Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Hoptown

@M.Cüneyt K. Ben de katlanır arıyorum. Peşin olmadığından bTwin alacağım. Dahon'u taksitli iki katına alabiliyoruz.

Scudo
@Kerem Groims Ben severek 2 ay kullandım(hemde ne kullanma) hiçbir sorununuda görmedim hatta bakıma götürme ihtiyacı bile duymadım. Aklımda Dahon olmasaydı büyük ihtimalle satmazdım BTwini. Ömür boyu garantisi var. Yedek parça sıkıntısı var deniyorda, bu zaten standart bir bisiklet kadrosu ve kilit mekanizması hariç tüm diğer parçalar bir başka markadan temin edilebilir diye düşünüyorum. Burada tek dikkat edilmesi gereken nokta kadro ve kilit mekanizması. Alırken bana özellikle kilit mekanizmasına çok dikkat etmemi söylediler. bunlara dikkat ederseniz tabiricaizse taş gibi bisiklet arkadaşım.

@Mehmet Altuğ

@DKN

@utkucycle

@M.Cüneyt K.

merhaba;

arkadaşlar neyin hesabını yapıyorsunuz çok merk ediyorum? alacak olduğunuz bisikleti incelediniz mi? çok fazla yedek parça ihtiyacı duyabileceğiniz bir ürün değil ayrıca tüm bisiklet parçalarının birbirine uyumlu olduğu ortada küçük modifikasyonlar ile farklılıklar gerçekleştirebilirsiniz. neyin yedek parçası ben anlayabilmiş değilim. zaten ilk altı ayda 2 defa bakımı var, ekipmanların 2 yıl garantisi var, gövdenin de ömür boyu garantisi var 600 liraya 700 liraya katlanır alıyorsun neyin hesabını yapıyorsunuz? @M.Cüneyt K. arkadaşım da gerekli açıklamayı yapmış. her şey parana göre kardeşim öncelikle ne amaçla ve ne sıklıkla kullanacağınızı belirleyip sonra ürüne yönelin derim.

Bugün 320 ile aranıza katıldım. İkinci el temiz buldum ve hemen aldım ama şuan için pek memnun kalmadım. Öncelikle katlanma ve katlanır şekilde kullanım berbat. Suluk için ekstra aparat gerekiyor olması çok can sıkıcı. Frenlerden ses gelmesi gibi kronik bir sorunu olması, denge problemi olması gibi eksileri var. Tamamen bütçeye yönelik alınması gereken bir ürün, bütçesini yükseltme olanağı olan arkadaşların sabır edip daha iyi seçeneklere yönelmelerini tavsiye ederim. Ben de bütçemi ayarlayıp 320'yi satıp daha üst bir seçeneğe yöneleceğim.

Hayırlı olsun öncelikle.

Katlanır halde kullanmadığım için yorum yapamayacağım ancak diğer saydıklarınız problem değil. Suluk aparatı ayrıca satılıyor, Decathlon'da mevcut. Frenlerin ötmemesi için fren pabuçlarını törpüleyebilirsiniz ve janta temas eden bölümlerin temiz olması gerekiyor. Denge sorunundan kastınız ayaklık ise, boyu ayarlanabilir ayaklıklar mevcut yine aynı mağazada. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
@azizakgn şuan için ben de katlanır olarak kullanmayı düşünmüyorum çünkü katlamak ve bisikleti o hali ile taşımak, bisikleti kullanmaktan daha zor. Denge sorunundan kastım ise bisikletin çok yalpalaması idi. Kesinlikle trafikte kullanırken çook ama çoook dikkatli olunmalı. Aynasız asla trafiğe çıkılmamalı çünkü bir kere bile arkanızı döndüğünüzde bisikletin kontrolünü çok çabuk kaybediyorsunuz. Bu arada kondisyonla alakalı olabilir ama tırmanışlarda korkunç kesiliyorum ki öyle sigara, alkol içen ve spor yapmayan bir adam değilim. Herşeyden önce hergün on bin adım üzerinde atmaya özen gösyeriyorum. Sanırım bisiklet kondisyonu farklı bir durum inşAllah bisikletten soğumadan alışabilirim. Şimdilik değerlendirmelerim bu yönde fakat tecrübelerim ile beraber, ileride görüşlerim değişir ise buraya muhakkak yazacağım. Ayrıca unutmadan söylemek istiyorum, bisiklet aşırı ağır, bunda çelik kadronun ne kadar etkisi vardır bilemiyorum ama katlanır halde iken zaten rahatsız olan bu bisiklete bir de ağır oluşu eklenince bir yerlere götürmek, merdiven çıkarmak vs zulüm haline geliyor.

