Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Firmanın kendi sitesinde verdiği değerlere göre T520 ve T540 için beden ölçüleri şöyle: (Cm ölçüleri inch'ten yaklaşık olarak çevrildi)

S Beden, 162-175cm
M Beden 170-183cm
L Beden 180-185cm

Ben mağazada önce S sonra M denedim. M için boyum sınırda (170cm) ve rahat kontrol edemeyeceğimi düşünerek S aldım. En basiti, S bedende gidon boğazı 80mm, M ve L'de 100mm. Yani daha fazla uzanmak gerekiyor. Seçimimden çok memnunum.

170cm boy ile L denince bir an duraksıyorum ama bacak boyu, kol boyu gibi başka kriterler de olduğu için söyleyecek sözüm yok.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Saru
Scudo
Benim boy 1.80 ben M kullanıyorum. :kötü: 1.70 için L sıkıntı olur kanısındayım.

@Oğuzhan Çaylak

Hocam Equinox lastikleri bilmiyorum ama 2017'lerdeki 700x25 bTwin Puncture Protect'lerin yağış performansı vasat ötesi. 22-24 km/h hızdan sonra bisikletin kıçı başı ayrı oynuyor.

700x28 Schwalbe Durano Plus taktım, zımba gibi oldu. Yağıştan sonra ıslak zeminde çoğu zaman da zift üzerinde olympos'dan tekirova'ya döndüm. Rampa aşağı 50 km/h hızdan aşağı düşmedim, ortalama 60, max 62 km/h hız yaptım. Yol tutuşu çok değişti.

Yazın ilk önce bTwin'leri bitiricem, sonra yazlık 700x25 yada 700x23 durano Plus düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@Oğuzhan Çaylak fotoğrafı yok mu? Bu arada 2017 modellerde jant kaynaklı lastik patlaması yaşayan oldu mu?

@Saru

1.72 boyum. L kadro kullanıyorum. Uzun yolda çok rahatım ancak şehir içinde ayaklarımı yerden kestiği için çok sık dur-kalk olayı rahat olmuyor. Yanına şehirde kullanmak üzere bir tilt 120 aldım, o sorunu da çözmüş oldum.

Birde RockRider s ve m bedenlerini test ettim, L beden triban kadar rahat hissetmedim.

@bariss.t merhaba resim telefonumu değiştirdiğim için maalesef yoktur lastiklerim ise equinox

ARKADAŞLAR BİR HABERİM, MÜJDEM VAR. BEN MALTEPE DE AÇILAN DECATHLONA HAFTADA BİR FİLAN GİTTİĞİM VE ORAYA ÇOK RAĞBET EDİLMEDİĞİ İÇİN ORADA HERKES BENİ TANIYOR. KAPTAN DİYE TABİR EDİLEN EN BİLGİLİ VE BİSİKLET DEPARTMANINDAKİ EN ÜST KADEME ÇALIŞAN BANA BİRKAÇ BİLGİ SIZDIRDI. MAYIS AYINDA YENİ ULTRA MODELLERİ GELİYORMUŞ. ULTA 920 AF, 920 CF (karbon kadro) olan modeller gelecekmiş.

@Onur Dere
Gelsin dostum para olmadıktan sonra ne fark eder :D

Zaten para olsa konuşup getirtebilirsin Decathlon'a muhtemelen :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Yok getirtilemiyormuş fransada ultegra di2 setli ultra 940 af 1500 euro ya düşmüştü 7000 tl ye ultegra di2? Güzel gelmişti gittim konuştum olmuyormuş

@Onur Dere alınırsa decathlon üretimi dışında jantlara sahip modelleri alınır. turda 10 kez lastik patlatan jantlarım decathlonda, 16 gündür hala yeni jantlarımı bekliyorum. Triban serisinde bTwin jantlı modellerden uzak durun. Jantlarında problem var.

Kendimden örnek vermem gerekirse Triban 520'nin orijinal jantlarıyla 1000 km'yi patlama derdi olmadan devirmiştim taş toprak ufak cam kırıkları üzerinden geçmeme rağmen. Üstelik bu kilometrenin çoğunu da Equinox lastiklerle yapmıştım. Sizin jantlarınızın ya şeritleri yok ya da jantta hata var demektir.

@bariss.t Zaten onların hepsinde Mavic jant var

@Onur Dere

Hepsinde değil. Triban 540 altı modellerde bTwin Aero 28 telli jant var. Decathlon'un kendi üretimi. BTwin Jantlar dayanım ve kalite olarak iyi ancak işçiliği ve kalite kontrolü kötü.

