Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Üstad zincir ne aldınız? Kaç baklalı? Ben de lastik dışında aynı yükseltmeyi yapacağım da. Paylaşımınız için de teşekkürler...
Shimano 116L sanırım ama tam ölçü için 3 linkini aldım biraz bol gibi geldi gözüme

Scudo
Gidon bandımı yenilemek istiyorum aşağıda resimde ki gibi ama siyah beyaz olan bulamadım.
acaba 1 siyah 1 beyaz alıp yarı yarıya mı yapmam gerek bilgisi olan yapan var mı?
234143 dosyayı görüntüle
Elime aliexpresden alma bir gidon bandı geçti hem üzerinde olan da çok yıpranmıştı değiştireyim dedim.gidon bandı ilk kez değiştirdim çok süper olmadı ama beni bir süre idare eder hem nasıl değiştirildiğini öğrendim.beyaz band yerine siyah kullansaymışım daha güzel olacakmış :)20200807_073526.jpg

Screenshot_20200807-091839_Chrome.jpg
Bir adet L bir adet xl olmak üzere iki bisiklet Maltepe deki mağazada teşhirde mevcuttu.
Mekanik disk fren, sora set, tubeless lastikler eklenmiş. Arka üçgen küçülmüş. 10.6 kg ağırlık.
4500 lira güncel fiyatı var.

merhabalar. benim boyum 172 ve iç bacak boyum 77 cm. triban 520 dropbar almayı düşünüyorum ama istediğim kadro boyunu bulamıyorum. sanırım bana s veya m kadro boyu oluyor. L kadro boyu bana nasıl olur? ne gibi dezavantajları olur? ya da alsam ne gibi değişiklikler yaparak bu sıkıntıları giderebilirim?

merhabalar. benim boyum 172 ve iç bacak boyum 77 cm. triban 520 dropbar almayı düşünüyorum ama istediğim kadro boyunu bulamıyorum. sanırım bana s veya m kadro boyu oluyor. L kadro boyu bana nasıl olur? ne gibi dezavantajları olur? ya da alsam ne gibi değişiklikler yaparak bu sıkıntıları giderebilirim?

Size L kadro büyük gelecektir. M kadro olur gibi. Büyük olan kadroda ne yaparsanız yapın pek bir etkisi olmayacaktır. Bisiklette en önemli kriter size uygun kadro boyu .

236526 dosyayı görüntüle
Bir adet L bir adet xl olmak üzere iki bisiklet Maltepe deki mağazada teşhirde mevcuttu.
Mekanik disk fren, sora set, tubeless lastikler eklenmiş. Arka üçgen küçülmüş. 10.6 kg ağırlık.
4500 lira güncel fiyatı var.
İnsan bakınca “siz bizim gravelleştirebildiklerimizdenmisin yoksa gravelleştirebilemediklerimizdenmisin diyesi geliyor :) Çok yakışıklı bisiklet yabancı websitelerde rastlıyordum sıklıkla 36 lastikler (ki sınırı buymuş) ile bikepacking’i de tak Gravel stile hoşgeldin.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN ve erman35
Bu kulübe Perşembe günü ben de üye olacağım gibi. Ikinci el triban 500 alacağım kırmızı olandan. MTB den geçiş yapacağım ona takmış olduğum alüminyum geniş pedallar var söküp triban a takmalı mıyım?kendi pedalları nasıl? Bir de lastik değişimi MTB lere göre farklı mı yoksa aynı islemlerler ile mi değişim veya yama oluyor? Farklı bir alet lazım mıdır? Selenin güzel olmadığı söyleniyor san Marino marka giriş model bir spor Selen var onu takayım diyorum bir de yoksa kendi selesine şans vereyim mi? Teşekkür ederim :)

Bu kulübe Perşembe günü ben de üye olacağım gibi. Ikinci el triban 500 alacağım kırmızı olandan. MTB den geçiş yapacağım ona takmış olduğum alüminyum geniş pedallar var söküp triban a takmalı mıyım?kendi pedalları nasıl? Bir de lastik değişimi MTB lere göre farklı mı yoksa aynı islemlerler ile mi değişim veya yama oluyor? Farklı bir alet lazım mıdır? Selenin güzel olmadığı söyleniyor san Marino marka giriş model bir spor Selen var onu takayım diyorum bir de yoksa kendi selesine şans vereyim mi? Teşekkür ederim :)
Şimdiden güle güle kullanın.

