Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme B'twin Alur 700 Yol Bisikleti

@bzc Merhaba Ultra 700'ler şuan stoklarda yok. Gelecek olan bisikletler arasında yer alıyor.

Scudo
Daha önce görüp beğenmiştim.Ama decathlon kur daki değişimleri biraz fazla yansıtmış gibi geliyor bana:acpsnr:

dün bu modeli inceleme fırsatım oldu ataşehir subesınde kadro rengi sadeligi vekadro yapısı olrak cok beyendım ben kabloların ıcerden gıtmesı arka frenın alta konması gıbı ayrıntılar da bana gore bır baska guzel bu fıyat edermı o tartısılır ama ımkanım oldugunda kesınlıkle degerlendırebılecegım bır model...

ultra 700 un ne farkı var acaba ?

@dincer_colak

(link) burdan inceleyebilirsiniz detayli şekilde.

Triban 540 getirseler harika olurdu... Tiagra vites, çamurluk takmaya müsait şasi ve uygun fiyat...

Arkadaslar birde bir sorum olcak bu bisikletin arka attiricinim orda kulakta kadroda.

esr elektronik sifting read

Yaziyor bu ayrinti ne ise yarar acaba dechattonubaradim sordum bilmiyorlar Screenshot_2015-08-06-21-55-50.png Screenshot_2015-08-06-21-55-50.png

@dincer_colak

Electronic Shifting Read değil de Electronic Shifting Ready yazıyor.
Yani sonradan Di2 bir sisteme geçmek isterseniz sıkıntı olmaz, geçebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: dincer_colak
@bzc Yaz sonu gibi geleceği bize söylendi ama değişiklik de olabilir. Bunlarla beraber 27,5'luk mtbler de gelecek.

Ultra 720 AF jantlarının mavic olması nedeniyle piyasada rakabet edebilir...

şuan 2.700 tl 2016 sezon gelirse dahada düşebilirmi ??

3600 de pahallı 2700 de pahalı. ortalama bir bisiklete göre daha iyi bir vites sistemi olmasına karşın fiyat ucuzluğuyla tanınır b'twin. Bunun nedenini de ben söyleyeyim kadrolar ve btwinin kendi parçaları(pabuç vs.) gerçekten 5 kuruş etmez. nereden mi biliyorum. 1.5 ay decathlonda çalıştım ve bütün tarz bisikletler elimden geçti. Kötülemek için değil insanların gözü açılsın diye söylüyorum. iyi olana da iyi derim mesela rockrider 340 modeli 629 tl lik fiyatıyla alınabilecek en mantıklı başlangıç dağ bisikleti. ancak dediğim gibi normal bir marka dahi olsa 6061 aluminyum karbon maşa ve 105 set için abartı pahalı. onun yerine 105 sistemli başka markalar bakılabilir. ki 105 sistem alacaksanız carbon almanızı öneririm.örneğin 2700 tl ye çok temiz salcano xrs022 2. el bulabilirsiniz. salcano deyip geçmeyin alurun 10 kere içinden geçer. Yine de karar sizin sadece decathlonnu içinden bir bakış açısını yansıtmak istedim teşekkürler :)

@atakanz96
Bu çok muallak bir karşılaştırma olmuş.. Ben MTB de b'twin , yol bisikletinde salcano xrs 040 kullanıyorum.. Dediğiniz Salcano modelinin sıfırı 4400 tl civarında ama full karbon bir kadroya sahip.. Onun yanında Alur 700 ile karşılaştırılabilinecek bir modeli yok.. Dediğiniz gibi 2 el bir 002 olur.. O da şimdilik burada çok az kullanılmış olanını satıyorlar mavick jant setli 3500 tl civarına.. 2700 civarına olacak olanlar biraz kullanılmış olanlar olacaktır.. Onun yanında karbon maşalı salcano da tiegralı ve apexli xrs 030 lar var.. 105 e göre daha alt seviye tiegra shimanonun ürün gamında.. fiyat 2300 tl civarında.. apex sram in.. 105 ile nasıl mukayese olur bilemedim.. Böyle sıfır ürün bağımında baktığınızda eş değer bir f/p ürünü oldukları gibi bir his doğuyor beni içime.. Salcano servisleri açısından Decathlon'a göre daha kötü diyebilirim.. Ben Decathlon'dan ne aldıysam ürünün arkasında durdular. Bunun da, duracaklarından eminim.. Salcano'da çok fazla olumsuz örnek var. Salcano'da ürünü aldığınızda çıkan olumsuzluklar karşısında biraz tek başınasınız.. ( Hatta bir konu bile açtık bu bağımda ) Bağlarsak.. Bence iki marka da f/p ürünleri yapıyor.. Salcano benzer bir ürün çıkarsaydı, aynı fiyat grubunda olurdu.. Decathlon müşteri memnuniyeti bağımında 1 adım önde olur derim.. Ha ben almaya kalksam sizin dediğiniz tavsiyeyi de kaile alırım.. Çünkü karbon hafif bir makina tabii ki, daha iyi olacaktır.

