Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu göbek nasıl eriyecek?

ekmeği, hamur işini ve tatlıları kesin arkadaşlar, kafadan 5 kg. gideri var bir buçuk ayda

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Scudo
ekmeği, hamur işini ve tatlıları kesin arkadaşlar, kafadan 5 kg. gideri var bir buçuk ayda
Kalori açığı için olmazsa olmaz :)

Yağ yakmak ile yağ kaybetmek arasındaki nüansı görmezden gelmeyelim ;) Bazı mesajlarda o 2 kavram birbirine girmiş, yazmadan edemedim

Yağ yakmak ile yağ kaybetmek arasındaki nüansı görmezden gelmeyelim ;) Bazı mesajlarda o 2 kavram birbirine girmiş, yazmadan edemedim
İkisi arasında ne fark var anlamadım.

İkisi arasında ne fark var anlamadım.
İlkinde yakıt olarak kaslardaki yağı yakmak/kullanmak ifade edilir. Kas hücresi içindeki veya kandaki yağ asitleri enerji kaynağı olarak kullanılabilir, spesifik bir güç aralığında glikojen yerine yağ yakmak anlamında (FatMax zone).

Diğeri ise kalori açığı oluştuğunda göbek gibi yerlerdeki depo yağı kaybetmek - kilo vermek. Bel çevresinin incelmesi veya tartıda kilonun azalması...

İlkinde yakıt olarak kaslardaki yağı yakmak/kullanmak ifade edilir. Kas hücresi içindeki veya kandaki yağ asitleri enerji kaynağı olarak kullanılabilir, spesifik bir güç aralığında glikojen yerine yağ yakmak anlamında (FatMax zone).

Diğeri ise kalori açığı oluştuğunda göbek gibi yerlerdeki depo yağı kaybetmek - kilo vermek. Bel çevresinin incelmesi veya tartıda kilonun azalması...
Bize ikinci lazım :D

Bünyeden bünyeye göre değişir tabi ama, ben 145 den fazlaydım bisiklete başladığımda. O sıralar işsizdim deli gibi bisiklete çıktım. İlk aylar işkence gibiydi ama ortam muhabbet vs devam ettim. Aburcubur cips kola fastfood hiç kesmedim. Ama akşamları yoğurt sabahları haslanmıs yumurtamı da ihmal etmedim. Turların cogu bogaz üzerineydi. Hadi çiğköfte turu deyip aksam 8 den sonra 40-50 km sürüp çiğ köfte yemeye giderdik. Bi ara spor salonuna da gittim tabi ama kol sırt oranını korumak içindi. Bu tempo ile 96 kgya kadar düştüm. Sonrasında iş hayatı vs derken bisiklet hayatımda azaldı. Ama hala diyet yok aburcubur devam. 115 civarındayım.
Zone mone bilmiyorum ben. Benim gözümde bisiklet sadece yokuş çıkarsan sürekli pedal çevirirsen kilo verdiriyor. Eyyorlamam bu kadar :))

Geri