Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@ayferella Ben de aynı bisikleti kullanıyorum iki yıldır.Genel olarak memnunum. Hafif, atik ve seri bir bisiklet. Şu an bisikletimi uzun yol için modifiye ediyorum. Tur bisikleti olarak kullanmak istiyorum. Kelebek gidon takmayı bir ara aklımdan geçirsem de vazgeçtim. Ama pekala olanaklı. Hoşunuza giden ve gidon boğazına uygun bir kelebek gidon olsun yeterli bence. Fren kolları, vites kolları aynen kullanılabilir. Bu bisiklete dropbar takmak sorun esas, zira vites ve fren kollarının da değişmesini zorunlu kılmakta. Uzun yol planlıyorsan en azından gidon ve sele değişmeli bu bisiklette bence. 100 km üzeri gidonda değişik tutma açıları arıyor insan. Ben şimdilik ergonomik elcik ve barend kullanrak sorunu çözmeye çalıştım.

Scudo
@BurakLEE

Ben 520 dropbar kullanıyorum, kızımda ve sözünü ettiğim 2 arkadaşımda düz gidon var. Lastikler çok iyi değil ama kötü de sayılmaz. Benim lastik maceramı Az Yakar, Çok Kaçar! konu başlığımda bulabilirsiniz. Kadro safkan yarış kadrosu değil, belki de bu yüzden bizim gibi amatörleri uzun yolda yormuyor.
Çanakkale'de olduğunuzu görüyorum, şu kadarını söyleyeyim 13 yaşındaki kızım geçen Mayıs'ta Saros körfenizin kuzeyindeki Sazlıdere Köyü'nden, Alçıtepe Köyü'ne kadar, Ağustos'ta İstanbul'dan hareketle, Orhangazi ve civarına günlük 97Km yolu bu bisikletle yaptı :)

@ayferella
Drop bar gidon kullanmak istemiyorsanız bull horn gidon da deneyebilirsiniz. Forumda ya da Google'da aratarak inceleyebilir yurt dışından uygun fiyata edinebilirsiniz. Flat bara barend takarak da ekstra tutuş biçimleri ve bileklerinizi dinlendirme olanağı yaratabilirsiniz. En iyi barendler elcikle tümleşik satılanlar, mevcut elciğinize barend boynuzu takmak aynı performansı vermeyebilir.

Kelebek gidon çok heves edilen ama kimi zaman beklentileri karşılayamayan bir seçenek, çünkü uç kısmı ya da bitişi yok gibidir. Neredeyse daireseldir ve gidon hareketlerinizi bir parça hantallaştırır.

Rahatlıkları vardır, arada tutuşunuzu farklılaştırıp elinizin farklı yerlerini dinlendirmek gibi. Ama ideal tutuş noktası da yok gibidir bu yüzden. Hızlı giderken fren ve vites kollarına yakın tutmak isterseniz elleriniz çok içte kalır, kavrayamıyormuşsunuz hissi yaratır. Ben bir türlü çözemedim, iyi kavrayabilmek için gidonu, ayarlı gidon boğazını, kolları her açıda kombine ettim hiçbiri kavrayışımı iyileştirmedi. Gidondan çok direksiyona benzediği için bisikleti de kamyonete benzetiyor. Görüntüden değil sürüş hissinden bahsediyorum. Belki rahat ama gidon değil direksiyon çeviriyor gibi hissettirdi bana, hem de bir yıl alışmaya kendimi ikna etmeye çalıştım.

Ayrıca tüm dünyada en çok tercih edilen tur bisikleti gidonu drop bar biçimli olanlardır. Eğime ya da hızınıza ve yol koşuluna göre hood'dan, droplardan ya da üst kısımdan tutarak o an için en rahat ve sağlıklı olana karar verebilirsiniz.

Ben kelebek gidondan dropa geçtim ve çok memnun kaldım.

@Kaan.Özçelik üstat bu bisiklet dropbarsız mıı satılıyor? ekstra mı almak lazım? kızınızla birlikte mi geldiniz? o kadar yolu yaptıgınıza göre memnunsuz? sele vs değiştirme gereken neler var? birde en yakın decatlon çorlu ve istanbulda. buralarda zaten gezilecek bayiler yok. gelirseniz kordonda boğaza karşı çay ısmarlamak isterim. şuan şehir bisikleti carraro 225 imi sattım kafam çok karışık. fitness şehir bisikleti ile yol bisikleti arasında gidiyorum. Ancak bende rahat sürüş sevdiğimden dik eğimli bir kadrolu (endurance tip mi deniyor nedir. ) yol bisikleti baksam diyorum. . boyum 176 iç bacak 76 cm M kadro sanırım öylemi?

