Demir Atlı
Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
- Tepki
- 3.208
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Haklısınız...Bu aburcuburların içindeki şeker miktarının gr cinsinden baktığımızda 20-30 gr gibi okuyoruz ve bu bize azmış gibi gelebilir. Bir küp şekerin 2-2,5 gr olduğunu düşünürsek 20 gr şeker içeriği bulunan üründe yaklaşık 10 küp şeker olduğunu şeklinde düşündüğmüüzde o zaman farkına varıyorsunuz. Siz bir bardak hangi içeçeğinizin içine 10 küp şeker atıyorsunuz? Hatta kahve ve çayı şekersiz tüketiyor olabilirsiniz. Benim bu konuda en masum gördüğüm bir meyveli maden suyunun bile içinde 12-15 küp şekere eş değer şeker olduğunu öğrendiğimden beri bıraktım mesela.Ben amatör bisikletçilerin büyük bir hata yaptığını düşünüyorum, az efor sarfedip çok efor sarfettiğini sanarak özellikle şekerli gıdaları çok tüketmeleri. Tura çıktığımda bir ara denemiştim ; günde ortalama 80 km dağ bayır sürüp benzin istasyonlarında dondurma ve şekerli içecek tükettiğimde 10 gün içinde kilomun değişmediğini hatta 1 kilo aldığımı farkettim. Şu anki yaptığım turumda şekeri kıstım ama diğer gıdalar tamamen sınırsız ve serbest. Günde ortalama 80 km sürüyorum. Özellikle göbek bölgesinde kilo kaybı gayet iyi. Kaslar da parçalandı. Benim tecrübelerime göre bisikletçilerin gereksiz şekerden kaçınması gerekiyor. Özellikle asitli şekerli içecekler dondurma ve çikolata benzeri gıdalar…