Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Burasını anlayamadım. Benim bildiğim kadarıyla ön maşa üstüne 9 kglik maks. Yük koyabiliyorsunuz. Bunu decathlon kendi sitesinde söylüyor.

Evet, teknik olarak bagaj takılabiliyor. Decathlon'da 9 kg yük taşır diyor ancak bagajı takacağımız vida bağlantı noktası doğrudan karbon üzerinde alüminyum perçin. Maşanın alt ve üst kısmı alüminyum kalanı komple karbon malzeme ve bağlantı noktası da karbonun üzerinde olmaması gereken bir gerilim yaratacak.

Triban 100'ün çelik maşasında da bagaj bağlantı yeri yok. Karbona yük bindirip yola çıkmakta mantıklı değil. Geriye maşa değişimi kalıyor. Suntour'un kilitli maşası uyarmı onu düşünüyorum.

Yada en zahmetsizi karbon maşayla birlikte 700x35 lastikleri takıp römork bağlamak. Bisikletin orijinalliğini de bozmadan tura çıkılır bu şekilde.

Scudo
Bugün 700x38 Schwalbe Marathon'u denedik. Janta çok rahat oturdu ancak maalesef maşayla lastik arasında değdi değmedi durumu oluştu. Lastiği çevirince belli belirsiz bir sürtme yapıyor. Eğer başka bisikletiniz de varsa anca Marathon'ların yarısını yedikten sonra Triban 500'de kullanabilirsiniz muhtemelen. Sıfır lastikler olmadı. Ancak 700x38 Marathon'lar bisikletin görüntüsünü bambaşka bir boyuta taşıdı.

700x35 lastikleri rahatlıkla Triban 500'de kullanabilirsiniz.
Bu arada bugün öğrendiğim 1 iyi 1 kötü haber var Triban 500 hakkında. Karbon maşamız hakikatten karbonmuş. Alt ve üst bağlantı noktaları alüminyum, ortası tamamen karbon. Baya ince alüminyum üstü karbon kaplama değilmiş. Ciddi ciddi karbon.

İşin kötü tarafı 700x35'lerle birlikte ön bagaj ve heybe olayı yalan oldu. Bagajı teknik olarak takabiliyoruz ama karbon olduğu için takamıyoruz.

Oldu mu şimdi bu Decathlon? Bisikletin ciddi ciddi karbon maşalı olduğuna sevineyim mi yoksa heybelerin yalan olmasına üzüleyim mi bilemedim?
Decathlon Btwin departmanında çalışan arkadaşım maşanın aslında alüminyum olduğunu, sadece karbon kaplama olduğunu ve bu şekilde bagaj takıp çok zorlamadan 5-6 kg yükleme yapabileceğimi söyledi. Eğer gerçekten karbon olsa bagaj deliği açıp kendisini riske atmaz diye düşünüyorum btwin. Ben 520 bisikletime takmayı düşünüyorum. En azından turda sık kullanacağım ufak tefek şeyleri maşada taşımayı düşünüyorum.

Decathlon Btwin departmanında çalışan arkadaşım maşanın aslında alüminyum olduğunu, sadece karbon kaplama olduğunu ve bu şekilde bagaj takıp çok zorlamadan 5-6 kg yükleme yapabileceğimi söyledi. Eğer gerçekten karbon olsa bagaj deliği açıp kendisini riske atmaz diye düşünüyorum btwin. Ben 520 bisikletime takmayı düşünüyorum. En azından turda sık kullanacağım ufak tefek şeyleri maşada taşımayı düşünüyorum.

Evet biraz daha detaylı inceledim maşayı. Üstteki perçinde vida dişi yok. Vida yuvası daha içeride metalik bir yüzeyde.

Ön tarafa toplamda 5~7 kiloluk bir ağırlık bağlamak bisikletin stabilitesini de artıracaktır. Sadece arka bagaj ile normal kamp malzemeleri denge problemi yaratıyor. Ağırlık merkezi geriye çok fazla kayıyor.

Evet biraz daha detaylı inceledim maşayı. Üstteki perçinde vida dişi yok. Vida yuvası daha içeride metalik bir yüzeyde.

Ön tarafa toplamda 5~7 kiloluk bir ağırlık bağlamak bisikletin stabilitesini de artıracaktır. Sadece arka bagaj ile normal kamp malzemeleri denge problemi yaratıyor. Ağırlık merkezi geriye çok fazla kayıyor.
Normalde sadece arka bagajla eşyalarımı taşıyabilirim ama dediğiniz gibi yokuş tırmanırken ön taraf çok boşluyor hatta zaman zaman havalanıyor. Bu da dengeyi bozuyor ekstra güç harcatıyor. En azından çok yüklenmeden ağırlık dağıtılabilir.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Arkadaşlar selamlar, aranızda triban 500’ü olup donanımını yükselten oldu mu? Tiagra ya da Sora’ya grup set olarak
Bir de benim arka aktarıcının takıldığı kulak kırılmıştı onun yanına yeni bir delik açılmıştı, isimlerini bilmediğim için özür dilerim hepinizden, görseli yarın atacağım

Son düzenleme:
  • Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: erman35 ve yenhesa
2017 500 kullanıyorum bende. Şu anda 700x28'ler takılı ancak yol durumundan kullanamıyorum. Çukurlar daha doğrusu kraterlerden dolayı çok sekiyor bisiklet. 700x35c lastiklerde konfor durumu nasıl? Amortisörlü maşa gibi olmaz tabiki ama yol bisikleti sertliği devam ediyor mu?

