Scudo Sports

Bu göbek nasıl eriyecek?

Ben amatör bisikletçilerin büyük bir hata yaptığını düşünüyorum, az efor sarfedip çok efor sarfettiğini sanarak özellikle şekerli gıdaları çok tüketmeleri. Tura çıktığımda bir ara denemiştim ; günde ortalama 80 km dağ bayır sürüp benzin istasyonlarında dondurma ve şekerli içecek tükettiğimde 10 gün içinde kilomun değişmediğini hatta 1 kilo aldığımı farkettim. Şu anki yaptığım turumda şekeri kıstım ama diğer gıdalar tamamen sınırsız ve serbest. Günde ortalama 80 km sürüyorum. Özellikle göbek bölgesinde kilo kaybı gayet iyi. Kaslar da parçalandı. Benim tecrübelerime göre bisikletçilerin gereksiz şekerden kaçınması gerekiyor. Özellikle asitli şekerli içecekler dondurma ve çikolata benzeri gıdalar…
Haklısınız...Bu aburcuburların içindeki şeker miktarının gr cinsinden baktığımızda 20-30 gr gibi okuyoruz ve bu bize azmış gibi gelebilir. Bir küp şekerin 2-2,5 gr olduğunu düşünürsek 20 gr şeker içeriği bulunan üründe yaklaşık 10 küp şeker olduğunu şeklinde düşündüğmüüzde o zaman farkına varıyorsunuz. Siz bir bardak hangi içeçeğinizin içine 10 küp şeker atıyorsunuz? Hatta kahve ve çayı şekersiz tüketiyor olabilirsiniz. Benim bu konuda en masum gördüğüm bir meyveli maden suyunun bile içinde 12-15 küp şekere eş değer şeker olduğunu öğrendiğimden beri bıraktım mesela.

Scudo
siz moruklar diyete falan devam mı. ben yemeğimden kısmayarak hatta bayaa yiyerek yanlışlılla 3 kilo vermişim. ideal için 2 3 daha vermem lazım dewamke. yokuş tırmanın yokuş
İsa, canın çarmıha gerilmek istiyor galiba.

hba1c baktırın ,spor yapıp az yemek gerisi hikaye.tansiyon ve şeker ölçmeden bilinmez.gerçi ense katlanıyorsa şeker yolcusu,kafada basınç çınlama var ise tansiyon yolcusu adayısınız.boks yapın hiç bir spor boks kadar kardiyo yapmaz.ilk başta sıkıcı gelir ancak sonradan çok seversiniz.boks sadece boks yapmış hocadan ders alın boks bilenin karşısıında kimsenin şansı yoktur.2 dakika aralıklı bok çalışması size saatler gibi gelir.

• Beğen
Tepkiler: ConsAlfon
Ne kadar kalori verirseniz, o kadar zayıflarsınız. Mantık basit. Ama bunu yapmak bazen zor çünkü "boş kalori" diye bir şey var. Mesela kremalı, şuruplu kahveler, paketli şeker yüklü gıdalar.

Gecen nisan ayında korona olduğunda çok formda idim ve 82.5 kiloydum. Mayısta iyileştiğimde kilom 84.5 tu. Iki kilo almışım yatıp yemekten. O zamanlar tekrar antremanlara başladım. Kiloya bakmıyordum. Geçen bakayim dedim 80.5 kilo olmuşum. Ama günde 3000 kalori sadece antremanda gidiyor. Tabii asla paketli gıda, kola, işlenmiş besinler kullanmıyorum. Ama gayet bol yemek yiyorum :)) En sevdiğim tatlı bal. Pastane ürünleri ayda yılda bir.. meyve bol. Sabah sürüşe ac karnına sadece bir muzla çıkıyorum. Eğer turum 60 kmden kısa ise ek gıda almiyorum. Günde 3.5 veya 4 litre su içiyorum.

Bunun dışında daha önceleri 95 85 arasında çok gitti geldi kilom. Ama çok uzun zamandır sabit. Benim antremanların yüzde 85 i uzun zone2 antremanıdır. Bu da yağ yakımını arttırır ve metabolizmayı hızlandırır.

Buz gibi kolamı yudumlarken bu yazdığımı yâd ediyorum.
1 bardak kolanın içinde kaç tane küp şeker var kimbilir. Şekerli su içiyorsunuz resmen.2010 yılında bıraktım kolayı,13 yılda 10 bardak içmemişimdir.Su için,ayran için,limonata için

1 bardak kolanın içinde kaç tane küp şeker var kimbilir. Şekerli su içiyorsunuz resmen.2010 yılında bıraktım kolayı,13 yılda 10 bardak içmemişimdir.Su için,ayran için,limonata için

Bir kutu kolada 10 çay kaşığı (DSÖ günlük en fazla 6 olabilir diyor) şeker ve içen o kadar çok şekerden kusmasın diye fosforik asit.

Sağlık sorunlarım yüzünden 1 yıldır doğru düzgün bisiklet kullanmadım. Bu süre içinde bırakın göbeği; ön göbek, orta göbek ve arka göbek yaptım (bisikletçi şakası).

Şimdi bir planlayıcı aldım yememi takip ediyorum. Mecbur gidecek fazlalıklar.

Benim şekersiz kola ile (Pepsi Max) tecrübelerim çok iyi oldu bu arada. Yıllar önce ketojenik diyette sarmıştım ve kola içe içe kilo verdim. Tavsiye ederim demeye korkuyorum ama şekerliden iyidir.