@ttncu

@ttncu

sanırım yorumlarımı okumadınız. ne kadar zamandır bisiklet kullanıcısınız ve hangi bisikletleri kullandınız da böylesine kıyaslama yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben daha önceki yorumlarda belirttiğim gibi işe gitmek için ulaşımımı hoptown 300 ile yapmaktayım. sizin bahsettiğiniz problemlerin hiç birini yaşamadım. % 75 oranda eğime sahip 3 adet yokuşu da akşam eve dönüşte tırmanıyorum tam tersine diğer bisikletlere nazaran daha rahat olduğunu düşünüyorum.

300' modelini almayı içimden geçirip durduğumdur. Fakat eldeki bisikleti ve malzemeleri çıkarmayı pek gözüm kesmiyor.

@batmazer Kullandığım bir ürün ile ilgili fikrimi söylemeden önce bisiklet geçmişimi, cv şeklinde sunmam gerektiğini foruma üye olurken kimse söylemedi, bu yüzden kusura bakmayın bir daha size danışmadan yorum yapmam ki istesem de yapamam çünkü bisikleti bugün sattım ve mosso marine 26 aldım. Gayette tarzıma ve fiziğime uygun olduğunu gördüm. Yanlış bi seçim yapmış olabileceğimi, kondisyonumun yetmemiş olabileceğini zaten belirttim. Fakat tüm bunlar Hoptown 320nin çok ağır ve katlanınca hantal olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kaldı ki yurtdışında kullanıcılar da bu yönlerinden dolayı şikayetçiler. Ben bisiklet konusunda sizin gibi engin bilgi ve deneyim birikimine sahip değilim ama mooso ile arasında hemen göze çarpan bir ayrıntı ise pedalların katlanamıyor olması ve bu gerçekten sıkıntı yaşatıyor. Ayrıca sizi, üstünüzü kirletmeden her gün bu bisikleti katlayıp, taşıyıp işe gidebildiğiniz için tebrik ediyorum. Neyse, ben acemiyim ve bisikletten anlamıyorum -ki amacım bisiklet uzmanı olmak değil bisiklet sürüp zevk alabilmek- dolayısı ile yazdıklarımı kimsenin dikkate almamasını rica ediyorum. Saygılar.

Merhaba, hoptown 300 modelini almak istiyorum. Decathlonun sitesinde Önerilen kullanıcı boyu aralığı : 145 cm / 178 cm yazıyor. Benim boyum 184 cm kullanmam çok mu rahatsız olur? Boyu, sitede belirtilen 178 in üzerinde olup kullanan var mı rahat ediyor musunuz?

@ttncu

sevgili kardeşim alınacak bir durum yok bunda. ben de aynı senin gibi fikirlerimi dile getirdim. bana danışman gerektiğini de belirtmedim. ben tamamen bisikletimi ulaşım aracı olarak kullanmaktayım. haftanın 3 veya 5 günü akşam işten antrenmana gidip eve öyle geçiyorum bir siyah kuşak aikidocunun da çantasının ne denli ağır olduğunu bilen bilir. bu kadar tecrübeye karşılık fikirlerimin size böylesine aşırı geleceğini düşünmemiştim. kusura bakmayın.

@condition

adana dilberler sekisi gençlik köprüsü tarafından bir çok vitesli ve hakkını verebileceğiniz bisikletli tıkanırken ben çok rahat çıkıyorum o da lastik boyundan dolayı. ayrıca haklı olabilirsiniz %75 abartılı olmuş :) ama eğimin fazla olduğu gerçeğini değiştirmez.

