Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

1 saat önce Triban 520 ile aranıza katıldım ben de. 2016 karbon maşalı sonraki senelerde maşa değişmiş galiba. Daha süremedim fazla ama şehir bisikletinden dropbara geçince eşşek tepmişe döndüm bir anda neredeyse sıfırdan yeniden öğreneceğim sürmeyi. Tek bir sorunum oldu sadece XLC ön bagaj demirinin vidaları büyük geldi bagaj deliklerine bunla karşılaşıp çözmüş olan var mı? Hırdavatçıdan bulabileceğim vidalarla çözülür umarım geç saatte bakamadım haliyle. Arka tarafta sorun yok ama önler olmadı.

Scudo
Dün akşam bende triban 500 alarak aranıza katıldım. Bundan önce yine btwin şehir bisikleti kullanıyordun. Dün akşam bi kaç tur attım. Açıkçası bisiklet tahmin ettiğimden hafif geldi tabi eski bisikletime göre kıyasladım.
Aklıma takılan bi kısım var yardımcı olursanız sevinirim.
Bu bisiklet en fazla kaç kilo insanı taşır?
1,83 boyunda 105 kiloyum. Bisiklete binince lastikler çok iniyor. Daha fazla hava mı basmalıyım yoksa kilo verip sonra mı kullanmalıyım? Benim gibi iri (şişman değil :D) kullanıcı arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim :)

@galen Hayırlı olsun, kazasız belasız sorunsuz kullanman dileğiyle. Ben de geçen kış bisikleti aldığımda seninle aynı boy ve kilodaydım. Bisiklet kadro maşa sağlam, kullanmaktan çekinme. Genel olarak jantlarla alakalı olsa da genel olarak 120 kg brüt(malzeme, aksesuar ile birlikte) taşır diye bir söylem var. En iyisi decathlona sormak.

Hava bas, çok inik kullanırsan ince lastiğin bir avantajı kalmaz ve virajlarda tehlike yaratabilir. Ayrıca snake bite riski artar.
Min max başınç lastik üzerinde yazar. Bendeylen 2017 modelde kanallı, tam slick olmayan btwin resist 1 lastikler vardı. 86-116 psi (6-8 bar)arası hava basılıyordu. 110 üzerine ne zaman bastıysam iç lastik dayanmadı, ben de 100 civarı basıyordum. Yerler ıslakken indirirsin biraz. Islak yolda tutuş abartıldığı kadar kötü değil ama frenlere de çok güvenme.

Pompa olarak giyo gp 41 ve decathlon uzatma hortumu kullanıyorum tavsiye ederim. Alabiliyorsan ayaklı pompa al. İlk aldığımda bisikleti benzinlikye şişirmeyi denemiştim ama beceremedim, forumda bununla ilgili bir konu var.

@Kook iyi dilekleriniz ve yardımınız için teşekkürler :) hava basıp tekrar deneyeceğim. Yine decathlonla bi konuşacağım uygun bi vakitte. Sağ olun :)

merhaba bisikletimi değiştirmek istiyorum ama bütçem triban 500 e anca yetiyor 520 yi almak istesem çok zor benim için sizce 500 e alınır mı? forumda microshift ve jantla ilgili bir takım sorunlar okudum kafam karıştı doğrusu

@Desert Fox İlla triban dersen temiz 2.el 520 bak derim. Triban 500 ü önermem. Alan arkadaşlar güle güle kullansın fakat ben ve forumdan birkaç arkadaş komponentlerde sorunla karşılaştı. Aynakol da sorun çıkartabiliyor. Şahsen uzak dur derim. Başka markaların o fiyat bandında alınabilecek clarisli modelleri var.

Triban 500 2.200,00-TL'den 3.000,00-TL'ye, 520 3.000,00-TL'den 4.000,00-TL'ye çıkmış. 540 4.500,00-TL, 120 ise 1.500,00-TL olmuş. Ultra 900 AF ise internet sitesinde yok.

Kurun arttığı dönemde bir defa Aralık ayında, bir defa da Temmuz ayında zam yapmışlardı zaten. Bu tarz bir zam bekliyordum ama fena uçmuş fiyatlar. Ne desem bilemedim. Aceleye de getirmiş olacaklar ki, yol bisikletleri sayfasını açtığınızda hala eski fiyatlar görünüyor. Bisiklete tıkladığınızda ise yeni fiyat karşılıyor sizi. Buyrun efendim :

(link)

desene bir triban 500 bile hayal oldu benim için vay be

@Desert Fox
2. el şart oldu... Ben zamanında 2. el triban 520 bakıyordum. (siyah-kırmızı olanından). aklıma yatan bir ilan bulamayınca sıfır 500 almıştım. Ama şu fiyatları gördükten sonra bilmiyorum değer mi artık. Kurlardan gerçekten çok kötü etkileniyoruz.

@Joseph Cavalcanti
Keşke zorlayıp 520 alsaymışsın 2. el. Çok uygun fiyata bulunca borç harç aldım yükseltilmiş halini bir de. Şimdi yatıp kalkıp şükrediyorum iyiki almışım diye. Aldığım fiyata en az 500 eklemeden satmam şimdi satacak olsam.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@KeremOktay
Evet alınabilirmiş ancak 2. ele güvenemedim. O dönemde de kırmızı siyah 520'nin yalnızca fitness modeli olanlardan vardı mağazalarda. Benim 500'ü 900 kilometre sürdüm, şimdilik memnunum bakalım inş. sorun yaşamayız :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
triban 520 decatlon sitesinde 3 binden 4 bine cıkmıs bedeni yok zaten durduk yere bin tl koymak normal mi hem sezon sonu ?

@canalanplt
Koyanlar genelde,durduk yere koyuyorlar:D
Aslında ellerinde bisiklette yok..2-3 çeşit bisiklet kalmış ellerinde ve bunlara da durduk yere koydular..Ellerindeki stoğu bitirmek için indirim yapmaları lazımken,tam tersi ciddi zam yapmışlar..Yine de alınır ama..Sonuçta mutlaka birileri alacak bu bisikletleri:)

@Desert Fox
bence temiz ikinci el bakın şuan için en iyisi o. ben 2 ay önce ikinci el 500 aldım siyah kırmızı olanından şuanlık gayet memnunum.

Decathlondan bisiklet alacaklar bence bulabildikleri tüm mağazaları gezip baksın. Fiyatları hemen yansıtmamış olan olabilir.

@galen
İstanbul gibi yerlerde yaşayanlar temiz bir ikinci el bulabilir ama büyük bir yerde yaşamayanların böyle bir şansları çok az..Zaten ikinci el fiyatları da çok fazla..Mesela ikinci el 2000 lira istenen bisikletin fiyatı 2400 lira..Vatandaş peşin 2000 lira vereceğine,taksitle 2400 liraya sıfır bisiklet alır..Peşin para verip,bu zamanda bisiklet alan insan sayısı da çok azdır..
Yani bu spora başlayanlar veya devam ettirmek isteyenler bir şekilde sıfır bisiklet almak zorundalar..Sıfır bisiklet fiyatları da uçtu..
Bence burada hemen devreye spor bakanlığı filan girmeli ve kdv'yi mi düşürecekler,ne yapacaklarsa,bu işe bir el atmalılar..Yoksa bisiklet firmalarının bence işi çok zor..

@ahlaksız
aynen orası öyle bakanlık el atsa belki güzel günler görebiliriz.

@ahlaksız
Kudüs'te bisiklet süren yok mu yahu? :D:D

Geri