Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Acaba triban 520 modeline arkaya port bağaj koyarsam şehirler arası seyahat edebilir miyim? Yada tur bisikleti mi almalıyım? Mesela sedona gusto gibi ?

Seyahati 300 km kamplı falan düşünüyorum ?

Scudo
Arkadaşlar triban 500 bisikletimde bugünlerde ön tarafta çıt çıt diye bi ses var; bisikletçiye götürdüm adam ön jant göbeğini açtı kontrol etti sorun yok, jant tellerinde de sorun yok, sesin kaynağını bulamadık. Bisikletin sadece üstündeyken ses var normal tekeri çevirince herhangi bir ses yok bide şunu farkettim bisikletin üstünde ayağa kalkıp bisikleti sola yatırınca çıt çıt sesinin sıklığı baya bi artıyo tam tersi sağa yatırınca ise ses kesiliyo. Ben düşündüm düşündüm bulamadım sizce ne olabilir?

Pedalları bir yağla benim pedaldan kıt kıt sesi geliyordu yağlayınca kesildi

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafe Bu hafta sonu bölgemizde kamplı bir organizasyon vardı 520 ye bagaj taktım ama gidemedim bende daha yakın bir yere çantamı doldurdum ve gezdim bence 520 den gayette güzelkısa mesafe tur bisikleti olur :harika:
DSC_2186.JPG DSC_2190.JPG

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@OsmaniyeRehber
Konfor konusunda çoğu insan bu bisikletlerin konforlu olmadığı görüşünde ? Bel ve omuz ağrısı yapıyormuş . Acaba alırsam ve uzun bi yolculuğa çıkarsam bu tip sıkıntılar olur mu ? Sizce?

Mustafe strava kayıtlarıma göre 2930 km sürmüşüm ve bel sırt boyun vb. her hangi bir ağrı yaşamadım .

• Beğen
Tepkiler: Mustafe
@Mustafe bisikletin geometrisi endurance türünden yani şehir bisikletine yakın bir dropbarlı yol bisikleti diyebilirim
Agresif bir sürüş tarzı yok sadece şehir bisikletinin drop barlısı ve 25c lastiklisi gibi düşünebilrsin uygun kadro boyunu aldıktan sonra 1-2 kendi bedenine göre değişime, ayara gidersen neden rahatsızlık versin ki?

• Beğen
@Mustafe triban 520 yi yeni aldım. İyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Sanada öneririm. Önerme nedenlerim şunlar. 1.ilk 6 ay 2 bakım ücretsiz. Bu önemli bir bakıma 100 tl versen 200 tl zaten daha ucuz almış oluyorsun. 2. Internetten üye olursan dekatlona bir kart çıkarıyorlar onunlada 5 taksit imkanı sağlıyor ve her 500 tl lik alışverişe 10 tl lik puan kazanıyorsun. 19 mayıs alışverişinde 2 kat puan verdiler. 70 tl lik hediye çekim var. 3.Aldığım gün kırılan ön aydınlatmayı ücretsiz tekrar taktılar. Aynakolda olduğunu sandığım boşluk pedaldaymış onuda ücretsiz değiştirdiler. 4. Vites ayarları gözden geçirildi saat gibi çalışıyor vitesler. 5. Her yarış bisikletinde olmayan sele bağlantıyeri ve çamurluk bağlantı yerleri bisiklette mevcut. 6. Kullanımı çok zevkli. Korktuğum kaliperli pedallardan ayağımı kolayca kurtarabiliyorum. Düz bir hatta gitmek düz gidona göre çok daha kolay. 7. Bisiklet oldukça rahat. Bu bisikleti almadan alternatif olarak salkano 040 a baktım. Peşin 1800 olur diyince vaz geçtim. Taksitlibolursa 2000 üstü...Zaten 3lü aynakol istiyodum. Benzer bir donanımı var salkano 040 ın ama yerli olmasına rağmen daha pahalı. Ayrıca servis konusunda başarısız oldukları hakkında bir çok yorum okudum. Garantiside 520 kadar uzun değil.

@Cuneytturkoglu ikinci el aldığınız vakit garanti durumunu araştırın. Mümkünse bisikleti deneyerek alın. Kaynak çatlak patlak varmı diye iyice bakmanız iyi olur.icinize sinerse almanızda sakınca yok. Yerinizde olsam 0 bisiklet tercih ederdim. Bir çok olumlu yorum almış sitesinde 500 modelide. Kullanım amacı için verilen km ye takılmayın siz bastıktan sonra gitmiyorum demeyecektir. Karar sizin.. Aldığınız en güzeli:)

@Burak Kuruoğlu gidondan geliyodur belki. Biraz yağlama belki sorunu çözebilir.Ama sanırım gidonu söküp yağlama daha sağlıklı olur. Gidon fazla sıkıştırılmışta olabilir yada gevşek kalsada ses yapar.

