etmesi zor olmasa gerek, katlanmayı engellemeyecek bir ayna arayışındayım. Deneyimleri olan varsa ve bilgi verirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür eder, herkese keyifli ve güvenli sürüşler dilerim.

309672 dosyayı görüntüle
Ben Zefal Spin kullanıyorum Bromda.

Brompton için düz gidon mu ?
Eğri (M) gidon mu daha iyi ?

Brompton için düz gidon mu ?
Eğri (M) gidon mu daha iyi ?

Daha iyi veya daha kötü diye bir şey yok aslında. Farklı sürüş pozisyonları sağlıyor. M daha konforlu, S(düz) daha sportif. Tabi boyunuz da önemli. Boyu kısa olan bir insan S’de de konfor bulabilir. Çok uzun bir insana M de rahatsız gelebilir. Ben 187 boyla M kullanıyorum. Oldukça rahat. Daha fazla dikleşme ihtiyacı duymuyorum. Hatta arada S’ye de aklım kayıyor, alsam onda da bir sıkıntı yaşamam. Belki yol bisikletinden alışık olduğum içindir. Durum tamamen kişisel yani:)

• Beğen
Tepkiler: ByHan
182cm boyla S gidon tercih ettim. İlk sürüşte ne kadar doğru karar verdiğimi anladım. Kısa şehiriçi sürüşler için ideal. Uzun soluklu sürüşlerde bileklerde ağrı yapabilir.
Görsel olarak da düz gidon seviyorum. Ancak bu tamamen kişisel hissiyatım. Tern Link D8 gidon boğazını da mümkün olduğunca aşağıda kullanıyordum.

• Beğen
Tepkiler: ByHan
benim boyum 185. m gidonlu bisikletimi s gidona çevirmiştim. yol bisikleti kadar agresifti. yeni brompton direkt olarak s gidon. sorun yaşamadım.
bu arada brompton ile çok egleniyorum. yolda çogu yol bisikletini geçiyorum ve sonrasına peşime takılıyorlar , sonra kedi fare oyunu başlıyor. genelde elektrikli mi diye soruyorlar yakalayamayınca :)

geçen sahilde şöyle bi sürüş yapmıştım. nabız verisini saatten almış baya bi yüksek çıkmış.

1713251377324.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Homer ve ByHan
Vallahi katlanır bizim için hayal oldu. görüntü komik! bir kere hani ata diyor ;ya alet bana saplanmış gibi aynen öyle.

5 ay önce 2009 model bir brombton edindim ben de, jant çemberi kötü durumdaydı şuradan (1005002932665612) bir muadil temin ettim sonuçları paylaşırım. İstanbulda jant çemberi toplayacak yer önerisi beklerim.

Arkadaşlar merhaba brompton C-line m6l modelini almak istiyorum. Şuan 2024 model geotech fold up 20.4 bisiklete sahibim. Gayet hafif ve akıcı bir bisiklet sizce bropmton alarak çok bir seviye atlar mıyım? Özellik brompton vites oranları nasıl benim 13-28 ruble ve 48 aynakola göre daha rahat yokuş çıkabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba brompton C-line m6l modelini almak istiyorum. Şuan 2024 model geotech fold up 20.4 bisiklete sahibim. Gayet hafif ve akıcı bir bisiklet sizce bropmton alarak çok bir seviye atlar mıyım? Özellik brompton vites oranları nasıl benim 13-28 ruble ve 48 aynakola göre daha rahat yokuş çıkabilir miyim?

Brompton oranlarını kıyaslamak için ciddi ciddi hesap yapmak lazım.

Örneğin alacağınız model bu özelliklerdeyse: (link)

Aynakol oranı -12 diyor:
1717939095208.png

O zaman bu bölüme bakacağız:
1717939150850.png

Shimano'nun yaptığı gibi ruble dönüşünün dişli dönüşüne oranını verse hesaplamak daha kolay olurdu.

Bu değerlerle eldeki bisikletin değerlerini kıyaslamak için, sorduğunuz asıl konu yokuş olduğu için bisikletinizdeki 48 aynakol ve 13-28 rubledeki en büyük dişliyi kullanıp bir pedal dönüşünde tekerleğin 48/28 = 1.714 tur döndüğüne ulaşacağız. Tekerlek 20" olduğuna göre çevresi kabaca 2 * 3.14 * (20 * 2.54 / 2) = 159.512 cm olur (2 x π x r), yani bir pedal çevriminde yaklaşık 1.60 metre yol gidersiniz. Bir pedalda alınan yol az olduğunda tırmanma yeteneği daha iyi olduğundan, sizin bisikletin 1.60 metreye karşı Bromptonda 2.32 metre olduğu için kullanmakta olduğunuz bisikletin yokuş performansının daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: ByHan ve Sherif
Bende brompton 6 vites var. aynakolu 44T olarak değiştirdim. Şimdi cannondale aldım 38/11-42 dişli var. Tabii olarak bromptondan çok rahat ama bromptonu da asla bırakmam katlanabilirliği en iyi bisiklet brompton. Daha önce tern ve dahon vardı fakat brompton gibi rahat katlanabilir ve katlanınca sağı solu oynamayan, ince olabilen bisikletler değillerdi. Ben bromptonla her türlü taşıta minibüs dahil biniyorum. cafe restoran vs heryerde yanımda çalınma ihtimali yok tuvalete girerkende al yanına. Bence bromptonun en öncelikli cazibesi bu rahat katlama ve taşıma. Çok fazla katlama ve yanınıza alma işiniz yoksa o kadar da para verilmez belki sizinkinin ağırlığıda hemen hemen aynı bromptonla.

Teşekkür ederim çok faydalı oldu bilgileriniz önceliğim iyi katlanması ve küçük olması değil araba ile taşıyorum ve hobi amaçlı biniyorum toplu taşıma ile pek işim olmuyor. Benim için konforlu olması ve yokuş performansı daha önemli sanırım 2' li ve ya 3' lü aynakol olan modellere bakmam daha doğru olacak.

Bende brompton 6 vites var. aynakolu 44T olarak değiştirdim. Şimdi cannondale aldım 38/11-42 dişli var. Tabii olarak bromptondan çok rahat ama bromptonu da asla bırakmam katlanabilirliği en iyi bisiklet brompton. Daha önce tern ve dahon vardı fakat brompton gibi rahat katlanabilir ve katlanınca sağı solu oynamayan, ince olabilen bisikletler değillerdi. Ben bromptonla her türlü taşıta minibüs dahil biniyorum. cafe restoran vs heryerde yanımda çalınma ihtimali yok tuvalete girerkende al yanına. Bence bromptonun en öncelikli cazibesi bu rahat katlama ve taşıma. Çok fazla katlama ve yanınıza alma işiniz yoksa o kadar da para verilmez belki sizinkinin ağırlığıda hemen hemen aynı bromptonla.
Hocam peki brompton ile arkaya çantaları takıp farklı illerde kamplı turlar yapılabilir mi? Bisiklet buna izin veriyor mu? Yani sorumun anlaşılır olması için biraz daha açayım. Misal otobüse atlayıp Didime gittiğimde Didim civarını kamplı gezmek istiyorum bu bisikletle bunu yapabilir miyim? Şuan 20" katlanır bisikletimle bunu yapabiliyorum. Bunu bromptonda yapmak mümkün mü?

Geri