Turda bütün yük arka tekerlekte olmasına rağmen stabilize yollarda akord konusunda sorun yaşatmadı bana. Ancak iç şeritleri ve tel yuvalarındaki işçilik hatalarından tur boyunca 10 defa lastik patlattım.

@Thranduil

Turdan dönünce jantları decathlon'a bırakmıştım. Bugün yeni jantlarımı aldım. Lastikleri takıp yeniden yollara çıkacağız.

Bu arada Schwalbe'ler ile 3. Km'de lastik patlatan biri olarak rekoru kırdım herhalde :D
(Not: Lastiğin suçu yokmuş, jant iç lastiği patlatmış.)

@bariss.t zaten yeni gelecek modeller için söylemiştim. Onlarda kendi jantları var zaten. Bir tek yurt dışında çıkan dura ace seti olan en üst seviye bisiklette zipp jant var.

Merhaba arkadaşlar 4 gün önce B-Twin Rockrider 520 alarak aranıza katıldım. Şu an almam gereken birkaç ürün var fakat önceliği nasıl yapmalıyım sizce? Almam gerekenler; zincir temizleme ve yağlama, ön arka far, eşofman ve yazlık kışlık tişört. Giyim biraz bana kalmış bir durum gibi şimdilik okul yurt arası takılıyorum uzun yol yaparsam şehri turlamak gibi pantolon sıkıntı yaratır gibi ve normal bir insandan daha fazla terlediğim için tişörtlerim baya kötü oluyor. Acaba kışlık üzerine yazlık giysem hırka giymeden üşümeden rahat eder miyim bu konu hakkında merak ettiğim bu. Diğerinde ise ilk önce aydınlatmaya mı bakmalıyım yoksa zincir bakımına mı? Aslında decathlonun ücretsiz verdiği allaha emanet farlarım var yolda azda olsa görünür durumdayım. Zinciri ayda bir temizlerim yağlarım diye düşünüyorum uygun mudur? Aslında tamir/bakım kiti de almak isterdim ama yurtta bisikleti tamir etmem/bakımlarını yapmam biraz fazla uğraştırıcı olur evde olsam onuda yapardım. Bu yüzden bisikleti de 6 ayda bir decathlona detaylı bakıma götürmeyi düşünüyorum bu süre yeterli mi? Önerdiğiniz bu da olsun bulunsun dediğiniz şeyler varsa önerilerinize açığım. Hatta far konusunda marka model önerirseniz memnun olurum. Bunları önümüzdeki ay almayı planlıyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

@Kunget bende decathlon'un 75 liralık ön arka aydınlatma seti var. 2 si bir arada olduğundan fiyatına göre tavsiye edebileceğim bir ürün. Sıfır ışıklı yerler dışında yeterli aydınlatmayı sağlıyor. Sıfır aydınlatmalı yerlerde önünü seçmeni sağlıyor.

Tshirt konusunda ben en rahat decathlonun forclaz 50'lerinde rahat ediyorum. Bana göre daha pahalı markaların tshirtlerinden daha rahat. Kışlık giyim konusunda Quechua reyonuna bakabilirsin.

Zincir yağlama konusunda lazım olan 1 kutu balata spreyi, 1 kutu zincir yağı. Dışarıda yere gazete ser, balata spreyini sık mutfak havlusu ile iyice temizle sonrada her baklaya 1 damla olacak şekilde yağla. Bisikleti bırak 3-4 saat dinlensin. Sonra sürüşe hazır :D

• Beğen
Tepkiler: Kunget
@bariss.t Tavsiyen için teşekkür ederim :) Bisikleti alırken decathlona sormuştum shimano’nun varmış hem temizleme hem yağlama hemde internette bulduğumdan daha uygun fiyataydı. Büyük ihtimal daha az ml buradaki çünkü yarısı kadardı fiyatı

Edit: ben dün akşam bunun için ayrı konu açmıştım sabah kendimi burda buldum. Salonda yatıp odada uyanan çocuk gibi :) burası bildiğim kadarıyla yol bisikleti için olduğu için konu açmıştım ama sorularım genel olduğu için buraya taşındı sanırım. Diğer türlü sorularımda daha dikkatli olurum :)

Tribanlar arasında fiyat performans olarak şu iyidir diyebileceğiniz hangisi olur, çok fazla geçmiş yıl modeli var. triban 3 5 500 520 540 arada 500 modeli farklı setle gelmiş sanırım. kafam karıştı da biraz yönlendirebilir misiniz?
1000-1500 aralığı yol bisikletlerini inceliyorum da.

@Riverside Bacak ve kolun normalden baya uzun olması lazım 1.70 ve L beden için. 170 S ve M arasında gidip gelir L fazlasıyla büyük bir kadro 1.70 boy için

Geri