@BurakLEE

Triban 520 hem dropbar, hep flatbar olarak satılıyor. Ben dropbar kullanıyorum ama kızımın elleri dropbar frenlerine rahat yetişmediği için flatbar aldık. Lastikleri saymazsanız, yaptığım tek değişiklik 12-25 rubleyi 11-32 ile değiştirmek oldu. Sadece düz yolda binmediğimiz, sıkı yokuşlar da çıktığımız için böylesi daha rahat. Ayrıntılar konu başlığımda var.

@BurakLEE Sora set hiç fena değildir, Triban 520'nin hem drop hem flat seçenekleri çok uygun fiyatlı. Bisiklet oldukça hafif ve bu kendi başına onu 2bin lira civarı fiyat bandında hep düşünülmesi gereken bir seçenek yapıyor.
Ayrıca Giant Anyroad'un alüminyum kadrolu modellerine ve Merida'nın şimdi hatırlayamadığım fitness özellikli modellerine bakabilirsiniz hem yeni hem ikinci el seçenekleriyle

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
(link)

bana cm cinsinden kadro kaça tekabül ediyor bilmiyorum.
17 boy 76 cm içbacak ile arkadaşlar M ölçü bana uyar mı? ilandaki uygunmu fiyat olarak?

@BurakLEE

Ölçüden önce uyarmak isterim ki bu bisiklet yukarıda konuştuğumuz Triban 520 değil, Triban 500. Farkında iseniz özür dilerim.
500 ile 520 arasında dağlar kadar fark var, daha detaylı araştırmanızı öneririm.

@Kaan.Özçelik tşk ederim dalgınım biraz. Triban 520 fb için yöneldim ama Merida sculturaya da bakıyorum ama triban önde gibi 1900 tl ye.

Triban 500 (2016) yol bisikletim için karbon maşa almayı düşünüyorum. Bu ilan gözüme çarptı. Şaft çapı bakımından sıkıntı çıkarır mı ?
(link)

Bunlardan hangisi kaça alınır 1-
Btwin Triban 500 yol bisikleti, çiziksiz kusursuz..
İlan No: 517455799
(link) 2
Triban 520 yol bisikleti
İlan No: 521515771
(link)

herkese merhaba. arkadaşlar ikinci el triban 500 (karbon maşalı yeni seri) almayı planlıyorum. kadro boyu m yani 54 cm. daha önce salcano xrs 040 57 kadro kullandım ama bana biraz büyük gelmişti sanki. boyum 1.80 iç bacak 82 m kadro triban küçük mü olur diye çekiniyorum. var mı fikri olan?

@mergin sizin için uygun olur Hocam zaten agresif bir kadrosu yok günlük kullanımada uygun.

• Beğen
Tepkiler: mergin
Arkadaşlar yol bisikletleriniz ile sabit ortalama hızınız yani yorulmadan sabit gittiğiniz hız kaç km/h ?

10 gün önce mağaza indirimiyle beraber triban 520fb modelini satın aldım.izlenimlerim bisiklet bana aşırı derecese sert geldi seleye jelli kılıf taktım ama yine durum değişmedi bel rahatsızlığı geçirmem dolayısıyla eğik gidon rahatsız ettiğinden gidon yükseltici taktırdım.Bisikletin sert olma sebebinde lastikler sertmi ondanmı kaynaklanıyor acaba?birde hiç yol bisikleti gibi bir akıcılık hissetmedim gitmiyor bisiklet.sıfır bisiklet.normal 520 modeliyle fb modeli arasında gidiş farkı varmı ikiside aynı kadro sonuçta?

@blueway
Jel dolgulu bir eldiven sertliği daha az hissetmede size yardımcı olabilir, aslında oldukça iyi bir bisiklet aldınız. Hafif bir alüminyumdan üretildiği için 10 kilogramın altında bir ağırlıkta ve kolay hızlanıp kolay da tırmanabilir. Triban seleleri hep sert bulunur, sele kılıfı yerine jelli bir tayt daha işlevsel olur. Bisikletinizi güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: blueway
SA ARKADAŞLAR,
Triban 520 bisikletim için 1000 tl ye ikinci el ultrega 6800 jant seti alma arifesine geldim.Tamam biliyorum triban 520 için üst seviye bir jant ama sıfır 730 tl ye rs11 almaktansa 1000 tl ye ultrega 6800 daha mantıklı gibi geldi.Alacağım ürün de satan arkadaşın dediğine göre 1000 km kullanılmamış bile.Sizin tavsiyeniz ne olurdu arkadaşlar?Siz olsanız ne yapardınız?1000 tl lik jant bu bisiklet için fazla mı olur?Ya da sizler tribanlarınızda hangi setler kullanıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Fiyat için bir fikrim yok ama alırsanız ileride de kullanacağız bir jant seti olur. Bisikleti satarsanız da mevcut jantlarla satarsınız.

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
Geri