Scudo Sports

Bu göbek nasıl eriyecek?

ekmeği, hamur işini ve tatlıları kesin arkadaşlar, kafadan 5 kg. gideri var bir buçuk ayda

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege ve lrfan
Scudo
ekmeği, hamur işini ve tatlıları kesin arkadaşlar, kafadan 5 kg. gideri var bir buçuk ayda
Kalori açığı için olmazsa olmaz :)

Yağ yakmak ile yağ kaybetmek arasındaki nüansı görmezden gelmeyelim ;) Bazı mesajlarda o 2 kavram birbirine girmiş, yazmadan edemedim

Yağ yakmak ile yağ kaybetmek arasındaki nüansı görmezden gelmeyelim ;) Bazı mesajlarda o 2 kavram birbirine girmiş, yazmadan edemedim
İkisi arasında ne fark var anlamadım.

İkisi arasında ne fark var anlamadım.
İlkinde yakıt olarak kaslardaki yağı yakmak/kullanmak ifade edilir. Kas hücresi içindeki veya kandaki yağ asitleri enerji kaynağı olarak kullanılabilir, spesifik bir güç aralığında glikojen yerine yağ yakmak anlamında (FatMax zone).

Diğeri ise kalori açığı oluştuğunda göbek gibi yerlerdeki depo yağı kaybetmek - kilo vermek. Bel çevresinin incelmesi veya tartıda kilonun azalması...

İlkinde yakıt olarak kaslardaki yağı yakmak/kullanmak ifade edilir. Kas hücresi içindeki veya kandaki yağ asitleri enerji kaynağı olarak kullanılabilir, spesifik bir güç aralığında glikojen yerine yağ yakmak anlamında (FatMax zone).

Diğeri ise kalori açığı oluştuğunda göbek gibi yerlerdeki depo yağı kaybetmek - kilo vermek. Bel çevresinin incelmesi veya tartıda kilonun azalması...
Bize ikinci lazım :D

Bünyeden bünyeye göre değişir tabi ama, ben 145 den fazlaydım bisiklete başladığımda. O sıralar işsizdim deli gibi bisiklete çıktım. İlk aylar işkence gibiydi ama ortam muhabbet vs devam ettim. Aburcubur cips kola fastfood hiç kesmedim. Ama akşamları yoğurt sabahları haslanmıs yumurtamı da ihmal etmedim. Turların cogu bogaz üzerineydi. Hadi çiğköfte turu deyip aksam 8 den sonra 40-50 km sürüp çiğ köfte yemeye giderdik. Bi ara spor salonuna da gittim tabi ama kol sırt oranını korumak içindi. Bu tempo ile 96 kgya kadar düştüm. Sonrasında iş hayatı vs derken bisiklet hayatımda azaldı. Ama hala diyet yok aburcubur devam. 115 civarındayım.
Zone mone bilmiyorum ben. Benim gözümde bisiklet sadece yokuş çıkarsan sürekli pedal çevirirsen kilo verdiriyor. Eyyorlamam bu kadar :))

Taktiği veriyorum:

Screenshot_20250405_122210_com.instagram.android.jpg

Yok abi benden olmayacak galiba. Pilav ve tatlıyı kesemedikten sonra ne fitness ne de bisiklet. Aynı yerde sayıyorum. Sabah diyete başlayıp 11'de taskebap sulu pilav ve sütlaçla diyetin içine ediyorum. Ben bunu hep yapıyorum. Mesleği değiştirmem şart.

Mesleğini bilmiyordum. Benim elimin altında pirinç/bulgur pilavı, nohut, kuru fasulye olsa 40 yaşına kadar çoktan morbid obez seviyesine çıkmıştım ve mide küçültme ameliyatı geçirmiştim kesin.

1745270041575.png

bisikletle kilo vermenin tek püf noktası deli gibi çılgınca yarınlar yokmuş gibi mazosiştçe tırmanmak.
rampa çıkmak çok iyi geliyor, kilo verdirmese de yağlar kasa dönüşüyor.
başka yolu yok, düzde laylaylom sürmenin kimseye faydası yok.

özellikle yüklü bisikletle uzun tura çıktığımda üçüncü günden sonra hızlı bir şekilde eridiğimi hissediyorum.

Yeme alışkanlığından kurtulmak çok zor. Üç bucuk yıldır sigara ve benzeri şeyleri kullanmayı bıraktım. Onu da zor bırakmıştım. Belki 30-40 sefer denemişimdir üniversiteden beri. Onu başardım ama yemekte nedense daha zorlanıyorum.

Sabahtan öğlene bir şey yemiyorum. Uyandığım gibi canım bir şey istemiyor. Öğlen sağlam gömüyorum. Akşam eşim bile benden fazla yiyor. Mantıken ağır yemeği öğlen yersem akşama kadar sindiririm diye düşünüyordum hep. Gece de 2 gibi uyuduğum için illaki insan acıkıyor, meyveydi kuruyemişti falan yiyor. Yahu çok yemiyorum zaten falan diyordum. Dün başladım dikkat etmeye. İşyerinde önümde çikolatalar, tatlılar... Evde yine aynı, lokantaya git yemek ye üstüne bi tatlı... Akşam meyvesi vs derken, kilo verememem çok normalmiş ben bunu anladım 😀 ana öğünlerden çok yan öğünler bitiriyor beni. Tatlıyı kestim direkt, sıfır. Meyveyi de kesecektim de çok zorladı. Bugün bir adet muz bir adet elma yedim. O da gündüz.

