Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@ysfs Pedalları sökün, yuvalarını temizleyin, tekrar takın. Ama iyice sıkın :harika:

Scudo
Herkes e merhaba bu gün triban 520 bisikleti aldım 15-20 km sürme fırsatım oldu gecenin 11 inde bisiklet gayet güzel tek sorunu fiyatı biraz daha az olabilirdi ama gerçekden değer. Ve bisiklet o kadar sağlamki 1.95 ve 107 kilo olmama rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım. Vitesi akıcı ön aktarıcıda uduk bi aksama olabiliyor ama benim için önemli değil. İlk yol bisikletim olduğu için başka hiçbirini sürmediğim içinde bu kadar güzel geliyor olabilir bilmiyorum :D . Her neyse Türkiye ilk kullanıcılarından biriyim sanırım henüz yeni çıktı ama güzel olduğunu söyleyebilirim çok konuştum iyi forumlar iyi pedallemeler arkadaşlar.

beyler tirban300 ya da 500 ün gidon ağırlıgını bilen var mı,karbon'la değiştirmeye değer mi?

Arkadaşlar bir sorum olacak. Ben triban 3ümü ikinci el aldım. Zincir çok yağlı, her kullanışımda bacağımda çark izi oluşuyor:) dün zincir attı, düzeltirken ellerim simsiyah oldu.
forumda araştırdm, çok yağın da zararlı olduğu yazıyor.
Soru şu. Ben bu yağı komple yıkayıp azcık yağlayayımmı? yoksa, kağıt havluyla falan yağını alayım mı biraz?
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Decsan
@Kazuya
Güle güle kullanın...
Elbette öyle yapın. Sökebilyorsanız sökerek mazotta bekleterek değilse wd 40 ile üstünde tertemiz yapıp uygun bir zincir yağı ile yağlayın.
Bunun dışında zincir neden atıyor oan odaklanın bence?
Alt üst limitler kaymış ise ki çoğunlukla bundan atıyor ayarlarsınız olur biter..

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Çok teşekkürler
alalı 150km falan oldu zincir ilk defa ett nedeni belli:) yüksek viteste gidiyorurdm aynakol 2 deydi, birden solumdan bir dolmuş gelip önümde durdu. yüksek viteste kalkmayım düşüreyim vitesi dedim hızlıca..tamamen düştü:)

@Sinan Ş Bizdeki gidonun bir benzeri 335 gram geliyor 42 cm için. 54 kadroda 44'lük gidon var o da 350 falandır herhalde

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
@Kazuya zinciri sök. Mutfaklarda kullanılan yağ çözücüyü sıkıp 5 dakika bekleyip kaynar suyla durula. Yada mazot ile temizle. Daha sonra tekrar yağla. Yağlarken her baklaya tek tek yağ sık. Mesela ben yağın ağız kısmını hafif kestim. Direk ters çevirince akmıyo. O şekilde zincire dayıyorum. Zinciri yavaşça çevirmede her bakla ağıza çarptıkça damla damla yağ geliyor. Uğraştıyor ve uzun oluyor ama her baklaya yağ daha etkili. En sonunda da bi bezle yeni yağın fazlasını alıyorum bitiyor

• Beğen
@lealtad çok teşekkürler,
peki bu yağ zaten yeni koyuldu, direk fazlasını alsam hata yapmış olur muyum? ille söküp tekrar mı yapmak gerek?

Çok geçmiş olsun bu arada, Allah beterinden korusun.
Kaskınızı da değiştirin, aman diyim

@Kazuya eğer eski yağı temizlemediysen yeni yağda olsa iş görmez pek. Eskiyi temizlemen gerek. Hatta mümkünse kaseti falanda söküp temizle;) Sağolasın:harika:

• Beğen
Beyler tribn 500 ümün daha önce vites problemleri vardi bi şekilde atattim yine ses cikiyor ama arada geciyor.Diğer problemlerle ilgilenirken hiç takmadiğım konu vardi bu forumsada yeni aktif konu bulamasim belki vardir fren leri nerdeyse hic tutmuomus gibi arka fren zaten bisiklet hafif die sıkıca sıkınca kilitleniyor fakat ön frenin durma mesafesi aşırı çok ve iyi tutmuyor acaba yeni fren pedi alsam nekadar degisir decathlona vitesimi yaptirmaya gittigimde bir görevli vardi milli bisikletciymiş dedi fren yzueyi kucuk oldugu icin normal uzun olmasi falan dedi ama diger bisikletlerdeki v frenler bundan 3 4 kat daha büyük deil ya. Kısaca yeni Bisiklet pedi sizce iş görürmü ? Aklımda baradine var.. şimdiden saolun.

@zubeyr gun
Vites kablosunun ucunda birşey var sağa sola çevir o ses geçer. Frenler triban 3'de aynı. Berbat. Sram Rival'in frenleri test ettim gayet iyiydi. Değiştireceğim frenleri :)

@Silmarillia Fren bacakları çok fark ediyormu? Tel değiştirsek sadece nasıl olur acaba hissiyatta?

@Eren D.
Teli hiç düşünmedim ama rivaldeki tel seramikli mi böyle birşeyliymiş iyi tel yani. Onunda etkisi muhakkak vardır.

@Silmarillia Teflondan bahsediyorsunuz sanırım, fren hissiyatını iyileştirmek istiyorum ama sıkıntı kollardamı ellerdemi yoksa fren bacaklarındamı bilemediğim için harcama yapmaya çekiniyorum :D

@Eren D.
Evet evet teflon adını hatırlayamadım :D
Ama gerçekten rivalde teflon tel ile iyi iş görüyor frenler.

Merhaba arkadaşlar
Kamuda çalışıyorum ev ve iş yeri arası 4-5 km önce elektrikli motorsiklet düşündüm baktım fiyatlar pahalı şimdide bisiklet düşünüyorum en fazla 1000 tl bütçem var triban 3 tavsiye edermisiniz ayrıca bu yeni triban 500 ün fiyatı 1200 e düşmüş eskiden shimano vites sistemi vardı triban 500 de şimdi baktım microsift yazıyor fiyatı düşürme sebepleri vitesi değiştirdikleri için mi ?

@Daytona675 yani triban500 un ilk fiyati 1650 tl idi ancak bu son 1 2 aydir 1200 tlye dustu. vede bencede vites sistemide en onemli etken fiyat konusunda. ben kendimde 1 aydir triban 500 kullaniyorum 10 20 km kisa yollarda bazen işe giidip gelirken sürüyorum. gayet memnunum aldigim icin pisman degilim

@Daytona675 aynen öyle kur yükselince donanım otomatik olarak aşağı düşüyor maalesef:( modeller üzerindede çok oynuyorlar zaten fazla model getirmiyor decatlon 2.3 model getirip bütün bi sezon bunları satmayı amaçlıyor en çok satılan yol segmentinde triban. 3 beyaz olan model ondada microşhift var sihimano olsa bir üst modelinde ve arada 100 200 fark olsa inanın bu micro şihiftli modelin önüne geçer satmaz getirdikleri modellerin birbirlerinin satış rakamlarını etkilemiyecek şekilde ayarlıyorlar

Geri