@OsmaniyeRehber Hocam niçin gidemediniz uzun yola kondisyondan mı kaynaklı yoksa bisikletle alakalı mı?
@Deniz Duman Hocam bende çok düşünüyorum bu bisikleti almayı. Dediğiniz gibi üçlü aynakol ve bagaj takılabilmesi çok işime yarar ancak ağırlığı kendi klasmanındakilere göre fazla değil mi? Bana 2000 liraya gelecek alet yaklaşık olarak kargo parasıyla, şimdi 2000 e alınır mı diye düşünüp duruyorum :( Ağırlığı hissediyor musunuz uzun sürüşlere çıkıyorum çünkü ben en az 50 60 km sürüyorum mtb kullanıcısıyım normalde. Alacaksam aklımdakilerin en iyisini almak istiyorum bir aydır araştırıyorum alayını :(

@byhsyn34 acana 500 modelininde ayni kadro yapisina sahip pek anlamiyorumda

@Auron Sanchez 9.9 kg bisiklet. Yarış yapmayacaksanız gayet iyi bir ağırlık. Mtb den önce sehir bisikletine geçtim bisiklet budur dedim yağ gibi akıyodu şehir bisikleti. Aksesuarlarla 13 14 kg dı. 9.9 hadi pedalla 10.5 olsun. Benim için yeterli. Ama sizin için ağırlık önemli ise bütceyi arttırmanız gerekir. Bu fiyat aralığında bu ağırlık normal. Sehir bisikleti olarak mosso kullandım. Rahatlık olarak tribanın daha rahat olduğunu söyleyebilirim. Daha hafif diye başka model alnayı düşünürseniz kullananlara mutlaka sorun bunu. Seleyi tekeri değiştireyim derken verdiğiniz para artmasın sonra. Triban 520 benim için çok güzel görünsede bir başkası beğenmeyebilir. Triban 520 agresif bir yarış bisikleti geonetrisinde değil. Nispeten rahat. Duruştan ötürü. Uzun yol yapacaksanız rahatlık önemli olacaktır. Agresif bisikletlerde öne fazla yatıyorsunuz buda omurfadaki baskıyı boyundaki baskıyı arttıracaktır. Ben özellikle bu geometriyi aldım. Endurans kadro diyorlar sanırım. Ayrıca muadil 040 aslında benzer donanımda olsada daha agresif bir yapıdadır. Ayrıca üzerinde gelen aynakol ve arka dişli ile benim yokuş çıkmam pek mümkün gözükmüyor. Direk performans için sanki. Mosso hafif kadrolar üretiyor ama rahatlık konusunda mutlaka sorunuz. Bunu almasam alacağım bisiklet felt z serisinden olacaktı. Ama uygun kadro boyu yoktu. Z100 de almayı düşündüm z7 de ama bunda karar kıldım. Bunlar dayanıklı ve rahat olduğu için antreman fitnes gibi kullanım için bence daha iyi. Sen önce bisikletin geometrisini düşün bence. Agresifmi dayanıklı ve rahatmı. Bisikleti götürenin bacağının gücü olacaktır. Aldığın en güzeli birde kafanda bişey kalmasın içine sinerek al yazılanlar sonuçta yorum srn kullanıcı olucan.

• Beğen
@Auron Sanchez hocam kargoyu decathlonun herhangi bir şubesine alınca kargo ücreti ödemiyorsunuz ve kurulumuyla uğraşmıyorsunuz.
ağırlığı 10kg. (M bedende pedalsız 9.9---S beden + spd=10kg ;) )
Hocam jant seti uzun yolda yüklü kullanım için ideal ama cok akıcı bir jant değil. Bence bisiklette eğer yükle gezmeyecekseniz kendinizi taşıyacaksanız bisikleti aldıktan sonra ilk değişmeniz gereken şey yurt dışından indirimle alacağınız jant setidir. Hem bisikleti hafifletir hem de akıcılıgı cok değiştirir. Jantları cok iyi sayılmaz. 2kg üzerinde jantı var. İlk değişecek şey eğer yol bisikleti yapıyorsanız pedalı, 2.si ise jantıdır.(tur amaçlıysa cok değişime gerek yok)
@Tuguj triban 500 daha yol bisikletine yakın. Eğer yol bisikletine başlangıç yapmak istiyorsanız ve bütçenizde o civardaysa alabilrsiniz. Triban 520 biraz daha şehir bisikleti yapısına yakın. 500'ün dezavantajı çelik maşası ve üstündeki setten dolayı 1 kg fazla ağırlığıdır.
Eğer yol bisikleti ve yol bisikleti kadrosunu istiyorsanız ve bütçeniz 2000i geçemiyorsa bence triban 500 alın + spd pedal ve ayakkabı + yedek lastik + çanta + kask + eldiven + alyen takımı + tayt forma + ışık alıp tam hazır hale gelebilrsiniz. Bu ekipmanlarda cok cok önemlidir