Bakalım bir etkisi olacak mı?

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
İnsan vücudunda ki yağın kasa dönüşmesi gibi bir şey yoktur . Yokuş tırmandığımızda kas kazanacak kısımlarımız belli (quad-hamstrings) core bölgesi ise yine aynı şekilde kalacaktır.

Kilolu kişilerde bisiklet ile yoğunluklu yokuş antrenmanı sonrası su atımı fazla olacaktır. Bu kilo kaybı değildir. 130 kilodan 88 e tekrardan 100 kiloya ulaşıp şu anda ise 11 kilo vererek hayatıma devam ediyorum. Hiç spor yapmadan kalori açığı yaratarakta güzel zayıflanabilir.

Fakat tavsiyem; ilk 10 gün yediğiniz her şeyi tartmanız doğrultusundadır. Ben böyle ilerledim. Şimdi ise kullandığım yağ ve karbonhidrat dengesini tartarak ilerliyorum.
Çok fazla istediğim zamanlarda yine bisküvi, çikolata yiyorum ama hep bir limit koyuyorum.

Tatlı krizi , antrenman sonrası tuzlu ve yağlı yemek gibi konular için ise şunu öneriyorum. Bir hastane veya sağlık ocağına giderek kan testi yaptırmanızı sonucunda ise eksik vitaminleri tamamlayarak ilerlemenizi tavsiye ederim.

Bir çok kez test etmiş biri olarak olayın özü kalori açığı. Bunu da aşmanın en güzel yolu yediklerinizi tartmak . Besin değerlerini bilerek ilerlemek.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve -Deniz-
Yeme alışkanlığından kurtulmak çok zor. Üç bucuk yıldır sigara ve benzeri şeyleri kullanmayı bıraktım. Onu da zor bırakmıştım. Belki 30-40 sefer denemişimdir üniversiteden beri. Onu başardım ama yemekte nedense daha zorlanıyorum.

Sabahtan öğlene bir şey yemiyorum. Uyandığım gibi canım bir şey istemiyor. Öğlen sağlam gömüyorum. Akşam eşim bile benden fazla yiyor. Mantıken ağır yemeği öğlen yersem akşama kadar sindiririm diye düşünüyordum hep. Gece de 2 gibi uyuduğum için illaki insan acıkıyor, meyveydi kuruyemişti falan yiyor. Yahu çok yemiyorum zaten falan diyordum. Dün başladım dikkat etmeye. İşyerinde önümde çikolatalar, tatlılar... Evde yine aynı, lokantaya git yemek ye üstüne bi tatlı... Akşam meyvesi vs derken, kilo verememem çok normalmiş ben bunu anladım 😀 ana öğünlerden çok yan öğünler bitiriyor beni. Tatlıyı kestim direkt, sıfır. Meyveyi de kesecektim de çok zorladı. Bugün bir adet muz bir adet elma yedim. O da gündüz.

Bakalım bir etkisi olacak mı?
2 gibi uyumayı bıraksan değişiklikler olur, 23-06:00 arası uyumazsan kalp ritminden hormonal salgılarına kadar her şey bozulur, muhtemelen sende insülin rezistansı var ondan veremiyorsun.

Son düzenleme:
Bir de şöyle bir video var. Bunun gibi bir çok var tabi.

2 gibi uyumayı bıraksan değişiklikler olur, 23-06:00 arası uyumazsan kalp ritminden hormonal salgılarına kadar her şey bozulur, muhtemelen sende insülin rezistansı var ondan veremiyorsun.
İnsülin direnci çıkmıştı evet. Yatma saatini erkene çekmeye çalışıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Biz boşuna rejim değişikliği lazım demiyoruz.

Sabah 1 yumurta ve kahve, öğle normal tencere yemeği, akşamı hafif geçiştir. Bir de ampülü değiştir tamam işte.

kilo vermek uzun, pahalı, acı bir süreç. hadi verdin, koruması da bir dert. askerde 16 ayda 18 kilo almıştım. 67kilo gittim, 85 kilo geldim. 84 kilo iken evlendim, 12 ayda 95kilo oldum. masabaşı iş, düzensiz çalışma haliyle uyku saatleri, dışarıdan beslenme ile 118 kiloya geldim.

endokrin doktoru kilo ver dedi, kalp doktoru da kilo ver dedi. e nasıl olacak? diyetisyene gitmem gerekti. diyetisyene gidecekseniz şunu kesinlikle öneririm, sıfır beden bir diyetisyene gitmeyin. kendine onu yapan size neler yapmaz :) azıcık balıketli olsun diyetisyen. bol şans. 101.8 kilodan bildiriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri