Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
çok yakında triban3 le aranızda bulunacağım

arkadaşlar triban 500un yeni modellerindeki mikroshift sistem ile sora sistem arasındaki farklar nelerdir?

@Samet Arslan

sinavlara hazirlaniyor olabilir evet,gerci daha once de hazirlanirken takiliyordu buralarda ,enteresan.

Zincir temizlemek icin mazot kullananilirsin,benim kadro folyolu oldugundan oradaki yaglara bile catir cutur giriyorum valla,ama boyaya zarar verecegini sanmiyorum :))

@Samet Arslan
Nalburlarda var 10 tl. Yok üstelik kadrodaki yağı pisliği bile tertemiz yapıyor. Gaz yağı ile iyice temizledikten sonra zincir baklalarına bir damla damla her baklaya tek tek ince yağ damlatın. Sonra pedalı çevirin her vitesi attırınki rublenin heryerine ulaşsın o yağ.

• Beğen
Tepkiler: Samet Arslan
@Sinan Ş kadroyu kapliyorsunuz ya prki kadrodaki vites telerinin arasindan nasil gecirdiniz ?

Kendisi direk kadroya yapisiyormu yoksa yapistirici vb. Biseyle mi yapistiriyosunuz ?

Bi ustaya yatirsak maliyeti ne kadar olur ?

Izmirde bildiginiz bu sekilde kaplama yapacak usta var mi ? Kendim ugrasirsam mahvederim bisikleti :))

@supersonıc
Adam sabırlıymış valla ben bu yaptığını hayatta beceremem sıkılır yarıda bırakırdım :)

@supersonıc

Vites tellerini hafif kaldirip altindan geciriyorum :)

Kendisi yapisiyor sikinti yok, usta olayini bilmiyorum gercekten,cok profesyonel olmasi lazim, ne yaparsan yap geometriden dolayi hava kaliyor icerde,araba kaputu gibi duz bir zemin degil sonucta.
Bununla ugrasmak gercekten zulum, bildigin sabir testi,duz olmayan geometri ve birlesim yerleri adami mahvediyor.ust boruyu yapiyorum simdi :)
ImageUploadedByTapatalk1433579496.490963.jpg

@Silmarillia gazyagiyla hem temizleyip hem dr ayni yagla yaglamaktan mi bahsediyorsun acaba?

@erencaner
Adamların bahsettikleri bariz simsiyah olmuş pis yağlar. Benim dediğimi tekrar okuyun. Yeniden çok az baklaları yağlayınca aradaki fark bariz belli olur. Farklı yağ var yol bisikleti zinciri için, 20 tl onu da alabilirler.

@Silmarillia

Dünden beri sürekli yanlış bilgiler veriyorsunuz. Önce yol bisikletleri yağlanmaz dediniz, sonra bazı ürünler varmış bunlar kullanılabilir dediniz, şimdi gazyağı ile yaağlayın/ ince yağ ile yağlayındediniz. En son ben yazarken bambaşka birşey söyleyip simsiyah olmuş yağlardan bahsediyorsunuz. Hangi yağı kullanırsanız kullanın bir süre sonra toz pislik vs toplayıp simsiyah olacaktır. Bu nenedle belli aralıklarla metal yüzeylerdeki yağı ve pisliği temizleyip yeniden yağlamak gerekiyor.

Tüm bisikletlerin zincirlerinin ve birbirine sürten metal yüzeylerin yağlanması gerekir. Kullanılacak yağ konusu kişiye göre değişse de ince yağ en son tavsiye edilen başka seçenek kalmadığı zaman hiç yoktan iyidir denilen bir yağ çeşidi. Nedeni yeterince koruma sağlamaması ve çok fazla pislik toplaması. Zincirler için piyasada özel yağlar var çok az kullanılacağı için fiyatları ekonomik denilebilir. Zinciri temizleyip çok az miktarda yağ sürdükten sonra yağın fazlasını temiz bir bezle almak gerekiyor.

Zincir temizliği için gazyağı, mazot, wd40(temizlendikten sonra yağ kullanılmalı tek başına yağlamaya yeterli değil), balata spreyi(benim tercihim) kullanılabilir. Gazyağı ve mazot benzincilerden temin edilebilir. Bir miktar yağlıdır ve güçlü çözücülerdir boyaya ve bazı plastik yüzeylere zarar verebilirler. İçlerinde tek yağsız olan balata spreyidir bu nedenle tercihimdir. Hata ile frenlere bulaşsa da sorun olmaz. diğer her seçenekte frenlerden uzak tutmak gerekir.

Yol bisikletnde yağ kullanılmaz düşünceniz hem yanlış hem de çok zararlı, zinciriniz, aynakol ve ruble dişlileriniz kısa zamanda yıpranır. Oksitlenme durumunda ki kısa sürede yağsız kalan parçalar oktitlenecektir sürtünmeyi arttırıp performansı olumsuz etkileyecektir. Belki de aklınızda böyle kalmasına neden birkaç yıl önce forumda bisikletlerin hafifliği ile ilgili bir konuda drofesyonel takımları ağırlık olmasın diye yağ bile sürmedikleri yazılmıştı. Tabi benim ve birçoğumuzun bütçesi her yarış sonrası zincir ve ruble değiştirmeye yetmeyeceği için bu bize göre değil. Zaten gerçek olduğuna da çok inanmıyorum çünkü profesyonel yarış takımlarının bizim kadar fazla ağırlık takıntıları yok.

