Herkese merhabalar,
Yakın zamanda almış olduğum Tilt120 ile ben de aranıza katılmış bulunuyorum. Yıllardır bisiklet sürmeyen biri olarak iyi ki almışım diyorum. Maalesef yaşadığım binada depo gibi bir seçenek yok, garaja bırakılan bisikletler de çalınıyor bu yüzden eve çıkarabileceğim bir bisiklet istemiştim, tilt120 tam bu noktada imdadıma yetişti. Dediğim gibi yıllardır bisiklete binmiyorum fakat eskiden gelen bir merakım var bu yüzden genelde bir sorun ile karşılaştığımda önce kendim çözmeye çalışırım ve fren ayarı, lastik basıncı gibi basit konuları da Youtube sağolsun hallediyorum. Dün akşam sürüşüm sırasında pedal çevirdiğimde vitesin olduğu bölgeden tıngır tıngır bir ses geldiğini farkettim. 1. viteste en yüksek gelen bu ses 6. vitese doğru arttırdıkça azalıyordu. Ben de araştırdım ve vitesimin ayarlanması gerektiğini anladım. Videolarda izlediğim kadarıyla aktarıcı ve değiştiricide bulunan elle ayar vidaları ile teli gerginleştirerek veya yumuşatarak bu sorunlar çözülebiliyor. Tilt120'de denediğimde ise vidaları bir yere kadar döndürebildim ama çok içime sinmediği için zorlamadım. High ve Low vidalarına ise dokunmadım. Buradaki herkes bu işlere meraklı ve bilgili duruyor o yüzden sorumu bu platforma taşımak istedim. Sizce kendim uğraşarak yapmalı mıyım, yoksa vites işi ciddi iş hiç dokunma servise mi götür dersiniz?
Herkese keyifli sürüşler diliyorum.