Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban 500 yol bisikleti

@darbelux

Daha ucuz ve uğraştırıcı yöntem ise aynakolu değiştirmek. 42 32 22 aynakol da takılabilir.
 
Scudo
Arkadaslar triban 500 e 32 mm lastik problem yapiyor mu bi yardimci olsaniz ona göre alicamda.
 
@Enes1181
Sanırım tekeri taktıktan sonra şişirin diyorlardı. Aksi takdirde frenlerden geçmiyormuş.
 
@CmlCLK
Hocam valla lastikleri aldiğima pisman olurum diye cok korkuyorum. 32 mm takmak istememin yegane sebebi daha az lastik patlağıyla karşılaşacagimi dusunmem ve konfor artışı meselesi.
30 mm lastik de yok sanirim. Sizce 28 ile 32 arasinda cok fark olurmu ve 32 uyusmazlik filan yapip beni üzermi triban 500 de?
Zorla güzellik oldurmaya calismamak mi lazim vallahi bilemedim. Zor durumda kaldim.
Cyclocross lar pahali bu tribanlardan baska carem yok 32mm dropbarli bir bisiklet istiyorum.

@CmlCLK hocam 30mm lastik cyclocross lastikleri varmis. Gel gör ki onlarda çok dişli ve zırh ları yok. Abi bana siddetle yardim edin :) şu işin içinden çikayim.
 
Sn. @Enes1181 öncelikle ben bu işin ustası falan değilim. Yani çok bilgili biri değilim. Hele ki yol bisikletlerinde trafikte kör gezen biri gibiyim. Kusura bakmayın ama size ben yardım edemem ?.
 
@Enes1181 bisikletin üstündeki lastikler zırhlı zaten..Daha kaliteli,daha iyi zırhlı bir lastik arıyorsan,işin zor..Fazla seçeneğin yok..Şu an Erdoğanlar bisiklette satışta olan cst ve scwalbe'nin 28 mm'lik lastiklerine bakmanı öneririm..Bütçen uygunsa,scwalbe'yi al geç..Cst'te fena gözükmüyor,katlanır,zırhlı,60 tpi..

30-32 mm kadroya olur(olması lazım) ama hızın düşer,daha çok yorulursun..Hem iç lastikleri de değiştirmen gerekir..!

En iyisi sağlam bir 28 al..Ben de alacağım bir ara..Ya 28,ya da 25 alacağım..
 
@Triban

bazı spor arabalarda arka lastik daha kalın oluyor bunuda bisiklete uygulayan oldumu arka 28 ön 25 gibi
 
@KarizmatikEmmi
Forumda böyle yapanların mesajlarını okumuştum..Yapılabilir tabi ama ben yapmam..
 
@Enes1181

Çoğu durumda herhangi bir problem olmaz, kadro 32'yi destekliyor. İstisnai durumlar var ama; mesela jantın eğer kalın bir jantsa 32mm lastiği genişletip 34-35'e kadar çekebilir. Böyle bir durumda da sürtme olur. Bir ayrı durumda bazı lastikler efektif olarak üreticinin açıkladığından daha geniş olabiliyor.
Yani "normal" bir 32mm lastiği, "normal" bir janta takarsan sıkıntı olmaz.
 
Arka lastik daha genişolursa daha rahat, ön lastik daha geniş olursa yol tutuşu daha iyi oluyor. Öne ince lastiği daha seri manevra kabiliyeti için, daha düşük yuvarlanma ditenci için takıyorlar.
 
32mm lastikler yol bisikletleri icin kalin gibi geliyor bana hep sanki mtb yi yol bisikletine cevirmiş gibi.Tabi bu dedigim yalnizca görselde,kullanim olarak 28 ile biraz fark var ama cokta değil.
 
Artık kalın lastiklere yönelim var genel olarak, kaymak gibi asfaltta sürmeyecekseniz ya da yarışa katılmıyorsanız. 23 lastik takmaya, 25 lastiği de taş gibi olacak şekilde max basmaya gerek yok kanımca.
 