@Tolga Günsezer

Şimdi alıntı yaptığınız şeyi yanlış mı söyledim doğru mu? Siyahlaşan yağ temizlenip zincir çok az yağlanmaz mı? Yağ sürmeden kullananlar var. Sıkıntı çıkardığını söylemediler. Ben çok az yağ ile yağlıyorum her temizlikten sonra. Hatta yağsız da kullandım sıkıntı çıkarmadı. :)

@Silmarillia

@Silmarillia

@Silmarillia

@Silmarillia

@Silmarillia

Bunlar sizin son mesajlarınız. 2 kez yol bisikletine yağ sürülmez demişsiniz ayrı mesajlarınızda. Son mesajınızda ince yağ mı gazyağı ile mi yağlanacağı açık değil tam anlaşılmıyor ki @erencaner sormuş. Yağsız kullanalar var diyorsunuz, en son aldığım bisikletin zinciri de simsiyah eskimiş macunlaşmış yağ vardı, mahalle bisikletçileri tamircilerden atık motor yağı alıp kullanıyorlar. Bunları yapanlara sorsanız sorun yok diyeceklerdir. Yanlış örnek örnek olmaz. Doğrusunu araştırıp bulmak gerekir. Benim size uyarım 2 kez üst üste yağsız kullanmak doğrudur demeniz üzerineydi. Son 24 saatte 3 kez farklı şey yazarak uyarmamın ne kadar doğru olduğunu da gösterdiniz.

@Tolga Günsezer

Profesyonel olarak kullanan yani benim gördüğüm yazıda kişi yağ sürmüyor. Gazyağı ise yağ gibi değil zaten. Sadece temizlemek için kullanılıyor. Simsiyah yağ ile kullanılmadığı kesin, o yağın temizlenmesi şart. Ve bu temizlik için en kolayı gazyağı. Denedim çok basit yağı söküp atıyor.

Yağsız kullanmayanlar ise o zİncir baklalarına damla damla damlatarak fazlası silinerek kullanıyorlar. Zincire yağ sürmeden de kullandım, yağ sürerekte kullandım. Bir fark farketmedim, ama dediğim gibi prof bisikletçi yağ kullanmadığını söylüyor. Ben onları baz alırsam yanılmam diye düşünüyorum. Ama çok az yağ sürene birşey demem bende arada yağ sürerek kullanıyorum.
Böyle olunca yağ süren ve sürmeyen hangisi doğru oluyor?

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Doğruyu bulmak çok kolay.
Bisiklet zinciri baklaları birbirine sürtünüyor mu?
Sürtünen metaller birbirlerini aşındırır mı?
Zincir hammaddesi oksitlenen bir metal mi?
Açıkta bulunan metal oksitleni mi (paslanır mı)?
Oksitlenen metallerin sürtünmesi artar mı?
Artan sürtünme performansı nasıl etkiler?
Profesyonel yarışçılar dayanıklılığı mı hafiflik ve performansı mı önemser?
Bütçemiz profesyonel yarışçılar ile eşdeğer mi?

Bu sorulara verilecek cevaplar zinciri yağlı mı yağsız mı kullanacağımızı söyleyecektir bize.

@Tolga Günsezer
Bunlara ek olarak;
Aşınma ise yağ varkende oluyor bu kaçınılmaz bir son. Süresini bilemem yağlı ve yağsız olarak.
Oksitlenme ise bisikleti yağla koy köşeye beklesin yine oksitlenir. Kullanmak gerekli..
Bunları göz önünde bulundurarak, istediklerini yapabilirler. ben iki türlü de kullandım son temizlik ile yine bir süre yağsız deneyeceğim.
Yağsız sürmenin kısa zamanda zararını görürsem burada paylaşacağım. :)

arkadaşlar triban 500 1200 tlye düşmüş. sahiplerinden memnuniyet durumları açısından yorumlarını alabilir miyim? ve ufak çapta bilgili kişilerden triban 500 2015 vs salcano xrs040 2014 karsılastırması alabilir miyim?

@Sinan Ş allah kolaylik versin :) gercekten anlayabiliyorum parmaklarinizin nasil aciyip sizladigini :/ ben bu kapladiginiz jelatin mi nedir nerden bulabilrim ? Izmirde oturuyorum ne desem verirler bana bu kullandiginiz malzemeyi

@Sinan Ş size bir tavsiye : kabarcik cikiyor diyosunuz ya sac kurutma makinesi ve kredi karti banka karti uye karti felanfark etmez. Biri yardim etsin size. Kaplamayi koyarken zemine, biri fon makinesini tutsun jelatine(adini bilmiyorum :) ) sizde kartla spatula gibi ustunden gecerek kabarciklari gecirebilirsiniz.

Salcano xrs040 ve triban 5 arasında kaldım, fiyat olarak yakınlar. İkisinden de memnun onlarca kullanıcı var. hangisi daha iyi bir seçenek ?

Geri