@soner canlı Bir arkadaşımdan uygun fiyata Mavic Kysrium Elit alıp Triban 500'e taktım. Gayet memnunum. Geçenlerde bir mazgala düştüm, lastikte küçük bir yarık oluşması ve iç lastiğin patlamasına rağmen akort ayarı bile bozulmadı jantların. Orijinal jantı olsa yamulup kalmıştı büyük bir ihtimalle. Kısaca bu tür jantlar güven verir, düşünmeden alın derim.
Ben de 520 kullanıyorum. Bence değmez, boşverin. Ama hazır boşvermişken satan kişinin telefonunu da buraya yazarsanız sevinirim, bir arkadaşa lazımmış.
Arkadaşlar bir de ben bu triban 520 nin arka fren performansından hiç memnun değilim.Sizlerde durum nasıl bu problem janttan mı kaynaklanıyor yoksa papucu mu değiştirmek lazım?
Tam takım Dura-ace pad aldım, gerçekten değişti fren performansı. Ayarlar da önemli tabi, özellikle sağ ve solun simetrik basıp basmadığını kontrol etmelisiniz.
@Emre Semerci
Emre Bey teşekkür ederim.
bir konuda daha yardıma ihtiyacım var. triban 500'ün selesi çok kötü. geçen günlerde 55 km lik bir tura çıktım. turun sonunda seleden çok sıkıntı çektim. kendi selesi yerine konforlu ama hafif ağrı yapmayacak bir sele önerebilir misiniz.
@soner canlı ikinci el tekerlek seti almak her zaman bir risktir. Özellikle göremediğimiz göbek ici kritik. Shimano açık bilyalı sistem kullanıyor. Bunun riski çanak veya koni aşındığında parça bulmak zor. Rulmanlılarda ise herhangi bir sanayi sitesi nda rulman kolayca bulunabilir. Tabi karar sizin.
@epsilon91 ben sadace bir çekiç ve tornavida kullanarak defiştirdim. Hiç zarar da vermedim. Takarken mili ve somunu çektirme olarak kullaniyoruz. Dondurdukce rahatça girdi.
Triban 520 modelini kullandım yeni bisiklet aldığım için satıyorum L kadro 2 yıllık bisiklet ilgilenen varsa yazabilir. Market bölümünde ilanı görebilirsiniz.
@xeqepex muhtemelen küçük gelir, decathlondaki görevli m bedenin üst sınırının 180 olduğunu söylemişti ama denemekte fayda var. Bu arada ilk 6 ay bir kere ücretsiz bakım varmış sizce şimdi mi götürmeliyim yoksa kablolar iyice gevşedikten, oturduktan sonra mı?