Bir de bu Decathlon niye türk tüketicisini kaile alıp üst modellerini Tr'ye getirmiyor arkadaş..! Yukarıda ki linkte ne güzel karbon ultegralı vs.. bisikletler var.. Biz de istiyoruz..

Mesala ultra 720 af karbon ultegralı bir makina ingiltere satış fiyatı ile 4.750 tl ye mal oluyor ki, süper bir fiyat.. Ama tr de ne olur bilemem.. !!??

@atakanz96 Tamam Atakan, bu özelliklerde sıfır (0) bisiklet önerisi ver, alıp biz de içinden geçelim.
Bu ne biçim bir yazı anlamadım ama yukarıdaki soruda ciddiyim. Madem dediğiniz fiyatı hak etmiyor (1.5 ay çalışmışsın ya) o zaman yaz alternatifini alalım.
2. El önerilerini kendine sakla.

@ilker
Ben burada size sadece calisanlar arasinda konusulan muhabbeti yansittim. Bizim calisanlara gidip sorarsaniz onerirler ama kendi dusunceleri kesinlikle alurun o fiyat etmeyecegi.belki birebir ozellikte benzer fiyata yok ama dedigim gibi nedeni btwin kadrosunu ve ek parcalarini kendi uretiyor ve kalitesiz. Sadece fikrimi soyledim . siz begeniyorsaniz buyrun alin.sizi bilinclendirmek icin yazdim bu yaziyi ister mantikli dusunursunuz iceriden yazilmis bu yazinin mantigini anlarsiniz isterseniz de gidip alirsiniz veya tavsiye edersiniz. Kimsenin kolay kolay yazmayacagi bir yazi yazdim calisani olarak elestirdim . ne icin sizin icin. Biraz olsun emege ve farkindalik cabasina saygi gosterin lutfen.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Ne yazık ki kalitesiz demek için belli argümanları geliştirmiş olmanız gerek. Orada çalıştım, arkadaşlar söyledi gibi muğlak lafların bir açıklayıcılığı yok.
Örneğin Btwin aynakol ve krankın rekor derecede hafif olduğunu iddaa ediyor mesela bunu eleştirin. Ya da 3000km'dir patlamayan lastiklerini. Ya da deyin ki ben şöyle şöyle kullandım, kadro esniyor, jantlar yamuluyor. Olmadı bu bisiklet 8.9 kg değil yalan söylüyorlar deyin.
Ama yook sizin arkadaşlar öyle dedi, emeğe saygı diyorsunuz. Gerçekten çok emek harcadınız bu yorumu yapmak için, tebrikler.

@ilker tam olarak katılıyorum diyemem. Lakin haklı olduğun nokta, kulaktan dolma değil kesin kanıtlarla eleştirme meselesi..

• Beğen
Tepkiler: ilker
@atakanz96 Maalesef çalışanlar olarak bilginiz yok ama fikriniz çok.

Dedikodu yapmak yerine oturun bisikletleri inceleyin.Teknik olarak kendinizi geliştirin,Bayrampaşa mağazası dışında işin uzmanı yok.

Buradaki en büyük hata decathlonda,üniversite öğrencilerini iş gücü olarak kullanırsa sonuç bu.Emeğe saygıdan bahsedip ekmek yediği yeri teknik hiç bir veri olmadan bilinçsizce baltalamak ayrı bir saygı konusu.

Geri