• Beğen
Tepkiler: Mustafe ve ilker
@Deniz Duman Sağolasın hocam uzun uzun anlatmışsın çok teşekkür ederim :) Feltz ye de baktım da fiyatı epey pahalı duruyordu kapattım hemen sayfayı :D Salcano hiç düşünmüyorum şekli şemali hiç güzel değil :kötü::kötü: 520 çok güzel görüntü açısından da donanım açısından da, ömür boyu garantisi olsun diğer özellikleri olsun çok güzel, kaliteli ürün belli. Hocam ben hızlı gidip şu gıcık olduğum arabaları geçmeyi de seviyorum, uzun tura çıkmayı da seviyorum, bu bisiklet çok iyi ancak 200 300 daha koyarsam alacağım bisikletle kıyaslıyorum sürekli o yüzden ortada kalıyorum :)
@byhsyn34 Hocam öncelikle teşekkür ederim. Jant setine gelecek olursak zaten şu bisiklet alınınca üzerinde gelen jant seti hiçbir bisikletin iyi değil sanırım herkes her bisikletinkini kötülüyor :D Ya ağırlığa takılmamın sebebi aslında takılmıyorum da millet 11 kilo vs yazıp durmuş onlar kafamı karıştırıyor :( Ekstra da pek bir şey harcamak istemiyorum açıkçası bi alayım 4 5 sene akayım arabaları sollayım, milletle kapışayım , param da yokki bi giant alayım :D Valla ne çok şey istiyorum elimde olan para en fazla 2.500 lira :D

@Auron Sanchez valla bizimde yok paramız napalım :( Çok takılmamak lazım önemli olan bacaklarınızdaki güç bir videoda cheap vs expensve bike diye bir video vardı aralarında 5 km hız farkediyordu ortalamaya dökünce. Bence çok da fazla değil.
Ben tur amacım olduğu için de biraz yöneldim. Salt yol bisikleti olsa alur 700 yada mosso tca 735e yönelirdim.
Eger salt yol bisikleti istiyorsanız agresif istiyorsanız, bagajlar benim işime yaramaz tur yapmam diyorsanız. bence biraz kısıp biraz daha zorlayıp bütçeyi 3e yaklaştırabilirsiniz. Ya da salcano xrs 040 alabilirsiniz. (Alurda spd üstünde geliyor mesela, jantlarıda gayet akıcı tek ihtiyacınız ayakkabı almak olacaktır)

@byhsyn34 Anladım hocam sağolasın ben araştırmaya devam :D Bilgisayarı,xboxu, mtb mi satıyorum mal varlığım kalmayacak bundan sonraki yaşamımda bi o bisiklet olacak elimde onun için az daha bekleyim :D :D

@Deniz Duman benim bu sorunum bisikleti yıkadıktan sonra başladı, bisikleti yıkadım ertesi gün sabah tur vardı tur esnasında ilk kez ses gelmeye başladı, ilk başlarda ses çok şiddetliydi şimdi biraz daha az ses geliyo ama yine de rahatsız edici

@Auron Sanchez Araba sollamak için alıcaksan motorlu bir taşıt almalısın. Yol bisikletinde sınır yok. Butçene uygun olanı almanı öneririm. Jantları eleştiri almış olabilir fakat bunu kullandığın dağ bisikleti ile kıyaslarsak ferrariye bineceğini unutma. En kötü yol bisikleti mtb den çok daha hızlı ve akıcı olacaktır. Jant takımının eğer yarış yapmayacaksan oldukça akıcı yeterli ve sağlam bir görüntüde olduğunu söylesem yeri var. 85 kiloyum ve ilk kullanımda ne tel kırıldı nede yanımda şehir bisikleti ile giden arkadaşımdan geride kaldı. Aksine bisikletleri aynı yokuşta salsak triban 520 cok daha akıcı gitti. Kıyaslama olarak bunlar. Tabiki daha güzeli vardır ama jant takımı benim gibi amatörler için yeterli. Sen daha seri olsun dersen cosmik marka jant takimi var 7000 tl ye. Cok dersen 4000 civarına jant takımıda var. 500 e de var. Butcene uygun olanı değiştirebilirsin. Bu ekonomik olmayacaktır. Kararsızlık kötü. Birini beğen ve iyi günlerde kazasız belasız kullan.

@Burak Kuruoğlu muhtemelen gidondan geliyor ses... Ben nemli bezle siliyorum.

@Deniz Duman gidon derken gidonun neresinden geliyo olabilir hoodların içinden mi gidon boğazından mı belki de alın borusunun içinden bile geliyo olabilir

Geri