1 hafta önce Hoptown 320'nin yanına bir de Hoptown 300 ekledik. Yalnız, iki bisikletin de aynakolundan dertliyim. 320 modelinin aynakolunda hafif boşluk var ve çok hafif sallanıyor. Kuvvet uygulanmazsa fark edilmiyor. 300 modelinde ise, pedal belli bir konumdayken aynakolda bür sertlik hissi beliriyor. Hatta pedal o konumda iken ters çevirince, sanki fixie bisijlet gibi arka rubleyi ters döndürüyor. İş görüyorlar mı, evet. O kadar iş görüyorlar ki sürekli yükseltme yaptığım Sedona 300S bisikletime 1 aydır elimi sürmedim. Tam bir şehir bisikleti. Kotla bile binilse rahatsızlık vermiyor, görüntü olarak kötü durmuyor.

Ayrıca, 320 modelinde olan ön göbek akmama sorunu buraya yazmıştım. Aynı sorun 300 modelinde de vardı. Hatta 300 modelini Antalya Erasta'daki mağazadan aldım (320 modelini siteden sipariş vermiştik) ve reyondan sorumlu görevliye durumu söylediğimde maşa ile tekeri bir arada tutan yeri gevşetmeye çalıştı. Neyse ki daha önce göbek nasıl gevşetilir öğrenmiştim ve arkadaşa tarif ettim. Özetle, bisiklete sahip arkadaşlar ön göbeği bir test etsinler. Anladığım kadarıyla fabrika çıkışlı fazla sıkılmış oluyorlar.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

• Beğen
@batmazer Kusura bakmayın, bugünlerde ailede sağlık sorunları var o yüzden fazla alınganım galiba. Ben de fikrimi belirttim ki daha önceden dahon ve tern tecrübe etme imkanım oldu. Sanırım esas sorun mesajımda da belirttiğim gibi tarzıma uygun olmayan bir seçim yapıp, neredeyse bisiklet sporundan soğuyor olmam. Şuan mosso marine 26 aldım ve inanılmaz memnun kaldım. Bundan sonra katlanır bisiklette beni dahon espresso keser herhalde:) Yani 20 inç bana uygun değil. Sizde benim kusuruma bakmayın, iyi forumlar.

Ufaktan güncellemelere devam. Bazı parçaları diğer MTB bisikletimle değişerek kullanıyorum, sele diğerindeydi bunu da epeydir kullanmıyordum bugün canlandırayım dedim. Fren takımını yeğenime vermiştim, eksikleri temin edip montajını yaptım. Ön fren şuanlık yok, onu da tamamlayıp mavi kablo yapmayı düşünüyorum.

14305407_529475030591096_4536371667825704762_o.jpg

• Beğen
Tepkiler: batmazer ve DKN
Merhaba,

Decathlon'da satılan Tilt serisi için olan portbagajı Hoptown serisinde kullanan var mı? Şu an fiyat olarak 50 lira ve almayı düşünüyorum da.

Teşekkürler.

@Guleryuz olmadığını biliyorum, haziranda hopetownı alırken ısrarcı davranmıstım olmadığını söylemislerdi.
Bende Dahon arkalığı alıp takmıstım.
Bu ürün işinizi görecektir:
(link)

Evet, Tilt bagaj Hoptown serisine olmuyor. Bizimkilerin bağlantı noktaları yan tarafta.

@Üye Adı @azizakgn https://picshare.decathlon.com/uploads/picshare/medias/600x600/da/fe/f2cc01e791df3a8916075f65a4af2c3fbce7.jpg

Böyle bir fotoğraf eklenmiş Decathlon'daki sayfaya ama emin olamadım. Arclite bagaj da görüntü olarak pek hoş durmuyor açıkçası.:(

• Beğen
@Guleryuz Muhtemelen uydurmak için seledeki bağlantı parçasını modifiye etmiş ya da değiştirmiş. Bilemedim yani o parçayı takabilmek için ya yamultmak gerekli ya da komple başka parça takılmalı uyması için. Ben de almayı düşünmüştüm ama bağlantı yerlerini karşılamıyor ürün.

Daha önce ben de tavsiye almıştım, Cüneyt Bey de Dahon Arclite modelini kullanıyordu, bir de yanlış hatırlamıyorsam Dahon Ultimate Carrier modeli vardı çift katlı yalnız fiyatı biraz tuzluydu. Ben de henüz alamadım ama alırsam sanırım bu iki modelden birini tercih edeceğim. :)

Ekleme: Şimdi dikkatli baktım bağlantı parçasını değiştirmiş gibi görünüyor.

big_599b0e593c3747bcaf9443024f2512e8.jpg

Geri