Pedal konusu biraz kişisel. Bahsettiğiniz geniş pedallar BMX tarzıysa yol bisikletiyle uyumsuz görünebilir ama isterseniz kullanın. Normalde üzerinde gelen pedallar ucuz Wellgo marka pedallardı eğer değiştirilmediyse. Hemen başka pedal satın almayın, biraz kullanın. Belki SPD-SL düşünürsünüz, ona göre pedal alırsınız isterseniz.

Lastikler presta valfli ve yüksek basınçlı olacak. Pompanızı kontrol etmelisiniz. Uygun değilse yeni pompa almanız gerekir. Bunun dışında tabii ki uygun boyutta iç lastiğe de ihtiyacınız olacak.

Sele de kişisel konu. Nasıl rahat ederseniz kullanabilirsiniz. MTB seleleri bisikletin görüntüsünü de kullanımını kötü etkiler yalnız. Daha atak pozisyonda kullanacaksınız, o yüzden bir süre kendi selesiyle kullanın. Sonra değerlendirirsiniz. Bence bisikletin üzerinde gelen Btwin Ergofit seleler düşük fiyat grubunda gayet güzel seleler ama ben daha rahat ettiğim bir sele kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: dirdom
Yeni aldığım pedallar gayet fark etti daha rahat gitmemi sağladı benim takada!(Salcano ng750) (bilmeden arastirmadan almıştım) o yüzden pedali direk triban a geçireyim diyorum. Bendeki pompa Decathlon ucuz pompa. Ince siboplara uyuşuyor diye biliyorum içinde aparatı ters çevirince buna da uyar mi yoksa paraya kıyıp basınç göstergesi olan mı almalı? Kendi selesine şans vereyim dediğiniz gibi. Teşekkürler

Yeni aldığım pedallar gayet fark etti daha rahat gitmemi sağladı benim takada!(Salcano ng750) (bilmeden arastirmadan almıştım) o yüzden pedali direk triban a geçireyim diyorum. Bendeki pompa Decathlon ucuz pompa. Ince siboplara uyuşuyor diye biliyorum içinde aparatı ters çevirince buna da uyar mi yoksa paraya kıyıp basınç göstergesi olan mı almalı? Kendi selesine şans vereyim dediğiniz gibi. Teşekkürler
O pompayı ben de MTB ile kullanmıştım 5-6 sene önce. İnce ucu presta valflere uyuyor ama o pompa maksimum 6 bar bastığını iddia ediyor. Tam 6 bar basabiliyorsa bile çoğu yol lastiğinin minimum basıncı 6 bar. Mesela benimkinin aralığı 6-8.5 bar. Yeni pompa almanız gerekir.

• Beğen
Var mı bir öneriniz pompa için?

Var mı bir öneriniz pompa için?
Evde ayaklı ve manometreli pompa kullanıyorum. Bu:
(link)

Yolda da kompakt pompa olarak bunu taşıyorum:
(link)

Ben kullandığım iki pompa için de daha iyisini bekleyemezdim. 3 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. İkisini de öneririm. Ama fiyatlar ben aldığımdan beri iki katına çıktı, şu anda ekonomik seçenekleri değerlendirmek daha mantıklı olabilir. Pompa ile ilgili aktif bir başlık var. Oradan güzel öneriler alabilirsiniz.

• Beğen
Dostlar triban 500 ümü bugün aldım! Bu arkadaşa zil takıyor muyuz evetse neresine?😂 İlk defa bisiklete biner gibiyim MTB den sonra aboy bu ne!

Dosyalar

• 1599732988853270599404083157840.jpg
    1599732988853270599404083157840.jpg
    1,4 MB · Okunma: 52
Dostlar triban 500 ümü bugün aldım! Bu arkadaşa zil takıyor muyuz evetse neresine?😂 İlk defa bisiklete biner gibiyim MTB den sonra aboy bu ne!
hayırlı olsun.
gerçi bende takmadım ama km saatin sağına ve ya soluna bir yere olabilir keyfin nasıl isterse.

Gidon çantası koyunca yer kalmadı zaten bağıracağız demek ki! Frenler kontroller herşey çok değişik!

Geri