700x25 lastiklerle arka bagajı doldurup kampa gittim, 700x28'lerle kanyon geçişi bile yaptım. 700x35c'lerle dünya turu atılır bu kadroyla :krnz:
Merhabalar, 700×25 lastiklerle kullandığınız bagaj hangisi link paylaşabilir misiniz?

• Beğen
Merhabalar, 700×25 lastiklerle kullandığınız bagaj hangisi link paylaşabilir misiniz?

(link)

Btwin'in bagajını kullanıyorum. 700x25 lastikler Triban 500'ün orjinal Btwin lastikleriydi ancak ıslak zemin performansı oldukça kötü bir lastik. Trainer ve sadece kuru havada kullanılabilir bir lastik.

Aynı bagajı Tilt 120 katlanır bisikletimde de kullanıyorum. 3 senedir bir problem yaşamadım.
Normalde sadece arka bagajla eşyalarımı taşıyabilirim ama dediğiniz gibi yokuş tırmanırken ön taraf çok boşluyor hatta zaman zaman havalanıyor. Bu da dengeyi bozuyor ekstra güç harcatıyor. En azından çok yüklenmeden ağırlık dağıtılabilir.

Kesinlikle. Ben Arpenaz 2 çadırı arka bagaja diklemesine bağlamıştım. Önde hiç ağırlık olmayınca bütün ağırlık arkaya kayıyor. Ağırlık arkda olunca çok dik rampalarda ayağa da kalkılmıyor.

Decathlon.de'de Btwin'in ön bagajını buldum. Gorsellerinde bizim karbon evo maşaya takılı hali de var.

• Beğen
Tepkiler: Kaanfey
Merhaba corelli goat siparişimi iptal ettim. Ben de artık triban 520 kullanıcısıyım. Bisiklet temiz duruyor. Bugün aldım. İkinci el bir bisiklet aldığımız zaman bisikletçide hangi bakımları yaptırmamız gerekir?

@favallikulli Standart bi bakımda zaten bi eksiği varsa belli olur. Ekstra bi önlem almanıza gerek olduğunu zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: favallikulli
@denizt bisikleti aldığım arkadaş bakımlarını periyodik yaptırıyorum demişti normal bir bakıma götürsem yeter o zaman. Teşekkürler 😀
@denizt bisikleti aldığım arkadaş bakımlarını periyodik yaptırıyorum demişti normal bir bakıma götürsem yeter o zaman. Teşekkürler 😀

Satanlar hep bakımını yeni yaptırdım der klişe bir laf :) hayırlı olsun kazasız sürüşler.

• Beğen
Akort ayarı ve viteslere bir bak, oynayan dingildeyen birşeyler var mı ona bak. Ardından da keyfine bak, kulübe hoşgeldin :D

Merhaba corelli goat siparişimi iptal ettim. Ben de artık triban 520 kullanıcısıyım. Bisiklet temiz duruyor. Bugün aldım. İkinci el bir bisiklet aldığımız zaman bisikletçide hangi bakımları yaptırmamız gerekir?
Hayırlı olsun. Zinciri ölçün bir ne durumda diye.

• Beğen
@erman35 @KeremOktay Teşekkür ederim uzun zaman bekledik goat nasip olmadı. Triban 520 bana yeter önemli olan bu. Henüz götürmedim bunları not edeyim 😁
@Ceasar Bravo bunu da not aldım👍

Ben 90 tl lik bakımı yaptırdım gereken şeyleride değiştirdim
20200430_142331-jpg.231782

Dosyalar

• 20200430_142331.jpg
    20200430_142331.jpg
    980,5 KB · Okunma: 215
  • Beğen
@erman35 bu liste iyi olmuş. Her bisikletçi bunu yapmaz değil mi? Mahalledeki bisikletçiyi kastediyorum

• Beğen
Merhaba, bende 1.98 boy 95ic bacak boyla, forumdan bir arkadaşın tavsiyesi ile Triban 500 ve üzeri XL 58/60 kadro ikinci el bir bisiklet arıyorum. Görünüşe göre kullananlar memnun ☺️

Hayırlı olsun. Ben de almayı düşünüyorum aynısından bulabilirsem. Bu modelin iki çeşit kodrosu var hangisini aldınız ve kaça aldınız acaba?

Geri