  • Beğen
Tepkiler: rodya
Arkadaslar triban 500 ümü aldim çizikleri var ve sağ vites-fren kolunda hafif yirtik var. Çelik maşalı versiyon sanirim 2016. 1200 liraya anlastik. Aliexpress te gordugum cizik kapatici kalem var bisiklette cogunlukla mat siyah olunca iyi duruma getiririm heralde diye aldim. Kalemle titiz bi calisma yapip pasta cila yaptiracagim gidon bandini degistirecegim. Lastikleri dechatlondan vittoria almaya karar verdim 28 mm. Yorumlara bakilirsa patlak konusunda cok basarili f/p lastigiymis. Boyum 180 ve l beden bisiklette. Cok fazla öne yatiyorum gibi geldi ama oda mtb ci oldugum icin heralde alisirim gibime geliyor. Son olarak sağ vites - fren kolundaki yırtığı kamufle etmek icin iki kolada bi bant filan sarip kamufle edip goruntuyu iyilestirmeyi düşünüyorum. Herseye ragmen fren vites ve tekerlerin iyi durumda olmasi bana bu bisiklete 1200 lira verdirtti. Allah pisman etmesin.

Bide içlastigi presta degilde normal siboplu alsam o delikten gecmez degilmi illa prestadan devam etmem gerek?
 
  • Beğen
Tepkiler: yenhesa
@Enes1181
Hocam selamlar. Aynı bisikletten bende de var. Siz 28 mm takmak istemişsiniz. Peki jant destekliyor mu ona dikkat ettiniz mi? Bende fabrika çıkışı jantlar var. Ben bi arkadaşa sordum aynı bisikleti kullanan dedi 23 veya 25 i destekliyor. Benimde kafam karıştı Ona dikkat edin bence.

Öne eğilmeniz konusunda yol bisikletlerinin kadro açıları diğer bisikletlere benzemediği için bi alışma süreci oluyor. Bende şehir bisikletinden geçtim. ilk bindiğim zaman rahatsız edici geldi. Sele ayarı ve gidon ayarı yaparak duruş pozisyonunuzu iyileştirebilirsiniz.

Bu arada normal sibop geçmez presta lazım.
 
@Enes1181
Janta kıyabilirseniz kalın sibobun geçebileceği kadar genişlettirebilirsiniz.
 
@galen
hocam instadan yazar mısın riverside100 hakkında bişeyler sormak istiyorumda instagram: yusufhantas facede de Yusuf Hantaş ama Atatürk fotosu siyah beyaz olan
 
  • Beğen
Tepkiler: Canoguz1
Merhaba, model sanırım 2016 yakından daha bisiklete bakmadım. Sizce bu kadro ağır mı 10,9 kg resmi sitesinde alüminyum kadro yazıyor. Çelik mi Alüminyum mu? Sizce bu 2016 model alınır mı triban 500
İlginiz için Teşekkürler
 

Dosyalar

  • Screenshot_20190623_183639.jpg
    Screenshot_20190623_183639.jpg
    119,2 KB · Okunma: 42
  • Screenshot_20190623-185524.jpg
    Screenshot_20190623-185524.jpg
    172 KB · Okunma: 37
  • Screenshot_20190623-185516.jpg
    Screenshot_20190623-185516.jpg
    222,5 KB · Okunma: 24
Son düzenleme:
@hasanaygun
kadro alü maşa çelik

sürekli çok sık kullanacaksanız 540 almanızı tavsiye ederim mosso cavalier 700 sora'da tercih edebilirsiniz
bu bisikletler için ek masraflar yapmaya gerek yok . jantları gayet iyidir özellikle 540'ın

arada bir 3-4 tur atıp gelirim diyorsanız size düşük modeller yetecektir .
 
@KarizmatikEmmi

Şuanlık başlangıç seviyesi için düşünüyorum ekonomik olarak da uygun benim şuan şartlarım, teşekkür ederim. Mosso cavalier tourney düşünüyordum fiyat için bunu tercih ettim.
 
@hasanaygun
sıfır alacaksan 500 şuan kadro alü maşasıda yarı karbon olarak satılıyor yani maşanın bacakları karbon fren deliğinden sonra üst kısım alü oluyor . karbon maşa biraz daha konforlu daha az titreşimsiz sürüş sağlar .
başlangıç için çok ideal bir bisiklet ama bu bisiklet ile 3 yapraklı aynakol olduğu için yarışlara katılamazsınız sonradan sökülebilir veya değiştirilebilirsiniz
 
Geri