Benim şekersiz kola ile (Pepsi Max) tecrübelerim çok iyi oldu bu arada. Yıllar önce ketojenik diyette sarmıştım ve kola içe içe kilo verdim. Tavsiye ederim demeye korkuyorum ama şekerliden iyidir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), birkaç gün içinde şekersiz içeceklerde en çok kullanılan tatlandırıcı olan aspartam'ı kanserojen madde olarak ilan edecek. Yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayın.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), birkaç gün içinde şekersiz içeceklerde en çok kullanılan tatlandırıcı olan aspartam'ı kanserojen madde olarak ilan edecek. Yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayın.
Teşekkürler bilgi için. "Muhtemel kanserojen" ilan edilecekmiş. Ayrıntılarını merak ediyorum.

(link)

tabiki orjinal yerine zero içmek çok daha mantıklı. tatlandırıcı var ama şeker gibi bi zehirden her türlü iyidir.
içindeki aspartam miktarı çok çok düşük ve insan sağlığına kısa vadede etkileyecek kadar bile değil. ama uzun vadede çok yüksek miktarda tüketimler tabiki bünyeye göre değişkenlik göstererek olumsuz sonuçlar doğurabilir. içindeki aspartam miktarına bakılırsa sakız da çiğnemememiz gerekli mg/ml ye oranladığınızda sakızlardaki aspartam miktari daha yüksek gelir.

ayranı bi kenara koymak lazım tabiki ama limonata da şeker oranına göre hiiiiçç masum sayılmaz malesef. sonuçta herşey kararında ve kontrollü tüketilebilir ama herşeyin fazlası zarar

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
tabiki orjinal yerine zero içmek çok daha mantıklı. tatlandırıcı var ama şeker gibi bi zehirden her türlü iyidir.
içindeki aspartam miktarı çok çok düşük ve insan sağlığına kısa vadede etkileyecek kadar bile değil. ama uzun vadede çok yüksek miktarda tüketimler tabiki bünyeye göre değişkenlik göstererek olumsuz sonuçlar doğurabilir. içindeki aspartam miktarına bakılırsa sakız da çiğnemememiz gerekli mg/ml ye oranladığınızda sakızlardaki aspartam miktari daha yüksek gelir.

Lütfen bu yazacaklarımı yanlış anlamayın. Linkedin'deki profilinde (link) diye yazan Batıkan Ünver eğer sizseniz, yazdıklarınızı kaale almayacağım zira "Yoğurtçu yoğurduna ekşi demez" durumu söz konusu :)

Eğer o kişi siz değilseniz, siz de yukarıda yazdığım satırları kaale almayın lütfen.

bugün itibariyle ben de kilo verme sürecine girdim. benim diyet dönemlerinde temel mantığım olabildiğince aynı beslenmek oluyor. temel makro dağılımlarını yaptıktan sonra çok sorun olmuyor. Evet aynı şeyleri yemek belki mikro besinler açısından sıkıntı olabilir, özellikle yeşillik tüketmeyen benim gibiler için. Fakat pratikte daha fazla verim alabildiğim bir beslenme düzeni yok. Zaten yakınlarınızın etrafında yaşıyorsanız zaman zaman yiyecek çeşitliliği sağlamak zor değil. Sevdiğim için haftada 4 gün ciddi anlamda ağırlık da çalışacağım. bunun yanında bisiklet kondisyonumu arttırmak için salonda neler yapabiliyorum bilmiyorum, bildiğim tek şey, neyi geliştirmek istiyorsan onun üstüne gitmek. Sanırım spin bike bu noktada işime yarayacak. Kısaca; basit ve kafa karıştırmadan beslen, olabildiğince hareketi arttır.

96 kg ile başladım muhtemelen 8 haftasonra 85 kg dolaylarında olacağım. bakalım.

Lütfen bu yazacaklarımı yanlış anlamayın. Linkedin'deki profilinde (link) diye yazan Batıkan Ünver eğer sizseniz, yazdıklarınızı kaale almayacağım zira "Yoğurtçu yoğurduna ekşi demez" durumu söz konusu :)

Eğer o kişi siz değilseniz, siz de yukarıda yazdığım satırları kaale almayın lütfen.
Ahahaha stalk'un böylesi. @batikanunver ta kendisi oluyor :koptum: :koptum: :koptum:

♯Coca-Cola'maDokunma
♯JohnStithPembertonSenÇokyaşa
♯Coca-ColaIrmaklarındaYüzmekİstiyorum

Sağlık sorunlarım yüzünden 1 yıldır doğru düzgün bisiklet kullanmadım. Bu süre içinde bırakın göbeği; ön göbek, orta göbek ve arka göbek yaptım (bisikletçi şakası).

Şimdi bir planlayıcı aldım yememi takip ediyorum. Mecbur gidecek fazlalıklar.

Şaka çok hoşuma gitti 😀
Demirden korksaydık trene binmezdik 🍺🍺🍺
Tren artık çok pahalı binemiyoruz 😀

Bayramda homini gırtlak yapıp sonrada serzenişe geçen tüm göbekli marullara selam olsun...
Şimdi yaz ayları, hani soğuk bira, kuruyemiş ya da rakı ve mezeler..
Bence her şey Akdeniz beslenmesine ne kadar ağırlık verdiğinize bağlı, bir de serin havalarda Zone2 sürüşlere..
Mühim olan yavaş yavaş göbüşü küçültmek, sabır ve dirayet diliyorum.. :)

Geri